• Magnus "Manno" Pettersson lämnar sitt tränaruppdrag

Efter en tuff start på säsongen när det gäller både resultat och med ett stort antal spelare skadade, har styrelsen för IBK Osby och ledarstaben i A-laget haft en diskussion om vad som kan göras för att förändra situationen. I denna diskussion framkom att det kanske behövdes ny energi in i laget. Efter ett bra samtal mellan styrelsen och Magnus Pettersson så kom man gemensamt fram till slutsatsen att han lämnar sitt tränaruppdrag. - Vi vill från föreningen vara tydliga med att vi visste att det skulle bli tufft att ta "gratisplatsen" i division 3, och vi har inga synpunkter på resultaten, säger ordförande Mattias Petersson. Vi har inte blivit utspelade utan haft många jämna matcher, så det är inte detta som har legat till grund för vårt gemensamma beslut, och jag vill vara tydlig med att det är ett gemensamt beslut, Magnus var beredd att fortsätta men ansåg att det kanske krävdes en ny röst i laget och var därmed beredd att kliva åt sidan. Då kände vi att det var bäst att bryta redan där och då, trots att vi inte har en ny tränare klar, fortsätter Mattias. Föreningen vill passa på att här rikta ett stort tack till Magnus för allt arbete han lagt ner, avslutar han. Övrig ledarstab för A-laget tar nu över ansvaret och tar även in Henrik Wilhelmsson som tar över ansvaret som lagledare. Joakim Pålsson kommer ta över Magnus roll tillsammans med Andreas Brorsson. A-lag Herrar 29 nov 2021 0kommentarer
  • Äntligen fick vi smaka på segerns sötma...

Äntligen kom den efterlängtade segern för A-laget. Laget beger sig ner till Malmö med ett skadedrabbat lag för att ta sig an Malmö FBC. Vi har några riktiga vinnarskallar som "alltid" ger sitt yttersta med oss denna eftermiddag. Vi vinner matchen med klara 4-10 och plockar hem tre sköna poäng. Stor eloge till alla spelare! Äntligen fick vi smaka på segerns sötma… äntligen! Nu njuter vi någon dag och sen tar åter fram våra vinnarskallar och riktar in oss på nästa match. Det är Lundalaget IBK Finn som kommer på besök nu på fredag. Vi går för ytterligare tre poäng. Hoppas vi ses i hallen vid 19.30 Hälsningar Ledarna A-lag Herrar 23 nov 2021 0kommentarer
  • Stötta IBK Osby genom att köpa bingolottos julkalender

Stötta IBK Osby och köp Bingolottos Julkalender genom föreningen! Chans att vinna 5 miljoner! På onsdag 17 november kl.18-19 finns möjlighet att köpa kalendrar i Sporthallen. Kalendrarna kostar 100kr/st och betalas direkt vid köpet genom swish. Har du inte möjlighet att besöka sporthallen vid detta tillfälle går det bra att kontakta Annika på 0733-191918 och komma överens om en annan dag/tid A-lag Herrar 15 nov 2021 0kommentarer
  • HEMMAMATCH MOT MUNKALJUNGBY

Ny hemmamatch och det är serieledarna Munka-Ljungby som kommer på besök. Killarna är taggade och jagar första poängen. Laget efterlyser stödet från läktarplats och behöver höra publiken. Det är dags att skapa lite skön stämningen i hallen. Matchstart kl.19.30. Vi ses! // IBK Osby A-lag Herrar 12 nov 2021 0kommentarer
  • Referat: IBK Osby - VV-84 SK Bjuv

Period 1 Matchen börjar men vi börjar ängsligt. Vi kommer inte alls upp i vår kapacitet. Känns som lämnade kvar fokus och attityd kvar i omklädningsrummet. Vi är inte med alls med. Olyckliga mål som trillar in. Redan efter 5 minuter så har VV 84 Bjuv nätat fyra gånger. Detta sätter sin prägel lite på matchen. Vi blir ett lag som hela tiden behöver jaga. I mitten av första perioden började vi bita ihop och vi känner att nu måste vi f...n ta tag i detta. Vi visar mer attityd och fart. Resultatet kommer också. Båda 2–4 och 3–4 trillar in. Tyvärr så sätter VV 84 Bjuv 3–5 och utökar sin ledning när det återstår 20 sekunder kvar av första perioden. Detta gör att VV 84 kan gå in i periodvila med en tvåmålsledning. Period 2 Vi kommer ut i andra perioden betydligt bättre. Vi känner att första halvan i första perioden inte var vår bästa. Det ska gudarna veta.... Utvisning för VV84 i tredje matchminuten gör att vi får läge att komma in i matchen genom ett powerplay. Målet kommer också. Stenhårt skott från Avander, pass från Fille. 4–5. på tavlan. VV 84 svarar tyvärr och utökar sin ledning 2 minuter senare. Bollen studsar inte vår väg vid en rensning. En VV 84: a fångar upp bollen och drar iväg ett skott som letar sig in. Riktigt surt… Matchen fortsätter och båda lagens målvakter får bekänna färg och får göra ruskigt bra räddningar. Vi närmare oss ytterligare när vi reducerar till 5–6. Hugo Stjernqvist drar iväg ett skott efter hårt arbete med att arbeta sig till bollen. Ska låta det vara osagt om Kevin Ekstrand är på bollen framför mål och stångas och krigar. Härlig inställning. Gillas skarpt! Bollen i mål i vilket fall som helst. Riktigt gött. Nu är vi på gång. Minuterna senare driver Jimmi fram på vänsterkanten och hittar fram med en smörpass till Robban som klipper till direkt. Kvitteringen är ett faktum. 6–6 på tavlan. VV 84 Bjuv kommer tillbaka och tar vara på ett frislag nere i vårt hörn. Vi står lite passiva och låter deras spelare dra iväg skott som oturligt studsar på benet på vår back in i mål. Men vi ger oss inte... några minuter senare är det dags för kvittering nummer två. Simon får med sig bollen på ett märkligt sätt med lite fot och klipper till på volley. 7–7 på tavlan och vi har ytterligare kvitterat och publiken jublar och man känner att publiken verkligen har varit saknade. När vi går in i omklädningsrummet och period två är slut så står det fortfarande 7–7 på resultattavlan. Period 3 Båda lagen känner att tre poäng är viktiga poäng denna kväll. Målvakterna storspela och håller tätt. Bjuvspelarna ligger väldigt bra i täck för våra skott. Chanserna finns men målen uteblir ända fram till 14:e matchminuten. Det känns jobbigt då vi har haft riktigt bra målchanser och kännt att ledningsmålet är på gång för oss. Tyvärr blir det ett ledningsmål för Bjuv istället. En av deras spelare får lite för god tid på sig att ställa in siktet. Ruggigt snyggt skott uppe i Jannerstigs vänstra kryss. Vi får våra chanser dock 3 minuter senare. Hugo Stjernkvist ett superläge. Krosspassning till Hugo som klipper till direkt. Men deras målvakt gör en overklig räddning och Slideräddar med ena benet. Retur täcks av deras back. Ruggigt nära…. Vi plockar vår målvakt i slutet för att gå kvittering. Men tyvärr så landar bollen i vår tomma bur istället. VV 84 Bjuv vinner en tät och målrik match med 7-9 och tar med sig alla tre poäng hem till det natursköna Bjuv. Oavgjort tror jag båda lagen hade varit nöjda med. Over and out! Nenne Svensson A-lag Herrar 3 okt 2021 0kommentarer
  • Förlust mot VV 84 SK Bjuv hemma i vår hemmaborg.

