• Gothia Cup 2023

Det blev en väldigt lyckad resa till Göteborg och årets upplaga av Puma Trophy F17 där huvudsakliga målet var att jobba med gruppdynamiken och lagkänslan. Att lära känna varandra väl som individer för att senare överföra det till relationer på fotbollsplanen. Vi lyckades utmärkt med det uppdraget då alla 20 tjejerna som åkte med hade en otrolig fin upplevelse utanför planen men även på fotbollsplanen. De nya tjejerna välkomnades med öppna armar och tog för sig och bidrog med härliga personligheter! Andra målet var att känna på elitlagen och den fotbollsmässiga nivå de höll för att ta nya steg i vår egen utveckling. Vi spelade 3 gruppspelsmatcher och vann en av de vilket ledde oss till B slutspelet. I kvartsfinalen slog vi Eskilstuna United vilket gav oss en semifinalplats i B slutspelet där Djurgårdens IF var lite starkare. Med tanke på att våra tjejer var både ett och två år yngre än majoriteten av de andra lagen får det anses som väldigt bra resultat dessutom spelade alla våra tjejer i cupen, alla tjejer startade minst två matcher var. Vi tar med oss denna nyttiga erfarenhet och jobbar vidare med utvecklingen och förhoppningsvis får vi chansen igen nästa år och då ska vi kriga för topp 5 placeringar! Vi vill tacka våra sponsorer som gjorde denna resan möjlig, Kalmar Energi, BHINVEST, Cameo Golf, Bottenviksrom och Pronecta! Ni är guld värda! ❤️ F17 Elit 24 jul 2023 5kommentarer
  • Referat: Växjö DFF - IFK Kalmar

"Smålands derbyt" mellan Växjö DFF och oss brukar vara tuffa och spännande och så blev det även denna gången dock varade spänningen endast i en halvlek och 15 minuter denna gången. Vi vet vad vi möter och att vi behöver vara påkopplade till hundra procent samt ta fighten med de lite äldre och mer fysiska Växjö DFF. Vi har en tydlig matchplan och vi genomför den utmärkt i den första halvleken, vi är aggressiva vi sätter pressen i rätt tid och vid rätt signaler och vi spelar tufft och står upp i närkamperna. Vi gör två mål och vi har bud på fler. Vi stressar Växjö och stör deras spel och gör de frustrerade. Första halvleken slutar 2-2 efter ett fint mål av Elin B på frispark och sedan straffmål av Moa. Andra halvlek fortsätter vi i samma stil som den första men efter en offensiv hörna ställer vi till det för oss och Växjö kontrar in 3-2 och kort därefter även 4-2 och då orkar vi inte stå emot mentalt och fyssikt. Det blir ängsligt och vi har några tveksamma ingripanden och allt vi gjorde bra i första halvlek är som bortblåst. Växjö är ett bra och tufft lag och utnyttjar det till max! Slutresultatet skriv till slut till 7-2! Vi får ta med oss den mycket fina andra halvleken och sedan lär vi oss av våra misstag i den andra havlleken! Det positiva är att ännu en 08:a gör sin debut i F17, Alma Alkic gör det med bravur när hon får hoppa in som målvakt de sista 25 minuterna. Nyttig erfarenhet inför stundande Gothia cup. F17 Elit 3 jul 2023 0kommentarer
  • Referat: IFK Kalmar - Malmö FF

