• Seger mot Perstorp (träningsmatch) 5-7

Träningsmatch nummer fyra. Segern kom äntligen! Vi beger oss nu mot orten som är känd för sin ättika. Perstorp är namnet. Killarna är taggade och suktar efter seger. I bagaget har vi nämligen tre förluster. Men det ska det bli ändring på denna eftermiddag... Första perioden Vi börjar riktigt bra. Vi hjälper varandra ut på plan. Vi gör oss spelbara när vi inte har boll. Vi låter bollen göra jobbet. När första perioden är till ända så visar resultattavlan 1-4 och det känns riktigt bra. Andra perioden Vi kör på som vi har sagt i vårt omklädningsrummet. Vi har en ”Gameplan” som följer. Vi utökar vår ledningen. Både 1-5 och 1-6 kommer. Men i mitten av andra perioden så börjar vi blir för bekväma, en viss nonchalans börja komma insmygandes och vi gör inte vårt jobb ute på plan. Detta straffar sig. Perstorp börja komma in i matchen och börjar få blodad tand. Mycket riktigt så får Perstorp också utdelning. Reducering kommer. Perstorp trycker in både 2-6 och 3-6. Vi tar oss samman och svarar och lyckas få in 3-7 innan perioden är slut. Tredje perioden Vi kommer ut i tredje perioden och försöker hitta tillbaka det vi hade i första perioden. Det känns något bättre. Men vi spelar något för stressigt och gör det onödigt svårt för oss själva. Dock har vi kontroll över matchen och ger inte Perstorp några större chanser. Perstorp lyckad ändå in två mål i tredje perioden. Medan vi går mållösa från den tredje Slutresulat: Perstorp - IBK Osby 5-7 Summering: Vi tar med oss vår inställning från första perioden och första halvan i andra. Plus att vi får känna på segerns sötma. Nu laddar vi våra batterier och ser fram emot seriepremiären nästa söndag. Malmaug är motståndet och det är Malmö vi skall bege oss till. Matchstart kl.16.00 Vi hoppas att vi kan få stöd från våra supportrar denna söndagseftermiddag A-lag Herrar 18 sep 2021 0kommentarer
  • Fotografering

Tisdag 28/9 så är det fotografering i sporthallen klockan 18.30. Ombytta till matchkläder cirka 5-10 minuter innan. GLÖM INTE FOTOLAPPEN ifylld OBS! Stanna på läktaren tills ni får instruktioner. Ni tränar som vanligt, så fort fotografen har plockat bort sina saker. Mvh Magnus U-sektion A-lag Herrar 18 sep 2021 0kommentarer
  • Träningsmatch nummer 4 för A-laget

Dags för träningsmatch nummer 4 Perstorp - IBK Osby Vi beger oss mot Perstorp idag för att ta oss an ytterligare en motståndare. Perstorp skall vi möta i Ugglehallen. Matchstart kl.14.00 Laget är ruskigt taggat och vill känna på en seger innan serien drar igång nästa helg. A-lag Herrar 18 sep 2021 0kommentarer
  • Spelarpresentation - Filip Darlin

Filip Darlin klar för IBK Osby. Säsong 2021/2022 (2023) Filip Darlin har skrivit 2-årskontrakt med IBK Osby. - Han lirar åter i den svarta "Vildsvinströjan". Men sin erfarenhet, snabbhet, passningspel, känslan att läsa av spelet, samt sitt vassa skott kommer han bli ruggigt viktig för vårt lag Vi hälsar Filip Darlin varmt välkommen tillbaka. Hälsningar Nenne & Jocke A-lag Herrar 17 sep 2021 0kommentarer
  • IBK Osby vs Willands Träningsmatch 5-7

