• Derbykungar! Vinst i kommunderbyt mot Alunda!

Vilken kämpainsats och vilka hjärtan som visades i fredags i Olandshallen, vi var där för att ta revansch och sätta käppar i hjulet för Alundas ambitioner att slåss om uppflyttning och vi visade för oss själva och alla andra att vi kan bättre än senaste derbyt, grym insats!! I första perioden tog Alunda initiativet med ledningsmålet men rutinerade Kim Nyström med lång historia i Alunda kvitterade till 1-1 några minuter senare. Undertecknad hade fullt upp hemma och lyckades missa alla målen på sändningen i första perioden därav lite kort om kommentarer kring det. Efter kvitteringen så följer ett jämnt spel där chanser byts mellan lagen, dock utan några större öppna chanser. Alunda är dock det laget som hitar målet nästa gång efter 13 minuter in i perioden. Dock så kviitterar formtoppade Samuel Eriksson till 2-2 efter 16.25. Ett resultat som står sig till periodvilan. Ett rättvist resultat får sägas efter första perioden som var jämn sett till spel och skott (8-8). Andra perioden rivstartar i en målexplosion där Alunda tar ledningen efter endast 33 sekunder och direkt så kom oroskänslan att detta skulle ge Alunda luft under vingarna och att det skulle rinna iväg igen, men inte denna kvällen. Vi är påkopplade och håller ihop styrkorna och fortsätter kriga vilket resulterar i kvittering efter en minut genom Ludvig Matton som springer ifrån Alundaförsvaret efter ett precisionsutkast från Elias Nilsson. Endast 30 sekunder senare ringer det igen i Alundamålet där kvällens derbyhjälte Rickard Wahlberg på något magiskt vis lyckas styra/stöta in bollen efter att ha sträckt ut sig efter en lång genomskärande passning från Ludwig Englund som fick hoppa in pga sen frånvaro på Eric Widén. Ledningen håller vi några minuter innan Filip Dahl får utrymme två gånger om att lossa sin bössa från bakplan, ena gången i powerplay. Alunda är återigen i förarsätet, men endast 21 sekunder innan Ludwig Englund får göra sitt första mål i IBK Östhammar. Vi är halvvägs in i perioden och matchen och ställningen är nu 5-5, Alunda fortsätter att ha mest boll och skapar en hel del lägen, men är vi inte där och täcker bort skotten så stoppar Elias och hans stolpar/ribba bollen, men en hel del hjärta, skicklighet och lite tur rider vi ut stormen och håller 5-5 till periodvilan. Det är nu också börjat bli lite grinigt på planen och nog skulle vi haft åtminstone ett powerplay med oss när Alunda får ett mål bortdömt och en Alundaspelare kastar sin klubba tvärs över halva planen, speciellt då vi fick utvisning för att Simon Andersson slog till bollen efter avblåsning kort innan det. Tredje perioden kommer förmodligen fortsätta bli samma kamp där Alunda kommer få ha mest boll och vi ska spela på det vi är bäst på, omställningar. Efter 2.50 så får vi ett omställningsläge där Marcus Persson hittar en lång genomkärare till Rickard Wahlberg som på liknande vis vid 3-4 målet styr in bollen i nät, stort jubel såklart och det var nog ingen som trodde detta var det avgörande målet. Men så blev det! Alunda fortsätter trycka på och skapar några farliga lägen, men vi är inte ofarliga heller när vi får får våra lägen, vi liksom Alunda går ner på folk och vaskar om lite i femmorna i tredje perioden för att få den där extra spetsen. Men vi lyckas som sagt till stor del att neutralisera Alundas spel och frustrationen växer hos dom, man tar ut målvakten på slutet men lyckas inte skapa några farliga lägen sistsa minutrarna utan vill håller undan till en ruskigt skön seger i våran nya favorithall! 2 av 2 vinster mot Alunda på bortaplan har vi nu och vi kan utan att skämmas titulera oss derbykungar efter att ha 2-1 på Alunda i våra officiella möten i seriespel. Rickard Wahlberg förtjänar verkligen som sagt att nämnas, två mål och han får även göra det avgörande målet, hela tredjefemman var matchen igenom väldigt solid och när förstafemman var hårt bevakad så är det riktigt kul att se de andra i laget kliva fram som dom gjorde. Firma Marcus Persson och Joakim Ingemarsson gör kanske deras bästa insats hela säsongen och spelar i stort sett utan misstag och med pondus och lugn som sprider sig i hela laget. Elias gör också en riktigt bra insats i målet. Vad det gäller inställningen och krigarinsatsen så får alla i laget 5+ ! Nu ser vi fram mot Forsbacka hemma på tisdag i Frösan klockan 20:00, ett Forsbacka som helt har gett upp säsongen vad det verkar, men återkommer lite mer till det i införartikeln. Herr A 6 mar 2022 0kommentarer
  • Inför kommunderbyt, revansch står på spel

