• Kongahälla seger i premiären mot seriefavoriterna Motala AIF

Äntligen seriepremiär mot tippade seriesegrarna Motala AIF på Långfredagseftermiddagen. Lite regn i luften i kyligt väder. V får väl hoppas på att spelet värmer oss runt planen. Det har kommit mycket folk till matchen som är nyfikna på Kungälvslaget. Genrepet inför serien gick inte så bra i tisdags då vi åkte på pumpen mot div4 laget Götaholms BK i finalen av Östra Cupen med siffrorna 2-0. Spännande idag!!! Hur e läget med laget? Kommer vi tebaks till vinnarspåret direkt idag? Om ca två timmar får vi svaret. Klubben stod också för en fin avtackning innan matchen av legendaren Rune Stjernström som vart i klubbens tjänst i 70 år. STORT TACK Rune för dina insatser i klubben!!! Första halvleken En bättre start kan man ju inte få i matchen. 40 sekunder är ju inte så lång tid få sätta första målet i div 2. Tim Stolt Hermansson frispelar Gustav Kjellström som i friläge chippar bollen över målvakten och en hemmaledning 1-0 direkt alltså. Kanonstart av laget!!! Minut 5 och Imer Begiri med kanonpass till Kjellström och ett avslut som Motalamålvakten får göra en kvalificerad räddning på. Laget ser mycket taggat och piggt ut så här inledningsvis. Ledningen varar inte direkt så lång tid och kvittering då IKK laget tappar boll i uppspelsfas på mittplanen och nummer 14 rinner igenom och kvitterar till 1-1 i minut 10. Spelat ca 20 minuter nu och spelet är jämnt ute på planen i mitt tycke. Mycket nära ett IKK mål då en Motala försvarare får en nickträff på ett IKK inlägg som så när går i eget mål, men målvakten tvingas åter till ett bra ingripande och fixar en hörna. Detta i minut 25. Några minuter senare får Motala ett bra frisparksläge från ca 18,4 meters håll. Skottet högt över målramen. Lite hafsigt spel nu efter ca 30 och inget direkt ordnat spel från något av lagen. Nu i minut 36 så fixar hemmalaget till en ny ledning i matchen. Imer Beqiri blir framspelad i bra läge rakt framför Motalamålet, vet dock ej av vem. Imer fattar direkt vad som bör göras och bestämmer sig för det och gör det med bravur. Sätter bollen rakt upp i krysset med sin högerdoja och 2-1på anslagstavlan. Imer Beqiri får ett nytt bra läge för sin högerdoja då IKK får en frispark strax utanför straffområdesgränsen. Men denna gång inget kryss utan bollen högt över målramen. 2-1 står sig halvleken ut och en hemmaledning inför andra halvleken. Man märker att det är lite tuffare motstånd än förra året men IKK laget också klart bättre och har höjt sig en del sen-23. En rättvis hemmaledning i ht då IKK laget har bra koll på spelet förutom en 10 minutersperiod som Motala tog över spelmässigt. Nu över till andra halvleken. Andra halvleken En mycket bra start även på den andra halvan av matchen. Ett fint IKK anfall på högerkanten och ett bra inspel och flera avslut mot Motala målet. Bollen kommer till slut till Tim Stolt Hermansson som i bra läge sätter bollen distinkt i nätmaskorna och 3-1 på tavlan i minut 51. Grymt bra start på den andra halvan!! IKK har direkt tagit ett klart grepp om tillställningen och dominerar spelbilden klart. Min 60 och ett nytt fint IKK anfall och ett bra avslut av Gustav Klintberg. Minuten efter nytt skott mot bortamålet. Denna gång från Gustav Kjellströms doja. Tufft med 3st Gustavar i laget och även Lind är en Gustav hehe. Kraftpaketet Klintberg kommer helt ensam med bortamålvakten i minut 62 efter en IKK rensning i försvaret. En rejäl lång löpning ensam mot målet med bortaförsvarare i hasorna. Avslutet blir en lobb över målvakten och tyvärr även över målet. Ack så nära 4-1. Stor IKK dominans ute på planen och klart grepp om händelserna och de få gånger Motala kommer framåt reds ut på ett mycket bra sätt av hemmaförsvaret. Första riktiga borta chansen i andra kommer på en nick utanför målramen i minut 70. Med ca kvarten kvar sätter laget spiken i kistan och utökar till 4-1 efter ett fint IKK anfall bolltapp och en spelare (vet ej vem det var) krigar tebaks bollen i straffområdet och bollen till Max Selldén som nätar mycket säkert. 4-1 ca 15 kvar. Noterar att 3 nyförvärv har gjort var sitt mål och det fjärde av den gamle Beqiri. IKK gör en hel del byten under andra halvan och dominerar den andra halvleken från start till mål. Theo Ferm får göra en enkel räddning på ett tamt Motalaskott i minut 83. IKK fortsätter rada upp bra lägen men 4-1 står sig tiden ut och en kanonstart på serien!!! Blev lite mörkt på slutet. Tur att matchen inte började senare för då hade den blivit avbruten för mörker. Dags att kommunen ser över hur strömmen funkar på anläggningen då det är problem mest hela tiden. Även matchklockans display gick in i förmörkelsen i slutet. Ett mycket duktigt gäng från pojkar P13 var bollpojkar och skötte uppgiften på ett fantastiskt fint sätt. Tack ska ni ha!! Nu till matchen och sammanfattning. En ganska jämn första halvlek men ändå en rättvis hemmaledning med bra spel o glöd.. Andra halvleken dominerar vi från min 46 till 93 och inget snack om saken. Många målchanser skapas med fint spel, finess och kämpaglöd. BRA GJORT GUBBS!!! Detta var årets första texter från mig och det tar lite tid att komma in i det… Det blir bättre framöver. Tack för mig på påskaftonsmorgonen och en fin påskhelgsstart kan man säga. Nästa match blir borta mot Vänersborgs FK kommande fredag klockan 19.30. //fk A-lag Herrar för 20 dagar sedan 7kommentarer
  • Kongahälla levererar en rejäl Påsksmäll på Långfredagen!!!

