• Premiär mot Neutrala UF

Passion och engagemang skulle aldrig finnas i världen, om vi inte fick kämpa för den… Lång försäsong, många skador och unga människor som känner utmaningen i att hålla ihop skolarbete, vänner/flickvänner och sitt idrottsintresse. Men till slut är den här: Vårsol, seriepremiär och den härliga pirret man känner innan match…Lugn spänning byts snabbt mot oro. Vart är motståndare och domare. 25 min innan matchstart är dock både domare och motståndare på plats o matchen startar på utsatt tid. Matchen startar i högt tempo… och matchen står o väger. Neutrala UF flyttar över bra och sätter bra press på vårt passningspel. Efter 5 min så driver Fredrics upp på vår högerkant och lägger in ett bra inlägg till Viggo som skjuter strax utanför. Efter 10 min så bryter Neutrala på mittplan driver fram på kanten och spelar in den på på framrusande anfallare. Avslut strax över ribban. 17 min in matchen Bolltapp i egen backlinje gör att Neutrala UF för en gratis målchans i vårt straffområde. Theo räddar oss med en makalös reflexräddning. 23 min så kommer ett snyggt väggspel mellan Frederick och Milton. Frederick får bollen på kanten som passar snett inåt bakåt tillbaka till Milton som skjuter bolljäveln i ribban. Otrolig målchans och ett bra försök! Favorit i repris! Minut 30 kommer duon Frederick och Milton och väggspelar sig förbi Neutrala UFs vilsna vänsterback. Inlägget kommer från Frederick på högerkanten och landar på Husseins panna. Boom 1-0 till Kongahälla. Minut 37 Neutrala UF lägger en hög press i syfte av att vinna boll. Detta köper inte IKK då vi spelar igenom dem med simpel first touch passing och väggspel som går vidare till sidbyte. Briljant! MINUT 39 Kommer Lukas Svärdström med en fin långboll till Viggo Sankey som tar ned bollen med en fin touch. Han viker inåt och skjuter in bollen precis utanför boxen. 2-0 Till IKK HALVTID. Ställningen är 2-0 till hemmalaget. Vi kontrollerar matchen bra och när Neutrala UF väl vinner boll så är vi snabba att vinna tillbaka bollen. Dock har vi haft många chanser som vi slarvar bort för enkelt, nogrannheten behöver förbättras i andra halvlek för hålla ställningen. Andra halvlek och vi börjar med en långboll från Hussein till Viggo direkt från Avspark. Snygg nertagning från Viggo men skottet var inte detsamma då den flög upp till kongevis skyddsnät. Vi startar andra halvlek med högpress och aggresiv inställning. Denna mentaliteten blir dock sämre efter 10 minuter. Vi jobbar på med offensiv fotboll och börjar bli lite ivriga i vårt spel då bolltapp förekommer. Vi löser delta dock med att vinna bollen tillbaka och vårda spelet. Minut 60 kommer en lång hörna bort mot andra stolpen. Där står Edvin Hansson kicker bollen rakt in i stolpen från lång avstånd. Potentiellt drömmål! Vi börjar bli lite slappa i vårt försvarsspel. Mittfältet låter bollen rulla förbi då de släpper deras markering. Förbättring på detta behövs! Mycket bra rörelse i mittfältet när vi äger boll. Vi öppnar upp ytor till varandra och kan enkelt spela igenom de Neutrala Minut 75 får Milton en frispark från ca 25 meter. Denna har vi höga förväntningar på då det är medvind. Tyvärr får målvakten kontakt med bollen och styr den ut till en hörna. Hörnan slås av Viggo som inte leder någonstans men efter lite fladder i de Neutralas straffområde får Viggo ett utspel till honom till högerkanten och nu är det dags igen. Han går förbi Neutralas vänsterback och skjuter ett hårt inlägg som sträcker sig till mittbacken Necat Kavak som nickar in bollen. 3-0 Till IKK! Minut 85 och vi börjar bli slarviga. Gubbarna är trötta nu och vi slår mycket chans bollar. Flabber från en av mittbackar och får nästan mål tillbaka från Neutrala. Detta leder till frispark som Theodor Ferm slår lång till Frederick som rundar målvakten och lägger enkelt in bollen. 4-0 till IKK Matchen slutar 4-0 till Kongahälla på vår Junior herr premiär, härligt! Referat skrivet av Liam Åsberg-Kalkemyr, Jörgen Zenteno Thorman Junior Herr 10 apr 2022 0kommentarer
  • När vinter blir vår...

