• Förlust mot Guldheden

Det blev förlust med 2-1 (0-1) när Björkö premiärspelade B-lagsserien borta mot Guldheden på konstgräset "Anders Svensson Arena". Björkö tog ledningen efter dryga 20 minuter när Niclas Ermesjö kontrar och visar prov på sin speed och kyla i avslutet. Flera skadebekymmer (J.Andreasson, N.Ermesjö & T.Wigerud) gjorde att Björkö fick spela decimerat med bara 9 utespelare under merparten av den andra halvleken. Matchinledningen gjorde vi dock bra och spelade stundtals bra under hela den första halvleken. I den andra halvleken tog Guldheden över matchen. 1-1 kom på en hörna där Orre i mål blev hårt uppvaktad, och den väl slagna hörnan gick direkt(?) in i mål. 2-1 kom på en kvick kontring med dryga kvarten kvar. Målskytt Björkö: N.Ermesjö Vi laddar om, ser till att träna, sätter plåster på de skavanker som vi dras med, och sen kommer tillbaks till nästa match! B-lag Herrar 21 apr 2010 0kommentarer
  • Säsongspremiär mot Guldheden!

Ikväll kl.19.30 startar årets säsong för B-laget. Vi gästar Guldheden borta på Guldheden södra "Anders Svensson Arena". Ser framemot ännu en spännande säsong! Nu kör vi! B-lag Herrar 21 apr 2010 0kommentarer
  • 2-2 i säsongens kortaste match

På söndagen tog Björkö B emot Landvetter IS på hemmaplan. Det kom att bli den kortaste matchen i år, med den kortaste första halvleken någonsin. Matchen var bara 5 minuter gammal när Tobbe fick vittna nätmaskorna efter att ett skott utifrån smitit förbi vid stolproten. Men strax därefter fick Patrik Ermesjö ett bra läge på mittplan. Han hade kalibrerat siktet när han måttade ett långskott från 30-35 meter, som seglade över LIS-keepern och in i kassen. 1-1 efter drygt 10 minuter. Minuten senare glidtacklar Patrik på offensiv planhalva, men får "på något konstigt vänster" tyngd på högeraxeln, som hoppar ur led. Det är otänkbart att tänka sig den smärtan som Patrik fick dras med i 30 minuter innan Ambulansen kom, och även efter det, i väntan på Ambulanshelikoptern och dess läkare som kunde hjälpa Patriks axel i rätt läge igen. När vi vinkat av vår skadade hjälte, och matchen skulle återuppa, så hade det varit uppehåll i 1,5 timme. Dagens rättviseskipare tog det mogna beslutet att vi skulle byta sida, och spela den andra halvleken med gång, vilket så gjordes. Men matchen blev märklig och aldrig riktigt normal efter uppehållet, det var svårt att komma upp i tempo. Landvetter tog åter ledningen i mitten av halvleken genom en tilltrasslad situation i boxen. 1-2 till gästerna, som även hunnit missa en straff. Men den notoriske målskytten Joakim Siljat, som nätat i varje b-lagsframträdande, ville rädda en poäng för dagen... och tog tillfället i akt på en frispark med 10 minuter kvar att spela. Han slog frisparken välplacerad direkt i mål, och resultatet 2-2 stod sig matchen ut. Målskyttar: P. Ermesjö, J. Siljat B-lag Herrar 22 sep 2009 0kommentarer