Hej. Nu har jag åter fått möjligheter att skriva lite om matcherna i serien. Det kommer att bli positiva och negativa saker om matcherna. Mest positiva hoppas jag. Skriver alltid min signatur //fk efter texterna och det jag står för. Ja dags för division 2 nu och seriepremiär mot tippade seriesegrarna Motala AIF hemma på Kongevi. O sicken start det blir på premiären!!!! Efter 40 sekunder gör Gustav Kjellström 1-0. Sen en Motalakvittering efter ca 10min. IKK tar åter ledningen efter ett mycket vackert skott i krysset från Imer Beqiris fot bakom Motalakeepern före halvtid. Ht 2-1. I andra halvleken är det inget snack om saken om vilket lag som skulle segra utan Kongahälla vinner drabbningen mycket rättvist med 4-1. I underkant tycker jag då vi skapade mängder av lägen och de få Motala anfallen löste hemmaförsvaret på ett galant sätt. Trean och fyrans mål stod Tim Stolt Hermansson och Max Sellden för. Målgörarna ser ni på bilden!!! Till matchens lirare valdes Felix Andersson!! Grattis Felix!! Ett mycket duktigt gäng från pojkar P13 var bollpojkar och skötte uppgiften på ett fantastiskt fint sätt. Tack ska ni ha!! Mer om matchen troligtvis på Påskaftobens morgon skulle jag tro. Den som lever får se!!! //fk A-lag Herrar 29 mar 0kommentarer
  • Vårgårda IK - IK Kongahälla 0-2. Division 2 2024!!!!

