• Inför Gunnarskog/Bortan - IFK Velen

Match: Gunnarskog/Bortan - IFK Velen Div5: 11:e omgången Dag: 27/9 Tid: 16:00 Plats: Gunnevi Samling: 13:45 (InfoCenter) Väderprognosen: 17, molnigt Domare: Yonas Atmouni Vinna eller försvinna! Låter det hårt? Kanske, men det är i stort sätt vad som väntar oss på söndag eftermiddag i Gunnarskog! Visst ett kryss kan räcka, men det är ett första steg i riktningen mot karma och med den oflyt vi har haft sista två matcherna så förlitar vi oss inte på att Ämterviks FF gör det dom ska göra, nämligen att besegra Edsvalla! Vi kommer till match med en del spelare som saknas. Frykedal, Oscarsson och Halvardsson. Sedan är det tveksamt till spel för Anders och Fredrik. Vinna i detta fall ger oss chansen att kvala oss kvar i division 5, det är det vi måste lägga fokus på. Klubben förtjänar att få denna chans och inte minst killarna som slitit massor för att vända på den sämre starten av denna säsong. Jag tänker inte skylla på Coronaviruset för det har varit lika för alla. A-lag Herrar 26 sep 2020 0kommentarer
  • IFK Velen - IF Örnen 1-3 (0-1)

Match: IFK Velen - IF Örnen 1-3 (0-1) Div 5: 10:e omgången Dag: 20/9 Tid: 16:00 Plats: Leksbråten Väderprognos: 16° Domare: Christoffer Frykestam 0-1 Milan (41) 0-2 André (84) 0-3 William (88) 1-3 Colin Rahm (89) Lider med killarna, vi får inget med oss just nu! Sist en billig straff emot oss på tilläggstid, idag fick vi ”lära” oss att nu för tiden får man ta med sig bollen med armen så länge man har långärmad matchtröja. Örnen skapade dom första chanserna, vi visste att Milan och André har ett intressant samarbete i Örnen och det såg vi redan i den 4:e minuten när Milan chipade bollen över våran back och där kom André och sköt, Roine gjorde en fin fotparad. Två minuter senare så lyckades Milan komma loss och helt fri mot Roine sköt han utanför. Efter dessa två chanser så började vi att komma igång, i den 11:e minuten så fick vi våran första chans, tyvärr blev Mattias första touch på bollen lite för lång så han kom för nära målvakten vid avslutet och målvakten lyckades rädda. Sen följer det en lång spelperiod där det inte händer mycket, lite av ställningskrig kan man säga. I den 26:e minuten kom Colin loss på sin kant, han dribblade bort en back och slog ett lågt inlägg, Jonas E fick stressa fram ett avslut som gick utanför. Just Colin hade en bra period i matchen då med 2-3 bra inlägg som tyvärr vi inte lyckades utnyttja. I den 40:e minuten så hamnade Viktor i en löpduell mot målvakten och precis som i den 11:e minuten så kom han lite för nära målvakten så avslutet räddades av målvakten. I den 42:a minuten så kommer Milan mellan våra mittbackar han gör sig större genom att breda ut armen och får med sig bollen och gör mål, den assisterande domaren vinkar för fullt, precis som vi vid sidan av skriker hands/arm, domaren som är i sämsta vinkel och kan omöjligt ha sett något väljer att döma mål, 0-1! Vi kommer i obalans och dom är nära att göra 0-2, men vi höll tätt. Vi är det bättre laget i stort sätt hela 2:a halvleken med chanser i den 48:e och 49:e minuten men bollen ville inte in. En trippelchans i den 54:e minuten med samma utgång bolluslingen gick inte in. Daniel går iväg ett bra skott efter ett inkast men målvakten räddade till hörna i den 56:e minuten. Två minuter senare en straffsituation när Jonas E i mitt tycke blev fälld av målvakten som tappade bollen och i sin iver att ta tillbaka den fäller Jonas. Nu hängde det ett mål i luften, i den 59:e minuten gör Viktor en bra sak när han driver inåt plan och får iväg ett avslut som målvakten räddade till hörna. I den 66:e minuten gör Mattias allt rätt när han tar sig förbi sin gubbe och försökte placera in bollen i den bortrestolpen och bollen smiter strax utanför stolpen. I den 74:e minuten ny straffsituation när Colin är på väg att ta sig förbi och blir fälld utan domarens samtycke. Två minuter senare så kommer Mattias i en ny löpduell mot målvakten och avslutet kommer återigen alldeles för nära målvakten och denna gör sig stor återigen. Minuten senare så är Colin så nära 1-1 när han får en fin boll av Mattias men även denna gång så går bollen strax över. Vi flyttar fram folk först till en 4-4-2 formation, men sedan blev det en 3-3-4 formation mer eller mindre. Detta gör att vi blir sårbara bakåt och det utnyttjade dom med att göra både 0-2 (84) och 0-3 (88)! Vi reducerade direkt efter när Viktor slog en fin inlägg och Colin i en härlig häng nickade in 1-3! Vi är nära 2-3 1-2 gånger men dom är nära 1-4 minst lika många gånger innan domaren blåste av matchen. Killarna gör en bra match, vi brände allt för många chanser och straffades först och främst av vår ineffektivitet men även av en domare som verkar ha något emot Torsby lag, för det är samma visa varje gång! Vi vill inte ha några fördelar men vi vill inte bli bortdömda varenda gång! Då Rännberg vann idag så säkrade dom nytt kontrakt, grattis får vi säga, vi har allt i våra egna händer inför sista omgången nästa söndag då vi åker till Gunnarskog, vinst och vi får ta oss an ett kval, oavgjort innebär att vi får hoppas på att Edsvalla inte vinner. Vid en förlust vet vi vad som sker... A-lag Herrar 20 sep 2020 0kommentarer
  • Inför IFK Velen vs IF Örnen

