• Första 3-poängaren mot Gottne IF 3 - 2

Matchen mot Gottne böjade hemmalaget ganska bra. Det blev några halvchanser ganska omgående och i minut 23 fick vi ett inkast på högerkanten. Jim H gjorde ett långt inkast till Zka BM som skarvade bollen vidare till en fristående Natan M inne i straffområdet och han sköt in 1 - 0 till Älgarna. Alla i hemmalaget firade målet, inklusive målisen Achmed R. Så Achmed hann inte tillbaka till eget mål efter Gottnes avspark vilket medförde att Danny Harmon slog en lobb över Achmed och i mål till 1 - 1. Det må ha varit den snabbaste målet efter ett baklängesmål som hänt i Älgarnas historia. Men hemmalaget kämpade vidare och efter en första halvlek där Älgarna var det bättre laget var ställningen alltså 1 - 1. I andra halvlek fick Gottne allt bättre kontroll på bollen och tog över spelkommandot. Men Övikslaget skapade inte så många chanser. Hemmalaget bytte ut ett par spelare och fick efter en stund bättre kontroll på matchen Efter en tilltrasslad situation inne i Gottnes straffområde kom bollen ut till höger till Oliver G som passade in bollen till den fristående Eyad AS som enkelt slog bollen i mål i matchminut 82 och så ledde åter hemmalaget maten, nu med 2 -1. Gottne satsade därefter på långbollar i medvinden och på en sådan långboll missade målisen Achmed R en utboxning och Niclas Palm kunde kvittera till 2 -2 i matchminut 87. Men hemmalaget gav inte upp utan fortsatte att kämpa och i matchminut 90 kombinerade hemmalaget vackert på vänsterkanten där Mustafa A sprang sig fri ner mot kortlinjen och han slog ett vackert inlägg till Zaka BM som elegant nickade in segermålet 3 - 2 till Älgalaget. Hemmalaget gjorde en klart bra match där alla kämpade och slet och man gav aldrig upp möjligheterna att vinna. Och det är just den inställningen som gjorde att man äntligen vann sin första match i årets div 2-serie. Älgarna Härnösand 14 jun 0kommentarer
  • IFK Luleå - Älgarna-Hsand 2 - 1

Långresan upp till Luleå slutade med en hedersam förlust med 1 - 2. I minut 9 fick Luleå en frispark centralt på planen strax utanför straffområdet. Frisparken tog en konstig bana och vår målvakt Achmed R kunde inte få iväg bollen utan den hamnade hos Joakim Sochor som slog den i mål till 1 - 0. En tung start för Älgalaget. Men så i minut 22 slogs en långboll in i Luleås straffområde in mot Zaka BM. På något sätt lyckades Zaka få tag på bollen och passade den snett bakåt till Esteban L som slog in kvitteringen till 1 - 1. . Matchen avgjordes sedan i minut 35 då Luleå fick en hörna. Det blev en lång hörna mot bortre delaen av straffområdet och därifrån nickade en Leleåforward bollen in mot målet och där fanns Liam Fredriksson som slog den i mål till slutresultatet 2 - 1. Under den andra halvleken gjordes inga mål. Tufft att förlora matchen på två mål gjorda på fasta situationer. Vi får ta nya tag nästa lördag hemma då Gottne IF kommer på besök. Älgarna Härnösand 8 jun 0kommentarer
  • Div5-vinst mot Långsele 4 - 2

Div5-laget Älgarna/BIK mötte på onsdagskvällen Långsele på Högslättens konstgräs. Hemmalaget började mycket bra och redan efter 17 minuter hade man gjort tre mål, Adrian Kjelsson målade i min 2, Henos Mokonen gjorde detsamma i min 4 och Mohamed Daouadi gjorde alltså 3 - 0 i minut 17. Sedan var matchen i praktiken avgjord och hemmalagets spel blev alltmer individuellt och många ville själva göra mål. Men då låste sig givetvis målgörandet och speltempot gick ner. Så det blev inga fler mål under den första halvleken. I andra halvlek fick Långsele mer att säga till om. I min 69 kunde Långsele reducera till 3 - 1 genom ett långskott av Oliver Console. Men Anton Johansson avgjorde matchen definitivt med sitt 4 - 1-mål efter 80 minuter. I minut 88 reducerade Långsele efter en nick av Sami Tekhlom och han fastställde därmed slutresultatet 4 -2 till Älgarna/BIK.. Hemmalaget gjorde en godkänd match, men vinsten borde ha varit större sett till spel och målchanser. Genom vinsten avancerade Älgarna-BIK till tredjeplatsen i serien med 13 poäng efter 7 matcher. Anundsjö lag 2 leder med 19 poäng följd av Frånö med 16 poäng. Älgarna Härnösand 6 jun 0kommentarer
  • Älgarna-Hsand IF - Team TG FF 2 - 2