Det blev ett hett möte på Gröndal när vi gästade Malmö FF idag. Runt 30 grader och vindstilla på en fin gräsmatta. Vi har mött Malmö FF 2 ggr i år och det har varit tuffa och jämna matcher varje gång och idag skulle det inte bli undantag. Vi börjar matchen bra sätte rpressen i rätt tid och hindrar Malmös anfallsspel på ett effektivt sätt. Vi tar ledningen efter en mycket fin spelvändning där Elin får en drömträff på "inlägget" och bollen sitter i bortre gaveln. Ett härligt mål då vi pratade om spelvändningar inför matchen. Ledning i halvtid med 1-0. Andra halvlek ändrar malmö lite och spelar med 2 forwards men vår backlinje är stabil idag och Mille i mål är trygg och har tagit Malmös skott. Vi gör 2-0 genom Alma efter en väldigt fin omställning. Dessvärre reducerar Malmö med 25 min kvar och kampen tar sin början där. Vi kämpar och springer i hettan och det är två trötta lag på banan nu. Mille gör två fantastiska räddningar men tyvärr skadar hon sig illa vid den nadra räddningen och är borta nåpgra vekcor nu med fraktur på handleden men den räddmingen hon gör kommer att bli matchavgörande för att vi minuter senare gör 3-1 genom Olivia p en väldigt fin nick på Fanny Landins inlägg. Matchen slutar 3-1 och vi har en match kvar på vårsäsongen och det är Vädjö DFF borta på fredagkväll. Extra plus och omtanke till Mille idag och vi hoppas på en snabb återkomst! Coach F17 Elit 24 jun 2023 1kommentar
  • Referat: IFK Kalmar - GIF Nike

Det blev en märklig och böljande match i solskenet på Gröndal. Vi börjar väldigt slarvigt och är inte riktigt påkopplade från start, har svårt att få till nåt spel överhuvudtaget och hamnar i underläge efter 20 min. Vi kvitterar innan halvtid men första halvlek vill vi helst glömma då vi inte tar jobbet som är ett måste. Andra halvlek börjar lika illa som den första och vi ligger under med 1-2 men sen börjar vi sakta men säkert äta in oss i matchen och på 5 minuter gör vi både 2-2 och 3-2 två fina mål av Tanja. Dessvärre gör vi ett självmål med 7 minuter kvar och det blir onödigt spännand ein till slutsignalen där vi i den 90 minuten gör 4-3 genom Tanja som gör sitt andra hattrick på lika många matcher. Vi är överens att vi kan bättre på alla plan både offensivt och defensivt. Nästa helg väntar Malmö FF på midsommardagen 14.00 på Gröndal. Coach F17 Elit 20 jun 2023 1kommentar
  • Referat FC Rosengård-IFK Kalmar

Detta blev en match med två halvlekar av lite olika karaktär. Vi kände efter första halvlek att vi hade ett knappt övertag sett till spel och målchanser. Framför allt inledde vi väldigt starkt första kvarten där vi kunde trycka tillbaka Rosengård och störa deras uppspel genom vår höga press. Spelet kom dock att jämna ut sig allt eftersom och den oavgjorda ställningen i paus var väl inte helt ologisk trots ett ribbskott av Vera och ett missat friläge lite senare. Vi gick till paus med en den gemensamma känslan att det fanns lite mer att få ut spelmässigt, men att vi också behövde vara kyligare i våra avslut. Tanja gjorde i andra halvlek comeback efter några veckors skadefrånvaro och vi tog ett nytt grepp i halvlekens inledning. Efter ytterligare en ribbträff lyckas hon ta sig igenom och säkert sätta 1-0. Fanny Landin som också byttes in i början av andra halvlek kombinerade sig mycket vackert igenom flera linjer och satte sedan Tanja i ett friläge som hon utnyttjade. Tvåmålsledning och momentum till trots så slarvar vi till det för oss. Rosengård är inte sena att utnyttja detta och gör två ganska snabba mål. Sista kvarten kom att präglas av målchanser som skapas åt båda håll. Vi blir lite ängsliga och gör för enkla misstag både indivduellt och i vårt kollektiva arbete. Jublet och lättnaden efter att Tanja trycker dit en retur (efter ytterligare en ribbträff!) är därför stor. I matchens sista anfall lyckas Rosengård ta sig runt på vår högerkant, vilket leder till en straff och de kvitterar just innan domarens slutsignal. Det känns givetvis tungt att tappa poäng i en match där vi har kommandot och ledningen under större delen av matchen. Vi får ta lärdom av detta och jobba vidare mot nästa bortamatch mot Bromölla kommande helg. /Lagledare Axel F17 Elit 7 jun 2023 1kommentar
  • Referat: IFK Kalmar - Kristianstads DFF