Match: IFK Velen - IF Örnen Div 5: 10:e omgången Dag: 20/9 Tid: 16 Plats: Leksbråten Samling: 14:45 Väderprognos: 16° Domare: Christoffer Frykestam Truppen: 1- Roine 2- Andreas 3- Gustav 4- Dick 5- Hult 6- Lennie 7- Viktor J 8- Martin J 9- Jonas E 10- Adam 11- Mattias 12- Viktor J 14- Colin 15- Robin 16- Daniel 18- Anders 20- Jonas P Vi kommer från en tung derby förlust på tilläggstid borta mot Rännberg. Det är aldrig roligt att förlora ett derby, än mindre på tilläggstid och dessutom på en tveksam straff, men värst är det nog när vi var det bättre laget! Nu har vi sex poäng att spela om och tar vi fullt pott så har vi som sämst garanterat en kvalplats, ser vi tillbaka i tiden ca 1-2 månader så var det ingen som trodde det, så det innebär att vi ryckt upp oss ordentligt sista månaden. Två segrar som sagt ger oss en kvalplats, men om Rännberg förlorar en av sina matcher så skulle det innebära att vi klättrar över på säker mark. Men vårat fokus måste vara främst på våra egna matcher för det är dom som vi kan styra över. På söndag eftermiddag så gästar IF Örnen Leksbråten. Det är ett lag som är i ingenmansland och har inte mycket att spela om än att avsluta så högt som möjligt i tabellen. Man imponerade stort förra veckan med en 7-2 vinst över Slottsbron som fram till dess hade gått riktigt imponerande bra. IF Örnen har ett samarbete med Division 6 laget IFK Ås och det medför att man har en målspruta inlånad Milan Krivokapic, men André Bergman leder lagets interna skytteliga med sina 9 mål mot Milans 6 (Milan har gjort ytterligare 10 i Ås). Så det är två herrar som vi måste hålla ett öga på. A-lag Herrar 19 sep 2020 0kommentarer
  • Tung förlust i derbyt på tilläggstid!