I högsommarvärme med coolingbreak i de båda halvlekarna spalades matchen på Högslätten mot Team TG. Bortalaget fick aningen enkelt avancera i min 12 efter ett höjdinspel som enkelt nickades i mål av Umeålagets fristående Victor Kamf. Hemmalaget kämpade och slet för att undvika fler baklängesmål och man lyckades bra. Älgalaget satsade i huvusak på långbollar mot den snabbe Natan M eller mot den långe måltjuven Zaka BM. Och på en sådan långboll mot Zaka BM i min 45 blev Zaka dragen i armen inne i straffområdet och straffsparken var solklar. Den satte Zaka självsäkert i mål i halvlekens sista spark till 1 - 1. Andra halvlek blev jämnare mellan lagen även om Team TG hade det mesta av bollinnehavet. Men hemmalagets kontringar var vassa och inget lag går säker införv våra kontringar. I matchminut 90 slog Team TG en långboll in mot vårt straffområde och i nickduellen fick Dima N olyckligtvis bollen på ena armen och domaren blåste straff föt TG. Fram stegade 0 - 1-skytten Victor Kamf och slog in vad de flesta trodde var segermålet till 1 - 2. Men hemmalaget gav inte upp och i minut 93 av den 96 minuter långa matchen kämpade Natan M till sig en frispark på högerkanten. Den slog Natan själv mot mål och efter en missad försvarsspark hamnade bollen på fötterna hos måltjuven Zaka BM som fanns inne i målgården och han sköt säkert in bollen i mål till slutresultatet 2 - 2. Hemmalaget gjorde en kämpainsats med bra backspel av hela backlinjen, där William H gjorde en stormatch som vänsterback och där Dima N var en dominant i luftrummet. På mittfaltet kämpade Samuel H mycket bra och framåt utmärkte sig både den starke Esteban L och målskytten Zaka BM. Hela laget ska ha beröm efter denna oavgjorda hemmamatch mot serieledaren. Älgarna Härnösand 31 maj 0kommentarer
  • Boden - Älgarna-Hsand 3 - 1

Långresan upp till Boden resulterade inte i nåot poäng. Men det började bra för vårt lag. I minut 16 fick Esteban L en boll centralt på offensiv planhalva. Han vann en fysisk kamp mot n Bodenförsvarare och kunde därmed slå fram bollen till Zaka BM som förpassade bollen i mål till 0 - 1. Spelet dittills var jämnt och det fortsatte så ytterligare en kvart. Men sedan tog Boden över spelat och dominerade resten av den första halvleken, dock utan att få in bollen i mål. Alltså 0 - 1 i halvtid. Andra halvlek började som den första slutade dvs med en stark Bodendominans. Vår målis Ahmed R kämpade fantastisk bra i målet och motade det mesta, men efter 58 minuter kunde Sargal Hejai på ett närskott slå in kvitteringen till 1 - 1. Efter ytterligare 10 minuter gjorde samma man 2 - 1 till Boden på exakt samma sätt som kvitteringen dvs på ett närskott. Vi försökte i det läget att hitta möjligheter till kvittering och vi hade ett par farligaanfall, men inget som resulterade i mål. Så i minut 90 anföll Boden på vänsterkanten och vårt försvar gav den bolldrivande Bodenspelaren en extra knuff på straffområdesgränsen och domaren dömde straff. Den satte Renan Faustini säkert i mål till slutresultatet 3 - 1. Vår laginsats i matchen var ganska bra mot ett på hemmaplan starkt Bodenlag. Ahmed R stred tappert i målet, Dima N höll samman backlinjen på ett bra sätt, Samuel H var bra på mittfältet och Zaka BM tillsammans med Esteban L var farliga framåt, främst i den första halvleken. Men efter allt löpande i den varma försommardagen tog konditionen ut sin rätt och vi orkade inte riktigt hålla emot ett starkt Boden. Men som helhet en godkänd matchinsats. Älgarna Härnösand 26 maj 0kommentarer
  • Bortaförlust 2 - 3 mot Frösö IK

Vi reste denna vackraoch varma lördag upp till Östersund och Frösön för spel mot bottenkollegan Frösö IK. Det började bra då vi i minut 7 anföll och bollen vackert spelades fram till vänsterkanten där Zaka BM kom stormande och fri med målvakten kunde han slå in 1 - 0 till Älgarna. Sedan hamnade laget på hälarna och Frösö kunde göra offensiva attacker gång efter annan. Därför var det ingen överraskning när Frösö kvitterade i minut 18 till 1 - 1 genom Carl Eriksson. Och 10 minuter senare tog Frösö ledningen med 2 - 1 åter genom Carl Eriksson.Sedan jämnade spelet ut, men något fler mål blev det inte under den första halvleken. Andra halvleken började som den första slutade dvs med ganska jämnt spel. Mn i matchminut 71 slogs en lång höjdboll in i vårt straffområde. Och på något konstigt sätt lyckadesFrösös Lukas Jonsson nicka bollen helt utasn kontroll, men bollen tog en konstig väg över vår målvakt Ahmed R och in i mål via ribban och 3 - 1 var ett faktum. Vi fortsatte dock att kämpa vidare och vi fick utdelning i minut 85 då vi fick en frispark centralt på planen strax utanför straffområdet. Zaka BM lade bollen tillrätta och sköt säkert in bollen i mål till 2 - 3. Sedan fortsatte vi att sätta press på Frösölaget och trots flera fina målchanser lyckades vi inte få in bollen i mål. Vårt lag gjorde en kämpainsats, men åter hade vi inte turen på vår sida. Vi hade visserligen en dålig period under ca 15 minuter av första halvlek vilket straffade oss hårt. Men som bottenlag hade vi ingen tur i våra avslut eller för den delen ochså med vissa domslut. Våra mittbackar Said F, Oliwer S (utgick pga skada i halvtidspausen) och Vasile G var genomgående bra. På mittfältet drabbades tyvärr Dino K av yrsel efter att ha fått ett hårt skott i huvudet, varför han tvångades utgå. Han ersattes av den ännu yngre Adde K 17 år och Addes spelade bra. Men bäst i vårt lag var nog ändå tvåmålsskytten Zaka BM. Älgarna Härnösand 19 maj 0kommentarer
  • Div 5-seger mot MoDo 7 - 2.

Onsdagskvällens div 5-match på Högas konstgräs slutade med en storseger fär Älgarna/BIK med hela 7 - 2. Hemmalaget började intensivt med mål efter 45 sekunder då Adrian Kjelsson snurrade upp MoDo:s vänsterförsar och slog in 1 - 0. Hemmadominansen var massiv och MoDo verkade tagna av motståndarnas snabba och finurliga kombinationsspel. Forwarden Esteban Lampariello klev in i målgörandet genom att göra 2 - 0, 3 - 0 och 4 - 0 innan matchklockan passerade 25 minuter. Matchen var därmed avgjord och MoDo fick bättre ordning på sitt spel. Reduceringen till 4 - 1 tillkom på en straffspark då vår store och starke mittback Beta Silla gick upp i en luftduell med en liten MoDo-spelare, som inte orkade hålla emot utan han föll handlöst i marken. Beta kan inte lastas för att han är stor och stark men domaren tog ingen hänsyn till detta. En tveksam straff tilldömdes därför MoDo och på straffen reducerades hemmaladningen till 4 - 1. Andra halvlek fortsatte som den första halvleken med en stark hemmapress och Henom Mokonen gjorde 5 - 1. Därefter var det dags för Eyad Al Sadi att öka till 6 - 0 och Erik Berglund avslutade hemmalagets målgörande då han sköt in 7 - 1. MoDo reducerade avslutningsvis till 7 - 2 innan domaren blåste av matchen. Hemmalaget gjorde en utmärkt match, men överlägsenheten resulterade efter ca 20 minuter ofta i alltför många enskilda initiativ i stället för lagspel. Detta eftersom de flesta hemmaspelarna själva ville göra mål och då tog det stopp för det mesta. Men roligt hade i vart fall alla hemmaspelare. Älgarna Härnösand 16 maj 0kommentarer
  • Förlust mot Bergnäset med 0 - 4

