• Betraktelser från läktarhåll - Kvidinge IF vs IFK Osby

Bortamatch i Kvidinge, vars lilla arena blev en ny bekantskap. Mörka moln och regn på ditvägen men det sprack upp och blev riktigt bra fotbollsväder med solsken! Matchstart kl. 13. Osby tog tag i taktpinnen direkt efter avspark och skapade omgående flera fina målchanser. I matchminut 8 spelades bollen fram från mitten till en friställd Matilda som inte gjorde några misstag, utan rullade in bollen i mål. 0-1. Målet gav självförtroende och Osbydominansen fortsatte. Mängder av fina framspelningar som också ledde till målchanser, men det fanns ingen riktig skärpa i avsluten. Under hela halvleken mäktade hemmalaget endast med en målchans som målvakt Elsa enkelt kunde plocka ner. Resultatet 0-1 stod sig fram till halvtidsvilan. Andra halvlek inleddes med ett anfall på högerkanten för Kvidinge, som fick till ett bra inlägg in mot mål men som målvakt Elsa med enkelhet plockade ner. Härefter flyttade Osby fram spelet och tryckte effektivt tillbaka alla försök från Kvidinge. Osby rullade boll inom laget och spelade sig till många fina chanser med avslut på mål men man fick fortfarande inte riktigt till avsluten men det kändes som en tidsfråga innan Osby skulle utöka sin ledning. Inte helt oväntat kom så det efterlängtade målet i matchminut 59, där Lovisa drog på ett skott som seglade in under ribban i mål. 0-2. Osby fortsatte att trycka tillbaka Kvidinge och skapade många chanser men man hade fortsatta problem med att riktigt få till sina avslut. Skam den som ger sig, för i matchminut 75 kom så 0-3. Malva skickade ett fint inlägg från höger in mot straffområdet där Wilma mötte bollen och tryckte in den i mål. Hemmalaget kändes allt tröttare eftersom de fick jaga mycket boll. Osby gav dem heller inte mycket ytor att spela på. I matchens 86:e minut satte Matilda helt punkt för matchen genom att på egen hand ta sig fram på vänsterkanten och in i straffområdet för att sedan dundra upp bollen i nättaket. Matchen slutade således 0-4 till IFK Osby som idag inte tillät sina motståndare att komma till några farliga avslut. Uppskattningsvis fick målvakt Elsa känna på bollen 2-3 gånger under hela matchen. Bra jobbat hela laget! Riktigt ”gött” med tre nya poäng! Nästa match spelas hemma på lördag 2/9 kl. 13.00. För motståndet står Bjärnums GoIF. Välkomna till Osby IP! Text: Thomas & Sanne Damlag 27 aug 2023 0kommentarer
  • Betraktelser från läktarhåll - IFK Osby vs Vejby IF

Vilken fotbollsfest!!! VM-brons till Sveriges damer på förmiddagen, Fotbollens dag på Osby Idrottsplats och höstpremiär för IFK Osbys damer i stekande middagssol! Till detta mycket liv och rörelse på vår fina hemmaarena! Den inledande halvtimmen böljade spelet lite fram och tillbaka. Båda lagen fick till några chanser som dock inte resulterade i något mål. I matchminut 35 påbörjade hemmalaget ett uppspel som bröts på mitten. Vejbyspelaren slog snabbt ut bollen på högerkanten där deras snabba forward löpte fram och slog ett inlägg mot straffområdet. Osbyförsvaret rensade undan men bollen hamnade då åter hos en Vejbyspelare, vilken avlossade ett välplacerat långskott över målvakt Elsa. 0-1. Osby lät sig inte nedslås nämnvärt av detta. Redan ett par minuter senare skickade Ebba J ett fint inlägg från höger, där Elin mötte upp, drog sin försvarare och kvitterade in bollen till 1-1 med ett snyggt och välplacerat skott. Ett par minuter senare fick Ida till ett skott i ribban men fick se den gå över. Strax därefter kom Jill loss på högerkanten, avlossade ett skott som målvakten räddade men på returen stötte Ebba J in bollen i mål. Halvtidsresultat 2-1 till hemmalaget. I början av andra halvlek försökte Vejby komma igen. De lyckades skapa några bra chanser men målvakt Elsa tillsammans med sina försvarare lyckades effektivt hålla ställningarna. Osbyanfall i matchminut 56 där Elin skickade inlägg från vänsterkanten. Målvakten gick ut och räddade men släppte retur till Jill som effektivt slog bollen i mål. 3-1 till hemmalaget. Härefter kändes det som att luften gick ur Vejby och Osby tog över spelet mer och mer. I matchminut 69 utökade man sin ledning till 4-1. Josefin dribblade fram i straffområdet utan att få till sitt avslut, men Wilma var behjälplig och tryckte in boll vid vänster stolprot. Härefter hann Elin fullborda sitt hattrick genom att sätta både 5-1 och 6-1 innan domaren blåste av matchen. En härlig start på höstsäsongen! Frågan är om det var sensommarsolen eller Osbylaget som var hetast idag! Till matchens lirare i respektive lag utsågs hemmalagets målvakt Elsa Lindhe och bortalagets Johanna Bååth. Tack till dagens matchvärd, Bokhandeln i Osby. Tack också till dagens bollflickor i F-07. Nästa match spelas borta mot Kvidinge 26/8. Nästa hemmamatch 2/9 kl. 13.00 mot Bjärnum. Text: Thomas & Sanne Damlag 21 aug 2023 0kommentarer
  • Betraktelser från läktarhåll - Sibbhults IF vs IFK Osby

