• Seger i seriepremiären

Första matchen i årets upplaga av Division 4B slutade i en betryggande seger. På ett regnigt Hönö blev det tillslut stora siffror när premiärnerverna släppt. Det var ett förväntansfullt gäng som begav sig mot Hönö på fredagskvällen. Dags för efterlängtad premiär mot ett motstånd som vi på förhand hade väldigt dålig koll på. Men det var aldrig något snack om att annat än seger var aktuellt. En lite trevande start, men tveksamheterna släppte när Freja Forsman satte 0-1 efter fint samarbete hela vägen från backlinje. Sedan följde en period med anfall på ett mål. Andra målet för säsongen kom tio minuter senare, även det utav Freja med en fin chip på friläge. Fem minuter efter det kunde Julie Fanger placera 0-3 långt ner i målvaktens vänstra hörne, och innan första halvleks slut gjorde Alice Ottersten sitt första seriemål för IK Kongahälla och utökade till 0-4. I andra halvlek upphörde regnet och tempot gick ned något med tanke på siffrorna. Trots det utökade vi till 0-5 även där genom Alice innan Hönö öppnade sitt målprotokoll för säsongen. Slutsiffrorna kunde sedan skrivas till 2-6 och IKKs sista mål gjordes av Wilma Eklund på en riktig långspark. Matchen summerat gör vi en fin prestation, där vi i perioder får till spelet precis så som vi vill. Vi får anfalla mycket, det på gott och ont. För en lärdom från matchen blir återigen att inte vara för ivriga att slå den sista och avgörande passningen, utan att istället ha längre anfall och bättre tålamod. Men vi tar också med oss känslan av att få göra mycket mål och framförallt få ta med oss tre poäng i årets första tävlingsmatch. Nu blickar vi framåt, först mot seriepremiär i division 5 borta mot Mossen på lördag, och därefter den efterlängtade hemmapremiären i division 4 mot Hälsö BK den 19 april. Hönö IS - IK Kongahälla 2-6 (0-4) Mål: Freja Forsman 2, Alice Ottersten 2, Julie Fanger, Wilma Eklund Assist: Julie Fanger 2, Nathalie Hansen 2 Stjärnjakten mot Hönö: Lena Dihn 3 Freja Forsman 2 Ella Ohlsson 1 Stjärnjakten 2024 Lena Dihn 3 Freja Forsman 2 Ella Ohlsson 1 A-lag Damer för 14 dagar sedan 2kommentarer
  • Dags för seriepremiär - sammanfattning av försäsongen

Idag fredag är det äntligen seriepremiär i Division 4. Efter en rekordlång och stenhård försäsong med träningar sedan andra veckan i januari och totalt nio matcher, känns laget redo för att ta sig an tävlingsmatcherna. Försäsongen drog vi igång redan andra måndagen i januari. Då med målsättningen att träna oftare och hårdare än vad vi tidigare gjort. Efter förra säsongen fick vi mersmak och känner att vi har möjlighet att nå topppen. Så under vintern och våren har vi nu tränat fyra gånger i veckan med tre träningar på Kongevi och en träning på Nordic Wellness. Vi har spelat matcher i stort sett varje helg sedan i februari och det med goda resultat mot motstånd som i många fall spelat i högre divisioner. Vi har även varit på träningsläger under våren, denna gång i Malmö. Fyra träningar hanns det med under långhelgen fredag till söndag, varvat med mycket annat och framförallt umgänge. En fantakstisk resa för att lära känna varandra bättre. Nu är det dags att sätta kunskaperna på prov när vi möter Hönö IS borta på Hönö Arena klockan 19:30. Här följer en summering av försäsongen. Träningsmatcher: IK Kongahälla - Utbynäs SK 1-1 (1-1) Mål: Emilia Karlsson - Ass: Elin Arnfjord Öckerö IF - IK Kongahälla 0-1 (0-1) IK Kongahälla - Orust FC 3-0 (2-0) Mål: Alice Ottersten 2, Ida Hedlund IK Kongahälla - Ytterby IS 0-1 (0-0) IK Kongahälla - Frillesås FF 3-2 (0-2) Mål: Julie Fanger 2, Josefine Hedén - Ass: Emma Hansson, Ida Hedlund Angered BK - IK Kongahälla 1-2 (1-1) Mål: Emma Koch Nielsen, Alice Ottersten - Ass: Emma Koch Nielsen IK Kongahälla - IK Rössö 2-0 (2-0) Mål: Freja Forsman, Julie Fanger - Ass: Julie Fanger, Wilma Ekelund Näset SK - IK Kongahälla 3-0 (1-0) IK Kongahälla - IF Ureadd 8-1 (6-1) Mål: Alice Ottersten 3, Julie Fanger 2, Emilia Karlsson, Bianca Wallin, Ida Hedlund Serier: Division 4B Division 5 Ledarstab: Huvudtränare: Marwan Mohammad Assisterande tränare: Hugo Nithander Assisterande tränare: Rickard Schöndell Lagledare: Christer Steinsson Målvaktstränare: Loa Berlin