Seriepremiär P16 mot Sävedalens IF Om vi inte hade någon vinter skulle våren inte vara så trevlig: om vi inte ibland kände smaken av motgång, skulle våra framgångar inte vara så välkommen. En bitande nordvästlig vind, små vita snövallar, vittnade om att vintern nyss hade oss i vårt grepp. Men solen lyste starkt på Kongevi idag, och gav oss förhoppningar om en ankommande vår och värme. Mkt skador och sena avhopp gjorde oss ledare oroliga inför seriestarten. Men när killarna sakta vandrade upp till arenan , startade musiken. Spelarna lyfta fram sina matchkläder till omklädningsrummet, så inser man snabbt att inställning till match och utmaning ligger naturligt hos dem. Att våra damjuniorer dessutom vunnit stort i matchen innan, skapar en härlig förväntan på arenan. Laguppställning mot Sävedalen: Viggo S Erik J Arvid H Viktor G Elias B Husse Josef K Necat K Noah N Nils S Pontus På bänken: Martin och Albin G Domaren blåser visselpipan. Sävedalens IF startar direkt med att ta kommando och ha bollinnehav första 5 min. Vi ligger dock rätt i vårt försvarsspel och Sävedalen har svårt att spela igenom oss. Några försök att komma runt oss på kanterna kan enkelt motas bort med fysiskt presspel. Efter 6 min. Bollvinst centralt i banan, och snabb pass i djupled bakom Sävedalens backlinje gör att Viggo kan springa sig fri med målvakten. Försöker runda målvakten men ett stötande ben från Sävedalens målvakt gör att Viggo inte får med sig bollen. 2 min senare, liknande händelse med central bollvinst, och djupledspass bakom motståndarens högerkant. Vi kommer ut och ger oss ett perfekt inlägg mot boxen. Som tyvärr blir resultatlös men oroade deras backlinje ordentligt. 20 min. Matchen väger fram o tillbaka IKK börjar få igång spelet, men plötsligt blir Sävedalen frispelade och gör mål, Som snabbt döms bort som offside. Kort därefter driver duktige Viktor G upp på kanten och lägger ett perfekt inlägg mot boxen. Vi missar skottet… för att lägga in bollen. Nytt friläge, som missas, och kort efter friläge 2 anfallare fria mot mål, och vi passar bollen offside…?? Såna misstag gör man oftast, om man är stressad och ligger för mycket prestationskrav på sina axlar. På bänken sprids det en oro. Ska vi inte göra mål idag? Trots att vi spelar oss fria in i målzonen. Efter 36 min känner vi oss trygga i att vi kommer äga spelet, men kommer vi göra mål. Plötsligt blir Erik Alfredsson Jägerholt frispelad och ligger den behärskat i mål. Vilken lättnad att få gå till halvlek med ledning. Vi startar 2:a samma som första, IK Kongahälla tar tag i spelet med en gång och respekten för motståndet är borta. 54 minuten så blir Viggo frispelad, o driver sig loss. Han lägger den ”kontrollerat” mellan målvaktens ben i mål. 62 minNu är det tokpress mot Sävedalens backlinje. Ett inlägg från vår högerkant letar sig mot Josef Kavak som har smugit sig in på bortre ytan. Josef tar sats och pressar den ” hårt och distinkt” in i bortre krysset. 3-0 IKK 66 min 4-0 Framspelning som Sävedalens målvakt ska rensa men Viggo har sagt press. Målvakten missar. Och Viggo tar bollen och lägger den enkelt i mål. 69 min Martin blir frispelad, skjuter på mål som målvakten tar. Martin Rashou tar returen och skjuter in den i mål. 5-0 Nu händer det något märkligt i matchen… Det som gjort vårt spel så effektivt, att vi legat nära dem i press. Spelat snabbt och enkla pass. Vårt trygga bollinnehav är som bortblåst. Varför? Från att kontrollera matchen totalt så förändrades matchbilden och man bjuder in Sävedalen i matchen. Vi springer inte och vill hellre visa vad vi personligen kan göra med bollen. 78 min Sävedalens IF reducerar och gör 5-1, kort därefter så får Sävedalen en indirekt frispark, där de kan skjuta den rakt igenom vår mur i mål.5-2 i 85 minuten. Vi har tappat initiativet i matchen och snabbt släppt in 2 mål. Efter lite ilska från ledarbänken så börjar laget att ta tag i spelet igen. Matchen är tät och fysisk och det blir mycket frisparkar. Matchen går mot sitt slut. Men i 89 minuten så får vi en frispark på offensiv mittplan. Hussein stegar fram för att slå ett inlägg mot framrusande anfallare. IStället trycker han den mot mål, som helt ställer deras målvakt och bollen seglar in nära krysset 6-2. Som blir slutresultatet på vår seriepremiär. Målgörare: Erik, Viggo (2mål), Josef, Martin, Hussein Gula kort: Hussein, Pontus B Junior Herr 10 apr 2022 0kommentarer
