• Sicken urladdning!!! 5-0 vinst mot Lidköpings FK.

Laget kommer igen mycket fint i kväll och vinner mot Lidköpings FK med siffrorna 5-0 (2-0). Mycket välbehövligt och en mycket bra genomförd match efter den tröga höststarten. Behåller därmed andraplatsen ett tag till i alla fall. Målskyttarna på bilden: Buba Sanyang 2, Ludvig Ferdinandsson, Milton Bäckman och sist men inte minst Ludvig Holgersson. Bollpojkarna som skötte sig på ett föredömligt sätt var killar från P-09 laget. Tack ska ni ha.. Mer om matchen och Freesbee kastningen i halvtid kommer i morrn kväll nångång. //fk A-lag Herrar 30 aug 0kommentarer
  • IK Gauthiod - IK Kongahälla 3-2 (2-0)

Match mot IK Gauthiod står på tur på söndagseftermiddagen. Ett lag i botten som krigar för att klara sig kvar i tvåan. En kanongräsmatta bjuds det på. Mycket hårda men varma vindar dock som kan ställa till det tror jag. Toppen mot botten igen. Hur ska detta sluta? Första halvleken IKK startar matchen med vinden i ryggen. IKK kommer direkt i ett bra anfall efter någon minut redan. Buba Sanyang avslutar med ett skott som rensas ut till en IKK hörna. En fint slagen hörna (tror det är Imer Beqiri som slår den). Haris Skenderovic når högst, och träffar ribbkrysset med en nick och ut på planen igen. Oj va nära där . 3:e minuten och två fina IKK lägen en ny IKK hörna. Båda lagen friskar på framåt när lägen blir och lite böljande spel kan man säga. Efter kvarten så är IKK det spelförande laget med hemmalaget ser pigga ut på den fina gräsmattan. Minut 16 och en hemmahörna som blir farlig men rensas bort i sista stund. Tim Stolt Hermansson kommer loss fint på sin högerkant vid ett flertal tillfällen. IKK får till ett antal hörnor nu och på en i minut 25 kommer bollen ut till Rasmus Hegab som får på en jätteträff. Täcks bort i straffområdet av en lycklig hemmaspelare. Säker på en Kongahällaledning där men icke. 25 minuter spelade nu och bollen nästan hela tiden på Gauthiods planhalva. Men så en vass hemmakontring och en hemmaledning i den 29:e minuten. Den såg man verkligen inte komma då IKK dominerat rejält det sista. Målskytt Jacob Berg. Minuten efter målet blir Imer Beqiri frispelad av Haris Skenderovic. Men bollen går tyvärr över målet från nära håll. Sicken chans!!! Min 36 och en långboll till Buba Sanyang som kommer loss, men avslutet täcks tyvärr bort till en hörna. 43:e nu och nytt skott mot hemmamålet men det skottet går på en egen spelare och rinner ut till intet. Men så kommer en slumpboll från långlinjen ungefär mot IKK målet som seglar in i bortre gaveln i halvlekens sista minut och 2-0. Prickskytten heter Oscar Fransson. Det är inte sant tänker jag. Ht 2-0.. Fattar inte hur det kan stå 2-0 i halvtid. IKK klart spelförande men Gauthiod spelar smart efter sina resurser och gör det jävligt bra. Och framför allt gör de mindre misstag, därför leder dom i ht. Färre bolltransporter och enklare spel behövs med mindre tillslag och mer speed önskas av mig. Andra halvleken Minut 55 nu och Tim Stolt Hermansson genom på högerkanten. Nästan nere vid kortlinjen ser han Buba Sanyang framför målet. Men Buba kommer en tiondels sekund försent för att få träff på bollen från ca två meters håll. IK Gauthiod fortsätter med sitt kontringsspel. Minut 58 nu. Denna gången Rasmus Hegab igenom på högerkanten, bollen in till Haris Skenderovic som inte får till nåt vidare avslut på ett fint läge. Minut 60 nu och en ny hemmakontring och långboll i kamp med hemmaförsvarare och IKK målvakten kommer på mellis och blir rundad och Axel Johansson rullar in bollen i öppet mål. 3-0!!! Va är det som händer tänker man? Martin Cruz testar ett skott i minut 65 med sin vänsterdoja som går utanför målramen. Men så till slut så kommer en IKK reducering på ett skott nere i vänsterhörnan på målet. Målskytt Buba Sanyang. Fint assisterad av Haris Skenderovic. Kvarten kvar nu och det blir tufft att få med poäng hem till Kungälv nu. Men hoppet är det sista som överger en.. Min 78 och en IKG kontring o friläge som Theodor Ferm räddar fint. Inte nog med det så får Rasmus Hegab ett rött kort för en nedrivning bakifrån på mittplan. Klart mycket tuffare spel nu och domaren tycker jag har tappat greppet om matchen. Minut 80 är vi framme vid nu och Haris Skenderovic blir frispelad framför hemmamålet av Buba Sanyang och den gubben gör inget misstag utan nu 3-2 på resultattavlan med 10 minuter kvar. Helt annan tändning i IKK spelet nu och hårt tryck mot hemmamålet med en man mindre. Varför startar man inte direkt så här i matcherna kan man ju undra? Minut 87 och Buba Sanyang blir nerriven innanför straffområdet, och en IKK straff var jag säker på att det skulle bli men domaren blundar till förseelsen. IKK har ett antal lägen till kvittering de sista fem och även på de fem övertidsminuterna. men icke, bollen vill inte in. Slut 3-2!!! Inte vad man tänkt sig idag kan man ju säga. Laget som gör minst misstag vinner matchen och vi får i alla fall gratulera IK Gauthiod till segern för en fint genomförd match. Färre tillslag och färre bolltransporter (låt bollen göra farten i matchen) och snabbare spel framåt är min melodi. Vi behåller ändå andra platsen i serien med 8 matcher kvar, fem hemmamatcher och tre bortamatcher är det som är kvar. Först på tur Lidköpings FK hemma kommande fredag klockan 19.30. Spelplats KONGEVI IP. Väl mött där!! //fk A-lag Herrar 25 aug 0kommentarer
  • Ett gräsligt resultat i Grästorp. Förlust 3-2.

