• Seger mot Gamleby FF

Andra matchen i Toyota cup spelades på ett lite blåsigt ceosvallen, mot division 6 laget Gamleby FF. Vi har som mål att hålla ett högt bolltempo och ta löpningar utan boll. Tyvärr börjar vi lite tvärtom med att hålla i bollen och låta Gamleby ta sig hem och ställa upp sitt försvarsspel. Vi har bollen men utan tempo kan GFF ligga kvar i skyttegravarna och vänta på att vi ska slå en för svår boll eller ta lite för god tid på oss. Första kvarten skapar Gamleby tre omställningslägen på oss där de kommer tre mot tre och är bara nån fot ifrån att straffa oss. Men allt eftersom matchen går tar vi över spelet och spelar oss fram till både hel och halvchanser. Stundtals lyckas vi med vår press och då vinner vi bollen högt och kan trycka ner Gamleby. Vi har dock svårt med avsluten och det krävs en straff för att vi ska lyckas sätta ettan. Vi har ett fint anfall där Anton petar bollen i sida och ska rycka förbi sin motståndare men blir bryskt omhändertagen. Straffen sätter Keko säkert. 1-0. I halvtid bestämmer vi att vi ska löpa mer och öka tempot. Andra halvlek är bara nån minut gammal när VG hittar Keko som sätter sitt andra för dagen. 3-0 kommer på ett långskott av VG som smiter in tätt intill stolpen förbi en ganska uppgiven målvakt. Nu har vi fått upp ångan och hela laget är delaktigta i spelet. Vi skapar mängder med chanser, Nimrod skjuter över öppet mål fint framspelad av Keko. Han får lite senare göra sitt första mål när han snyggt sätter 4-0. Därefter fortsätter vi att skapa lägen. vi har öppet mål som vi återigen missar. Keko hinner med att sätta sitt tredje innan han byter för att hinna med tåget till Stockholm. 6-0 sätter Eddie slutet på matchen snyggt assisterad av Anton som skjuter i insidan på stolpen och Eddie får den på foten och stänker dit den. Sammantaget en stabil seger där vi bygger på det vi gör i andra halvlek. Fotboll Herrar 16 mar 0kommentarer
  • Seger i första matchen i Toyota Cup

A laget vinner sin första match i Smålandcupen mot seriekonkurrenten Djursdala SK. Matchen inleddes i skapligt tempo med stort bollinnehav för Tuna utan att vi skapar några större målchanser första kvarten. Närmast mål är Djursdala som sticker upp i ett av få anfall under den första halvleken. Efter en fin crossboll slår de ett inlägg som går förbi bortre stolpen och nickas ner till ett avslutsläge som Filip G och Abbe styr bort. Keko gör 1-0 efter 17 min framspelad av Anton C och Filip F. Han får bollen vid straffområdeslinjen och tar med den i sidled och målvakten hinner inte riktigt med utan Keko sätter dit den kyligt. Därefter följer en kavalkad av chanser för oss. Vi tar oss runt på kanterna och kommer till många avslutslägen utan att vara tillräckligt skarpa när vi får lägena. Vår backlinje och Abbe kan stå högt och vinna boll utan att vara direkt hotade under resten av halvleken. Andra halvlek ser ut ungefär som den första. Vi står högt med backlinjen och äger bollen men vi skapar inte riktigt lika många skarpa avslutslägen men vi har ett par stycken. Djursdala försöker att forcera sista kvarten utan att få till mer än ett par hörnor. Sammantaget en säker seger trots att vi bara gör ett mål. Fotboll Herrar 14 mar 0kommentarer
  • Referat: Tenhults IF - IFK Tuna

Kvalspelet till div 4 avslutades med match borta mot Tenhults IF som vann mot IFK Tuna med 3-2 (0-0). Målskyttar i matchen var för IFK Filip Fungmark och Victor Gustavsson och för Tenhult Filip Persson 2 och Adam Hermansson. Resultatet innebär att Tenhults IF vinner kvalgruppen och får spela vidare i div 4. IFK Tuna hamnar på tredje plats i gruppen vilket innebär spel i div 5 nästa säsong. Fotboll Herrar 29 okt 2023 0kommentarer