Träningsmatch mot Willands hemma i Osby Sporthall. Tyvärr räckte det inte hela vägen - Slutresultat 5-7 Träningsmatch nummer tre är även avklarad. Fortafarande lite skador i vår t lag gör att vi är tvugna att spela med lite nytt folk som står vid tröskeln och krigar om en plats i A-laget. Period 1 Willands har några vassa chanser, men vi står upp bra och visar redan från start att vi tänker verkligen ge Willands en riktig match denna kväll. Tyvärr så tar Willands ledning i matchen. 0-1 efter drygt 6 minuter. Det tänder oss och vi har bra pepp på bänken. Vi känner att vi är med i matchen. 15.28 drabbas Willands av en utvisning som vi utnyttjar på bästa möjliga sätt. Bollen rullas runt i vårt PW och till slut får Jimmi fram en pass till Robin som trycker in kvitteringen. Härlig känsla. Dock skulle vi bara få ha den känsla i två minuter. Willands utökar nämligen till 1-2 (18,31). Första perioden slutar 1-2 Period 2 Vi känner att vi abslout är med i matchen. Härlig snack i pausen och uppmuntrande ord till våra realtivt nya killar. Oliver, V.G och Lukas som nog känner av atmosfären. Det smäller på bra och inget av lagen vill vika sig. Andra peroden börjar bra. Brorrsson bestämmer sig för att ta tag i taktpinnen och efter 2 minuter så ligger bollen bakom Willandsmålvakten och kvitteringen är ett faktum. Assist från Robin Carlsson. Willands svar med samma mynt som i första. Två minuter senare så har Willands utökat till 2-3. I Matchminut (10.20) drabbas Willands av ytterligare en utvisning. Dags för PW igen för oss. Kvitteringen kommer och det är åter Brorsson som sätter bollen i mål. Assist Oliver Henriksson. 3-3 på resultattavlan. Matchen står och väger och böljar fram och tillbaka och båda lagen har vassa chanser. Det längsta strået drar Willands igen då dem utökar igen. 3-4. Lite surt eftersom vi har minst lika många chanser. Period 2 slutar 2-2 - Resultattavlan visar 3-4 Period 3 Vi snackar oss samman och har en gameplan inför den tredje. Kör en skrikare innan period 3 drar igång för att få igång adrealinet Men redan efter 1.48 in tredje tappar vi lite fokus och Willands är på hugget. En halvchans dyker som Willands utnyttjar. 3-5 innan två minuter har gått. Inte den start på tredje vi ville ha,,,,Men i laget så finns det vinnarskallar. Vi kör på och vi ger oss inte. (06.12) landar bollen hos Oliver som gör kvällens delikatess. En snygg zorrofint som målvakten är tvungen att kapitulera på. 4-5 och vi är med i matchen igen. Vad händer. Willands kontrar omgående och utökar åter igen till 4-6. minuten senare. Vi reducerar än en gång. Målskytt: Lucas Persson som med med mycket kraft och vilja trycker in åter en reducering. Vi samlar nu ihop våra sista krafter. Men vår ork räcker inte riktig till. Tagesson har en vass chans när vi kommer 3 mot 1 i slutet men bollen studsar lite fel på bladet när han ska trycka in den. Wilands lyckas få i 5-7 innan matchen är slut. Riktigt stor eloge till killarna i vårt lag som kramade ut det sista dem hade denna kväll, samt det goa peptalket från Kaptenen och de erfarna killarna.... Vi tackar Willands för en bra match. Kanske våra vägs möts igen Nästa träningsmatch och vår sista innan serien drar igång är mot Perstorp. På lördag kl.14.00 blåser domaren igång matchen (Bortamatch) Vi kans ses! A-lag Herrar 16 sep 2021 0kommentarer
  • Träningsmatch nr 3 - IBK Osby vs Willands

Det är åter dags för A-laget och spela träningsmatch och lufta laget. Willands kommer på besök denna gång. Förra mötet var det Willands som var hemmalag. Det mötet slutade: 9-6 till Willands. Vi följer givetvis restriktioner gällande publiktaket denna kväll. Max 50 personer (publik) på läktaren. Läs här Först till kvarn är det som gäller! Klockan 19.30 blåser domaren igång träningsmatchen och vi hoppas på bra match. // IBK Osby A-lag Herrar 13 sep 2021 0kommentarer
  • Spelarpresentation Oliver Henriksson