Återigen dags för hemmamatch och denna gången gästade vi Kristianstads DFF, ett tufft och fysiskt lag. Vi hade jobbat en hel del med vår speluppbyggnad under veckan och det ville vi se även under matchen. Första halvlek blir målrikt , 2-2 där de tar ledningen efter en kvart och vi kvitterar genom en fin frispark signerat Fanny E sedan tar vi ledningen genom Isa på en nick på hörna. Vår speluppbyggnad fungerar stundtals bra och man kan se tendenser till det vi har tränat på. Vissa ggr tappar vi bollar och slår felpass men det är en naturlig del i processen. Andra halvlek tar vi återigen ledningen denna gången genom Alma M och är det klart bättre laget men KDFF lyckas göra två nästintill identiska mål de sista 8 minuterna. De slår två långbollar som de sedan springer igenom på och gör mål. Det är alttid surt att förlora matcher men man får se till de bitarna vi har jobbat med och ta med oss det positiva samt ta lärdom av de misstag vi gör och göra det bättre nästa match. Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag! F17 Elit 30 maj 2023 0kommentarer
  • Referat Eskilsminne FF-IFK Kalmar

Innan matchen pratade vi om att vi skulle våga kliva högt på våra motståndare, vara aggressiva och ta tag i matchen direkt. Glädjande nog blev det precis så. Vi skapar tryck och ett rejält spelövertag. Efter en fast situation trycker Viola in 0-1 redan efter några minuter. Vi fortsätter att ligga på och vår höga press och aggressivitet biter riktigt bra. Två mål ytterligare kommer ganska tätt inpå varandra efter ca 30 minuters spel genom Fanny Elfving och Isa Persson. Vi går till halvtidsvila med en klar ledning men påminner varandra om hur vi tidigare matcher pendlat alldeles för mycket i våra prestationer. Att vi inte får bli bekväma och ge initiativet till våra motståndare. Trots detta gör Eskilsminne en tidig reducering, men vi svarar upp med ett snabbt mål genom Olivia Stridh som bestämt trycker dit 1-4. Vi gör en hel del byten och tappar visserligen en del flyt i spelet, men för ändå matchen hela 2:a halvlek. Inhoppande Esma Aba Karlsson skarvar in ett mål på hörna och Olivia spikar slutresultatet med sitt andra mål för dagen. Glädjande för dagen är att vi gör en habil insats över 90 minuter och att vi lyckas fokusera på det hårda arbete som krävs. Nu laddar vi batterierna med en bra träningsvecka och ser fram emot hemmamatchen mot Kristianstad söndag 28/5. Vi ses på Gröndal! F17 Elit 20 maj 2023 3kommentarer
  • Referat: IFK Kalmar - Helsingborgs IF

Dags för den sjätte matchen och nu dskulle vi gästas av Helsingborg IF. Fantastiska förutsättningar varmt väder och grön matta, nästa överallt :) Det som jag undrade idag var om vi hade kommit över den fysiskt tuffa matchen mot Fortuna och om vi skulle våga kliv ain i duellerna idag! Svaret kom rätt snabbt i den första halvleken, NEJ det skulle vi inte klara av idag! Vi doppade tårna och var rädda att kliva in i duellerna, vi var passiva och vi var inte påkopplade idag. Första halvleken var nog den sämsta vi gjort i år iaf de första 35 minuterna. Vi ska inte ta något ifrån HIF för de gör det bra och svårt för oss så eloge till de men vi ville mindre än vad de gjorde idag! 0-1 i halvtid bara och vi är med i matchen, vi ändrar lite inför andra halvlek och börjar ta tag i sake roch ting. Vi springer mer, vi pressar bättre och vi börjar kliva in i dueller men det lilla sista saknades idag tyvärr. Vi har några halvlägen, några fina hörnor men lycka sinte förvalta de och HIF kontrar två ggr om och fastställer slutresultatet till 0-3! Vi år slicka såren och komma igen för redan på torsdag väntar Eskilsminne borta kl 13.00 då får vi se vad tjejerna har lärt sig av denna match och vad vi tar med oss till torsdag! Tack till den fina publiken som var på plats! Coach F17 Elit 14 maj 2023 1kommentar
  • Referat: Fortuna FF - IFK Kalmar

