• Referat: IK Kongahälla - Hälsö BK

På ett soligt kallt Kongevi rev vi av hemmapremiären och det med besked. För i fredags skrevs faktiskt historia, då damlaget aldrig gjort så många mål i en och samma match förut. Efter att vi dragit igång division 4 borta mot Hönö blev det ett längre matchuppehåll i serien innan vi fick besök av Hälsö BK under fredagskvällen. En välfylld läktare stod i det kalla vädret, med ett spel på plan som värmde. För det blev islossning ganska tidigt i matchen. Redan efter fem minuter spräckte Julie nollan, och därefter trillade bollen in i tät följd. I halvtid visade resultattavlan 6-0 efter tre mål av nämnda Julie, ett av Nathalie, ett av Emma Hansson och ett av Alice Ottersten. Och fler mål skulle det bli. När slutsignal ljöd hade ytterligare sex mål gjorts och slutresultatet kunde skrivas till 12-0. Vi tar med oss flera saker från denna matchen. Först och främst skriver vi in denna match i klubbens historieböcker, då en säker källa (Christer Steinsson) klargjort att damlaget aldrig tidigare gjort så många mål i en match, som i denna. Att vi klarar av att spela vårt spel, trots att matchen avgjordes tidigt och trots att tempot flera gånger går ned är också något som glädjer oss. Det tar vi med oss in i den nya veckan. Nu väntar träning måndag och onsdag, och sedan match borta mot Sävedalen på torsdag. Men för er som inte kan hålla er för att se på fotboll på Kongevi så kan vi glädja er med hemmapremiär redan på söndag i division 5. Då mot Jonereds IF. IK Kongahälla - Hälsö BK 12-0 (6-0) Mål: Nathalie Hansen 5, Julie Fanger 3, Veronica Nikell, Emma Hansson, Alice Ottersten, Emilia Karlsson Assist: Julie Fanger 3, Nathalie Hansen 2, Freja Forsman 2, Alice Ottersten, Ellen Lantz Stjärnjakten mot Hälsö: Julie Fanger 3 Nathalie Hansen 2 Emma Hansson 1 Stjärnjakten 2024 Lena Dihn 3 Julie Fanger 3 Nathalie Hansen 2 Freja Forsman 2 Ella Ohlsson 1 Emma Hansson 1 A-lag Damer för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Äntligen hemmapremiär

Så var det äntligen dags för hemmapremiär. Efter matcher i båda serierna på bortaplan är säsongen igång, men damernas första matcher på Kongevi återstår. Vi ställs ikväll mot Hälsö BK som redan hunnit spela två matcher i serien. Där har det blivit förlust mot först Angered och sedan förlust mot Hönö IS, laget som vi öppnade tävlingsåret mot med en vinst. Vi uppmanar givetvis så många som möjligt att komma och följa oss i vår andra match. Matchstart klockan 19:30 på Kongevi. Redan nu kan du vara med och köpa 50/50 lotter till matchen, via swish. En ensam vinnare får hälften av omsättningen. Andra hälften går till IKK. Följ länken här: 50/50 lotter Truppen mot Hälsö BK: Shpresa Mulaj Matilda Svensson Ella Ohlson Wilma Ekelund Emma Koch-Nielsen Emma Hansson Veronica Nikell Ellen Lantz Lena Dinh Nathalie Hansen Freja Forsman Alice Ottersten Emilia Karlsson Julie Fanger Josefine Hedén Varmt välkommna! A-lag Damer för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Hönö IS - IK Kongahälla

Första matchen i årets upplaga av Division 4B slutade i en betryggande seger. På ett regnigt Hönö blev det tillslut stora siffror när premiärnerverna släppt. Det var ett förväntansfullt gäng som begav sig mot Hönö på fredagskvällen. Dags för efterlängtad premiär mot ett motstånd som vi på förhand hade väldigt dålig koll på. Men det var aldrig något snack om att annat än seger var aktuellt. En lite trevande start, men tveksamheterna släppte när Freja Forsman satte 0-1 efter fint samarbete hela vägen från backlinje. Sedan följde en period med anfall på ett mål. Andra målet för säsongen kom tio minuter senare, även det utav Freja med en fin chip på friläge. Fem minuter efter det kunde Julie Fanger placera 0-3 långt ner i målvaktens vänstra hörne, och innan första halvleks slut gjorde Alice Ottersten sitt första seriemål för IK Kongahälla och utökade till 0-4. I andra halvlek upphörde regnet och tempot gick ned något med tanke på siffrorna. Trots det utökade vi till 0-5 även där genom Alice innan Hönö öppnade sitt målprotokoll för säsongen. Slutsiffrorna kunde sedan skrivas till 2-6 och IKKs sista mål gjordes av Wilma Eklund på en riktig långspark. Matchen summerat gör vi en fin prestation, där vi i perioder får till spelet precis så som vi vill. Vi får anfalla mycket, det på gott och ont. För en lärdom från matchen blir återigen att inte vara för ivriga att slå den sista och avgörande passningen, utan att istället ha längre anfall och bättre tålamod. Men vi tar också med oss känslan av att få göra mycket mål och framförallt få ta med oss tre poäng i årets första tävlingsmatch. Nu blickar vi framåt, först mot seriepremiär i division 5 borta mot Mossen på lördag, och därefter den efterlängtade hemmapremiären i division 4 mot Hälsö BK den 19 april. Hönö IS - IK Kongahälla 2-6 (0-4) Mål: Freja Forsman 2, Alice Ottersten 2, Julie Fanger, Wilma Eklund Assist: Julie Fanger 2, Nathalie Hansen 2 Stjärnjakten mot Hönö: Lena Dihn 3 Freja Forsman 2 Ella Ohlsson 1 Stjärnjakten 2024 Lena Dihn 3 Freja Forsman 2 Ella Ohlsson 1 A-lag Damer 11 apr 0kommentarer
  • Seger i seriepremiären

