• En poäng med hem från Selånger

Här kommer lite synpunkter från matchen mot Selånger och lite tankar om kommande match mot Rimbo. Matchen mot Selånger spelades på en naturgräsplan som var aningen svårspelad. Vi kom inte in i matchen så som vi ville från start. Vartefter tar vi för oss mer och vågar ha boll i vårt uppbyggnadsspel. Jag tycker nog att vi är det bättre laget ute på plan men lyckas inte riktigt i dom avgörande situationerna. Offensivt behöver vi få nån passning till och hota lite mer i djup. Selånger skapade även dom en del möjligheter och matchen kunde ha slutat hur som helst egentligen. Det fanns en hel del i matchen som vi tar med oss inför matchen mot Rimbo nu på söndag. En match som nu blev än mer viktig när det bara blev 1 poäng mot Selånger. Alla har höjt sig dom senaste veckorna och visat bra inställning. Jag tror på seger mot Rimbo och därmed ett bra utgångsläge för kommande matcher. A-lag Damer Futsal 24 sep 2021 0kommentarer
  • IFK V-ås - Täby FK, 0-2 (0-2)

En svår hemmamatch mot Täby som nu innehar en tredje plats i tabellen. Vilken gång i ordningen denna säsong vet jag inte, men vi måste skärpa oss! Att släppa in mål som idag efter tre minuter är inte OK. Det är på en hörna där vi upplever att vi är på plats, men ändå inte lyckas avvärja. Uppförsbacke direkt. Ute på plan tycker jag att vi gör det bra, ett litet övertag för Täby, men en jämn match. I min 18 kommer Täby till ett inlägg där vi inte riktigt skött våra överflyttningar och organisatoriskt inte är på plats. 0-2, vilket blir resultatet efter första halvlek. Andra halvlek och matchen är fortsatt jämn men där Täby kanske skapar nån fler farliget. Vi har ett friläge för att reducera till 1-2 men bollen smiter precis utanförs tolpen. Andra halvlek slutar mållös och Täby vinner med 0-2. Jämför vi med vår föregående match så är detta ett stort framsteg. Vi måste fortfarande tro mer på oss själva och släppa den ängslighet som man ser i startuppträdandet. Nu får vi ägna veckan åt att förbereda oss för kanske säsongens viktigaste match borta mot Selånger. A-lag Damer Futsal 13 sep 2021 0kommentarer
  • Skutskär-IFK Vås, 4-1 (3-0)

En match som vi såg fram emot efter en bra match mot Vaksala i förra omgången. När det sen också sett piggt och bra ut i veckan så såg vi fram mot matchen. Det blir tyvärr en katastrofal start, redan efter 45 sek drar vi på oss en straff och det står 1-0. Vi har avspark, tappar bollen och dom rinner rakt igenom och sätter 2-0. Två minuter är spelat av matchen! Vi lyckas hitta lite fokus och gör en lite bättre period i matchen med några lägen som kunde resulterat i mål. Känns dock energilöst och oangegerat och i min 27 rinner en Skutskärsspelare rakt igenom igen och sätter 3-0, vilket blir resultatet efter första halvlek. Vi kommer ut till andra halvlek och lyfter oss lite spelmässigt. Vi skapar några halvlägen igenom utan att riktigt hota. Skutskär löper inte lika mycket som i första men kommer i farliga djupledslöpningar emellanåt. En av dessa resulterar i ett inspel som enkelt styrs i mål. I min 60 får vi en frispark som målvakten räddar men släpper retur. Julia stöter bollen i mål, 4-1 med en halvtimme kvar. Det blir inte fler mål och kvalitén på matchen är riktigt dålig. Dethär är även en match där vi underpresterar från början till slut. Nu får vi rannsaka oss själva och göra något bra av kommande vecka, för nu väntar Täby på vår hemmaarena på söndag. A-lag Damer Futsal 6 sep 2021 0kommentarer
  • IFK Vås - Vaksala, 1-0 (0-0)

Efter ett antal tuffa matcher mot topplag var det dags att möta Vaksala som även dom startat bra och spelat ihop 13 poäng. Med några spelare tillbaka så hade vi en bra känsla inför matchen. Vi startar matchen med bra inställning och alla gör ett stort jobb. Halvleken är ganska jämn men med ett litet övertag av oss. Vi håller ihop laget bra och vågar bygga spel från vår backlinje mer än i dom tidigare matcherna. 0-0 blir resultatet i halvtid. Andra halvlek och vi fortsätter att jobba hårt och skapar en del framåt utan att riktigt få till det i sista tredjedel. I minut 67 får Ida ett bra läge strax utanför straffområdet och avlossar ett skott som söker sig in i krysset. Mycket snyggt och välförtjänt. Vi blir i slutet av matchen emellanåt lite långa när vi inte riktigt orkar i våra uppflyttningar eller omställningar. Trots allt har vi bra kontroll på matchen och vinner rättvist. Roligt att Freja får hålla nollan och att vi får med oss tre poäng. Nu ser vi fram emot matchen mot Skutskär på lördag. A-lag Damer Futsal 31 aug 2021 0kommentarer
  • Sandviken - IFK, 6-0 (4-0)

Bortamatch mot Sandviken, ännu ett av topplagen. Vi är inte alls med i matchstarten och första målet kommer tyvärr alldeles för tidigt. Vi har inspark som slås lång och vinns av Sandviken. Bollen spelas upp, inlägg kommer och avslut på mål kommer. Freja räddar men returen sätts i mål, 1-0. Vi är på plats men Sandvikens spelare är hungrigare. Det är Sandviken som har boll och vi har svårt att komma fram till bollvinst. När vi får tag i bollen är vi för ängsliga för att kunna behållla den, Sandviken vinner tillbaka bollen snabbt. I min 18 gör vi ett felaktigt inkast som senare resulterar i ett långt inspel som når fram till en Sandvikenspelare pga att vi inte är organiserade. Bollen nickas in centralt och där trycker en spelare fram och sätter 2-0. I den 29:e min är vi under hårt tryck,vilket resulterar i en straff. Freja räddar straffen och bollen tas undan till hörna. Ny räddning och en ny hörna. På denna tappar Freja bollen olyckligt och det blir 3-0. Det blir ett mål till innan paus, halvtidsresultat 4-0. Vi höjer oss i andra och vinner lite kamper, en bättre inställning på alla. I min 55 kommer dock Sandviken runt längs kortlinjen lite för enkelt och inspelet stöts i mål precis framför mållinjen., 5-0. Sedan dröjer det ill min 80 innan Sandviken får en straff och fastställer slutresultatet 6-0. Freja får pris som vår bästa spelare av arrangörerna, helt rätt! Nu tar vi nya tag och ser fram emot matchen mot Vaksala på söndag. A-lag Damer Futsal 24 aug 2021 0kommentarer