• Referat: Vetlanda IBF - IBK Husar

För att använda sportklyschorna, vi satt kvar i bilarna, var inte med på tåget, inte släppt kudden, var inte på tårna och vi var helt enkelt inte med i första. Vetlanda fick härja ganska fritt och fick framförallt slå in returer och det är inte helt okej, detta ledde fram till 0-3 underläge i första. I andra får vi ordning på sakern och spelar bra men skapar lite för lite för att det skall omsättas till mål. Sedan gör vi något som vi aldrig gjort förr, ett snyggt frislag som Flisan spelar fram till Eva som också gör något ovanligt, mål! Tyvärr så missar vi i markeringer i bytet efterråt och glädjen vart kortvarig, men vi gör en bra period och vi var på gång. I slutakten är det Vetlanda som gör mål och vi inte, för att sammanfatta det kort. Vetlanda har bra utdelning och vi skapar lägen men räcker inte till. Vi kämpar på i denna matchen men vi gör det inte med tålamod utan är för ivriga på att vinna boll. Detta utnyttjar Vetlanda och vinner rättvist om något stora siffror. I veckan kommer vi jobba med tålamodet i egen zon och att även våga att spela bollen när vi vinner den, när vi vågar så är vi bra och vi får fokusera på rätt saker igen. Vi ger oss inte Damlag 26 feb 2013 0kommentarer
  • Referat: IBK Husar - Nässjö IBF

En tafatt inledning från vårt håll gör att Nässjö kan ta ledningen. Vi spelar dock upp oss och har längre anfall och Nässjös 2-0 känns därför lite orättvist, dessutom kommer det på en retur efter att Lisa räddade och vi är inte där på returen som studsar rätt för Nässjö. Vi fortsätter att spela bra men skapar inte jättemycket. Vi börjar även den andra bra och sätter reduceringen rättvist med ett direktskott. Olyckligtvis så får Nässjö utöka ledningen direkt genom ett snyggt avslut. Vi håller jämna steg med Nässjö tills det återstår 5 minuter kvar och då kolapsar vi totalt. Vi är inte nära motståndarna då vi tappar boll i fel lägen och dessutom till deras hårdskjutande och pricksäkra skyttar. 5 mål på de 5 sista minuterna är inte bra och det är bara att böja sig och ta lärdom av Nässjös duktiga skyttar. Vi repar mod i sista och visar att vi inte är så dåliga som siffrorna visar och vinner perioden med 1-0. När vi inte sätter försvarsspelet har vi inte så mycket att sätta emot, då vi har mycket att jobba med när det gäller anfallsspelet. I ärlighetens namn så måste vi lägga mer energi på vårt jobb på plan och inte på massa andra saker. Vi ransakar oss själva denna veckan och kommer stärkta ur detta och så får vi jobba hårdare på vår offensiv som är vår akilles häl, vi snittar 2 mål/ match framåt och 4mål bakåt och den sista siffran är inte den som är fel. Godkända blev. Rebecka för sin respektlöshet, Elin för att hon producerar, Emelie för bra inställning och att hon alltid skapar och Lisa som tar det som vi kan räkna med. Damlag 18 feb 2013 0kommentarer
  • Referat: IBK Husar - Westerviks IBK