Tyvärr blev det förlust för A-laget hemma vår hemmamatchpremiär framför publiken och i våra nya matchtröjor. Vi är inte med från början, medan VV84 Bjuv har den "rätta" växeln ilagd när domaren blåder igång matchen. Vi spelar inte bra och det straffar sig denna kväll. Trots en riktigt bra upphämtning och att spelarna höjer sig, så räcker det inte riktigt. Matchen slutar 7-9 Matchref och "Highlights" och målen från matchen kommer inom kort. A-lag Herrar 2 okt 2021 0kommentarer
  • Premiär Hemmamatch - IBK Osby - VV-84 SK BJUV

Matchomgång 2 Hemmamatch mot VV-84 SK Bjuv. Dags att tag fram dem vassa hornen och kriga om 3 poäng. Det är hemmamatch-premiär och vi spelar i vårt helt nya matchställ. Med publikens stöd får vi krafter! - Vi behöver mycket publik denna kväll! Klockan 19.30 drar matchen igång. - Inträde:40 kr "Vi uppskattar om ni har möjlighet att Swischa när ni betalar inträdet." Vi ses! A-lag Herrar 1 okt 2021 0kommentarer
  • Referat: Malmhaug IBF B - IBK Osby

SERIEPREMIÄR! VI BORDE HAFT 1 PINNE Pboeriod 1 Period ett börjar med ett avvaktande spel från båda lagen. I matchminut fyra är det dags för den första riktiga chansen. Det är Martin Denckert som får bollen vid mittlinjen och driver fram och laddar med skott. Skottet smiter precis utanför stolpen på en skymd en Malmnhaugmålvakt. I femte matchminut kommer det en halvchans för Malmhaug. En studande boll löper igenom vår backlinje och med flera försök att få iväg bollen, så letar den sig på något sätt bollen sig fram till en Malmhaugspelare som med ryggen mot mål drar till med backhand och bollen ligger bakom Jannerstig i målet. 1-0 till Malmhaug. Surt! - Perioden fortlöper med målchanser för båda lagen men målvakterna håller ner siffrorna. Båda lagen bjuder upp till kamp ute på plan och det är en jämn tillställning denna eftermiddag. Period 1 slutar med 1-0 till Malmhaug. Period 2 Perioden börjar och vi känner att vi är med i matchen i allra högsta grad. Stundtals är det vi som håller i taktpinnen. Domarna håller en bra nivå och ser till att det hårda och fula spelet uteblir. Bra dialoger med spelare och ledare. Efter fem minuter in perioden får vi en "riktigt" bra chans. Det är Simon Zerai och Filip Darlin som kommer från mittplan mot en ensam back. Passning från Simon till Filip som avlossar skott. Men en målvakt som vaknat på rätt sida denna dagen räddar och kampen om reducering fortsätter. Två minuter senare. I matchminut sju är det dags för oss igen. Denna gång kommer Simon helt fri och drar skott rätt i bröstet på målvakten. Det är då inte konstigt att det känns riktig frustrande att lite senare åka på ytterligare ett baklängesmål. 2-0. Även detta också ett mål som studsar olyckligt. Denna gång på ben på våra egna spelare in i mål. Vi känner att det hade nog varit mer rättvist med 1-2 på resulatavlan istället för 2-0. På bänken peppar vi varandra och vi vet att målen kommer bara vi fortsätter med rätt inställning och hårt arbete och att vi gör vårt jobb ute på plan. Vi kämpar på och chanserna finns där. Det känns riktigt bra. Matchen böljar nu fram och tillbaka. Malmhaug får in även 3-0. Men detta målet är inget skitmål utan det är en snabb krosspassning där vi inte är med och skytten är klinisk ren i sitt avslut. Vi fortsätter peppa varandra på bänken och samtliga känner, att kan Malmhaug göra tre mål så kan vi. Och målet kommer! - Det är "ungtupparna" i vårt lag som tar tag i det. Kevin Ekstrand krigar till sig bollen på Mamhaugs planhalva. Alvi Wilhelmsson får tag i bollen och passar till Hugo Stjernqvist som trycker in 3-1 mellan benen på målvakten och vi är med i matchen på nytt. Period 2 slutar med 2-1 till Malmhaug. Period 3 3-1 på resultattavlan och avaktande spel i tredje, då båda lagen vill hålla boll inom sitt egna lag. (02.28) drabbas Malmhaug av en utvisning och vi får chans att spela PW. Vi gör det riktigt bra och låter bollen göra jobbet. - Mycket riktigt så kommer det är en välförtjänt reduceing till 3-2. Det är Simon som påpassligt tar hand om ett skott som tar sargen bakom målvakten. Simon förvaltar den och trycker in bollen bakom Malmahugs-målvakten med snabbhet och finess. Härligt mål! I femte matchminuten, så får Simon ytterligare en riktigt bra målchans. Denna gång kommer inget skott som förra gången, utan denna gång så försöker han dra målvakten och lägga in den. Men med extremt långa armar och en tålmodighet utan dess like, så klarar målvakten i Malmhaug av att vänta ut Simon och gör en ruggigt vass räddning. Malmhaug är dock inte ofarliga och vill utöka sin ledning. Hårda skott från forwards kommer från dem. Men med ett riktigt bra försvarspel, så är det inte många skott som går igenom. Andreas Brorsson med sina backkollegor gör ett riktigt bra jobb denna kväll. Fem minuter kvar i matchen och efter hårt arbete och ett lite för långt byte ute på plan, så vi tappar fokus på en spelare på högerflanken. En krosspassning letar sig i genom vår försvarslinje och skott kommer som Eric Jannerstig inte klarar hålla trots en snabb förflyttnig från vänster till högerstolpe. 4-2 till Malmhaug. Men vi ger oss inte utan påtalar till varandra att det är 6 minuter kvar av matchen. Trots svett, mjölksyra, så tänker vi absolut inte ge oss. Matchen fortsätter och vi spelar bra och krigar för varandra. Fyra minuter senare kommer ännu en skön reducering från oss. Det är Jimmi Johnsson som drar till direkt efter en passning. Härligt passningsspel mellan Filip Darlin och Simon, som i sin tur lägger upp den till Jimmi som i sin tu visar ingen barmhärtighet. 4-3 på tavlan och vi riktigt taggade. I detta läge visar tränare "Manno" det klassiska timeout-tecknet och vi sammanstråla för att göra en sista kraftansamling. Vi får två chanser. Den första chansen är ett riktigt bra skott från Simon, vars skott går decimetern utanför krysset på en skymd målvakt. I slutet får Avander ett bra skottläge men tyvärr landar skott utanför och vi kommer inte nämre denna kväll. Slutresultat: Malmhaug - IBK Osby 4-3 A-lag Herrar 26 sep 2021 0kommentarer
  • SERIEPREMIÄR! MALMHAG - IBK OSBY 26/9 KL.16.00