  • IK Kongahälla - Gerdskens BK 1-5 (0-3)

Dags för sista matchen i serien 2021 och det på hemmaplanen Kongevi mot Gerdskens BK. Ska det bli en fin avslutning med tre raka vinster undrar man ju? Blåsigt väder och hemmalaget får börja med en ganska hård motvind i den första halvleken. Första halvleken Inte nog med att vi starta i motvind så tryckte Gerdskens BK på i allra högsta farten med en hård press. Vi börjar direkt att schabbla med bollen och bolltapp nära mål, men det första skottet går högt över Pontus Berkefors målram direkt i inledningen. En lobb i över Pontus i den 3:e minuten. Han fläker sig bakåt och tippar bollen i stolpen och ut. Gerdsken har flera klara målchanser direkt i inledningen på matchen och Pontus tvingas göra flera bra ingripanden. I den 9:e minuten ställer en hemmaspelare till det på en boll då målvakten Pontus Berkefors skriker mycket högt (hela Kongevi skallrar) att bollen är hans och går ut på höjdbollen. En hemmaförsvarare nickar bollen över Pontus och in i eget mål. 0-1. Ajajaj. Detta borde ej ha hänt då målvakten Pontus gjorde allting rätt men olycklig slut i alla fall. Gerdsken fortsätter med en aggressiv press som vi inte riktigt klarar av att hantera rätt. För många misstag helt enkelt. Fem minuter efter ledningsmålet är det dags igen med ett fint högeranfall och inspel framför mål och givetvis så finns där en Gerdskensspelare och utökar ledningen till 0-2 i minut 14. Målskytt Vilmer Thyrén. Spelet är nu nästan helt förlagt på IKK:s planhalva och ett väggspel igenom mittförsvaret i minut 16 och ett hårt närskott i nättaket och nu är det plötsligt 0-3 och det ser nattsvart ut. Målskytt återigen Vilmer Thyrén. Det var just detta som inte fick hända men händer ändå. Försvarsspelarna gör i alla fall en del brytningar i motståndarens spel men ger därefter tillbaks bollarna till motståndarna igen vilket givetvis är förödande. Hugo Johannesson byts in i den 30:e minuten. Sekunderna efter inhoppet blir han framspelad till ett friläge ensam med målvakten. Tyvärr går avslutet strax utanför krysset på målet. Vi hade behövt ett mål där. Efter friläget kommer IKK i flera fina anfall och två ganska bra lägen för Viggo Sankey, men tyvärr går skotten över målramen. Sista farliga chansen blir Gerdskens BK med en frispark från ca 20 meters håll. Skottet dock högt över målramen. Halvtid 0-3. En katastrofalt dålig första kvart, därefter till något bättre än katastrofal andra kvart. Tredje kvarten i första halvleken hyfsat jämn. Andra halvleken Inte skulle den andra halvleken börja något vidare heller. Ett friläge i den 51:a minuten. Pontus Berkefors i hemmamålet räddar med kan inte hålla bollen utan returen slås in i målet otagbart för Pontus i målet. Målskytt Gustav Johansson och ställningen 0-4. Sicken uppförsbacke det blivit. Minuterna efter ett friläge igen som Pontus Berkefors snyggt tvingas rädda till en borta hörna. Bra fart på Gerdsken i inledningen på andra med. Inget spel alls från IKK:s sida utan nu känns det som att hålla siffrorna nere är vad som gäller. Alldeles för många individuella misstag av hemmaspelarna. Gerdsken skapar nu många chanser och bränner de mesta. IKK testar att slå lite långbollar på Khalid Saleyman på topp dock utan några direkta målchanser som följd. I minut 71 kommer Hugo Johannesson igenom på