Sportråd: Joakim Lantz Per-Erik Högberg Christer Steinsson Nyförvärv: Emilia Karlsson Ansluter från KFF samarbetet Ella Wallin Ansluter från KFF samarbetet Ellen Lantz Ansluter från KFF samarbetet Viktoria Karlén Ansluter från KFF samarbetet Bianca Wallin Ansluter från KFF samarbetet Olivia Jonsson Ansluter från KFF samarbetet Matilda Karlsson Ansluter från KFF samarbetet Freja Forsman Ansluter från KFF samarbetet Elin Arnfjord Ansluter från KFF samarbetet Wilma Ekelund Ansluter från KFF samarbetet Matilda Svensson Orust FC Nathalie Hansen Göteborgs FF Alice Ottersten Ytterby IS Julia Lipic Hopmoen Ytterby IS Nova Hedén Ytterby IS Lena Dihn Angered BK Nellie Lyckner Nol IK Emma Koch-Nielsen Kärra KIF Frida Andersson Comeback efter uppehåll Sara Olofsson Comeback efter uppehåll Inför dagens match Målvakt: Frida Andersson Backar: Wilma Ekelund, Ida Hedlund, Ella Ohlson, Emma Koch Nielsen Mittfält: Lena Dihn, Veronica Nikell, Julie Fanger, Bianca Wallin, Julia Lipic Hopmoen, Nellie Lyckner Anfall: Freja Forsman, Nathalie Hansen, Alice Ottersten, Josefine Hedén, Matchstart 19:30 Hönö Arena. Varmt välkommna att stötta laget! A-lag Damer för 20 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Älvängens IK - IK Kongahälla/Kungälvs FF

Den senaste veckan spelades två matcher mot topplagen i tabellen. Det var två tuffa matcher, med helt olika utgångar men framförallt var det lärorika matcher. Trots att vi fick årets första förlust kan vi komma ur svackan och återigen ligga i toppen av tabellen Två onsdagar i rad skulle vi spela matcher mot de två lagen som jagade vår förstaplacering i tabellen. Vi hade Ytterby i första matchen, och spelade årets första derby på Kongevi. Den matchen är bara att lägga bakom sig. Det var på inget sätt oväntat att vi för eller senare skulle åka på bakslag i vårt vinsttåg, men det är olyckligt att det kommer i den matchen där många av tjejerna ville som mest. Vi är helt enkelt inte med i matchen alls, och lyckas inte komma upp i nivå. Slutresultatet kan till slut skrivas 1-3 och vi bryter ihop och kommer igen. För en vecka senare står tabelltrean Älvängen på schemat och denna matchen är minst lika viktig. Under träningarna inför matchen har vi lagt fokus på att inte låte Ytterbymatchen påverka oss, och återigen hitta tron på oss själva. Vi har ju inte vunnit 5/6 matcher för ingenting. Det var en tuff start för oss i Älvängen. Det spelas sällan någon fin fotboll när vi spelar mot detta laget, och framförallt inte på bortaplan. Älvängen är vana vid förhållandena där och vet hur de ska spela smart. De trycker mycket bollar långt och springer djupt på kanterna. Det är tufft även på mitten och i första halvlek gör vi inte det som vi kommit överrens om. Stoppa långbollarna. Det är också svårt att ställa om från att ha tränat ettt helt år på att spela fotboll på små marginaler, och rulla efter backen så mycket som möjligt, till att komma till Älvevi och lägga om taktiken helt. Men vi lyckades. Vårt första mål gör Emilia Karlsson på ett fantastiskt sätt. Skär in i banan och placerar bollen i bortre krysset. Deta målet var inte bara snyggt utan också mentalt och psykologiskt viktigt. Det kommer i en period där vi börjat växa oss in i matchen och skapat lägen, och i och med målet går luften ur ÄIK lite grand. De har tryckt på framåt under i stort sett hela första halvleken men inte fått utdelning, och istället är det vi som är mer kliniska och spräcker nollan. Därefter tar vi över matchen mer och mer och i andra halvlek är matchen istället i vår favör där vi trycker långbollar bakom deras backlinje och stannar högt i banan. Vi vinner också våra kamper på mittfältet, vilket är nyckeln till mycket i denna match. Vi stänger också igen bakåt och vårt försvarspel ser mycket tryggare och stabilare ut i andra halvlek än vad det gjorde i första. För säkerhetsskull ser vi också till att stänga matchen när vi gör 2-0 genom samma målgörare som tidigare. Härlig seger och återigen i topp på tabellen. Utöver det ska det också tilläggas att vi nu slagit rekord. Sedan damlaget startade upp igen, har vi aldrig någonsin tagit så mycket poäng. Det är en vinst i sig med bara sju matcher spelade. IK Kongahälla - Ytterby