Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ifö Bromölla IF A/U-lag

Följ

A/U-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Träningsmatcher A

Match

IFK Berga

2 - 2
Gasten IP, konstgräs
10 mars 2018
14:00

Ifö Bromölla IF

Referat

Referat: IFK Berga - Ifö Bromölla IF

IFK Berga – Ifö/Bromölla IF 2 – 2 (1-2)

Det var en härlig utmaning som väntade då våra svartvita på lördagseftermiddagen gästade den av många utpekade seriefavoriten i årets division 2 serie IFK Berga på Gasten i Kalmar.
Starten blev värsta tänkbara sett med svartvita ögon då Berga tilläts erövra boll efter svartvitt bolltapp och blixtsnabbt ställa om med resultatet att en Berga spelare helt ren med Simon Rittbo i svartvita kassen kunde göra 1-0 till hemmalaget.
Att moralen är bästa tänkbara hos våra svartvita fick vi efter detta se prov på och bara fyra minuter senare bjöds det på ett väl uppbyggt anfall som slutade med att André Leandersson blev nergjord precis utanför straffområdeslinjen med frispark som följd.
Robin Cederberg lade bollen tillrätta innan den elegant knorrades runt muren och in i nät tätt intill målvaktens högra stolpe och vi hade 1-1 på tavlan.
I 16:e minuten var det dags åter dags för en vass svartvit omställning signerad Adam Winnberg och André Leandersson detta efter att Adam vunnit bollen centralt och spelat ut till en djulpledslöpande Leandersson som i sin tur åter hittade Winnberg centralt som drog iväg ett bra skott som dock kunde avstyras ut till en hörna.
Nära svartvitt mål var det på nytt i 31:a minuten då Andreas Johansson men en perfekt djupledsboll hittade André Leandersson som tog bollen med sig och satte full fart mot mål men som dessvärre hårt trängd fick se bollen passera precis på fel sida stolpen.
I 38:e minuten efter en svartvit hörna gav Berga prov på hur snabba man är i sitt omställningsspel, på bara ett ögonblick fick vi se tre framstormande hemmaspelare mot en ensam täckande Fredrik Palmgren som dock skickligt tillsammans med Simon Rittbo i målet kunde se till att det hela inte mynnade ut i något mål.
Ytterligare mål skulle dock komma innan halvtidsvilan och detta glädjande nog för våra svartvita.
När matchuret passerat 44 minuter drog Kim Thörnberg iväg ett skott som en hemmaförsvarare såg sig tvungen att stoppa med handen en bit utanför straffområdet med frispark som följd.
Vaket och påpassligt såg Axel Rydén att Filip Ancker Book glömts bort ute till höger och med en snabbt slagen frispark hamnade bollen hos ”Fille” som snabbt tog sin in i boxen och iskallt placerade in bollen i målvaktens bortre gavel.
Siffrorna 1-2 var därmed fastställda som halvtidssiffror, en riktigt bra första halvlek där intensiv svartvit press med snabbt omställningsspel ställde till stora problem hos hemmalaget.
I andra halvleks 52:a minut då hemmalaget tryckte på var det åter dags för en giftig omställning av svartvitt längs högerkanten och Fredrik Palmgren kunde skicka ett inlägg in i boxen som kunde nickas ut från målet men rakt mot Axel Rydén som fick till ett mäktigt avslut men strax över ribban.
Bollinnehavet för hemmalaget kom nu att öka allteftersom och våra svartvita fick alltmer koncentrera sig på försvarsspel vilket mestadels gjordes med bravur över hela banan.
I 77:e minuten var Berga dock nära då man lyckades rinna genom den svartvita försvarslinjen men med en ypperlig räddning precis framför fötterna på en annars ren Berga forward såg Simon Rittbo till att den svartvita ledningen fortsatt skulle vara intakt.
Med tio minuter kvar av ordinarie speltid fick Fredrik Palmgren sitt andra gula kort för dagen och svartvitt skulle tvingas spela med en man kort resterande del av matchen.
Hemmalagets tryck mot den svartvita försvarslinjen ökade men utan att man tilläts skapa någon riktig farlighet, inte förrän i sista ordinarie spelminut då en Bergaspelare tog sig in från vänster in i boxen och fick till ett elegant avslut som otagbart för Rittbo kunde segla in i dennes bortre gavel till 2-2.
Något mer skulle inte ske utan våra svartvita skulle se till att det oavgjorda resultatet var ett faktum då slutsignalen ljöd.
Ett resultat alla ska vara nöjda med och som Hampus Lundquist också kunde konstatera efter matchen,

- En nyttig genomkörare då Berga var det klart bästa laget vi mött sen vi stötte på Landskrona BOIS i cupen.
Vi gör en riktigt bra spelmässig första halvlek och kämpar för varandra hela tiden då Berga trycker på i andra.
Att stå upp som vi gör i 90 minuter mot ett så spelskickligt lag som IFK Berga kan jag inte annat än vara nöjd med.

Undertecknad kan bara instämma i detta och jag vill därmed ge hela laget pluspoäng från Simon Rittbo där bak till André Leandersson längst fram då en riktigt bra första halvlek följdes upp av en andra då man på bästa sätt gav prov på vilket krigargäng man är och att aldrig sluta kämpa.
Måste ändå bland alla duktiga spelare och krigare ge ett speciellt omnämnande till Robin Cederberg i mittförsvaret som förutom eget stabilt försvarsspel också med sitt lugn och sin sinnesnärvaro skänker viktig och nödvändig trygghet till hela laget.


Ifö:s mål: Robin Cederberg, Filip Ancker Book.

Ifö´s lag:
Simon Rittbo, Filip Ancker Book, Fredrik Palmgren, Andreas Johansson, Robin Cederberg, Fredrik Johansson, Robert Ancker Book, Kim Thörnberg, Marcus Andersson, André Leandersson, Calle Nilsson, André Stjärnstrand, Elyas Bouzaiene, Adam Winnberg, Axel Rydén, Anton Edlund.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Filip Ancker Book 1 1 0 0 0 0
Robin Cederberg 1 1 0 0 0 0
André Leanderson 1 0 1 0 0 0
Axel Rydén 1 0 1 0 0 0
Adam Winnberg 1 0 0 0 0 0
Andre Stjärnstrand 1 0 0 0 0 0
Andreas Johansson 1 0 0 0 0 0
Anton Edlund 1 0 0 0 0 0
Calle Nilsson 1 0 0 0 0 0
Elyas Bouzaiene 1 0 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0 0
Fredrik Palmgren 1 0 0 1 1 0
Kim Thörnberg 1 0 0 0 0 0
Marcus Andersson 1 0 0 0 0 0
Robert Ancker Book 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Simon Rittbo 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng