• En poäng i höstpremiären

I höstsäsongens första match ställdes vi mot serietvåan Derome-Åskloster FF. Det skulle bli ännu en match där vi spelade mycket fin anfallsfotboll, men där vi tyvärr inte lyckades sätta dit chanserna vi skapade eller där den sista lilla skärpan saknades för att den avgörande passningen skulle hamna rätt. Vi tar ledningen redan i den tionde minuten, en boll på djupet från oss missbedöms av både försvarare och målvakt. Bollen hamnar istället hos Oliver Nåfors som kan sätta bollen snett inåt bakåt till Jonatan Johansson som kan stöta bollen i öppet mål. Under största delen av halvleken är vi spelförande och ett mål hänger verkligen i luften. Tyvärr kvitterar gästerna istället precis före paus då en spelare för ett inspel i ryggen och bollen letar sig över mållinjen. I andra halvlek skapas det chanser åt båda håll. Gästerna träffar ribban och vi missar öppet mål. När matchen är slut känns det som två förlorade poäng, men med lite perspektiv ska vi vara nöjda. Matchen kunde ha slutat precis hur som helst. Nu laddar vi om inför helgens match när vi besöker Lilla Tjärby IK på lördag. Herr 17 aug 2023 0kommentarer
  • Våren i backspegeln och en titt framåt på hösten

Efter en bra försäsong gick vi in i seriespelet med en mycket positiv känsla. Det började också bra och efter fyra omgångar var vi obesegrade efter två oavgjorda och två vinster. Tyvärr hackade spelet för oss en del och i de två första matcherna tappade vi en tvåmålsledning båda gångerna på slutet. Detta var vi övertygade om berodde på att vi helt enkelt saknade gräsvana då förutsättningarna för träning på gräs inte varit de bästa. I de kommande två matcherna tog vi två segrar. Efter en mycket bra insats i bortamötet med Lerkil kände vi att vi verkligen var på gång. En del skador, sjukdomar och avstängningar drabbade oss inför hemmaderbyt mot Kungsbacka City. Där åkte vi på en riktig stjärnsmäll som tyvärr skulle sitta i ett bra tag framöver. Trots riktigt bra spel i flera matcher hade vi otroligt svårta att göra mål och när det istället blev ett baklängesmål tappade vi det ofta helt. Citymatchen inräknat blev det fyra raka förluster innan vi började ta poäng igen. Vi fortsatte att spela bra, men kunde inte göra mål och det resulterade sedan i tre raka oavgjorda matcher. Vi kände att vi var på gång igen och i de två sista matcherna före uppehållet tog vi två segrar. Livsviktigt och vi lyfte från nedflyttningsplats till en sjundeplats som vi nu ligger på när serien startar upp igen. Serien är jämn och vi är inte på något sätt på en säker position i tabellen. Samtidigt som det är tio poäng upp till förstaplatsen är det endast fyra poäng ner under strecket, men kan vi bygga vidare på formen vi visade i slutet på vårsäsongen kan vi förhoppningsvis se fram emot en rolig höst där vi ställs på tufft prov direkt när topplaget Derome-Åskloster kommer på besök. Herr 10 aug 2023 1kommentar
  • Ny vinst i derbyt mot KIF!

I bortaderbyt mot Kungsbacka IF fick vi revansch för förlusten senast. I första halvlek dominerade vi och spelade övertygande, de enda farligheterna som KIF skapade kom efter att vi slarvat i backlinjen. Vi tog ledningen i 23:e minuten när Koc sätter en boll på djupet som både mittback och målvakt missbedömmer, Nåfors når fram först och lobbar bollen i mål. Åtta minuter senare utökar vi ledningen, Nåfors kommer runt på kanten och spelar in till Berg i mitten som avslutar på ett i mål. Utöver detta har vi bud på fler mål och även KIF är giftiga i sina omställningar, men är inte tillräckligt fokuserade i de avgörande lägena. I andra halvlek flyttar KIF upp och trycker på för att närma sig. Därmed skapar de också en del chanser och Isak får göra en del vassa räddningar. Närmare än 1-2 när de sätter en retur kommer de däremot inte. Efter mål skapar vi en del chanser och i 81:a minuten avgör vi matchen när Nåfors återigen gör mål när han kommer loss i straffområdet. På det hela taget gör vi en av våra bättre matcher den här säsongen, kanske den bästa? Vinsten senast mot Skrea gav självförtroende och det syntes i matchen. Nu går truppen på sommarledighet i några veckor innan förberedelserna inför hösten startar. Plusligan uttagen av Erik Andersson 3+ Oliver Nåfors 2+ William Garrett 1+ Markus Andersson Herr 6 jul 2023 0kommentarer
  • Till slut en poäng

I hemmamötet med Alets IK tog vi vår första poäng sedan derbyvinsten mot Lerkil. Det började dock precis som det gjort i alla förlustmatcherna. Bra inledning och riktigt heta målchanser, bara för att straffas med ett mål bakåt och tapp av självförtroende när vi inte lyckats ta ledningen. Alets första mål kommer på ett skott utifrån där skytten både vår avancera och ta skottet helt utan att vi sätter någon press på honom och 0-2 kommer strax innan halvtidsvilan på straff. I andra halvlek kommer vi ut som ett helt annat lag och reducerar ganska så omgående. Sen blir det en intensiv jakt på kvittering med rader av målchanser, men bollen ville inte in. Till slut kommer 2-2 på straff. Vi fortsätter ösa på och skapar verkligen lägen för att kunna vinna matchen, men vi är inte riktigt där än. Oavgjort kan i slutändan ses som ett relativt rättvist resultat. Plusligan uttagen av Tobias Lindén 3+ Andreas Berg 2+ Oliver Nåfors 1+ Markus Andersson Herr 18 jun 2023 0kommentarer
  • Dålig start blev vårt fall

I hemmaderbyt mot Kungsbacka IF startar vi återigen matchen bra och bränner några jättelägen innan KIF gör sitt första mål. Sen rullar det tyvärr på och det står 0-3 redan efter 22 minuter. Resten av matchen är vår och vi firtsätter spela bra, men vi har fortfarande svårt att sätta dit lägen. Mål görs genom Oliver Nåfors och Jonatan Johansson, tyvärr kommer det andra i matchens sista minut och därmed hinner vi inte få någon chans till kvittering. Nästa match lördag 10/6 hemma mot Alets IK. Plusligan uttagen av Patrik Grönvall 3+ Andreas Berg 2+ Oliver Nåfors 1+ Oskar Berner Herr 10 jun 2023 0kommentarer
  • Ny hemmaförlust

I en match där vi i många stunder spelade ganska bra, men alldeles för slarvigt så inkasserade vi vår tredje raka förlust. Just slarvigt är det ord vi kan fokusera på så här i efterhand, då samtliga Lilla Träslövs mål kom efter just slarv. Innan våra motståndare tar ledningen i den tjugonde minuten har vi både en och två jättechanser att ta ledningen, men vi är inte riktigt där när chansen upptår eller något vidare vakna på returer. Istället kom så Lilla Träslövs första mål kort därefter, väldigt opsykologist då vi som sagt var inne i en bra period. 0-2 kommer fyra minuter senare på en frisparksvariant där vi inte alls är med och inte faller med och bollen kan relativt ohotat nickas in. Vi reducerar till 1-2 i den trettioförsta minuten genom Jonatan Johansson som vräker sig fram i straffområdet och trycker in bollen. Efter detta spelar vi återigen bra och skapar flera chanser, men bollen vill inte in. Istället utökas Lilla Träslövs ledning på en hörna i den fyrtiofjärde minuten där markeringen är alldeles för dålig och återigen kan bollen nickas i mål ohotat. Även detta mål är ytters opsykologiskt. I andra halvlek fortsätter vi spela bra, men självförtroendet finns inte riktigt där just nu. Så istället för att ta ett avslut söker vi ofta ännu en passning och chansen rinner ut i sanden. Med det sagt är inte heller våra motståndare ofarliga, så lika gärna som vi kunde kommit ikapp eller gått om, så kunde även förlustsiffrororna blivit ännu större I nästa omgång tar vi emot Kungsbacka IF på självaste nationaldagen 6/6. Plusligan uttagen av Lucas Bramfors och Hugo Frivold 3+ Oskar Berner 2+ Neo Mörlid 1+ Jonatan Johansson Herr 6 jun 2023 0kommentarer
  • Uddamålsförlust