IKK förlorade dagens bortamatch med siffrorna 3-2 mot bottenlaget IK Gauthiod efter 2-0 i ht. Skänker bort en vinst med grova misstag som ger hemmamål. Uppstarten i höst har ju inte rosats direkt. 3 förluster och en oavgjord. Men en hel del tur med övriga resultat så ligger vi fortfarane tvåa. IKK:s målskyttar idag Buba Sanyang och Haris Skenderovic. Mer om matchen senare i helgen. //fk A-lag Herrar 25 aug 0kommentarer
  • IK Kongahälla - Herrestads AIF 0-0

En härlig fredagskväll och ett bohusderby mellan två topplag i serien. IKK vill nog revanschera sig inför hemmapubliken efter två skitkassa bortamatcher. IKK spelarna kommer heltaggade till matchen mot Herrestads AIF. I bortamötet i våras tappade vi segern på övertid och ett kryss, 2-2. Men en svår nöt att knäcka blir det i alla fall. Första halvleken Två duktiga lag känner på varandra lite inledningsvis, men i minut 10 kommer snabbe Gustav Lind igenom Herrestadsförsvaret på sin vänsterkant men i slutfasen rinner bollen olyckligt vis över kortlinjen och chansen blir till intet. Några minuter efter tappar Herrestad bollen strax utanför sitt straffområde. Bollen till Gustav Klintberg som drar till men bolluslingen går precis utanför målramen. Mkt nära mål. Minuten efter den chansen blir det ett IKK bolltapp. Herrestadskontring och inspel till en forward som klipper till bollen. Theodor Ferm i hemmamålet får göra en kvalificerad räddning till hörna. Martin Cruz testar ett långskott från långt håll som går rakt på HAIF keepern. Nu har 17 minuter spelats och IKK spelförande och Herrestads AIF satsar nog på hemmabolltapp och snabba kontringar. Ludvig Ferdinandsson kommer sen fint på högerkanten. Hittar Haris Skenderovic framför målet, men tyvärr ingen riktig träff med pannan. Nu minut 20 och ett fint vänsteranfall signerat Felix Andersson och Gustav Lind panikräddas till en hemmahörna. Hörnan sen nickar Haris Skenderovic bollen över målet. Spelet, farten och aggressiviteten klart mycket bättre nu än tidigare matcher i höst. Nu 30 spelade och IKK i flera fina anfall som så när blir rejäla chanser. HAIF försvarar sig bra och chansar på kontringsspel med sina starka och tuffa forwards. IKK ser pigga och hungriga ut så det ser bra ut och mål kommer så småningom är jag övertygad om nu. Får se om det räcker till seger i sådant fall. Så kommer då ett jätteläge när Ludvig Ferdinandsson löper sig fri på en djupledsboll i min 38. Blir nerriven bakifrån vid straffområdesgränsen och faller. Jag är hundra procent säker på att domaren blåser och tar fram det röda kortet. Jag sitter bra till och ser situationen perfekt. Men ingen domarsignal kommer. Helt otroligt tycker jag. Ett jätteläge får IKK minuten innan pausvilan. Långt inkast på högerkanten når Haris Skenderovic nära bortamålet. Skottet tyvärr i burgaveln från nära håll. Ht 0-0. Om första halvan: IKK spelförande och har ett spelövertag och några riktigt bra chanser. HAIF satsar på att försvara sig och komma med vassa kontringar. Två bra lag kan man också säga. Andra halvleken IKK tar tag i spelet direkt vid starten av andra halvan. Men i minut 55 