• Årsmöte IFK Örebro

Samtliga medlemmar är välkomna på årsmöte Datum: Måndag den 20 mars Tid: kl 18 Plats: Brickebackens IP IFK Örebro 27 feb 2023 0kommentarer
  • Referat IFK Örebro-Latorp

Det börjar bli tungt att skriva referat nu och matchen mot Bosna som spelades förra fredagen förlorade vi med hela 0-5. IFK kan ändå ta med sig att vi gör en bra andra halvlek och en mindre bra första halvlek i den matchen. Igår spelades ännu en måste match mot Latorp. I och med att Marieberg vann sin förra match så står IFK endast två poäng ifrån nedflyttningsplats. Magnus inledde samlingen med att leverera ett både uppiggande och bra snack där jag tror alla i IFK kände att de fick med sig något positivt ut till matchen. Det var också något som visades när matchen väl satte igång. IFK tar tag i matchen från minut ett och får till fina kombinationsspel och vinner dueller. Det är dock Latorp som prickar in första målet efter ett bolltapp på mitten. IFK fortsätter att spela bra fotboll och har flera lägen som mycket väl hade kunnat resultera i mål. Men även denna gång är det Latorp som lyckas göra mål efter en domarmiss som leder till ett friläge. Strax där efter så kommer Andreas inåt i banan och får till ett riktigt fint skott några meter utanför straffområdet och bollen seglar upp i krysset. Första halvlek slutar 1-2. I den andra halvleken så fortsätter IFK att spela bra och styr matchen vilket även resulterar i en kvittering genom Jonathan. 2-2. IFK fortsätter att skapa lägen och om jag inte minns fel så missar tre stycken öppna mål. Efter 65-70 minuter så orkar inte IFK hålla uppe tempot och spelet blir mer jämnt. Tyvärr så trillar både 2-3 och 2-4 in innan domaren blåser av matchen. Det är inte mycket som går IFK väg just nu, känns som att vi spelar bra och skapar lägen men inte gör mål, vi får skador, domarbeslut emot oss och det är oerhört tungt att spela fotboll just nu. Vi får även lära oss en ny regler som innebär om domaren släpper fördel så får domaren inte dela ut något gult kort till spelaren. Om ni tycker att referatet osar bitterhet så har ni helt rätt. Bara att bryta ihop och komma igen nästa match spelas mot serieledande Adolfsberg på fredag klockan 19:00. Herrar 24 aug 2022 0kommentarer
  • Referat Marieberg IK-IFK Örebro

Det var återigen dags för match och den spelades på ett kokhett Marieberg IP. Det var också en väldigt viktig match för både de deltagande lagen där Marieberg låg fem poäng bakom IFK. Vi pratar innan om att det kommer bli en tuff match då det åtminstone var 247 grader ute och att luftdueller skulle vara viktigt. Första halvlek är det Marieberg som tar tag i spelet men både lagen spelar väldigt mycket långbollar och Magnus sammanfattande det i halvlek med att det såg som en tennismatch. Det skapas inte så mycket farligheter men Marieberg känns hetare än IFK. I den andra halvleken händer det mer saker. 1-0 kommer genom en löpduell där Oliver hårt bedyrar att körde axel mot axel medans domarn påstår att det var en armbåge i huvudet. I vilket fall så blir det straff som Marieberg sätter säkert. Strax efter så trycker Pontus in 1-1 på ett fint inspel. 1-2 kommer genom att en Marieberg spelare kommer med en farlig spark som träffar Antoine och domarn blåser straff. Oliver springer fram, siktar på krysset och får en felträff så den rullar in vid stolproten istället. Lite drygt en minut efter får Mariebergs forward till en riktig rackarrökare och bollen seglar upp i krysset. Resten av match präglas av halvchanser, trötta huvuden och 2-2 blir slutresultat. Ett rättvist resultat. Marieberg var bättre i första utan och lysa och IFK lite bättre i andra men även där utan att lysa. Några i publiken påpekade att det var ett klassiskt bottenmöte vilket det bara är att instämma med. Kamp, blåmärken, fläskläppar, kort, straffar, känslor och långbollar. Nästa match spelas mot Bosna på Fredag. Det är en hemmamatch så kom och stötta oss uppe på IP. 19:00. Herrar 13 aug 2022 0kommentarer