Efter den tunga derbyförlusten hemma mot Kungsbacka City var det dags att ladda om för mötet med topplaget IF Leikin på bortaplan. I första halvlek är vi spelförande, men Leikin är spelskickliga och farliga i sina omställningar. Vi tar ledningen på hörna när Jonathan Videll smyger fram och ensm vid bortre stolpen kan stöta in ledningsmålet. Leikin kvitterar sen i sin tur på en hörna och kan sen också göra 2-1 strax innan halvtidsvilan. I den andra halvleken är det i princip spel mot ett mål, men vi har förtvivlat svårt att komma till några hetare målchanser och får inte till några avslut som kan hota. Därmed blir också slutresultatet 2-1 till IF Leikin. Plusligan uttagen av Peder Andersson 3+ Andreas Berg 2+ Oskar Berner 1+ Pontus Delin Herr 3 jun 2023 0kommentarer
  • Derbyfesten som kom av sig

Efter derbysegern mot Lerkil väntade ett nytt derby mot Kungsbaca City. Trots över 500 åskådare och stöd av vår klack lyckades vi aldrig riktigt komma in i matchen. Inte blev det lättare av underläge redan i den 9:e minuten. Underläget förvärrades under den första halvleken efter ett kanonmål i bortres krysset med en fin yttersida på volley... Otagbart. I andra halvlek startar vi bra och trycker ner våra motståndare bara för att straffas med ett baklängesmål där vi helt tappar i markeringen. Det fjärde målet i matchen kommer på straff efter en handssituation. I dag var vi inte där helt enkelt, nya tag mot Leikin borta. Plusligan uttagen av Casper Lundgren 3+ Casper Wennerberg 2+ Andreas Berg 1+ William Garrett Herr 27 maj 2023 0kommentarer
  • Derbyvinst!

I säsongens första derby ställdes vi mot Lerkils IF på bortaplan. I första halvlek är det vi som styr spelet, men precis som i föregående match har vi svårt att komma till de där riktigt vassa lägena trots vårt fina spel. Samtidigt sticker Lerkil upp då och då, så trots övertaget känns det inte på något sätt säkert. Andra halvlek blir jämnare där det istället är Lerkil som är spelförande under en del perioder och vi får slå ifrån en hel del bollar för att freda oss. Vi tar ledningen i den 55:e minuten efter att vi kommit fram på högerkanten genom Filip Jungevi som frispelar Lukas Gustafsson som kan rulla in bollen i öppet mål. Efter detta skapar vi ytterligare två-tre jättechanser där vi dock antingen avslutar rakt på målvakten eller där densamme gör jätteräddningar. Under sista tjugo är det mycket Lerkil utan att de skapar några större chanser utan istället utökar vi ledningen i den 88:e minuten. Återigen kommer vi fram på högerkanten där Oliver Nåfors hittar Markus Koc snett-inåt-bakåt som i sin tur hittar luckan vid bortre stolpen. I slutändan ett rättvist resultat och en bra derbymatch där små marginaler avgör och siffrorna mycket väl kunde varit omvända. I nästa omgång tar vi emot Kungsbacka City i ytterligare ett derby. Matchen spelas på Kristi himmelsfärdsdag, torsdag 18/5 kl. 15:00. Plusligan uttagen av Daniel Andersson 3+ William Garrett 2+ Neo Mörlid 1+ Jonathan Videll Herr 14 maj 2023 1kommentar
  • Första trepoängaren

I hemmapremiären mot Lilla Tjärby IK inkasserades årets första trepoängare i seriespelet. Vi tog ledningen redan efter cirka 30 sekunder, tack vare hög press och lite slarv från motståndarförsvararna. Vi hjälptes också en del av att Oliver Nåfors gjordes ner bakifrån i den 15:e minuten vilket mynnade ut i ett rött kort. Tyvärr går vi ner oss tempomässigt efter detta och blir lite bekväma med mängder av felpassningar som resultat. Matchen domineras av oss och Lilla Tjärby sticker endast upp ett fåtal gånger, samt hotar oss en del på hörnar och de frisparkar som lyfts in i straffområdet. Försvaret står emot och Neo i mål har en relativt lugn söndagseftermiddag. Trots att vårat eget spel lämnar en del att önska skapar vi en handfull riktigt bra målchanser och ett tjugotal nästanlägen där en motståndartå oftast kommer i vägen. Med bättre skärpa kunde vi idag gjort riktigt många mål. Till nästa helgs derby borta mot Lerkil krävs det att vi lyfter oss ett par snäpp. Plusligan uttagen av Stefan Samuelsson 3+ William Garrett 2+ Jonathan Gunnarsson 1+ Filip Jungevi Herr 8 maj 2023 0kommentarer