kommer Herrestad i en kontringsattack men lyckligtvis går avslutet i burgaveln. Minut 60 och ett nytt fint IKK anfall och bollen ut till Haris Skenderovic som tyvärr är i offsideläge. Knapp offside vill jag säga. Minuten efter kommer Tim stolt Hermansson i en fin rusch på högerkanten, ser några IKK are framför målet men HAIF keepern styr bort inspelet men en fin fotparad. IKK trycker på hårdare för varje minut nu i matchen och HAIF försvarar sig bra med näbbar och klor. Skott i ribban signerat Martin Cruz i minut 72. Varför vill inte bolluslingen in i målet? Jo för att skottet gick i för hög höjd är rätta svaret. Kvarten kvar nu och flera jättelägen för IKK i samma situation. Först ett friläge som HAIF målvakten räddar bollen ut till en IKK;are såg ej vem men miss på chans två och bollen till sist till Imer Beqiri som rakar bollen utanför målet från mycket nära håll. Ajajaj!! Där borde ledningen kommit. IKK ser klart piggare ut nu än de tröttkörda bortaspelarna och skapar nu tillräckligt mycket för mål men bollen vill inte in i bortakassen. 85 minuten nu och en IKK hörna som styrs av någon mot målet. Bollen på väg in i mål. Men en Herrestadspelare rensar bort bollen precis på mållinjen. Står även nu perfekt till ockh helt korrekt av linjemannen att inte vinka mål. Men va nära och killarna är verkligen värda en ledning nu. Sista minuterna får IKK till ett par chanser till bl.a skott Rasmus Hegab precis utanför målet och ett läge som Tim Stolt Hermansson får men HAIF keepern räddar även det skottet. Men det sista får även HAIF en fin chans på kontring precis i den 90:e minuten. Avslutet går som tur är i burgaveln. Efter några minuters tilläggstid blåser domaren i pipan och matchen är slut. Slut 0-0. IKK gör en helt klart godkänd insats ikväll. Bra fart, inställning och spelglädje som helt klart borde resulterat i en vinst. Bara pricken över i:et saknades tycker jag. HAIF krigade på med bra försvar och satsade på sina kontringar. Tror att de är mycket nöjda med den poängen de får med sig hem ikväll. Duktiga bollkallar förärades vi med idag också. P-13 killarna skötte sitt uppdrag galant. Stjärnfallet i matchen blev denna: 3* Ludvig Holgersson 2* Filip Hagstrand 1* Haris Skenderovic Nästa match blir på bortaplan i Grästorp och ett möte med IK Gauthiod kommande söndag klockan 15.00 Vi håller fortfarande en fin andra plats i serien med 9 omgångar kvar. //fk A-lag Herrar 17 aug 0kommentarer
  • 0-0 i toppmatch mot Herrestads AIF. På väg åt rätt håll.

IKK spelade 0-0 hemma på fredagskvällen mot topplaget Herrestads AIF. Spelet ett klart fall framåt mot tidigare höstmatcher. Bara den sista pricken över i:et saknades vid ett antal tillfällen. Matchen dominerades av IKK och en mycket stark slutkvart borde gett 3 poäng. Rune Stjernström, som gjort så mycket för klubben under ca 70 års tid hedrades före matchen med en tyst minut. Tack för allt o vila I frid. Bollpojkar var IKK P-13. Alla skötte sig med den äran. Tack killar!! Pris till matchen lirare fick Ludvig (Ludde) Holgersson. Mer om matchen i morrn kväll tror jag. //fk A-lag Herrar 16 aug 0kommentarer