Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ifö Bromölla IF A/U-lag

Följ

A/U-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Träningsmatcher A

Match

Ifö Bromölla IF

3 - 5
MultiCopy Arena (Konstgräs)
11 februari 2017
14:00

Sölvesborgs GOIF

Referat

Referat: Ifö Bromölla IF - Sölvesborgs GOIF

Ifö/Bromölla IF – Sölvesborgs GIF 3 – 5 (0-3)

Så var årets första träningsmatch avverkad, på lördagseftermiddagen väntade våra grannar från andra sidan länsgränsen och seriekollegan Sölvesborgs GIF på en vindpinad Multicopy Arena.
Det kom att bli en på många sätt märklig match där vinden till stor del kom att spela spratt, inte minst för hemmalaget kom det att visa sig.
Redan i andra minuten jobbade gästerna till sig en hörna som med vindens hjälp totalt ställde försvarare och Kristian Önnervik i hemmakassen som snöpligt fick se bollen dimpa in i nät i bakre burgaveln.
I 10:e minuten fick Sölvesborg en frispark mitt på offensiv planhalva, bollen skickades in i straffområdet där en TOTALT omarkerad anfallare fick stå och utan besvär nicka bollen i mål till 0-2.
Nära reducering var det i 25:e minuten då Kim Thörnberg skickade in en hörna från höger som till slut landade hos Andre Leandersson vid bakre stolpen, avslutet kunde dock rensas på mållinjen till ny resultatlös hörna.
Istället skulle dråpligheterna på nytt spela hemmagrabbarna spratt då Kristian Önnervik i 33:e minuten bara skulle spela ut bollen till en medspelare men råkade befinna sig på ordentlig hal yta för plötsligt försvann båda benen för Önnervik upp i luften och bollen hamnade hos en täckande forward som två meter från mållinjen kunde rulla in bollen i tomt mål.
Något ytterligare att skriva om hände därefter inte under första halvlek.
Det var en första halvlek där SGIF inledde aggressivt och till stor del fick hjälp av hemmagrabbarna som envisades med att försöka spela upp bollen i luften vilket omöjliggjordes av den starka motvinden. När bollen väl började spelas längs marken jämnade spelet ut sig och det kunde mycket väl blivit ett reduceringsmål strax för halvtidssignalen då hemmalaget ville och borde haft straff för en solklar hands inne i SGIF:s straffområde, domaren tydligen skymd och det man inte ser kan man inte blåsa för och därmed som sagt 0-3 i halvtid.
Att det finns god moral i svartvitt fick vi se prov på när andra halvlek startade, i ett ursinnigt tempo trycktes gästerna ner i eget straffområde och reducering skulle också komma i 52:a minuten genom Marcus Andersson som efter ett inspel från högerkanten för först vände bort en försvarare innan bollen elegant knoppades in i målvaktens bortre gavel.
I 56:e minuten avslutades en dubbelhörna via ribban och ut, men trycket från hemmalaget bestod och bara minuten senare var det dags för 2-3 då ett hårt flackt inlägg från vänster nådde Pontus Axelsson som med kraft dunkade bollen i nät.
När man som bäst väntade på kvitteringen tilläts gästerna i 67:e minuten sticka upp i en omställning och kunde hastigt och mindre lustigt sett med hemmaögon öka på sin ledning till 2-4 då hemmagrabbarna inte lyckades få bort bollen från målområdet utan bollen kunde från mållinjen forceras in i nät.
Trycket avtog efter detta och spelet jämnade åter ut sig och i 78:e minuten var det dags för nytt nätrassel bak Önnervik i hemmakassen då en Sölvesborgsforward omgiven av tre svartvita tilläts tråckla bollen in i mål, ett alldeles för passivt försvarsarbete bäddade för detta.
Det skulle bli ytterligare ett mål denna eftermiddag, med fem minuter kvar att spela skickade Marcus Andersson in ett inlägg från högerkanten där Andreas Johansson som följt med upp i anfall från sin mittbacksposition och kunde skarva bollen i mål, slutsiffror därmed fastställda till 3-5.
Första matchen för året och jag summerar den som så att mycket positivt att ta med sig men även saker att arbeta vidare med.
Frejdigt och bra anfallspel stundtals inte minst första 25 minuterna i andra halvlek då gästerna knappt tilläts lämna eget straffområde medan försvarsspelet kräver en uppryckning, ett par av baklängesmålen var slumpmål där väder och underlag ställde till spratt men där fanns även exempel på baklängesmål där kommunikation och ”jävlar anamma” lyste med sin frånvaro.
Som sagt första matchen och nu gäller det att fortsatt jobba vidare på både det som var bra och det som var mindre bra på kommande veckas träningar.
Vill ändå nämna ett par svartvita som i mina ögon stack ut lite extra, Elyas Bouzaiene som i fjol spelade division 6 och i eftermiddags på ett alldeles utmärkt skötte sin roll som vänsterback där vi fick se många och effektiva offensiva löpningar. Vill också nämna Calle Nilsson som kom in i andra halvlek och i allra högsta grad bidrog till den offensiv vi fick se prov på genom ett uppoffrande och aggressivt spel.

Målskyttar Ifö:
Marcus Andersson, Pontus Axelsson, Andreas Johansson.

Ifö´s lag:,
Kristian Önnervik, Andre Leandersson, Fredrik Johansson, Elyas Bouzaiene, Pontus Axelsson, Kim Thörnberg, Robert Ancker-Book, Marcus Andersson, Zehrudin Jusopovic, Oscar Lundquist.
Filip Nilsson, Anton Edlund, Calle Nilsson, Sebastian Valntinsson, Mohammed Al Farhan, Zacarias Jönsson.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Andreas Johansson 1 1 0 0 0 0
Marcus Andersson 1 1 0 0 0 0
Pontus Axelsson 1 1 0 0 0 0
Anton Edlund 1 0 0 0 0 0
Calle Nilsson 1 0 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0 0
Kim Thörnberg 1 0 0 0 0 0
Mohammed Al Farhan 1 0 0 0 0 0
Oscar Lundquist 1 0 0 0 0 0
Robert Ancker Book 1 0 0 0 0 0
Zehrudin Jusupovic 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Filip Nilsson 1 0 0 0 0 0 0 0
Kristian Önnervik 1 0 0 0 5 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 24 feb 2018, 14:00 Ifö Bromölla IF - Sölvesborgs GOIF 2 - 1