högerkanten och nära målet skjuter han ett skott som Gerdskensmålvakten täcker ut till en hemmahörna. På den efterföljande hörnan blir det lite kalabalik i straffområdet med sparkar på bollen åt båda hållen. Nära hemmamål i alla fall var det. Gerdsken lugnar sen ner sig och försöker bara spela av matchen och hålla nollan är nog det som gäller för dem. Men det skulle i alla fall inte bli att de håller nollan bakåt. Hugo Johannesson kommer i ett fint högeranfall i den 80.e minuten, ser Sohel Baiat framför målet och levererar ett kanonpass in till honom. Sohel sätter foten till och ett skott uppe i krysset gör att ställningen blir 1-4. Likt första halvleken blir bästa kvarten i andra även slutkvarten men det kan ha sina orsaker vill jag med säga. Spiken i kistan kommer i minut 87 när Gerdskens Hugo Lundh dribblar sig igenom hela IKK försvaret och distinkt sätter 1-5 vilket också blir slutresultatet. Vad ska man säga om matchen? Jo en bedrövlig start hela första kvart och underläge 0-3. Svårt att komma igen då Gerdskens BK var klart mycket hungrigare och vinner helt klart rättvist. Vill här också tacka för mig i juniortruppen så detta inlägg blir det sista från mig. Vill också tacka alla spelarna och de övriga ledarna runt truppen för 2021. Lycka till framöver allihop. Ett speciellt tack till de fina målvakterna jag haft förmånen att ha fått träna, Thedor Ferm -04, Philip Halldorf -04, Loa Berlin -05 och Pontus Berkefors -06. Ni slipper mig inte helt då jag kommer att följa er framfart på arenorna runt omkring. //fk (fd mv tränare juniortruppen) Junior Herr 6 nov 2021 4kommentarer
  • Klar förlust i sista seriematchen hemma på Kongevi.

Bortalaget Gerdskens BK fick en kanonstart och körde över hemmalaget med 0-3 efter ca kvarten och sen var det inte lätt att komma igen i matchen. Slutsiffrorna blev 1-5 och hemmalaget IKK:s mål gjordes av Sohel Balat i den andra halvleken. Mer om matchen ikväll. //fk Junior Herr 6 nov 2021 0kommentarer
  • Herrestads AIF - IK Kongahälla 2-4 (1-1)

Dags för näst sista matchen i serien och ett besök till Undavallens konstgräsplan för ett möte med Herrestads AIF som likt oss befinner sig långt ner i tabellen. Men klubben är klart på uppgång då de vunnit två serier på två år med seniorlaget. STORT GRATTIS!! Nästa år spelas det division 2 fotboll på Undavallen. IKK har även till denna match problem med en del sjukdomar, bandy och annat och elvan är inte i närheten mot senast men det har blivit en vana som kan hanteras på bäst sätt vilket matchen idag visade. Första halvleken Herrestad inleder bäst de första minuterna men IKK kommer i en kontring som avslutas med en stolpträff och det blir en hörna av det. På den efterföljande hörnan träffar Khalid Saleyman överliggaren med ett präktigt skott. Bollen går ut framför målet, och där dyker nyförvärvet från Nols IK Milton Bäckman upp och gör sitt första mål i IKK tröjan. Grattis!!! Tid ca 4 minuter in på matchen. Sicken start!!!! Men ledningen blir kortvarig efter slarv på egen planhalva strax utanför straffområdet dribblas det och tappas boll. Bollen hamnar då os en hemmaspelare som hårt trycker in kvitteringen utan chans för Loa Berlin i IKK målet. Det blir nog många mål i matchen tänker jag för mig själv. 1-1 efter ca 8 minuter. Mitten på första och IKK har en hel del fina anfall och det ser bra ut spelmässigt och laget hålls ihop bra. Men i minut 24 släpper vi till ett friläge för Herrestad och Loa Berlin i målet tvingas göra en kanonräddning. Efter friläget kommer hemmalaget i några farliga attacker som reds ut i sista stund av IKK försvarare. Men IKK är vassa i kontringsspelet som så när resulterar i mål. I minut 27 får Sahel Mussamem på en projektil som tvingar hemmakeepern göra en fin räddning till hörna. Minut 34 och bra frisparksläge för IKK. Arvid Axelsson klipper till men hemmakeepern räddar