• Länsderby

Äntligen spelar IBK hemmamatch igen. Och då är det dags för ett hett derby. Nu fyller vi hemmaborgen då tabelltrean @timraibc_herr kommer på besök. Lördag 3/12 kl 13:00 är starttiden. Vi ses i öbackahallen på Lördag IBK Härnösand av Härnösand för Härnösand @berners1925 @boxenbigsmile @icamaxiharnosand @intersportharnosand @latitude_65 H1 Herr 1 dec 2022 1kommentar
  • Stabil seger

IBK Härnösand tar tre nya poäng i den svåra bortamatchen mot IBF Dalen. Segersiffrorna blev 3-5 (1-3,1-2,1-0) Härnösands tränare Mikael Eriksson om matchen: – Återigen en otroligt stark laginsats där killarna visar hjärta och uppvisar en mognad och disciplin i spelet som är djupt imponerade. Är så imponerad av laget IBK Härnösand just nu. För det är just en lagmaskin som ger oss segrarna nu Nu väntar två hemmamatcher och närmast på schemat är ett hett derby mot Timrå IBC som kommer på besök i hemmaborgen nu på lördag den 3/12. H1 Herr 26 nov 2022 0kommentarer
  • Seger i bortamatchen mot FBC Bollnäs

IBKs herrar vann dagens bortamatch mot FBC Bollnäs med 3-6 (0-1,1-2,2-3) Coach Mickes kommentar efter matchen: – Tycker att vi är bättre än Bollnäs genom hela matchen och killarna tar en kontrollerad seger. Hela laget utvecklas och blir bara bättre och bättre för varje match. Nu väntar ännu en bortamatch. Nästa lördag ställs IBK mot IBF Dalen från Umeå. H1 Herr 20 nov 2022 2kommentarer
  • IBKs herrar bjuder upp till grillfest

På lördag 12/11 kan alla som besöker ICA Maxi för helghandlingen passa på att köpa en eller två burgare av hårdsatsande IBK Härnösand som är på plats och grillar. Ta chansen att få lunchen avklarad och samtidigt stötta alla fina Härnösandskillar i IBKs A-lag som startat sin serie i div 1 väldigt starkt. Vi ses på ICA Maxi på lördag alla IBK vänner.🍔 IBK Härnösand av Härnösand för Härnösand @icamaxiharnosand @intersportharnosand @boxenbigsmile @latitude_65 @berners1925 H1 Herr 10 nov 2022 0kommentarer
  • Seger mot Gamla stan

Seger för IBK Härnösand efter förlängning i en dramatisk match där IBK kvitterar till 7-7 med bara 9 sekunder kvar. Sen avgör kapten Wallman matchen i förlängningen. Tränare Mickes kommentar om matchen: Tycker att vi var värda alla tre poäng idag. Tycker dock att vi släpper till för enkla mål. Dock väldigt starkt av IBK-killarna att vinna i förlängningen efter att ha kvitterat med 10 sekunder kvar och fortsätta gasa på. Nu väntar en intensiv träningsvecka och ny hemmamatch redan på lördag då IBK Luleå kommer på besök i hemmaborgen. Vi ses på lördag. IBK Härnösand av Härnösand för Härnösand @icamaxiharnosand @intersportharnosand @latitude_65 @boxenbigsmile H1 Herr 24 okt 2022 0kommentarer
  • Hemmamatch mot Gamla Stan

Efter två matcher på bortaplan är det åter dags för match i hemmaborgen då Gamla Stan IBK från Skellefteå gästar Öbacka sporthall nu på lördag den 22/10. Matchstart 14:00. Vi hoppas på bra stöd från våra fina supportrar i en välfylld sporthall till helgen. Vi ses där. H1 Herr 17 okt 2022 3kommentarer
  • Sundsvall FBC knäckte IBK Härnösand

