• Steg 3!

Under helgen anordnades steg 2 i USM F-18 där juniorlaget reste till Stockholm och Smedshagshallen. Helgens motstånd var av Enköpings HF, Spånga HK och RP IF Linköping. Trelag vi inte tidigare mött och som vi visste skulle resultera i tre riktigt tuffa matcher. Första matchen mot Enköping spelades på lördagen och vi börjar lite nervöst och har svårt att hitta rytmen, halvtidsresultatet skrivs till 12-14. I andra halvlek vaknar gänget till liv och vi avslutar med 8 raka mål, ett ryck som gör att vi vänder matchen och vinner med 24-19. Till matchens lirare utsågs Alva Stålberg. På lördagsmorgonen väntar hemmalaget Spånga HK, ett Spånga som vi tidigt får träff på och stänger ner deras duktiga linjespelare. I halvtid har vi med oss en ledning på 15-9. Andra halvlek löper på som första och vi har som mest med oss en 10-målsledning , slutresultatet skrivs till 23-19 i vår favör. Matchens lirare blev Nellie Magnusson. På lördagseftermiddagen väntade en direkt avgörande batalj med RP IF Linköping som även dem gått rent. Förutsättningarna gjorde att vi skulle gå vidare vid oavgjort eller seger medan RP behövde vinna för att avancera. Första halvlek utvecklar sig till en riktigt tuff historia för vår del. Vi kommer inte alls till framåt och lyckas bara få in 4 bollar bakom RPs målvakt, trots detta släpper vi endast in 9 och känner ändå att vi är med i matchen. I andra halvlek hinner vi prata ihop oss om vad vi vill göra och när visslan ljuder för andra halvlek är det ett nytt lag som står på banan. Efter 15 minuter in i andra halvlek är vi uppe i en tremålsledning och har endast släppt in 5 mål. I matchens slutskede smyger sig nerverna på igen och vi drar på oss ett par utvisningar, samtidigt går RP ikapp. Alva punkterar matchen med 19-17 med 30 sekunder kvar och när visslan ljuder är glädjen hos alla inblandade total! Matchens lirare Linnea Magnusson. Vi ledare vill gratta tjejerna till en fantastiskt helg! Man visar upp en enastående lagsammanhållning och moral som lyckas vända dessa tuffa matcher till vinst! Nu väntar steg 3 i början av januari! U/Juniorlag Damer 13 nov 2023 0kommentarer
  • Serier för 2023/24 inlagda.

Nu ligger matcherna för U och J laget inlagda i kalendern. Några J matcher ligger sent på vardagar vi tittar på detta just nu, och några andra matchkrockar som behöver åtgärdas. Med andra ord får ni se serierna som preliminära för tillfället U/Juniorlag Damer 31 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: IF Hellton U - HK Grums

Truppens start i årets division 3-serie spelades i Gjutaren i söndags. Innan matchen visste vi inte mycket om HK Grums stod för motståndet. För vissa helltoniter var detta första gången de mötte seniormotstånd. Med det i åtanke visste vad vi kunde förvänta oss av motståndet eller egen spelarprestation. Målet var att spela konsekvent och att hålla hög fart genom hela matchen. Vi spelar på bra och alla spelare bidrar på planen. Träningar och uppgörelser spelare emellan har hjälpt och det syns på planen. Vi spelar bra tillsammans och använder oss av enkla kombinationer som ger utdelning på måltavlan. I halvlek står det 14-9 och vi är fortfarande fräscha. I andra halvlek ger kontringsspelet utdelning och målen från våra sexmetare de första 10 minuterna gör att avståndet till motståndarna växer. Tyvärr är det svårt att hålla fokus genom hela matchen. Tekniska fel uppstår och vi tappar ett gäng bollar. Trots det gör vi en till bra halvlek där alla spelare bidrar och var och en gör det som förväntas denna match. Ett annat plus är att målen är relativt jämt utspridda på kanter, niometare och mittsexor. Försvarsspelet fortsätter att förbättras och Lina Timåker gör en mycket bra premiär i målet. Extra plus denna match till Emma Nyqvist och Emma Johansson som gör ett bra jobb som linjespelare trots brist på erfarenhet och Lina Timåker i mål. Matchen slutar 27-14 och vi är nöjda med insatsen. Värt att nämna: Stort grattis och stort lycka till, Linnea Sundholm och Johanna Andersson som får gå upp och träna med elitserietruppen närmaste veckorna. Laget hejar på er! U/Juniorlag Damer 12 okt 2015 0kommentarer