• Tung bortaförlust!

I division två seriens andra match åker vi på en onödigt tung storförlust mot Rosendal borta. Lite drygt tre timmars resa till Göteborg och RIKs hemmafäste söndag eftermiddag blev för seg och vi satt nog kvar i bussen första 12 minuterna som förloras med 8-2 efter mycket slarv och dåligt tempo. Inte den bästa av uppladdningar före match heller då det var trångt i hallen med mycket folk eftersom det varit inomhusfotboll före och där det tog tid för dessa att komma ur hallen och tilldelat omklädningsrum först 30 minuter före matchstart. Timeout togs och lite tillrättavisning kring försvarsspel och anfallsspel gav 6-5 sista 18 minuterna av halvleken. Trots underläge 14-7 så tyckte vi nog ändå att vi var på gång men fortsatt slarv, där vi passar de vita och ställer våra målvakter, samt trögt och segt spel gav ett underläge för stort att hämta in 17 minuter in i halvleken, 28-11. Lite omlägg av tänk med offensivt försvarsspel gav dock 8-7 sista 12 minuterna men matchen var ju redan förlorad tyvärr. Två bra målvakter men ändå förlust. Bara att glömma så här på bussfärden hemåt i regnet och rusket därute! Ny match på lördag, även denna borta mot Sörhaga. Veckan träningar får ägnas åt fotarbete, passningar och tempo! Herr A 4 okt 2020 0kommentarer
  • Äntligen seriepremiär!

Det har ju varit rätt dålig uppdatering här på hemsidan sedan pandemin slog till och det får väl känneteckna stämningen och verkligheten tyvärr. Efter en rätt trög försommarträning och dito försäsongsträning under oket från covid19 med ytterst sällsynta träningstillfällen med alla spelare tillgängliga så är vi ändock äntligen här - seriepremiär och dessutom på hemmaplan! Idag var det alltså dags och vi gästades av HK Skövde, ett lag som var i toppen av tvåan förra säsongen. På förhand tuffast möjliga motstånd då ju Skövde har gott om rutin och framförallt lag högre upp i seriesystemet med allt vad det innebär! Vi har haft några genrep med träningsmatcher mot bland annat division 1 lag och det har känts rätt bra trots att vi inte haft de bästa förutsättningarna, då många av killarna jobbar obekväma arbetstider och en del på distansstudier och så några skador dessvärre. Allvarligaste är portugisen Hilario da Silva som i sista träningsmatchen ådrog sig en armbågsskada och är borta någon månad. Härtill är Måns Olm sedan tidigare under rehab fram till jul. Nytillskott i form av Erik Sjöberg från Ludvika som ännu en tid kör rehab och Jakob Lidén, André Gustavsson från Lindesberg och nyligen "militärtutrycktacivilakläder" Viktor Johnson och Hannes Olsson samt målvakten Bardh Berisha från Skara lovar dock gott! Matchen då? Seriepremiär som sagt, inför tillåtna 50 personer slutade siffermässigt med en svidande nio målsförlust efter 10-14 i första och 14-19 i andra. Vi gör en rätt bra första halvlek och håller jämna steg och är på intet sätt överkörda. Skillnaden i första stavas för snällt försvarsspel och några enkla misstag i avslutsfasen. Andra halvleks första 10 skulle vi vilja glömma då vi inte är med alls och har 3-7. Timeout ger oss två snabba men sedan blir vi för ivriga och kommer inte ikapp trots stundtals offensivt ganska bra försvarsspel. Skövde gör inte lika enkla misstag som oss och det är ju skillnaden i denna seriepremiär tillsammans med ett helt osannolikt snällt försvarsspel och kanske några nerver utanpå! Matchens lirare i vårt lag är keeper Erik Lundgren som går från klarhet till klarhet! Herr A 27 sep 2020 0kommentarer
  • Förlust och ovisst till sista matchen!

Dagens bortamatch denna sena söndag eftermiddag blev till en trist föreställning då vi inte var på ”jobbet” i två gånger trettio. Segt med dåligt tempo i den första kvarten och mängder med missade avslut men ändå bara underläge med ett, 7-6. I det läget gick vi miste om en straff och Tibro fick en enkel kontring. Skott över och därefter tilldömd straff för Tibro och plötsligt 9-6. Vi gick bort oss i försvaret, stod för mycket på hälarna och fick ingen fart framåt och halvleken slutar med olustiga 17-11. Andra halvlek vinner vi med 13-14 men utan att spela så speciellt bra. Offensivt försvar gav oss fördel men vi orkade inte ikapp och säsongens andra förlust är ett faktum. Hade vi för stor börda som serieledare då vi bara behövde ett poäng? Kan nog vara så plus att vi haft en helgs uppehåll och två veckor med mindre bra träningsnärvaro och därmed lägre tempo då allt för många varit sjuka. I dagens match saknade vi några nyckelspelare men å andra sidan hade vi ändå ett starkt lag på plats. Tyvärr kunde vi inte knyta ihop säcken. Kommande helg om inte något sätter käppar i hjulet har vi chansen att bli seriesegrare och ta steget upp till division två men då krävs det vinst på hemmaplan mot Tidaholm. Vi har allt i egna händer! Herr A 15 mar 2020 0kommentarer
  • Skön bortaseger!

