• Välkommen till hemsidan för IFK Arvidsjaurs herrlag!

Här hittar du information om matcher och spelschema. Du hittar också träningstider, aktiviteter och vilka spelare och ledare som ingår i laget. Klickar du på länken sponsorer ser du vilka företag som gör det möjligt för oss att bedriva fotbollen på ett bra sätt. Vi ses på IP! A-lag Herrar 24 apr 2022 0kommentarer
  • Referat: Älvsby IF - IFK Arvidsjaur

Älvsbyn senast gjorde vi en mycket fin match och var väldigt nära att avgöra i slutminuterna. De har fortsatt gå väldigt bra i division 4 och på bortaplan visste vi på förhand såklart att de skulle vara en svår motståndare. Vi inledde dock sådär oerhört stabilt i försvar som vi gjort i så många matcher. Älvsbyn hade mer boll, men mest i sin egen backlinje och när de försökte ta sig upp centralt tog vi bollen och gick till kontring. Efter 13 minuter rev sig Honken igenom försvaret och fri med målvakten placerade han säkert in 1-0. Matchbilden resten av halvleken var ganska lik. Älvsbyn hade bollen i backlinjen, vi kom upp i kontringar då och då och deras farligaste chanser kom egentligen via fasta situationer. I 43e minuten blev en av dessa fasta situationer också mål. 1-1. I andra halvleken var matchbilden ganska lik den första. I takt med att båda lagen tröttnade lite grann så uppstod dock ännu mer ytor i våra kontringar och det hände också oftare att Älvsbyn tog sig igenom försvaret, men om inte vår backar var där och tog bort bollen så var Husse i målet där och räddade och sammanfattningsvis kan man väl säga att Älvsbyn hade mer boll, vi försvarade oss föredömligt och 1-1 får ses som ett rättvist resultat. Lite tankar: Vi gick stenhårt för tre poäng trots bortaplan mot ett bra lag, men det räckte till en poäng denna gång. En väldigt bra prestation av oss utifrån våra förutsättningar gör att vi får vara väldigt nöjd med den poängen. En poäng som också kan visa sig bli väldigt viktig när tabellen ska sammanfattas. Förtjänar beröm Väljer att hålla fram Honken som går använda i princip i alla positioner och idag när han användes som forward blev det direkt mål av honom! Målskyttar och assist: Honken (Blaxmo A-lag Herrar 11 sep 2018 0kommentarer
  • Referat: IFK Arvidsjaur - Ersnäs IF

Mot Ersnäs i våras så stämde inte spelet alls, men vi krigade på och stod för en väldigt stark vändning och seger med 2-1 efter att Fnan avgjort i slutminuterna. Ersnäs var i början av serien helt under isen, men här i höst har de gått väldigt starkt och faktiskt varit bland de bästa lagen i hösttabellen så att detta inte skulle bli någon enkel match det var vi inställda på. Matchinledning var bättre för vår del än den var när vi mötte Alterdalen, men Ersnäs gjorde det svårt för oss. De spelade ett starkt försvarsspel och vann bollen många gånger högt upp. Det var en jämn tillställning i första halvleken med inte alltför många målchanser då försvarsspelet var fint från båda lagen. Vi hade en nick och ett halvt friläge som absolut hade kunnat resultera och känslan inför den andra halvleken var att det skulle kunna öppna sig många målchanser för oss när motståndarna blev trötta. I andra halvlek så inleder vi riktigt starkt och parkerar på offensiv planhalva. Det kändes verkligen som ett mål låg i luften för oss, men istället kontrade Ersnäs, fick frispark och gjorde på den 1-0. Uppförsbacke för oss. Det dröjde inte många minuter så hade de även via ett snyggt anfall kontrat in 2-0. Vi kämpade och slet och gav aldrig upp och skapade några chanser som absolut hade kunnat bli mål och Ersnäs hade också kunnat uttöka sin ledning. Det ville sig helt enkelt inte riktigt och vi förlorade med 2-0. Lite tankar: Det kändes att dethär var ett helt annat Ersnäs än det vi mötte i våras och sett till 90 minuter gjorde vi en helt okej insats, men Ersnäs var helt enkelt vassare i de avgörande lägena och vinner fullt rättvist med 2-0. Det finns ingen anledning att dra några störra växlat av det. Ibland vinner man och ibland förlorar man och när motståndarna gör det bättre är det bara säga grattis. Vi tränar på, utvecklar oss så mycket vi kan och så jobbar vi för att vinna till helgen istället! Förtjänar beröm: Josef som arbetat sig in i startelvan under hösten gör en mycket fin match utifrån hans förutsättningar! Målskyttar och assist: - A-lag Herrar 3 sep 2018 0kommentarer