SERIEPREMIÄR FÖR A-LAGET Äntligen dags för seriepremiär för vårt A-lag. (Bortamatch) Malmhuag - IBK Osby Info om matchen:: Klicka här Matchstatr: kl.16.00 Laget känns bra och vi har haft bra träningar. I bagaget har vi segern mot Perstorp. Vi är väl medvetna om att motståndet kommer bli tuffare nere i Malmö. Men vi vet också att vi är ett bra lag som har både vassa horn och en go inställning. // Ledarna IBK OSBY A-lag Herrar 26 sep 2021 0kommentarer
  • Malmhaug - IBK Osby - Begränsade platser. Säkra din plats!

Viktig info! Seriepremiären mot Malmhaug (Begränsade platser) Det kommer ha vara begränsade plaster i samband med vår bortamatch - Föreningen har en Klubbdag. Malmhaug kommer inte själv ha fritt insläpp utan bara personer med årskort kommer in. Detta pga restriktioner Osby har blivit tilldelade 6 platser i publiken Har du planer på att se matchen så kontaktar du: nenne.nenne.nenne@gmail.com Reserverade platser: Henrik Wilhelmsson Annika Ekstrand Julia Brageman Det är först till kvarn som gäller. ( 3 platser kvar) // IBK Osby . A-lag Herrar 23 sep 2021 0kommentarer