• Genrep borta mot FC Trollhättan

Genrep! Tuff bortamatch för herrlaget på lördag. Vi ses på Edsborg! Herrlaget för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Bra genomkörare mot Mariestad

Idag spelades försäsongens sista träningsmatch på hemmaplan när vi tog emot IFK Mariestad på ett blåsigt och regnigt Lunnevi IP. Första En första halvek där vi spelade en bolltrygg och kontrollerad fotboll utan att för den sakens skull hota gästerna tillräckligt. Vi slog avgörande bollar i fel lägen och var överlag lite för trubbiga sista tredjedelen för att vi ska vara nöjda. Gästerna inriktade sig mycket på längre svepande bollar ner i kanalerna på båda sidorna men vi hade bra koll på detta. Ett farligt läge skapade Mariestad i första akten men det var å andra sidan oerhört nära. En hörna i minut 20 nickades ner mot Willes högra stolprot men han bjöd på en räddning av den högre skolan och tippade bollen i stolpen och ut. För vår del var vi nära att ta ledningen i minut 27, även detta i samband med en hörna. Tim Skogsberg nickade först och bollen räddades på mållinjen av en gästande försvarare. Returen ut till Wille Jensen vars skott blockades och styrdes fram till Albin Durguti som träffade insida stolpen. Albin stod dock i offsideposition så inget mål hade godkänts. Nästa riktigt farliga ”läge” för oss kom i minut 40 när Erik Lundmarks inspel stöttes i stolpen och ut av en Mariestadspelare. 0-0 i paus. Andra Halvleken inleds med att gästerna tvingar inhoppande Alfred Larsson till en fin räddning på deras hörna i minut 48. Därefter tar vi kommandot och spelar fortsatt kontrollerat men med mer hot än i första halvek. 1-0 kommer i minut 57 när Bergman nickar in Willes hörna. Inte alls oförtjänt sett till matchbilden och bara tio minuter senare är det nära att Bergman blir tvåmålsskytt fast denna gången nickar han över efter hörna. Vi för matchen och gästerna fortsätter med sitt långa spel som vi har bra koll på. Målchanserna för vår del är fler än i första halvek men närmare än ett skott över från Lundmark i minut 82 och en nick över av samma person i minut 84 kommer vi inte. Istället kommer 1-1 lite som en överraskning i 89:e då ett inspel från kanten stöts i mål av oss. Detta blir slutresultatet. Sammanfattning En tuff och bra genomkörare mot ett hårt jobbande IFK Mariestad. Matchen kändes stundtals som en tävlingsmatch med en hel del känslor och dueller. Hade det varit en tävlingsmatch så hade vi varit oerhört besvikna över tappade poäng så sent men nu tar vi med oss prestationen och att vi fick jobba hårt i 90 minuter. Genrep kommande lördag borta mot FC Trollhättan. 13.00 Edsborg. Väl mött då. Laget: William Antic(45) Tim Skogsberg Ali Bazzi Arvid Bergman Felix Ekblad(k) William Jensen Oscar Fransson(45) Ismail Talic(78) Erik Lundmark Albin Durguti(62) David Larsson Avb: Alfred Larsson(45), Edvin Ahlqvist(78), Anton Hellborg(45), Viktor Johansson(62), Gabriel Sundberg, Arvid Hallin, Alexander Rohlén Herrlaget för 12 dagar sedan 0kommentarer