Vi har haft svårt för Westervik i alla matcher tidigare och denna säsongen är det bara dem vi inte varit nära överhuvudtaget. Inför matchen pratade vi om att visa att vi kan bättre och se till att göra mål. Att då få ett mål i baken efter 57 sekunder är ju ingen bra start och det kan ju sätta ner humöret rejält. Starkt av tjejerna och bita ihop och hålla tätt i slottet som vi hade pratat om. Övertaget hade naturligtvis Westervik men vi kom fram och höll uppe spelet stundtals och skapade en del chanser under våret powerplay, 0-1 till Westervik efter första. Den andra perioden var Westerviks helt och hållet, där vi sällan kom fram till några farliga anfall. Vi tappade slottet vid ett par tillfällen och det innebar 0-2 till gästerna. Vi försvarade oss väldigt bra men hade svårt att få till vårt egna spel och det blev inte så många måltillf'ällen. Westervik fick chansen i powerplay vilket vi klarade av utan problem tack vare att vi höll i bollen och lät tiden gå. Den tredje skulle bli den bästa från vår sida, men i början av perioden så gjorde gästerna 0-3. Vi fick ytterligare chans i powerplay vilket vi inte förvaltade trotts hyfsat spel. Strax efter pp höll sig Hanna och knackade upp en backhand i krysset och matchen tog riktig fart. Det blev mycket känslor och domarna fick mycket att stå i, Westervik klarade av ytterligare ett numerärt underläge och vid ett bra frislagsläge tog vi timeout. Tyvärr gick inte heller frislaget som vi tänkt oss men vi kände att Westervik spelade oroligt och vi kom allt närmre ett mål. Westervik spelarna uppträdde stressat och klagade oavbrutet på domarna och fokuserade på fel saker. Detta renderade till en onödig utvisning för snack och äntligen lyckades vi trycka in bollen efter att vi spelat 6 mot 4 i nästan två minuter. Sista halva minuten fick vi ytterligare ett läge som kunde ha blivit mål men Westervik stod som segrare med 3-2 och det får vi se som rättvist. Vi visade prov på en otrolig kämpaglöd och trotts att vi fick göra om i laget och ersätta vårt första backpar så höll vi vårt försvarsspel. Backarna var riktigt bra idag och var både jobbiga och hårda, dessutom hyfst lugna med bollen. Johanna som debuterade efter 1 träning med damlaget och gjorde det riiiktigt bra, Hanna har behållt sin form och Tilda gjorde sin andra match som Center och klarade av sin defensiv mycket bra. Elin var snabb med klubban och visade när vi hade numerärt underläge hur man håller i bollen, bra klubbteknik. Jag är jättestolt över hur vi genomför matchen och förlusten var ändå lättsmält. Damlag 27 jan 2013 0kommentarer
  • Referat: IBK Husar - Hultsfreds IBK

En blygsam första period där vi inte klarade av att dra upp tempot på backande och defensivt spelande Hultsfred. Hultsfred kom till start med 8 utespelare och gjorde naturligtvis det enda rätta och satsade på kontringar. De fick utdelning tidigt då de rann igenom och kom fri med Lisa i målet och vi hade turen att den tog Lisa och for upp i ribban och trodde vi hade flyt, men i situationen efter så tappade vi fram bollen framför mål och vi låg under med 1 boll efter 5 minuter. Vi förmådde inte att göra mål och kom inte in på mål och perioden slutade med 0-1. I andra sa vi till varandra att sätta fart och göra det jobbigt för Hultsfred och redan i första bytet sätte Alma och Lovisa press på deras backar. Det ger snart resultat genom att Lotta skjuter på mål och Lovisa kan slå in returen och vi har kvitterat. Vi går upp och spelar med tre kedjor för att orka springa mer, efter ett frislag av Amanda som slår en diagonal till Felicia som skjuter och Hanna rakar in ledningsmålet. Vi spelar bra men är fortfarande lite tama framför eget mål och låter gästerna vinna för mycket närkamper i försvarszon då vi inte har tålamodet. I slutet av perioden får Hultsfred en utvisning som i ärlighetens namn borde kommit tidigare. Vi får nu prova på det vi tränat på under uppehållet och vi rullar på bra men vågar inte riktigt hota, tills Lotta den ständigt unga 41 åringen hittar Becca med ett smör pass och Becca lägger in den i tomt mål, SNYGGT. I ren glädje över att gjort mål så hinner Becca skjuta in ytterligare en boll innan perioden är slut. Orken har tagit slut hos Hultsfred som ändå stretar på, vi får ytterligare en chans i PP men tar inte vara på den lilla boxen men det är ett ordnat PP och det har vi inte varit bortskämda med innan. Vi gör ytterligare två mål genom Hanna och Klara som tar hand om returer vilket är glädjande då vi varit dåliga på de innan. Jag är stolt över tjejerna som har utvecklats på ett bra sätt och vi spelar bra och då gör alla inte sin bästa match ändå. Det märks också att vi höjt kraven på oss själva då vi inte är nöjda med att göra mål vi vill gärna spela bra också, Mål Becca 2 Hanna 2 Klara 1 Lovisa1 Pass Lotta 3 Felicia 1 Eva 1 Julia ! Dagens stjärnor Hanna gör ytterligar en mycket bra insatts och trivs framför motståndar målet och levererar fina passningar. Becca är brytningssäker och blir sällan stressad och två mål framåt idag. Felicia är pigg syntes inte lika mycket idag men gör många saker som håller hög kvalite Julia verkade pigg efter lång frånvaro. Amanda stabiliteten själv. Lisa som hade svåra situationer och reder ut dessa på bästa sätt. Ni. Damlag 12 jan 2013 0kommentarer