Ja, då har man vaknat till liv igen efter den fantastiska söndagseftermiddagen på Tångaheds IP. I det fantastiska fotbollsvädret på en mycket fin gräsplan gäller det att sätta pricken över i:et och stänga tävlingssäsongen 2023 med en serieseger. Helvitt ställ idag!!! Hoppas killarna tänker på det under matchen. Ett stort gäng IKK supportrar (med bl.a P-10 laget) på plats med supporterbuss och i egna bilar. Säkert över 1000 personer (min uppskattning) på plats i det fina vädret. Ock laget kommer inte att göra några supporters besvikna. Sicken vinnarinställning!!!! Första halvleken Det blir som jag tror med 2 aggressiva lag inledningsvis som ger allt direkt och fläskar på bra i närkamper. Vill ha ett övertag direkt kan man också säga. Första chansen till hemmalaget i minut fyra efter ett fint vänsteranfall. Lord Ofohusene hittar hemmaspelaren Oscar Gustavsson med en delikat passning framför IKK målet. Lyckligtvis rakar han bollen precis utanför stolpen från någon meters håll. Där har IKK en j.vla tur och 0-0!! Några fina kontringslägen följer för IKK minuterna efter jättechansen för hemmalaget med William Skoglund i spetsen för dessa. Men minut 9 blir lyckosam för IKK. Ett inkast, bollen till Gustav Klintberg som hittar Buba Sanyang i röran framför hemmamålet. Och gode Buba står stabilt med dubbar under skorna denna gång på plats och vips 0-1. Grymt!!! Fortsatt serieledning nu då rapporter kommit att Jonsereds IF leder mot Alingsås borta så en seger är ett måste. IKK:maskinen börjar komma igång allt mer och Vårgårda IK krigar på med bra kämpatakter men skapar inget nämnvärt efter jättechansen. Inget eget spel i mitt tycke mest kämpa gäller. Min 17 IKK vänster frispark på offensiva halvan. Påpassligt dyker Buba Sanyang upp på den och träffar överliggaren med en fin nick. 0-2 där hade suttit gott!! Men den som väntar på något gott väntar inte för länge kan man också säga. Halvtimmen gångna nu och Vårgårda får en frispark (onödig). VIK satsar på ett inlägg som läggs över målramen från ca 29,5m håll. Det krigas på bra ute på planen och tillfälligheter kommer att avgöra matchen tänker jag . William Skoglund igenom på hö kanten igen och inspelet tvingas hemmakeepern avvärja på ett bra sätt. Några minuter efter det läget får IKK en fin chans på frispark från ca 25 m håll. Rasmus Hegab kliver fram och klipper till men skottet täcks av hemmaspelare. Fortsatt mesta kämpatakter från hemmalaget, men det kompakta IKK:laget släpper inte till något i chansväg. Lite tumult i minut 41 då en spelare i vartdera laget får en varning och utmärkta domaren Bartek Svaberg reder ut situationen fint. 0-1 ht. En helt rättvis IKK ledning i pausen och serieledare med ca 45 minuter+ tillägg kvar av matchen. Andra halvleken Börjar mindre bra för Vårgårda IK då Lord Ofoshene får sitt andra gula kort i minut 51 och blir visad av planen. Nu har IKK ett klart grepp med en man mer på planen och desperationen kommer snart också i hemmalaget tror jag. Gäller att hålla oss lugna och trycka på framåt i rätt lägen. Minut 51. IKK hörna som avslutas med ett skott utanför hemmamålet. Några minuter efter den chansen ramlar Imer Beqiri på bollen efter att ha halkat. En hemmaspelare springer på Imer och den gode Beqiri tilldelas en varning. Lite märkligt av den annars utmärkte domaren. Hemmalagets andra målchans i matchen kommer på ett högeranfall i minut 56 och skott utanför målramen av samma kille som hade jättechansen i den fjärde minuten. Ett snabbt IKK anfall och klockan visar 58 minuter. Buba Sanyang klipper till igen med ett stabilt grepp av sina för dagen fixade skor med dubbar under. VIK målvakten gör en fin räddning på skottet som tippas till hörna. Hörnan slås med fin precision av Gustav Klintberg. Vem hittar bollen fram till tro? Som gubben ur lådan dyker hela seriens skyttekung Haris Skenderovic upp och nickar in en rättvis 0-2 ledning för IKK . Mycket nära 0-3 efter IKK frispark och fint läge för Sebastian Fåglum Bertilsson som får bollen över målet i ett kanonläge från nära håll. Detta bara någon minut efter senaste målet. Segern känns nu helt klar och hemmalaget tappar humöret alltefter minuterna går i matchen och de drar också på sig många varningar då de inte hänger med i svängarna längre. Slutar göra anteckningar nu på situationer i matchen. IKK är mycket stabila idag och visar att seriesegern ska till IKK och Kungälv. Inget snack om det!!! Vårgårda drar på sig många varningar och en utvisning till efter ca 90 minuter. De mötte faktiskt på övermäktigt motstånd idag. Vårgårda 9 gula och 2 röda kort. IKK 3 gula kort. Det säger ganska mycket om hur matchen såg ut. Nog om detta nu. Önskar Vårgårda IK lycka till nästa säsong och kanske kliva upp i seriepyramiden då i stället. IKK kör i alla fall vidare i division 2 nästa säsong. Slut 0-2. En fantastisk inramning på matchen (med många IKK supporters på plats) och ett fantastiskt slut på säsongen. Ett STORT TACK till er som var på plats och hejade på!!! En underbar seger!!!! Dramatisk avslutning med fyra lag på en poängs marginal i toppen och möten 1:an- 2:an och 3:an- 4:an. Tror att de flesta lagen i vår serie tycker liksom jag att IKK var det bästa laget och värdiga vinnare 2023. Tre förluster på 22 matcher (Mariestad b, Uddevalla b och Jonsered b) och inte vart utspelade i någon av dem. IKK:s senaste 9 matcher nu på hösten. 8 vinster och 1 oavgjord. Inget snack där inte!!! Jag Frans Kozak har försökt skriva lite matchrapporter från våra matcher så gott jag kunnat och bara min syn på tillställningarna. Tack för i år!!! //fk A-lag Herrar 9 okt 2023 3kommentarer
  • Målskyttarna i matchen glömde jag! Här kommer de!!!

Två glada målskyttar som bidrog till segern mot Vårgårda. 1-0 Buba Sanyang och 2-0 Haris Skenderovic. Båda målen assisterade av Gustav Klintberg. Mer om den goa matchen imorrn tror jag. Dagsformen bestämmer. Den som lever får se... //fk A-lag Herrar 8 okt 2023 1kommentar
  • IKK vinner slaget på Tångahed. Division 2 2024!!!

IKK vinner seriefinalen borta mot Vårgårda. IKK är ett division 2 lag igen. Mer om detta senare!!! //fk A-lag Herrar 8 okt 2023 11kommentarer