• 4-2 seger på Ruddalen

Björkö fortsätter med enbart goda minnen från Ruddalen 2009. Björkö - BK Skottfint 4-2 (2-0) På tisdagkvällen besegrades BK Skottfints bilaga när Björkö B kom och gästade. Björkö tog ledningen med 2-0 i den första halvleken efter mål av Victor Granstav och Joakim Siljat, som bara fortsätter att ösa in mål. Men det var en någorlunda avslagen tillställning där hemmalaget riktade en hel del kritik mot kvällens ensamma domare. Björkö kunde emellanåt rulla boll enkelt, även om skönspel stundtals lös med sin frånvaro. I den andra halvleken fortsätter Björkö spela boll, och Andreas Wijk får skriva in sig i protokollet när han gör 3-0. Med en kvart kvar att spela utgår Mattias Johansson efter en lättare knäskada, och på den följande hörnan gör Skottfint 3-1 på en retur mitt i folkhopen. Strax därefter lyckas även Skottfint kruta in 3-2 från höger i boxen, ett skott som går otagbart i nättaket/bortre krysset. Med 10 minuter kvar flyttar Skottfint upp folk för att jaga kvittering, vilket leder till stora oceaner av öppna ytor för Björkö att anfalla på, och bjuds på flera sådana tillfällen. Ett av dessa tillfällen genererar i en straffspark, men målvakten missar Patrik Ermesjös fint, och slänger sig i rätt hörn och suger åt sig bollen. Andreas Wijk sätter dock spiken i kistan bara minuter efteråt när han gör 4-2 vilket blir slutresultatet. Målskyttar: V.Granstav, J.Siljat, A.Wijk x2 En eloge till Anders "Fralle" Fransson som vikarierar i målet med bravur. På söndag väntar hemmamatch mot Landvetter kl.15. B-lag Herrar 16 sep 2009 0kommentarer
  • Björkö B gästar Skottfint

B-laget åker till Ruddalen för match mot BK Skottfints bilaga imorgon kl.18. B-lag Herrar 14 sep 2009 0kommentarer
  • 2-0 mot Kållered

B-laget tog en skön och viktig revansch hemma mot Kållered. I en tight och tuff match lyckades Björkö besegra Kållered med 2-0, efter mål av Siljat och Nejdan. Filip Thuresson utmärkte sig med otroligt slit och löpvilja, och samtidigt var det extra kul för Tobias Andreasson att få hålla nollan. Målskyttar: Joakim Siljat, Jonas Nejdesjö Nästa tisdag ställs b-laget mot ännu en tuff motståndare, Skottfint borta, Ruddalen kl.18. B-lag Herrar 9 sep 2009 0kommentarer