Lördagsmatchen på Höga mot Bergnäsets AIK blev en underlig match! Underlig för att den slutade 0 - 4, men där faktiskt hemmalaget hade de flesta och bästa målchanserna. Visserligen började Bergnäset bäst med ett större bollinnehav de första 20 minuterna, men sedan blev det jämnt spel och där hemmalaget hade flera bra målchanser. Men det blev Bergnäster som tog ledningen på en hörna efter 33 min. Ett stillastående och tittande försvar lät gästernas mittback Åke Tornberg stå helt fri och nicka bollen i mål till 0 - 1. Bara några minuter senare fick Bergnästet en frispark från vänster ca 30 meter från målet och ett med vänsterfoten skruvat skott från Sebastian Vigerbäck gick alltför enkelt i mål till 0 - 2, vilket också var resutltatet efter den första halvleken. I andra halvlek tog hemmalaget hand om kommandot, men något mål lyckades man inte få in. I stället var det Bergnäset som ökade på sin ledning till 0 - 3 efter 51 minuter på ett skott som hemmamålvakten Ahmed R inte kunde hålla utan bollen studsade ut till anfallaren Algot Lidman som slog returen i nät till 0 - 3. Matchen avslutades målmässigt med att Bergnäset fick en konstigt dömd straff efter en sammanstötning inne i straffområdet och straffen slog Max Wårell säkert i mål och fastställde slutresultatet till 0 - 4. Hemmalaget gjorde en spelmässigt ganska bra match, men effektiviteten framåt var inte bra och misstagen i samband med alla Bergnäsets mål var definitivt inte bra. Bra i hemmalaget denna dag var faktiskt hela backlinjen med Oliwer Svensson som den kanske bäste försvararen. Mittfältet skötte sig också bra varvid unge Dino Kvakic visade upp ett tekniskt och bra spel. Framåt fanns det denna dag ingen effektivitet utan det häxade i avsluten, som närmast gick i såväl ribban som i stolparna. Det är bara att ta nya tag till nästa match. Älgarna Härnösand 10 maj 0kommentarer
  • Div 5-förlust mot Molidens IK

Vårt med BIK gemensamma div 5-lag tog på onsdagskvällen emot Moliden för en match på BIK:s konstgräsplan. I ett kyligt och småblåsigt väder bjöd lagen inte upp till någon toppfotboll. Tempot var ganska lågt och många passningar gick fel. Det första målet gjorde Moliden redan efter en minut, då hemmaförsvaret var alltför givmilt och gav fritt fram för en Molidenforvard och 0 - 1 var ett faktum. Hemmalaget kvitterade dock efter ca 30 min genom Mustafa Afzali. Andra halvlek fortsatte med att många öppna målchanser missades från båda lagen. Under matchens sista kvart lyckades dock Moliden hitta rätt två gånger och kunde därmed vinna med 3 - 1. Älgarna Härnösand 9 maj 0kommentarer
  • Poäng mot Umeå FC Akademi 3 - 3

Efter fem raka förluster lyckades Älgalaget ta en poäng i matchen mot Umeå FC Akademi. Annars började det mycket illa för hemmalaget. Försvarsspelet var inledningsvis helt under isen, och Umeå tog ledningen med 0 - 1 redan i min 10. Tre minuter senare var det dags igen, då det åter blev ett Umeåmål till 0 - 2 genonm Sam Forsman. Och i minut 25 var det ännu en gång öppet i försvaret och Umeålagets Alvin Eltoft slog in 0 - 3. Men nästa direkt på avspark, i min 26, sprang sig Vasile Gujea fri mellan Umeålagets mittbackar och reducerade till 1 - 3. Efter en halvtimme fick sedan hemmalaget frispark vid straffområdeslinjen rakt framför mål. Vasile G stegade fram och slog in reduceringen till 2 - 3. Sedan var det slut på målgörandet under den första halvleken. Andra halvlek inleddes med jämnt spel mellan de båda lagen. Men så i minut 57 fick Natan M en löpboll, sprintade förbi sin försvarare och slog in kvitteringen till 3 - 3. Därefter hade båda lagen chanser att avgöra matchen, varvid hemmlaget bl.a. hade en boll i ena stolpen efter ett skott från Eyad A Sadi. Men det blev inte något fler mål utan matchen slutade 3 - 3 och därmed bärgades årets första poäng i div 2 Norrland. Poängen visade att det finns kämpaglöd i laget, för att ligga under med 0 - 3 och lyckas kvittera är verkligen starkt. Bra i hemmalaget, efter de inledande 25 katastrofala minuterna, var främst Oliwer S i försvaret och Ejad AS på mittfältet. Sedan visade veteranen Vasile G att gammal är äldst med sina två snabba mål. Älgarna Härnösand 3 maj 0kommentarer