• NY SEGER - HISTORISKT BP-MÅL AV ELIS I MÅLET

Spana in killen i den gröna dräkten på lagbilden här intill. Han höll nollan och gjorde sitt första mål i karriären. Målvakten i BP U15 satte slutresultatet 4-0 mot Upsala IF på straff. - Härligt att få chansen. Jag är så glad, säger Elis B. 4-0 och tre nya poäng. Femte raka segern för BP U15 i den norra slutspelsserien. Det blev en skön söndag i Uppsala för det helvita gänget från Bromma. Det var inte bara solen som värmde. Det gjorde även stundtals spelet. BP gjorde allt rätt - fram till avslut. Då var det stopp. - Så här många chanser har vi inte skapat under hela säsongen utan att kunna göra så få mål som vi nu gjorde. Måste vara svenskt rekord eller något liknande, säger Mikael Fredriksson, BP:s lagledare. BP fick en drömöppning. 1-0 sköt Corner i klykan efter två minuter. Sedan var det helt omöjligt att få in lädret i nätet. BP missade det ena öppna läget efter det andra. Upsalas målvakt gjorde också flera svettiga räddningar. - Det hade varit mer logiskt om det stått 6-0 i paus med tanke på alla de chanser vi skapade och även med det stora bollinnehav vi hade, säger MIkael Fredriksson. Hemmalagets spelare kämpade för att freda sitt mål - och gjorde det också riktigt bra. Men gänget hade svårt att skapa några lägen. Det vassaste var en hörna och ett långskott. Men längst bak i BP.s mål stod säkerheten själv, Elis B, blott 14 år gammal. BP:s målvakt kom att spela en stor roll i den här matchen. Mer om det senare. Minuterna tickade på - och BP fortsatte skapa chans efter chans. Vi räknade till fyra gånger när målet låg helt öppet - men skotten gick utanför. Upsalas målis bjöd även i den här halvleken på fina räddningar. Han var en av planens bästa spelare. I minut 66 kom äntligen BP:s andra mål. Tobias hittade Sundberg som drog fram på vänsterkanten. Inlägget blev perfekt. Daniel mötte på volley vid den bortre stolpen. Fyra minuter senare sköt samme Daniel 3-0. När det var fyra minuter kvar av matchen så fick BP straff. BP:s målvakt Elis B fick chansen från elva meter. Och han tog den. - Jag siktade mot krysset, skönt att skottet blev så bra, säger Elis B efter målet. Det var en fantastisk straff och ett fint slut på en match som helt dominerades av BP. Fakta är att det också var första målet i BP för Elis B. - Det här har jag väntat på. Jag har inte gjort mål på nio år. En fantastisk känsla, säger Elis B. BP U 15 leder nu slutspelet med fem poäng och med fem poäng före tvåan IFK Eskilstuna och trean Djurgården. BP har också en mycket bättre målskillnad. Nästa vecka väntar Västerås IK hemma. En poäng innebär att BP fixat sin tredje serieseger. - Vi siktar på seger. Men först ska vi göra en bra träningsvecka, säger Elis B. BP U15 kör vinnarspel i Grimstas tält under måndagskvällen. Samling: 19.15 i omklädningsrummet. FAKTA Slutspelsserien omgång 5 UPSALA IF-BP U15 0-4 (0-1) Målen: 0-1 (3) Corner, 0-2 (66) Daniel, 0-3 (70) Daniel, 0-4 (76) Elis B, straff. BP.s lag: Elis B - Erik, Carl, Ilker, Joakim - Charlie F, Max - Martin - Daniel, Leonard, Corner. Avbytare: Emil, Tobias, John, Gustav. Publik: 162. Matchen spelades 2x40 minuter på Stenhagfens IP:s konstgräs i Uppsala. U15 13 okt 2019 1kommentar
  • AVSLUTNING PÅ SANKTAN - DÅ BJÖD BP PÅ SKÖN SEGER

BP U15 avslutade Sanktan som gänget började. Med seger. 5-2 på AIK U på Grimsta. BP säkrade seriesegern för några veckor sedan. Men det fanns ändå mycket att spela för. Och då handlade det inte bara om ära och tre poäng. - Vid seger skulle BP 6 bli tvåa i serien. Så blev det också. Vi har en fantastisk topp på bredden i BP, säger Mikael Fredriksson, BP.s lagledare. AIK började bäst på Grimsta och ägde första tio. Men ju längre halvleken led ju bättre blev BP. - Vi började släppa bollen och rörde oss bättre, det gav också resultat, säger Mikael Fredriksson. Gyslain satte ettan, snyggt framspelad av Matteo från vänsterkanten. Den gifte anfallaren fixade också tvåan efter en tilltrasslad situation. Då hade klockan tickat 17 minuter. BP hade också med ett tredje mål innan det var dags för pausdrickat. Ludwig drog fram som en virvelvind och drog till med vänstern. Rätt upp i AIK-målvaktens ena kryss. Vackert. AIK spelade bra men lyckades inte överlista Elis i målet som glänste flera gånger. - Vi mötte ett bra lag, starkt gjort av oss att vinna så enkelt som vi nu gjorde, säger Mikael Fredriksson. Den andra halvleken blev lite avslagen. Inte lika tempostark och lite felpass över hela planen från båda lagen. AIK reducerade i minut 64, men närmare än så kom inte gästerna från Solna. Ludwig snodde bollen när gästerna slarvade med ett uppspel och gjorde 4-1. Femman och BP:s sista mål kom till efter tre träffar i målställningen. Till slut kunde Tobias rätta till vänsterdojan och placera in bollen i nät. AIK reducerade till 5-2 på matchens sista spark. Tre poäng till BP innebär nu att laget har två seriesegrar. I Sanktan 1 A blev BP 6 tvåa och AIK U trea. Under söndagen väntar Upsala IF borta i slutspelsserien i Regional norra A. - Vinner vi där har vi en stor chans att ta en trippel. Det skulle vara härligt, säger Mikael Fredriksson. På bilden här intill ser ni startelvan. FAKTA Sanktan, division 1 A BP U15-AIK U 5-2 (3-0) Målen: 1-0 (11) Gyslain, 2-0 (17) Gyslain, 3-0 (37) Ludwig, 3-1 (64), 4-1 (65) Ludwig, 5-1 (70) Tobias, 5-2 (80) BP:s lag: Elis B - John, Gustav, Andreas, David - Emil, Elis A - Ludwig - Gyslain, Tobias, Matteo. Avbytare: Charlie F, Erik, Joakim, Corner. Publik: 61. Plus några intresserade hundar! Fyra stycken om reportern räknade rätt. Matchen spelades 2x40 minuter på Grimsta B i Vällingby. U15 12 okt 2019 1kommentar
  • TRUPPERNA TILL HELGENS MATCHER