• Dags för seriepremiär - sammanfattning av försäsongen

Idag fredag är det äntligen seriepremiär i Division 4. Efter en rekordlång och stenhård försäsong med träningar sedan andra veckan i januari och totalt nio matcher, känns laget redo för att ta sig an tävlingsmatcherna. Försäsongen drog vi igång redan andra måndagen i januari. Då med målsättningen att träna oftare och hårdare än vad vi tidigare gjort. Efter förra säsongen fick vi mersmak och känner att vi har möjlighet att nå topppen. Så under vintern och våren har vi nu tränat fyra gånger i veckan med tre träningar på Kongevi och en träning på Nordic Wellness. Vi har spelat matcher i stort sett varje helg sedan i februari och det med goda resultat mot motstånd som i många fall spelat i högre divisioner. Vi har även varit på träningsläger under våren, denna gång i Malmö. Fyra träningar hanns det med under långhelgen fredag till söndag, varvat med mycket annat och framförallt umgänge. En fantakstisk resa för att lära känna varandra bättre. Nu är det dags att sätta kunskaperna på prov när vi möter Hönö IS borta på Hönö Arena klockan 19:30. Här följer en summering av försäsongen. Träningsmatcher: IK Kongahälla - Utbynäs SK 1-1 (1-1) Mål: Emilia Karlsson - Ass: Elin Arnfjord Öckerö IF - IK Kongahälla 0-1 (0-1) IK Kongahälla - Orust FC 3-0 (2-0) Mål: Alice Ottersten 2, Ida Hedlund IK Kongahälla - Ytterby IS 0-1 (0-0) IK Kongahälla - Frillesås FF 3-2 (0-2) Mål: Julie Fanger 2, Josefine Hedén - Ass: Emma Hansson, Ida Hedlund Angered BK - IK Kongahälla 1-2 (1-1) Mål: Emma Koch Nielsen, Alice Ottersten - Ass: Emma Koch Nielsen IK Kongahälla - IK Rössö 2-0 (2-0) Mål: Freja Forsman, Julie Fanger - Ass: Julie Fanger, Wilma Ekelund Näset SK - IK Kongahälla 3-0 (1-0) IK Kongahälla - IF Ureadd 8-1 (6-1) Mål: Alice Ottersten 3, Julie Fanger 2, Emilia Karlsson, Bianca Wallin, Ida Hedlund Serier: Division 4B Division 5 Ledarstab: Huvudtränare: Marwan Mohammad Assisterande tränare: Hugo Nithander Assisterande tränare: Rickard Schöndell Lagledare: Christer Steinsson Målvaktstränare: Loa Berlin Sportråd: Joakim Lantz Per-Erik Högberg Christer Steinsson Nyförvärv: Emilia Karlsson Ansluter från KFF samarbetet Ella Wallin Ansluter från KFF samarbetet Ellen Lantz Ansluter från KFF samarbetet Viktoria Karlén Ansluter från KFF samarbetet Bianca Wallin Ansluter från KFF samarbetet Olivia Jonsson Ansluter från KFF samarbetet Matilda Karlsson Ansluter från KFF samarbetet Freja Forsman Ansluter från KFF samarbetet Elin Arnfjord Ansluter från KFF samarbetet Wilma Ekelund Ansluter från KFF samarbetet Matilda Svensson Orust FC Nathalie Hansen Göteborgs FF Alice Ottersten Ytterby IS Julia Lipic Hopmoen Ytterby IS Nova Hedén Ytterby IS Lena Dihn Angered BK Nellie Lyckner Nol IK Emma Koch-Nielsen Kärra KIF Frida Andersson Comeback efter uppehåll Sara Olofsson Comeback efter uppehåll Inför dagens match Målvakt: Frida Andersson Backar: Wilma Ekelund, Ida Hedlund, Ella Ohlson, Emma Koch Nielsen Mittfält: Lena Dihn, Veronica Nikell, Julie Fanger, Bianca Wallin, Julia Lipic Hopmoen, Nellie Lyckner Anfall: Freja Forsman, Nathalie Hansen, Alice Ottersten, Josefine Hedén, Matchstart 19:30 Hönö Arena. Varmt välkommna att stötta laget! A-lag Damer 5 apr 0kommentarer