• En oavgjord och en vinst i helgen för Damjuniorerna

Det var dubbla hemmamatcher för Damjuniorerna i helgen. I lördags var det Dösjöbro IF som kom på besök för match i F17SM Södra Götaland. "Dösjan" är ett erkänt spelskickligt lag, men det var Ifö som dominerade matchbilden med hög intensitet och en effektiv press. Vi tog ledningen två gånger om, men till slut blev det delad pott efter 2-2. Våra mål gjordes av Elsa Björk och Ellen Johansson. Efter ca 35 minuter fick vi en spelare utvisad efter två gula kort. Då var ställningen redan 2-2 och med 10 spelare i 55 minuter lyckades vi inte bara hålla undan, vi var dessutom det bättre laget också med en spelare mindre. Det var en fin kämpainsats av hela laget. Söndagen bjöd på hemmamatch i F16 Norra mot Linero IF från Lund. Spelmässigt hade vi ett stort övertag från början till slut. Åndå var det Linero som tog ledningen efter en rörig situation framför vårt mål. Tålmodigt fortsatte vi vårt spel och i paus var vi i ledning med 3-2. I andra halvlek var matchbilden densamma och vi drog ifrån till 6-2. Slutresultatet skrevs sedan till 7-4 och vi fick tre poäng in på Ifö- kontot. Våra målskyttar för dagen var Haylie Trofast 3, Nova Skogsgårdh, Wilma Rosenqvist, Matilda Hallberg och Nova Jansson (straff). Sammanfattningsvis tar vi (förutom de fyra poängen) med oss många positiva erfarenheter och en del utvecklande lärdomar från denna soliga helg på Strandängen. foto: Jimmy Duvborn Damjuniorlag för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Fjärde raka mot Eskil och knapp förlust i derbyt

I F16- premiären bar det av till Eskilsminne IF i Hbg för fjärde gången i år. Liksom de andra tre gångerna (träningsmatch, DM och F17SM) stod vi som segrare. Matchen slutade 5-1 till oss efter två mål vardera av Molly och Nova S samt ett av Nike. Skönt med en bra start i F16- serien för vårt unga lag. KDFF kom på besök i F17SM- serien. Vi tog en tidig ledning, men i slutet av första halvlek fick gästerna in två snabba mål. I början av andra utökade de sin ledning. Vi försökte jaga ikapp, men vi kom inte närmre än 2-3. Trots förlusten kan vi ta med oss en hel del positivt från matchen: vi gav aldrig upp, vi lät inte baklängesmålen påverka vår inställning och trots att vi är ett betydligt yngre lag än KDFF stod vi upp bra både en-mot-en och som lag. Målen gjordes av Nova S och Tuva. Nu är det ny träningsvecka och fullt av möjligheter att utvecklas. Nästa helg är det dubbla hemmamatcher. Lördag 15.00 Dösjöbro IF (F17) Söndag 15.00 Linero IF (F16) Damjuniorlag för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust mot HIF

Vårt unga juniorlag stod upp bra mot tunga, starka och duktiga Helsingborgs IF i F17SMs andra omgång. Gästerna vann med 3-0 efter ett mål i första och två i andra. Vi gör ändå en bra arbetsinsats mot ett väldigt duktigt lag. Till helgen är det äntligen premiär i F16- serien och ny match i F17. Då är vi tillbaka och tar nya tag. Damjuniorlag 15 apr 0kommentarer