HK Blå Kamraterna

Referat: IFK Hammarö - HK Blå Kamraterna

IFK Hammarö – HK blå kamraterna 29-26 (15-11)

Då var seriepremiären äntligen här. Många har väntat ett år på att få komma igång med spel igen.
Vi möter HK blå, ett juniorlag från IFK Skövdes trupp. För ett år startade vi i Skövde på premiären, då glömde vi att handboll börjad 1-10 i starten och den matchen var över. HK blå kommer säkert att vara med och kriga om serieseger i år. Ett ungt och löpvilligt gäng.
Årets match startade helt annorlunda, även om gästerna gjorde första målet kunde vi snabbt vända genom två mål av Ante. Efter det var i förarsäte resten av halvleken. Vi går upp till en 5-2 ledning med bl.a två mål av Robin. Nu jobbar sig gästerna i kapp till 5-5. En utvisning på gästerna och vi kan åter gå upp till en två måls ledning. HK blå jobbar ikapp åter till 7-7. Resten av halvleken rycker vi ifrån till en som mest fem måls ledning som blir 15-11 i första halvlek. En halvlek där båda laget slarvade i mellan, men fart åt båda hållen. Funderade om något lag skulle tappa i andra på grund av det höga tempot.
-Vi startar andra halvleken med det första målet genom Ola ”speedway föraren”. Nu är det bättre skärpa i båda lagen. Vi håller 4-5 måls ledning fram till 15 min kvar. Nu missar vi lite skott framåt och gästerna kan äta in försprånget som närmast 23-21. Två snabba mål av Max ger och lite andrum i målprotokollet, men inte på plan. Gästerna kommer i våg efter våg. Som tur är har vi en storspelande Johan mellan stolparna som ser till att vi håller avståndet. Men med fem minuter kvar har gästerna åter knappat in till en två måls diff. Nu trycker Sebastian och Ante in ett varsitt mål och det känns åter lite lugnare. Gäster går nu ut och spelar man man sista två. Men vi kan reda ut stormen och vinna med 29-26.
Detta var en riktigt bra handbollsmatch med två lag som ville spela handboll. Vi gjorde en riktigt go laginsats, där många kan få beröm. Men vi nöjer oss med att alla skall ha en iloge. Men man kan ju lyfta fram Johans målvaktspel och samtligas försvarsspel. Robin Fick priset som bäste spelare. Kul att Einar fick så mycket speltid.