13 oktober 2019
10:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Sollentuna FK 4 - IF Brommapojkarna 3

Idag hade vi verkligen vaknat på rätt sida. Redan i första minuten skapar vi en farlig chans när Adam kommer åa avslut efter en pass från Alvin. Dock gör målvakten en fin räddning. Tre minuter senare är det tvärtom. Adam spelar fram Alvin men återigen räddar målvakten, denna gång med en fotparad. Minuten senare går Adams avslut i utsidan på stolpen efter pass från Alex. Därefter lyfter sig Sollentuna lite och i 12:e minuten får Lukas göra en superräddning där han boxar bollen ut till vänster. Sedan får vi utdelning. Joel är ganska högt upp på vänsterkanten och nickar fram bollen till Alvin som vänder runt och skjuter. Skottet tar på en motståndare och går in vid bortre stolpen. Strax därefter får Sollentuna en frispark precis in på vår planhalva och den sätter dem i mål via ribban till 1-1. Vi nedslås inte av det utan fortsätter vara offensiva. I 18:e minuten får vi en frispark hyffsat rakt framför mål. Sebbe slår den bra och målvakten kan inte hålla bollen och då är Adam framme och drar upp returen i nättaket fram till 2-1 till oss. Tyvärr slarvar vi lite i slutet och de kan kvittera till 2-2 innan paus.
I andra börjar vi betydligt sämre än i första. Sollentuna har lite mer boll men vi lyckas ändå få till ett riktigt farligt avslut när Alvin drar till klockrent högt upp i målvaktens vänstra stolpe. Men mitt i halvleken lyfter Sollentuna in 3-2, vilket kändes onödigt. Nu höjer vi oss tack och lov igen och börjar spela bättre. Vi fyller på med ytterbackarna och framförallt Alex gör ett oerhört bra jobb på sin kant. I 20:e minuten bryter Ludde fint på egen planhalva (för vilken gång i ordningen??) och avancerar framåt. Han spelar bollen rakt fram till Adam och fortsätter sedan löpningen på djupet. Adam serverar bollen perfekt till Ludde som snyggt lyfter in bollen till 3-3. Nu fick vi ännu mer självförtroende och två minuter senare spelar Malle bollen till Adam en bit in på offensiv planhalva. Adam tar några steg åt höger och drar till och målvakten har inte en chans när bollen går in vid hans högra stolpe. 4-3 till oss vilket kändes rättvist.
I tredje visar vi verkligen hur bra vi kan spela. Vi fortsätter fylla på på båda kanterna och det gör det jobbigt för Sollentuna. I 5:e minuten lyfter Alex in bollen till Ture som halvmissar och bollen går till Alvin som sätter dit 5-3. Nu skapar vi flera bra anfall utan att få utdelning, men det är väldigt kul att se hur killarna har tagit till sig träningen om hur vi ska spela. I 11:e minuten har vi ett oerhört fint anfall där bollen spelas ut till Alex på kanten som återigen lyfter in bollen i straffområdet. Ture fångar upp den men är lite felvänd så han rullar bollen rakt bak till Viktor som placerar in bollen med en bredsida i bortre krysset till 6-3. I matchens sista minut händer mycket. Sollentuna får återigen en frispark precis in på vår planhalva och återigen gör de mål via en lobb över Lukas. Direkt på avspark slår Sebbe en långboll till Adam som sätter dit slutresultatet 7-4.

Bortsett från första halvan av andra halvlek så gör vi en oerhört bra match och det beror på att HELA laget spelar bra. Vi jobbar hårt, vinner dueller, väggspelar och skapar väldigt många målchanser. En av våra bästa matcher för året. Ett litet extra plus till Alex som för första gången spelade ytterback och gör det med bravur samt till Adam som tillsammans med Alvin skapade mycket oreda för Sollentunas försvar.

Gröna kortet gick välförtjänt till Ludde.

En kul liten anekdot är att deras lagkapten kommer fram till mig (Henke) efter matchen och säger ”oj vad ni har utvecklats från i våras”. Sådant går rätt in i hjärtat och gör att man känner att vi verkligen är på rätt väg med laget (och fantastiskt fint av en 14-åring att säga så).