IS 1-3 (0-2) Mål: Julie Fanger Älvängens IK - IK Kongahälla 0-2 Mål: Emilia Karlsson 2 Stjärnjakten i matchen mot Ytterby: Emilia Karlsson *** Ella Wallin ** Wilma Ekelund* Stjärnjakten i matchen mot Älvängen Amanda Carlsbogård *** Emilia Karlsson ** Ella Ohlsson* Stjärnkampen än så länge under säsongen Emilia Karlsson ******** Amanda Carlsbogård ****** Julie Fanger ****** Emma Hansson **** Ella Wallin *** Freja Forsman *** Olivia Jonsson *** Mikaela Gustafsson ** Ida Hedlund ** Frida Nyqvist ** Ella Ohlson * Wilma Eklund * Matilda Karlsson * A-lag Damer 1 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: IK Kongahälla/Kungälvs FF - Ytterby IS (B)

Den senaste veckan spelades två matcher mot topplagen i tabellen. Det var två tuffa matcher, med helt olika utgångar men framförallt var det lärorika matcher. Trots att vi fick årets första förlust kan vi komma ur svackan och återigen ligga i toppen av tabellen Två onsdagar i rad skulle vi spela matcher mot de två lagen som jagade vår förstaplacering i tabellen. Vi hade Ytterby i första matchen, och spelade årets första derby på Kongevi. Den matchen är bara att lägga bakom sig. Det var på inget sätt oväntat att vi för eller senare skulle åka på bakslag i vårt vinsttåg, men det är olyckligt att det kommer i den matchen där många av tjejerna ville som mest. Vi är helt enkelt inte med i matchen alls, och lyckas inte komma upp i nivå. Slutresultatet kan till slut skrivas 1-3 och vi bryter ihop och kommer igen. För en vecka senare står tabelltrean Älvängen på schemat och denna matchen är minst lika viktig. Under träningarna inför matchen har vi lagt fokus på att inte låte Ytterbymatchen påverka oss, och återigen hitta tron på oss själva. Vi har ju inte vunnit 5/6 matcher för ingenting. Det var en tuff start för oss i Älvängen. Det spelas sällan någon fin fotboll när vi spelar mot detta laget, och framförallt inte på bortaplan. Älvängen är vana vid förhållandena där och vet hur de ska spela smart. De trycker mycket bollar långt och springer djupt på kanterna. Det är tufft även på mitten och i första halvlek gör vi inte det som vi kommit överrens om. Stoppa långbollarna. Det är också svårt att ställa om från att ha tränat ettt helt år på att spela fotboll på små marginaler, och rulla efter backen så mycket som möjligt, till att komma till Älvevi och lägga om taktiken helt. Men vi lyckades. Vårt första mål gör Emilia Karlsson på ett fantastiskt sätt. Skär in i banan och placerar bollen i bortre krysset. Deta målet var inte bara snyggt utan också mentalt och psykologiskt viktigt. Det kommer i en period där vi börjat växa oss in i matchen och skapat lägen, och i och med målet går luften ur ÄIK lite grand. De har tryckt på framåt under i stort sett hela första halvleken men inte fått utdelning, och istället är det vi som är mer kliniska och spräcker nollan. Därefter tar vi över matchen mer och mer och i andra halvlek är matchen istället i vår favör där vi trycker långbollar bakom deras backlinje och stannar högt i banan. Vi vinner också våra kamper på mittfältet, vilket är nyckeln till mycket i denna match. Vi stänger också igen bakåt och vårt försvarspel ser mycket tryggare och stabilare ut i andra halvlek än vad det gjorde i första. För säkerhetsskull ser vi också till att stänga matchen när vi gör 2-0 genom samma målgörare som tidigare. Härlig seger och återigen i topp på tabellen. Utöver det ska det också tilläggas att vi nu slagit rekord. Sedan damlaget startade upp igen, har vi aldrig någonsin tagit så mycket poäng. Det är en vinst i sig med bara sju matcher spelade. IK Kongahälla - Ytterby IS 1-3 (0-2) Mål: Julie Fanger Älvängens IK - IK Kongahälla 0-2 Mål: Emilia Karlsson 2 Stjärnjakten i matchen mot Ytterby: Emilia Karlsson *** Ella Wallin ** Wilma Ekelund* Stjärnjakten i matchen mot Älvängen Amanda Carlsbogård *** Emilia Karlsson ** Ella Ohlsson* Stjärnkampen än så länge under säsongen Emilia Karlsson ******** Amanda Carlsbogård ****** Julie Fanger ****** Emma Hansson **** Ella Wallin *** Freja Forsman *** Olivia Jonsson *** Mikaela Gustafsson ** Ida Hedlund ** Ella Ohlson * Wilma Eklund * Matilda Karlsson * Frida Nyqvist * A-lag Damer 1 jun 2023 0kommentarer