• Seger i derbyt mot FBK

Efter två tunga bortamatcher i Stockholm var det återigen dags för hemmamatch och denna gången Karlstad derby mot FBK Karlstad. Efter en bra träningsvecka så var det ett laddat P19 som ställde upp på Klasmossen. Vi tar ändå tag i matchen och får äga en del boll matchen igenom FBK sätter en del långa bollar och sätter in sina frisparkar i boxen för att skapa chanser. FBK ligger kompakt vilket gör det svårt för oss att komma igenom. Vi lyckas inte skapa de hetaste lägena men får med oss en del hörnor. Vi gör både 1-0 och 2-0 på hörna vi båda tillfällena är det Love som är framme och trycker in bollen. 3-0 kommer precis innan halvtid då Joel läckert sätter en frispark från bra läge ribba in. Det var skönt att få kliva in i halvtid med en 3-0 ledning. Vi pratar om att fortsätta hålla det enkelt i andra halvlek och och behålla tålamodet och inte ge bort något onödigt eller bli bekväma. Andra halvlek får vi hålla lite mer i bollen och kan stundtals även vända spelet på offensiv planhalva. FBK får ändå reducera på en tveksamt straff. Vi kan stänga matchen med cirka 15 min kvar då Love fullbordar sitt hattrick med att göra 4-1. En match som det ändå känns att vi har koll på även om FBK sätter oss i en del obekväma och svåra beslut. Skönt att kunna göra mål på fasta situationer och en match som kröntes med en vacker frispark och en hattrick skytt. Skönt att vinna en match där vi kanske inte heller lyckas med att få till vårt eget spel som vi vill. Men många bra intentioner och där vi visar att vi ändå förstår vad det är vi vill göra på plan. Alla som spelar gör sitt yttersta för att följa matchplan och vi visar att vi studsar tillbaka som ett lag. P19 2 maj 2022 0kommentarer
  • Newbody försäljning

Har mailat ut inbjudan om försäljning av Newbodys produkter till alla i laget. Vi behöver få in pengar till bortamatcherna så sälj så gott ni kan!! //Jörgen P19 19 apr 2022 0kommentarer
  • Seger i seriepremiären

P19 mötte under söndagen seriepremiären hemma i Airdomen mot Athletic FC Eskilstuna. Det var en tuff träningsvecka inför premiären med snöstorm vid två tillfällen som ställde till det både på måndags och torsdags träningen. Men en bra inställning hela veckan med hårt jobb och strukturen i spelet som nu börjar sitta på riktigt. Det blev en riktigt tuff match med mycket fysiskt spel i en match som Karlstad Fotboll tar hem med 2-1. Första halvleken skapar vi en hel del problem för AFC och får till en del fasta situationer. Det är på en hörna som vi göra 1-0 på. En rörig situation som vi kämpar in bollen i mål. 1-1 kommer på en kontring efter lite slarv av oss. 2-1 kommer på en frispark som Hannes lyfter från egen planhalva och som Love skarvar in över AFC målvakten. Andra halvleken blir en krigarinsats från Karlstad Fotboll där AFC sätter högre press på oss och vi har svårare att sätta vårt egna spel. AFC sätter mycket långt mot oss matchen igenom vilket gör att vi hamnar lite på hälarna. Men en riktig krigarmentalitet och hårt jobb i 90 + hela 8 minuters tillägg tar vi oss igenom och står efter avblåsning med 3 poäng i premiären. En match där vi ska vara nöjda med de första 45 minuterna spelmässigt. Vi spelar för dagen med ett nytt spelsystem i offensiven, vilket vi hittar rätt i under första halvlek. Från den andra halvleken får vi ta med oss vårt omställningsspel som bla skapar en straff och det hårda defensiva jobb som vi tar. Nästa match spelas borta den 16/4 15:00 mot Nacka FC. P19 11 apr 2022 1kommentar
  • Ligacupen match mot Degerfors

Sola i Karlstad bjöd på sitt varmaste leende när Degerfors U19 kom på besök. De här lagen har följts åt under många år med varierande resultat. Idag var det Degerfors som drog det längsta strået och avgick med segern. Slutresultatet blev 2-1. P19 27 feb 2022 0kommentarer