Helg. Två matcher väntar. Lördag: Sista matchen i Sanktan mot AIK U. Avspark: 14 Grimsta B Samling: 13 omklädningsrummet Både det vita och det svarta stället plus vattenflaska ska tas med. BP:s trupp: Elis - mv David Elis A Corner Gustav - kapten Joakim Charlie F Andreas L Ludwig Tobias Matteo Oscar Gyslain John Emil SÖNDAG Match i slutspelet Regional Norra A Avspark: 14.20 mot Upsala IF på Stenhagens konstgräs i Uppsala (nära ICA Maxi och Naturstensvägen). Samling: 13.00 Både det vita och det svarta stället plus vattenflaska ska tas med. Tänk på att ta med ombyte! BP:s trupp Elis - mv Daniel Oscar Tobias Emil Joakim Carl - kapten Ilker David Erik Max Gustav Charlie F Martin Leonard Corner U15 11 okt 2019 0kommentarer
  • BP FIXADE MÅLFYRVERKERI - LEDER SLUTSPELSSERIEN

BP U15 bjöd på ett riktigt målfyrverkeri under söndagskvällen. 7-0 mot Dalkurd i seriefinalen i den norra slutspelsserien. - Fantastiskt, vi bjöd på stor underhållning, säger Mikael Fredriksson, BP:s lagledare. BP petade in överväxeln redan i minut ett och gasade på. Gästerna kunde inte hänga med i det höga svartröda tempot. BP radade upp målchanser som kom efter frukten av snabbt och kreativt spel. Dalkurds målvakt hade en svettig kväll och tvingades göra den ena räddningen efter den andra. - Vi hade fart, finess och var bättre än Dalkurd på allt, säger Mikael Fredriksson. Därmed hade herr Fredriksson sammanfattat matchen perfekt. Det blev ingen dramatik i seriefinalen. När första halvlek var över ledde BP med 5-0. Det var utklassning. Leonard öppnade målfesten efter nio minuter. Leos avslutning var klinisk sedan BP:s vindsnabbe anfallare drivit bollen i 100 knutar i 50 meter. Tvåan fixade Daniel i krysset, ett vackert skott från vänsterkanten. Dalkurd hade mycket svårt att freda sig när BP:s snabba killar i anfallet satte fart. Ilker slog in trean efter skott av Leonard. Charlie F nickade in fyran efter Eriks högerinlägg medan Daniel slog in spiken i kistan före pausdrickat, 5-0. BP spelade inte lika bra efter pausvilan - men gänget dominerade matchen totalt. Daniel fixade två mål och svarade totalt för fyra fullträffar. - Jag är nöjd, mycket nöjd. Vi hjälpte varandra på ett bra sätt över hela planen, det var energi och fart i vårt spel, säger Mikael Fredriksson. BP har nu fyra raka segrar i slutspelsserien. Hjältarna från västerort är fem poäng före tvåan. Upsala IF väntar på bortaplan nästa söndag. Kommande vecka tränar BP så här. Måndag: Grimstas tält: Vinnarspel. Tisdag: Vila Onsdag: Träning Grimsta A. Torsdag: Träning Grimsta B. Fredag: Vila Lördag: AIK hemma i Sanktan sista omgången. Söndag: Upsala IF borta i slutspelsserien. BP U15 vill också passa på att gratulera kompisarna i BP U16 som under söndagen blev klart för semifinal U16 Nationell. BP U16 slog Hammarby med 4-2 och spelar nu semifinal nästa helg. SLUTSPELSSERIE Omgång 4, Regional norra BP U15-DALKURD FF 7-0 (5-0) Målen: 1-0 (9) Leonard, 2-0 (19) Daniel, 3-0 (32) Ilker, 4-0 (35) Charlie F, 5-0 (39) Daniel, 6-0 (44) Daniel, 7-0 (57) Daniel. BP:s lag: André (Charlie C) - Erik, Carl, Ilker, Joakim - Charlie F, Isak, Martin - Leonard, Daniel, Corner. Avbytare: David, Gustav, Emil, Tobias. Publik: 94. Matchen spelades 2x40 minuter på Åkeshovs konstgräs i Bromma. U15 6 okt 2019 0kommentarer