Match: Rännbergs IK - IFK Velen 2-1 (1-0) Div5: 9:e omgången Dag: 13/9 Tid: 16:00 Plats: Åsbyvallen Väderprognos: 16° Domare: Selma Griberg Startelvan: Roine, Hult, Anders, Daniel, Lennie, Emil, Andreas, Martin Johansson, Dick, Gustav och Jonas E. Avbytare: Robin, Adam, Johan, Martin Jakobsson och Fredrik. 1-0 Olle Persson (24) 1-1 Fredrik Johansson (74, straff) 2-1 Henry I (90+2, straff) En tung förlust på tilläggstid i derbyt mot Rännbergs IK, en tuff dömd straff på tilläggstid avgjorde derbyt och ger hemmalaget fördel inför dom två kvarvarande matcherna. Vi förtjänade så mycket mer men när vi bommar så många chanser så straffas man till slut. Det var hemmalaget som inledde matchen bäst, vi var lite tagna av stundens allvar, Roine fredade vårat mål i den 8:e minuten med en bra räddning. Vårt första försök till anfall kom två minuter senare när bollen drevs från våran vänstra sida till den högra sida, vi fick ut en hörna som Daniel nickar ner mot gräset och den håller på att gå i mål men den smiter strax över. I den 15:e minuten fick vi prov på att vi hade rätt tanke med att ha Jonas mot Nikola, den först nämnde lyckades ta sig förbi mittbacken på ren vilja och passa ut till Emil som drev bollen ner mot kortlinjen och slog ett inlägg som rensades ut till hörna. Det blev ingen finlir idag, och dom kommande tio minuterna blev ett bevis på det när det blev mycket kamp. Tyvärr så tappar vi bollen när och där man inte får göra i den 25:e minuten, laget är på väg upp och bollen hamnar hos duktiga Olle som kliver inåt plan nån meter och fick på en bra skott som Roine inte hade någon chans att ta. Vi hänger med huvuden och hemmalaget är nära att utöka men Roine räddade långskottet. Vi gjorde ett byte efter halvtimmen spelad Johan kom in istället för Martin J. Resten av halvleken händer det inte så mycket mer och 1-0 stod sig halvleken ut. 2:a halvleken började mer eller mindre med att Hult bryter vad som höll på att bli en farlig kontring. Sedan tycker jag att vi tar över matchen fullkomligt och är otroligt nära 1-1 i den 53:e minuten när Gustav kommer loss på högra sidan och slog ett lågt inlägg som nådde Jonas, som i en snäv vinkel skjuter i stolpen och returen hamnade hos Nikkis famn. Minuten senare är det en snarlik anfall från bår höger kant men denna gång blir det flipperspel i straffområdet men vi kom inte till någon avslut. Vi är nära kvitteringen igen i den 63:e minuten på en frispark som ger målvakten problem men han fångade in bollen till slut. Nu hängde det en kvittering i luften. Vi plockade ut Emil och satte in Fredrik i den 64:e minuten, samtidigt byte vi plats på Daniel och Jonas. En ändring som höll på att resultera omgående när Daniel och Fredrik gick upp på samma boll och störde varandra så att nicken blev tämligen enkel att rädda. I den 70:e minuten så var det Gustav som testade med ett avslut som målvakten räddade utan problem. I den 74:e minuten blev Daniel fasthållen när han lyckades klämma sig emellan bollen och försvaren i straffområdet, domaren tvekade inte och blåste straff. Fredrik steg fram och satte straffen behärskad i mål, 1-1 och 15 minuter kvar att spela! Inget av lagen var nöjda med resultatet så det blev en små dramatisk sista kvart där det skapades två jätte chanser, den första är hemmalagets och det är Roine som räddade till hörna i den 77:e minuten. Tio minuter senare så fick vi en hörna där Adam kommer högst och nickade strax utanför. På tilläggstid så kom hemmalaget i en längre anfall och väl inne i straffområdet när en spelare slagit inläget blev han tacklad, domaren tvekade någon sekund innan hon blåste straff, omöjligt från min position att avgöra, kändes hårt att blåsa straff. Det var nervöst hos hemmaspelarna för det var ingen direkt som ville ta straffen, till sist steg nyförvärvet Henry fram och gav Rännberg segern. A-lag Herrar 13 sep 2020 0kommentarer
  • Inför årets viktigaste Torsby derby!

Match: Rännbergs IK - IFK Velen Div5: 9:e omgången Dag: 13/9 Tid: 16:00 Plats: Åsbyvallen Väderprognos: 16° Domare: Selma Griberg Nu på söndagen spelas den viktigaste derby i Torsby kommun 2020! Inget blir klart på söndag, men laget som vinner derbyt kommer att få en viktig fördel inför dom två sista omgångarna. Det kommer bli en intressant match där ingen av lagen kommer vika sig! Vi kommer från en förlust mot topplaget Ämtervik (0-4), där vi hängde med i ca 60 minuter och i mina ögon så speglar inte slutresultatet matchbilden. Rännberg kommer från en förlust borta mot Slottsbron (1-0). Rännberg har förstärkt sig med två kvalité spelare, Marco Miller från Västanviks AIF har hunnit spela 3 matcher. Henry Ikwauzom är en anfallare som sägs vara snabb och teknisk och har ett bra skott. Helt klart två spelare som vi får hålla ett öga på! A-lag Herrar 12 sep 2020 0kommentarer