• F18 är klara för USM final - steg 5!

Under helgen blev damjuniorerna historiska! Första laget på tjejsidan att nå finalsteget i USM, och som de gjorde det! Motståndet i steg 4 var; Alingsås, H43 Lund, Lindesberg och Tyresö. De fyra ihop med Hallbys damjuniorer kämpade om två platser till sista steget i USM. Första matchen var på förhand den tuffaste, Alingsås. Tack vare ett otroligt starkt och rörligt försvar ihop med toppklassigt målvaktsspel besegrades Alingsås med hela 23 – 11. Andra matchens motstånd var H43 Lund, i den fajten kopplades ett tidigt grepp tack vare precis samma saker som nämnes i match ett. Hallby rann ifrån och kunde stabilt segra med 23 – 14. På söndagen inledes matchandet mot LIF Lindesberg, kanonstart, tidigt ryck och en trygg resa till segersiffrorna 28 – 12. Inför fjärde och sista matchen var gruppsegern redan säkrad, trots det levereras en stabil seger till mot Tyresö med 26 – 17. Det som har varit lagets tydliga framgångsfaktorer under helgen är försvar och målvaktsspel. Från första minuten i första matchen till sista minuten i sista matchen. Tjejernas förmåga att vara aggressiva, sätta undertalspress och lösa ansvarsfördelningen i övergångarna har varit otäckt bra. Bakom detta försvar har sedan målvaktsspelet som sagt varit på en väldigt hög nivå. Anfallsspelet har varit rätt okej också, men inte på samma nivå som spelet på egen planhalva. Finns det något vi hade velat förbättra så skulle det vara kontringsspelet. Det har verkligen varit en stor grupp som gjort detta tillsammans; tjejerna i laget som presterat på topp, ledarna som länge brunnit för att lyckas med detta och inte minst den fantastiska klacken som gett laget stöd och pepp i varje match. Vi har dessutom våra äldre tjejer på hemmaplan att tack för grym sparring på träningarna inför SM. Vi i ledarstaben är enormt stolta, imponerade och tacksamma över det fantastiska gäng vi har förmånen att jobba med. Nu laddar vi för att leverera även i finalsteget! HB-Junior Dam 11 mar
  • Ett stort steg närmare att hänga kvar i div 1!

HB78 – HK Drott 26 – 24 (13 – 9) En oerhört betydelsefull match för båda lagen. Vi kunde skaffa oss ett läge där det ska mycket till för att bli inblandade i negativt kval, vid seger skulle i stort sett alla möjliga resultat gå fel väg för att det skulle ske. För Drotts del skulle seger innebära säkrad kvalplats uppåt mot Allsvenskan. HB78 får fullträff i försvar och målvaktsspel direkt och går tidigt upp i ledning med 6 – 2. Efter 20 spelade minuter hade vi endast släppt in fyra mål. Den egna målproduktionen och anfallsspelet var okej vilket gjorde att ledningen bibehölls halvleken ut. I paus är vi mycket nöjda med prestationen och diskuterar olika drag som Drott skulle kunna komma med. Andra halvleken har inga tydliga taktiska förändringar men Drott får bättre träff i sitt försvarsspel och vi har oerhört svårt att hitta bra lägen första 10. Gästerna hade kommit ifatt och hade 14 – 14 med 20 minuter kvar. Vi ställer om till 7-6 framåt och skaffar oss genast bättre målchanser. Drott går förbi vi något läge men tjejerna behåller lugnet och står fortsatt mycket bra bakåt. Ju längre matchen går tar vi något mål på Drott och går förbi upp till en fyramålsledning igen. Sista minuterna känns lugna då vi sätter dit straffkast och får spela 6 – 5. Matchen slutar med seger för HB78. Den spontana känslan direkt efter matchen är att det nog var säsongens bästa insats, bakåt står vi riktigt bra i stort sett hela matchen, Angie tar allt hon ska och mer därtill. Bollsläppet och valen i 7-6- spelet är mycket bra. Bäst på planen var Linn Watson som briljerade med sitt försvar i centerrollen. Även Andelina Simic i målet gör en stark insats då hon tar de lägena vi ville ha. Uppehåll i division 1 fram till sista omgången 17e mars borta mot Torslanda. Dessförinnan ska vi försöka knipa en plats till steg 5. HB-Junior Dam 6 mar
  • Förlust mot Baltichov för HB

IK Baltichov - HB78 30 - 25 (13-10) En viktig match för båda lagen i en otroligt tajt tabell slutade med seger för hemmalaget. Starten på matchen är jämn, lagen turas om att lyckas eller inte lyckas. Efter 10 minuter har vi tagit en ledning med 7-5, sen hamnar vi i en svacka där deras målvakt räddar/vi missar och lyckas inte göra mål på nästan 10 minuter. Vi rycker upp oss lite på slutet av halvleken med får ändå acceptera ett underläge med 13-10 i paus. Iochmed att det var lite knackigt anfallsspelet väljer vi att testa 7-6 i början på andra, dessvärre har vi marginalerna mot oss och gapet ökar istället. Vi spelar oss fram till fina lägen men sätter inte dit bollen vilket gör att de får in någon boll i öppen kasse. Samtidigt blir vi för passiva bakåt och börjar förlora man-man duellerna. Baltichov kopplar ett grepp med 6-7 mål och vi tvingas jaga desperat resten av matchen. Försvaret tar sig på slutet av matchen men hemmalaget står emot och vinner rättvist. Med skarpare avslut och jämnare insats överlag hade vi absolut kunna ta med poängen hem. Vi får istället ladda om för en ny chans hemma mot Drott på tisdag. Emma Sheperd prisas som matchen lirare tack vare varierat och bra anfallsspel. Även Hilma Cantby och Nea Bratt ska nämnas för riktigt bra spel på sina kanter HB-Junior Dam 2 mar 0kommentarer