Väderdramatik timmarna innan matchen med skyfall och åska, varmed man ett tag funderade på om matchen överhuvudtaget skulle kunna spelas… När vi kom till Färevallen hade ovädret emellertid dragit förbi och det blev en ljuvlig kväll där kvällssolen värmde åskådarna på den välfyllda HAKI-läktaren och övriga längs konstgräsplanens kant. Matchen inleddes med jämnt spel där båda lagen skapade lite chanser åt båda hållen. Vassaste chansen var Osbybördiga Ellens Malms, där hon inom loppet av några sekunder sköt ett skott i stolpen med retur och därefter nytt skott i ribban. I matchminut 11 spelade densamma elegant in bollen bakom målvakt Elsa efter ett fint uppspel där en djupledspassning hittade fram till henne. Efter ledningsmålet fortsatte Sibbhult att pressa tillbaka Osby, där målvakt Lindhe som sista utpost vid otaliga tillfällen redde upp situationerna. Backlinjen fick kämpa hårt och framförallt Emma var den som ofta kunde ses blockera skotten utifrån. Osby hade ett fåtal uppspel som ledde hela vägen fram till Sibbhults straffområde, varav de flesta kunde betraktas som ofarliga och rann ut i sanden. Bästa tillfället till reducering kom i matchminut 34 då Sibbhults målvakt kom ut en bit i straffområdet, där Amanda fick foten på bollen som var på väg till mål, men en försvarare hann ifatt den och kunde rensa undan. Halvtidsvila och 1-0 till hemmalaget. Andra halvlek inleddes med bra spel från Osby där man flyttade upp spelet till Sibbhults planhalva vilket ledde till några halvchanser men avsaknad av skärpa i avsluten gjorde att Sibbhults ledning stod sig. Kort in i halvleken tog Sibbhult över och tryckte effektivt tillbaka Osby, varefter många vassa chanser skapades. Storspelande målvakt Elsa sågs göra den ena paraden efter den andra och höll länge hoppet om kvittering levande. I matchminut 72 utökade Sibbhult inte helt oväntat ledningen till 2-0. Återigen var det Ellen Malm som avslutade ett fint anfall med att säkert spela in bollen i Osbymålet. Osby gav inte upp utan hittade ny energi och kämpade tappert vidare i sista delen av matchen, där bl a Wilma fick till ett riktigt hårt och bra skott från vänster som Sibbhults målvakt fick tippa över ribban. Densamma fick till ytterligare ett skott ett par minuter senare men målvakten räddade åter. Osby tilldömdes också en frispark strax utanför straffområdet, men frisparksläggare Ebba S fick se bollen gå bredvid målet. Strax därefter blåste domaren av matchen som slutade 2-0 till hemmalaget. Sibbhults seger fick ses som välförtjänt då de var det bättre laget, framförallt vad gäller deras resoluta avslut. Osby kämpade väl matchen igenom men man räckte inte till. I Sibbhult utses inte matchens lirare såsom vid Osbys hemmamatcher. Vi tar oss ändå friheten att göra detta, och idag var det ingen tvekan om att denna spelare var vår storspelande målvakt Elsa Lindhe. Vårsäsongens sista match spelas hemma torsdagen den 29 juni kl. 19 då serieledande Hanaskogs IS står för motståndet. Text: Thomas & Sanne Damlag 23 jun 2023 0kommentarer