• Domen har kommit

Kort utdrag från domen. "Disciplinnämnden anser att genom denna kontakt har Karlstad fullgjort sitt kontrollansvar enligt TB 5 kap 1 § 1 st och med det besked som lämnats av huvuddomaren i Gauthiod-matchen kan Karlstad inte lastas för att Bastian Rojas Diaz fick spela mot Vänersborg." Det innebär att vi nu är klara för division 1. - Vi har hela tiden hävdat att vi har gjort det som vi skulle göra och nu är det riktigt skönt att beslutet är taget, säger Daniel Pettersson. Han fortsätter; - Det som är lite tråkigt är att vi inte fick fira direkt efter slutsingnalen, men en dag som denna får vi glömma en sådan grej. Underbart, avslutar en mycket glad ordföranden. KBK är alltså tillbaka i Division 1 igen. Mer info kommer senare. A-laget 15 okt 2018 3kommentarer
  • Avgörandet närmar sig

Vi går nu in i den näst sista omgången i seriespelet. Marginalen är 4 poäng ner till andraplatsen och det betyder att vid en vinst så är det minst 4 poängs marginal ner till FC Trollhättan med 1 omgång kvar. Det skulle i vanliga fall inneburit serieseger. Men det finns en överklagan mot KBK och det beslutet kommer först på Måndag. Vi anser att vi har handlat rätt men oavsett beslutet gäller det att fokusera på dagens prestation mot Örebro. Vi har haft en bra vecka och har alla spelare skadefria. Dock är Govend avstängd i dagens match. Vi får alltså tillbaka både Alvers och Agon till spel i dagens viktiga match. Örebro Syrianska är en överraskning för oss och hängde bra med i början av serien. Ligger just nu på en fjärdeplats och kan med två vinster hamna på tredje plats . Det är ett svårslaget lag som vi fick 2-2 mot på bortaplan under vårsäsongen. Ett fysiskt lag men som gillar att spela fin och teknisk fotboll. De har en väldigt duktig forward i Linus Lamu som har dunkat in 20 mål i årets serie. Han är dock avstängd i dagens match. Vi hoppas att det blir en trevlig match i höstsolen på Våxnäs IP och det kommer mycket publik för att stötta grabbarna till 3 viktiga poäng i kampen om div 1. Matchstart 15:00 A-laget 13 okt 2018 0kommentarer
  • Styrkebesked i Grästorp

Att åka till ner till Grästorp är något som man aldrig riktigt gillat i KBK. Det har alltid varit tuffa matcher och väldigt få inspelade poäng där nere. För båda lagen var en vinst nödvändig. För KBK:s del handlade det om att fortsatt ha de där 4 poängen ner till Trollhättan och för Gauthiod var det sista chansen för att försöka nå kvalplatsen. Det var en blåsig lördagsmatch som ställde till det en aning. Hemmalaget valde att spela med vinden i ryggen under första 45 minuterna. Trots detta var det KBK som gjorde 1-0 tidigt i matchen. En kanonfin djupledsboll från Agon till Edvardsen som löpte ifrån sin motståndare och kunde sedan helt fri med målvakten göra 1-0. En del hävdade offside men Edvardsen var på egen planhalva när bollen spelades så målet var helt enligt reglementet. Under första halvan av matchen var det mycket kamp och mycket heta känslor, den lilla planen och vinden gjorde det svårspelat och något skönspel bjöds vi inte på. KBK stod upp väldigt bra trots motvind. Vinden gynnade Gauthiod under första halvan men det var ändå KBK som skapade en del bra chanser. Gauthiod hade trots medvind väldigt svårt att skapa några riktigt heta chanser under första halvtimmen. Det var först i den 40e matchminuten som laget får sin första riktigt heta chans. En frispark i ett farligt läge. Den chansen tar Gauthiod vara på och trycker in 1-1 på en fin slagen frispark. Under de sista 5 minuterna får hemmalaget luft under vingarna och trycker på. På slutet får man ytterligare en farlig frispark. Den gången snuddade bollen stolpen. I anfallet efter tilldelades KBK en straff efter en eftersläng som sker vid straffområdesgränsen, huruvida den sker i straffområdet eller precis utanför kan diskuteras och du får nog olika svar beroende på vem du frågar. Linjemannen är dock säker på sin sak och KBK tilldöms straffspark, dessutom visas Gauthiodspelaren ut. Oscar Alves gör inget misstag och kan sätta dit viktiga 2-1 precis innan paus. I Andra halvlek tar KBK med en man mer och med vinden i ryggen tag i spelet direkt. Skapar en hel del chanser. Till slut är det Govend som kan sätta dit 3-1. Ett fint mål där han bryter in från kanten och kan med ett fint skott dubbla ledningen. KBK kontrollerade andra halvlek på ett bra sätt och det märktes tydligt att laget var en man mer på banan. KBK har mycket boll och Gauthiod tilläts inte att skapa några farligheter alls. Det heta spelet från första halvlek byttes ut med ett ganska grinigt spel under andra halvlek. Med 15 minuter kvar lyfte Gauthiod upp spelet och gjorde en sista kraftsamling för att få dit en reducering. Man lyckades skapa 2 chanser som inte resulterade i något mål. Den hetaste chansen kom med 10 minuter kvar då man träffade stolpen. Sista 5 minuterna flyttade Gauthiod upp allt man hade och lyckades få tryck på KBK. Dock reder man ut det och kan på slutet avgöra matchen genom Sherwan som fastställde slutresultatet till 4-1 Även Trollhättan vann sin match under helgen vilket innebär att det fortfarande är 4 poängs skillnad mellan lagen. I nästa omgång möter KBK Vänersborgs FK. Ett lag som ligger på 8:e plats men som enbart har 2 poäng ner till negativt kval och 3 poäng från att hamna under strecket. Det blir alltså ytterligare en tuff drabbning i kampen om div 1. Trollhättan möter i sin tur Hisingsbacka som just nu ligger under strecket med 1 poäng upp till kval. Det är med andra ord tuffa matcher som vänta för båda lagen. A-laget 1 okt 2018 0kommentarer