Match 18 i serien och vinst nummer 14 denna lördag eftermiddag sista februari och till äran 29 februari, skottdagen! Skott i massor blev det varav 36 i nät till vår fördel och med god insats i egna buren endast 23 till hemmalaget Kropps som bjöd på oväntat tufft motstånd! En så kallad måste match för vår del vilket kändes och syntes första kvarten som var lite långsam och trevande. 8-8 där Kropps stundtals var det bättre laget i sitt anfallsspel som vi inte riktigt fick tag i. Efter en tilldömd straff som vi nätade och därpå följande tre bra räddningar av vår Philip Larsson i mål som inspirerade oss tog Kropps timeout som tydligen missförstods av hemmalaget varpå ytterligare timeout togs bara minuten senare. Ingen bra sekvens för hemmalaget då vi fick lite gratis tid att diskutera igenom vårt försvars- och anfallsspel. Resultatet kunde skrivas 12-17 i halvlek. I andra höll vi ett avstånd på 5-6 bollar fram till sista 10 där Kropps helt enkelt inte orkade hålla det tempo vi ökade till. Seger med tretton plusmål borta (23-36), är starkt av oss! Det är skönt som tränare att kunna konstatera att vi lyckas med mycket bra saker så här i slutet på säsongen även om spelet såväl framåt som bakåt inte är det bästa hela tiden denna lördag eftermiddag. Hela laget vill och kan vilket betyder mycket då vi haft otur med en del skador under sista tiden. Tyvärr ser det ju inte ut som om vi får hjälp av andra lag i serien så matchen mot Tibro borta om två veckor blir helt avgörande för utgången av denna säsong! Herr A 1 mar 2020 0kommentarer
  • En veckas sjukstuga och skadeläkning men 2 viktiga poäng!

Skara hemma denna lördag blev trots allt till vinst efter kanske säsongens längsta match. Var lite ovisst var vi stod inför denna lördags match mot Skara hemma då vi har haft en riktig sjukstuga och skadestuga på i stort sett de flesta spelarna efter matchen sist mot Hammarö. Vi inleder lite långsamt och följs åt till 4-4 där Skara känns revanchsugna efter vår vinst borta i höstas. Efter en missad straff eller snarare en räddning från Philip på Skara straff i 6e minuten så piggnade vi till och hittade liret såväl bakåt som framåt. På drygt 10 minuter gled vi ifrån till 12-8 och de sista 10 vanns med 9-1 och halvleken till 21-9. En skön halvlek där vi gör mycket rätt bakåt och framåt med relativt högt tempo. Två utvisningar för vardera laget. Andra halvlek vill vi nog helst glömma, den förloras med 11-17 dels pga av att sjukstugan under veckan gjorde sig påmind på flåset men mest för alla utvisningar som plötsligt uppstod och skapade oerhörd irritation men främst osäkerhet på vad som gällde. Våra 4 första mål döms bort då domarna hittar allt möjligt, samtidigt som Skara kan göra 6 enkla mål och plötsligt blir det lite nervöst. Skara begår dock ett jättemisstag då en redan utvisad spelare kommer in under sin utvisning och det ger oss lite andrum. Viktor Tillman är åter i spel efter skada men får dessvärre ett helt felaktigt direkt rött kort efter 13 minuter i andra halvlek. Strax före hade domarna hittat en tvåa på Oscar Gustafsson och en tvåa på Erik Westerberg och plötsligt spelade vi 3-6. Lyckligtvis hittades utvisningar även på Skaraspelare så den kampen blev väl samma för båda lagen. Med 7 minuter kvar hade vi 29-23 men då utvisningarna haglat kändes det högst osäkert var poängen skulle ta vägen. Vi tog oss dock samman och kunde trots ytterligare två utvisningar sista 6 hålla undan och vinna med 32-26. Inte mindre än 18 utvisningar innehållande tre röda kort varav ett rött för oss och 6 utvisningar och övrigt till Skara trots att matchen inte alls var så stökig. Jag är dock glad över två viktiga poäng och några plusmål så här i slutstriden och slutet på serien. Det återstår 3 matcher, närmast två borta, Kropps och Tibro och sista hemma mot Tidaholm. Alla lika viktiga i kampen om serieseger! Herr A 22 feb 2020 0kommentarer