skottet. IKK hörna i 45 minuten som mynnar ut till ett friläge för hemmalaget som lyckligtvis skjuts i burgavelns utsida. Halvtid 1-1 Ett rättvist halvtidsresultat tycker jag nog men vi spelar på ett positivt sätt med ett antal fina anfall och är själv positiv inför andra halvan av matchen. Andra halvleken Bra start på andra halvan av matchen och direkt i inledningen får Sahel Mussamem på ett fint skott som går mot krysset men där dyker hemmamålvakten upp och räddar snyggt till hörna. På den efterföljande hörnan nickar Liam Åsberg bollen strax över målramen. I minut ca 50 tar ettrige Fredrick Obeng bollen från en hemmaspelare och skapar sig ett friläge från nästan halva planen. Driver bollen mot målet på ett säkert sätt och avslutar med ett lågt skott intill hemmamålvaktens vänstra stolpe. 1-2 och en mycket fin start på andra halvleken med. Minut 51 och Loa Berlin tvingas till en dubbelräddning efter en kontring. Minuten efter slarvas det igen av en IKK spelare innanför eget straffområde. Bolltapp och skott i mål 2-2. Ingen långvarig ledning denna gång heller. Tycker dessutom att hemmalaget tagit över lite, men sen får vi en bättre period med stundtals riktigt bra spel. Böljande spel fram och tillbaks kan man väl säga att jag upplever. Lite långbollar på Fredrick Obeng skulle sitta fint tänker jag. Hussein Debes börjar värma upp för inhopp. Stretchar sin högerfot lite extra ser det ut som. Undrar vad han har i kikaren tänker jag. Nu räddar Loa Berlin ett hårt kantskott från nära håll. Detta efter ca 65 minuter, och båda lagen går för vinst med frejdiga anfall. Vi har ett par bra lägen till, Erik Jägerholt med ett hårt skott över målramen och ett bra skott från Fredrick Obengs fot. Även hemmalaget har några bra lägen som skjuts i burgavlarna. Hussein Debes har nu hoppat in på mittfältet och han väntar på en borta hörna kan jag tänka mig. Efter ca 82 minuter kommer då hörnan som Hussein Debes så gärna vill ta. Han lirkar lite på sin högerfot innan han lägger den. Bollen seglar över alla spelarna och målvaktens händer och in i mål i bortre krysset. Sicken fot och känsla 2-3, Hussein Debes och ca 8 minuter kvar av matchen. Minuten efter ledningen som så när igen kunde blivit kortvarig. Loa Berlin i målet tvingas till en fin räddning på ett närskott. Men Hussein Debes på vårt innermittfält väntar på att en ny hörna ska komma till IKK. Så kommer den då hörnan som Hussein Debes väntar på i den 86 minuten. Han gör om samma procedur som på hörnan som betydde 3-2 ledning. Helt otroligt gör han en kopia av den förra hörnan han slog. 2-4 och endast några minuter kvar. Minuterna som är kvar spelas av på ett säkert sätt och IKK vinner matchen med 2-4. Är det någon man unnar bli en matchvinnare så får man nog säga Hussein Debes. Han är en mycket lojal lagspelare och uppträder alltid korrekt. Han har också tränat mest gånger av alla denna säsong. Sträck på dig Hussein!!! Vi vinner helt klart rättvist och stundtals riktigt frejdigt spel med spelare som får spela i ovana positioner men gör det mycket bra. En mycket bra laginsats av alla i laget!!! Nu återstår endast ett hemmamöte mot Gerdsken nästa lördag klockan 12.00 på Kongevi. Vid vinst där kan IKK avancera ett par placeringar uppåt i tabellen och givetvis det vi siktar på. Skulle sitta fint att avsluta serien med 3 raka segrar!!!! Väl mött där!!! //fk Junior Herr 31 okt 2021 0kommentarer
  • Hussein Debes hoppar in och fixar seger mot Herrestads AIF

Hussein Debes hoppar in i slutet på matchen och avgör den med två hörnor som slås direkt in i målet. GRYM prestation villl jag säga vid ställningen 2-2. Slutresultatet blir seger med 4-2. På bilden ser ni Hussein i mitten flankeras av de andra målgörarna Milton Bäckman och Fredrick Obeng. Mer om matchen senare ikväll!!! Bra genomförd match av alla. //fk Junior Herr 31 okt 2021 0kommentarer