Imorgon fredag är det dags för säsongens andra kommunderby!, denna gång på bortaplan i Olandshallen. Där har vi goda minnen från den förra säsongen som avbröts pga Covid-situationen, då gick vi vinnande ur en hård och jämn match. Hemmamötet i höstas blev däremot ett riktigt antiklimax där vi underpresterade grovt i första perioden vilket gav Alunda möjligheten att avgöra matchen redan då. Resten av matchen spelade vi upp oss men avståndet var alldeles för stort för att vi skulle komma ikapp och göra match av det. Efter den matchen har Alunda verkligen träffat och ridit på en stor framgångsvåg, endast en förlust har man sedan vi möttes senast och den kom inte direkt oväntat mot RA19. Jag måste ändå säga att Alunda är väl det laget i serien som verkligen överraskat åt det positiva hållet den här säsongen, och jag skulle nog vilja hävda att dom nog har överraskat sig själva en hel del och att man inte räknat med att slåss om uppflyttning redan i år då man har nära på ett helt nytt lag jämfört med förra säsongen. Vi måste vara med i matchen från första början denna gång, klarar vi av det så kan allting hända, ett derby är ändå ett derby och vi spelar helt utan press och har i princip en enda men kanske en av de starkaste drivkrafterna för att vinna, dvs att vi kan sätta käppar i hjulet för Alunda i deras jakt på kval- och uppflyttningsplats. Sen har vi såklart våran egen heder att spela för, känna att vi verkligen gör en bra insats vilket vi inte kan säga om hemmamatchen så där finns en hel del revanschlusta att plocka fram. Vi kommer från en bra period där vi har fyra vinster på senaste fem matcherna plus att Samuel Eriksson kommer från en magisk sistaperiod senast, så bara hoppas att siktet inte är ändrat till derbyt. Matchen sänds via Alundas livestream och kostar 59kr, sändningen startar kl.19:50. Vill man se matchen på plats i Olandshallen kostar det 50kr och matchstart är kl.20:00. Se till att vara på plats i tid då det väntas stor publik. Herr A 3 mar 2022 0kommentarer
  • Klar vinst mot Gagnef! Kontraktet för H2GUD klart!

Inför matchen var förutsättningarna att vi kunde definitivt säkra H2GUD-kontraktet för kommande säsong, men redan på fredagen var det klart då Alunda vann över Grillby. Men vi vill inte bara klara oss kvar, utan vi vill ta steg framåt i utvecklingen och göra våran bästa säsong i H2 vilket då skulle kräva vinst. Likaså har vi ett ansvar att göra vårat bästa gentemot alla andra lag som påverkas av resultaten. Vi kunde som sagt spela mer avslappnat än Gagnef som hade mer press på sig, och vi inledde matchen bäst och fick tryck på Gagnefs planhalva, därför var det inte helt oväntat att vi gör 1-0. Denna gång efter ett långt och fint anfall från tredjelinan där Rickard Wahlberg och Gordon Myhrberg skapade bra tryck och hade ett vasst läge innan Gordon kunde göra bort sin back med en snygg dragning och trycka in 1-0. Matchen fortsatte i samma anda där vi hade lite mer press men Gagnef kom i omställningar och skapade en del chanser och tillslut fick dom utdelning efter knappa 13 minuter. Knappt 5 minuter senare kunde dom även utöka till 1-2 i powerplay. Där och då kändes det riktigt orättvist så då var det riktigt skönt att Rasmus Owenius kunde utnyttja ett friläge där han kallt rullade in bollen lågt nere till vänster på Gagnefs målvakt. Viktigt mål med ca 1,5 minuter kvar av perioden! Andra perioden blev ett forsatt ställningskrig med lite krampaktig känsla hos båda lagen, en del dåliga avslut varvat med bra räddningar från båda målvakterna gjorde att det bara blev ett mål vardera i den perioden, men det sista som hände var att Gagnef drog på sig en utvisning med sekunder kvar så nu skulle vi få inleda tredje perioden i powerplay, ett powerplay som på senare tid verkligen börjat ge utdelning. Men tredje perioden går igång och med ca 20 sekunder kvar av powerplayet är det istället Gagnef som gör mål, riktigt tungt och onödigt att släppa till. Dock är våran replik bara sekunder bort efter att Gagnef blivit fulltalig och Kim Nyström stänker in viktiga 4-4. Vi går även ner på folk till en början av tredje perioden för att få till lite förändring och sen hände något... Samuel Eriksson hände. Vet inte vad om han käkat ståljordnötter, dunderhonung eller spenat under vilan, men helt plötsligt stämde det mesta för Samuel, 5-4, 7-4, 8-5, 9-5, 10-5 och 11-6, samtliga 6(!) mål av Samuel. Helt galen utdelning och islossning!, och då kunde han även kosta på sig att missa öppet mål i slutsekunderna för ett sjunde mål. När väl Samuels sikte var rätt kalibrerat hade Gagnef inget att sätta mot, man försökte ta ut målvakten i slutskedet vid ställningen 10-6 men det resulterade bara i baklängesmål direkt. Vi summerar matchen att det sett över 60 minuter ändå var en bra genomförd match där vi var disciplinerade och inte gjorde några större misstag. Elias gjorde återigen en bra match i målet, vi krigar på bra och Samuel Eriksson gör en bra match men framförallt en magisk tredje period. Alex Wahlberg gör lite i skymundan 4 poäng i form av fyra assist. Nu suger vi på den här karamellen i veckan och laddar för revansch i kommande kommunderbyt mot Alunda i Olandshallen på fredag! Vi kan spela avslappnat och Alunda krigar för att behålla sin kvalplats uppåt, Alunda får dock stå som stora favoriter då man gått som tåget sen senaste mötet. Herr A 28 feb 2022 0kommentarer
  • Inför IBF Gagnef hemma imorgon lördag