Dags för ny resa till Helsingborg och denna gången Fortuna FF som stod för motståndet! En msig liten gräspan mitt i ett litet samhälle men gropig, stenhård och dålig plan som inte skulle bjuda till nåt vidare spel från nåt av lagen. Vi förväntade oss en tuff och fysisk match och det fick vi också! Efter en trevande inledning från vår sida ökar vi tempot lite och Tanja blir fälld utanför boxen vilket resulterade i rött kor toc utvisning på Fortuna spelare. Fann E sätter den efterföljande frisparekn iskallt och snyggt och vi leder med 1-0. Några minuter senare blir Tanja fälld igen denna gången i boxen och det blir straff som hon sedan iskallt sätter upp i krysset och vi leder med 2-01 Efter det dör matchen lite, vi är nöjda och tror att matchen är vunnen! I andra halvlek fortsätter det tuffa fysiska spelet och i den 53:e minuten blir Tanja brutalt kapad och skadar sig illa, en fraktur på nyckelbenet! Efter den stunden blir vi rädda, försiktiga och passiva i vårt spel och Fortuna börjar skapa tryck och halvlägen och från ingenstans hittar domaren en starff tilll de som de förvaltar till 1-2 och det är match igen! Fortuna skulle få en starff till men den missar de och vi kan reda ut den här stormen och ta hem alla poängen till Kalmar! Stort plus till 08:a tjejerna som gör debut i F17 idag trots att de spelade dagen innan! Stort oc välbehövligt för vi had einte löst det utan de! Närmst väntar Helsingborg på hemmaplan den 14/5 kl 13.00! Coach! F17 Elit 8 maj 2023 0kommentarer
  • Referat: IFK Kalmar - Sjöstaden DFF Karlskrona

Dagen bjöd på ett fantastiskt fotbollsväder - klarblå himmel och i princip vindstilla och en säker IFK Kalmar seger med 2-0. Axel Jungward, ledare IFK Kalmar F17 efter matchen: "Matchen inleddes trevande från vår sida. Vi hamnar lite onödigt under tryck och utsätts därför för en del farliga fasta situationer, men Emilia Blomberg i målet och backlinjen ledd av kapten Isa kunde ändå reda ut anstormningen. Lite ologiskt kommer sedan 1-0 genom Fanny Elfving efter ett fint distansskott. Trots detta hittar vi ingen riktig rytm i spelet och uddamålsledningen i paus får vi vara tacksamma för. Sjöstaden är ett spelande lag, men kan också vara mer direkta i uppspelen, så försvaret ställdes på en hel del prov. I andra halvlek har vi en 15-minutersperiod som tillhör det bättre vi presterat i år. Vi får ett annat lugn i spelet och kan värdera egentligen alla lägen på ett mycket klokare sätt. Genom en hel del fina kombinationer och omställningar skapar vi tryck på Sjöstaden och på en av flera hörnor trycker Alma in 2-0 på halvvolley. Vi skapar ytterligare lägen genom att ligga rätt i positionerna och ett varierat anfallsspel. Tyvärr pendlar vi lite för mycket i våra prestationer och de sista 20 minuterna tappar vi momentum och flyt. Sjöstaden skapar ånyo tryck på oss men vi kan vara väldigt nöjda med att hålla nollan intakt. Starkt! Prestationerna varierar under matchen, men som lag gör vi en fantastisk arbetsinsats. Extra plus går till hela backlinjen, Ida Kjällgren och Emilia Blomberg just idag. Nu tar vi helg, njuter av tre pinnar mot ett bra lag, sedan tar vi sats mot en ny träningsvecka. " F17 Elit 3 maj 2023 0kommentarer