Oliver Henriksson skriver på för IBK Osby säsong 2021/2022 Vi kan med glädje presentera att Oliver Henriksson skrivit kontrakt med IBK Osby (1-årskontrakt). Vi vet att Oliver besitter en härlig klubbteknink och har ett bra skott. Vi är övertygade att han kommer plocka fam detta under kommande säsong, Oliver har mycket innebandy i sig. Förra året hittade vi han i Älmhult då han vill prova sina vingar i Smålandsserien och i Älmhult IBK. Nu är han tillbaka i Osby och vi hälsar han varmt välkommen och vi ser fram emot hans utveckling i den svarta IBK Osby-tröjan" Hälsningar Nenne Svensson & Jocke Pålsson A-lag Herrar 12 sep 2021 0kommentarer
  • Träningsmatch nr.2 - Älmhult blev för svåra för oss

Med ett decimerat IBK Osby i vår andra träningsmatch, så blev uppgiften alldeles för svår för oss när vi begav oss till Småland. Mot ett välsmort Älmhult, så blev det kämpigt för oss denna kväll. Vi stod vi upp fysiskt och visade attityd och krigade på ett bra sätt. Men i innebandy så är det målen som räknas. Nu slickar vi våra sår och ser framåt istället. Finns ingen idé att titta i backspegel. Slutresultatet skrevs till 8-3 till Älmhult. Vi kan bättre och det vet vi. A-lag Herrar 7 sep 2021 0kommentarer
  • Träningsmatch nr.2 - Match mot Älmhult

Dags för träningsmatch nummer två. Vi beger oss till Älmhult. Två dagars vila hann vi med innan det är åter dags för en träningsmatch. Älmhult står för motståndet. Det är åter en bortamatch som gäller för oss. Matchstart är kl. 19.00 i Haganässkolan. (Vid IKEA). A-lag Herrar 6 sep 2021 0kommentarer
  • IBK Osby Träningsmatch nr:1 - Förlust mot Willands

Träningsmatch mot Willands. Förlust, men vi faller med flaggan i topp. Då var första matchen avklarad för säsongen och det kändes gött att vi är igång igen. Willands drar ifrån i första perioden med en femmålsledning och är ruskigt effektiva. Trots att vi sedan vinner period 2 så blir uppförsbacken för brant för oss denna kväll. Matchreferat: Period 1 Vi började dom första 10 minutrarna mycket bra. Men efter vi fått en utvisning mot oss, så tapar vi struktur och placeringar i vårt försvarsspel. Blir lite för mycket missar. De sista 10 minutrarna i första, så ramlade bollarna olyckligt in för oss. När bollen får plockas ut från nätet för femte gången, så byter vi keeper. Eric Jannerstig ut och Didde Fritzon in. Period 2 Vi ändrade om så Robban gick upp på en kant och Macke ner på backen. Då blev det helt annat spel. Denna perioden vann vi med 4-1. Härlig inställning av samtliga som visar attityd i andra. Vi rör oss mer och vi vill mer. Period 3 Spelet böljar fram och tillbaka och på resultattavlan står det 6-4. Willands får en straff då Didde (vår målvakt), råka hålla i en motståndares klubba framför vårt mål. Willands gör mål på straffen och ökar sin ledning till 7-4. Lite senare är det vår tur att få straff. Simon sätter tyvärr den i ribban. Vi närmar oss..... och får också ytterligare in reduceringen till 7-5. Men......då vi känner att vi är på gång, så utökar Willand sin ledning istället till 8-5. Innan matchen är slut så har lagen hunnit göra varsitt mål. Slutresultat: 9-6. Willands var bra denna kväll. Värt att notera: Domarna som dömde skall ha stort beröm . Riktigt bra dömt. Sånt gillas skarpt!!!! Vi tar med oss att vi vinner andra perioden med 4-1 och att vi äntligen är igång med klubba och boll och att vi har en riktig go känsla i laget.... Ny match för IBK Osby den 6/9. Det är åter en bortamatch. Vi beger vi oss upp till Småland. Älmhult är våra motståndare Mattchstart kl. 19.00 (Haganässkolan) Referat: Nenne Svensson med mycket hjälp av Jocke Pålsson A-lag Herrar 5 sep 2021 0kommentarer