Imorgon lördag är det dags för säsongens näst sista hemmamatch, det skulle varit den sista men vi har ju en tidigare Covid-inställd match mot Forsbacka kvar som spelas tisdagen 8/3 kl.20:00. Läget inför matchen är att vi i praktiken är klara för spel i nästa års H2GUD, men inget är helt klart matematiskt och teoretiskt så vi måste fortfarande göra jobbet och störst chans att även matematiskt och teoretiskt blir helt klara är ju att vinna mot Gagnef. Övriga matcher vi har kvar är Forsbacka hemma och både Rasbo och Alunda borta. Med det sagt så går vi givetvis för vinst! Det är en lite ovanlig tid och dag för matchstart för A-laget, imorgon lördag kl 14:00 är det matchstart. Men vi hoppas verkligen att publiken hittar ner till hallen nu på de sista två hemmamatcherna för att ge den här säsongens avslutning en härlig inramning. Vi har återigen fått stuva om lite i laget, men denna vecka lite mer pga en del sportlovsresor, men vi ställer ett slagkraftigt lag på banan. Gagnef som vi möter vann vi mot i tuff batalj på bortaplan där vi hade en del sjukdom i laget innan matchen som gjorde att vi gick på käna sista perioden, men vi lyckades hålla undan och ta alla poäng. Sedan dess har Gagnef liksom vi blandat och gett i resultaten och jag ser inget annat än att det mest troligen blir en väldigt jämn match med en del kamp då Gagnef har kniven på strupen i kampen om nytt kontrakt. Vi måste vara beredda på att dom kommer kriga och vara iväg för våra avslutsförsök och gå på kontring, likt Alfta gjorde mot oss. Som sagt, tar ner till hallen och visa ert stöd sista hemmamatcherna! Vi saknar många av er och det är som roligast när ni är många på läktaren! Glöm inte att ladda upp med en hamburgerlunch på NYC Burger&bar, alternativt avsluta dagen med en middag där nere, eller varför inte både och!! Givetvis med en IBK Osten-burgare i händerna! Vi ses imorgon lördag kl.14:00! Entré 40kr swish/kontant, under 18 år gratis. Fotocred: Tobias Hemlin Karlsson Herr A 25 feb 2022 0kommentarer
  • NYC Burger&bar - Hamburgerligan

Vi har ju ett mycket bra samarbete med NYC Burger&bar sedan förra säsongen där vi har våran egna hamburgare på menyn under innebandysäsongen. Förutom att den är riktigt god, kanske en av de bättre på menyn enligt mig så går en del av inkomsten för varje såld hamburgare till herrlagen, riktigt bra win-win deal för alla! Så vill ni på ett enkelt och gott sätt stödja oss, passa på att prova IBK Osten-burgaren om ni inte har gjort det tidigare, och har ni provat den, köp den igen!... och igen och igen och igen... jaja ni fattar! Till i år utökade vi samarbetet med att NYC även sponsrar förste målskytt för IBK på hemmamatcherna med en hamburgare och här är ställningen i "Hamburgerligan" med två hemmamatcher kvar. Inte föga förvånat att Samuel är etta och Albin är tvåa då de är de som gjort flest mål denna säsongen, men det finns chans för fler att ta sig in på listan och för de som är på listan att klättra i de kommande två sista hemmamatcherna. Samuel Eriksson 3 st Albin Eriksson 2 st Joakim Ingemarsson 1 st Kim Nyström 1 st Simon Andersson 1 st Herr A 21 feb 2022 0kommentarer