Hittills obesegrade Sundsvall FBC kom till Härnösand och Öbacka Sportcenter för bortamatch på lördagen. De gick på knock i första perioden efter en klar ledning med 7-0. Därefter kunde inte IBK Härnösand resa sig målmässigt utan därmed kom första förlusten för nykomlingarna i division 1 Norra. - Att förlora mot Sundsvall är ingen skam i sig, det är seriens särklass bästa lag. Jag är väldigt missnöjd med första perioden. Hur vi agerar därute på planen. Misstag sker men det är för valpigt och naivt. Sundsvall är nog så bra för kunna kunna skapa sin egna målchanser. Jag tycker att vi spelar upp oss i andra och tredje trots att de har bollinnehavet, men då ligger vi rätt i försvaret. Sifforna har kunnat blivit annorlunda men sammanfattningsvis så avgörs matchen i första perioden, säger tränaren Mikael Eriksson. Matchen öppnade direkt med stenhårt tempo och tuffa tag. Gästerna fick en drömstart när man inom loppet av två minuter gick ifrån 0-0 till 0-2 efter mål av Isak Timan och Melker Grönholm. När sedan IBK Härnösand fick Helmer Svedberg utvisad så kom även 0-3 av Hassan Hajo i powerplay efter 11.31. Denna Hajo var glödhet under matchen. Han stod nämligen för tre mål i första perioden och det skulle bli mer av honom i protokollet. Han gjorde 0-4 bara några sekunder efter 0-3, framspelad av Felix Thor. Han gjorde hattrick när han sköt in 0-6. Första perioden slutade tillslut 0-7 och en riktigt jobbig uppförsbacke för hemmalaget. Dessutom var det en stökig första period men en del utvisningar för båda lagen men främst för IBK Härnösand. - Det är individuella misstag som är alldeles för billiga. Något mål där det styr på någon fot och in i målet. Två andra mål som också är i grunden individuella misstag. Tre sådana mål orkar man inte mot ett sådant lag som Sundsvall FBC. De är sådant bra lag så de måste få skapa och göra sina mål på egen maskin, säger Eriksson. Visst, Sundsvall var det laget som hade mest bollinnehav i andra perioden, men vilken uppryckning av IBK Härnösand vi fick se. Emil Harlin gjorde 1-7 efter 3.58 och William Eriksson gjorde 2-7 i powerplay efter 6.20. Dessutom fick vi se betydligt fler skott på mål ifrån hemmalaget än tidigare i matchen. IBK Härnösand vann skotten i andra med 8-7. Fast nästan per omgående efter 2-7-målet så kom 2-8 när Nils Lindström hittade Anton Lundgren. Så när hemmalaget kröp sig närmare målmässigt så svarade gästerna direkt. Hassan Hajo spelade fram till två mål förutom de tre han gjorde själv i första perioden. Han spelade fram Albin Tällberg i slutet av andra perioden som även blev resultatet i paus. - Andra perioden är den klart bästa ifrån vår sida. Vi samlar upp oss, blir mer distinkta och är resoluta. Då är vi bra. Tredje perioden är också okej ifrån vår sida. Fast med den skillnaden målmässigt så har ju liksom tåget gått och det förstår ju alla. Men det gör killarna bra och det får vi ta med oss inför fortsättningen, säger Mikael Eriksson. Matchen slutade tillslut 3-11 efter att lagkaptenen Stefan Wallman kunde reducera ledningen i slutminuten. Detta innebar att nykomlingen IBK Härnösand fick se sig besegrad för första gången denna säsong i division 1 Norra. Vi kan notera att det var Wille Swedin som stod mellan stolarna i Sundsvall FBC, som kommer ifrån Härnäsand men spelar numera i Sundsvall FBC. FAKTA: IBK Härnösand - Sundsvall FBC 3-11 (0-7, 2-2, 1-2) Målen IBK Härnösand: Emil Harlin, William Eriksson och Stefan Wallman Sundsvall FBC: Hassan Hajo 3, Isak Timan 2, Anton Lundgren 2, Jesper Persson, Chistoffer Johansson, Albin Tällberg, Melker Grönholm. Domare: Manuel Garzon och Richard Öhneskog Skott: 14-27 H1 Herr 1 okt 2022 1kommentar
  • Seger i hemmapremiären

När IBK Härnösand fick spela inför hemmapubliken i Öbacka Sportcenter på lördagseftermiddagen, ja då kom första segern för säsongen när man besegrade Skellefteå IBK med 6-3 (5-1, 0-1, 1-1) i division 1 Norra. En spelare som verkligen var på spelhumör var forwarden Jonathan Widerström. Han noterades för tre mål där samtliga kom i första perioden. Först spelades han fram av Stefan Wallman som gav 1-0. Därefter kom kvitteringen till 1-1 av Carl From. Därefter stack hemmalaget ifrån målmässigt. Widerström gjorde 2-1 framspelad av William Sjödin. 3-1 gjorde Joel Svedberg. Publiken fick se ett hattrick när Widerström gjorde 4-1 efter 14.16. Och sedan kom även 5-1 när Stefan Westman spelade fram Viktor Eriksson. Med facit i handen så avgjordes matchen där i första perioden. Carl From gjorde 5-2 i andra perioden. Han gjorde även 6-3-målet i tredje perioden, men närmare än så kom aldrig gästerna. Denna seger innebär att nykomlingen IBK Härnösand återfinns på tredje plats efter två spelade matcher i en haltande tabell med sina fyra poäng. Närmast väntar nu Sundsvall FBC på lördag på hemmaplan i Öbacka Sportcenter. En tuff match är att räkna med då Sundsvall FBC öppnat starkt med sina två inledande segrar och toppar tabellen med sex poäng. H1 Herr 25 sep 2022 0kommentarer
  • Kryss för IBK Härnösand i premiären

IBK Härnösand fick en bra start av division 1 Norra när man spelade 7-7 (2-3,1-3,4-1) mot topptippade Team Thorengruppen Ungdom SK på söndagseftermiddagen. Stefan Wallman var nöjd med seriepremiären efteråt. - Härligt med ett poäng mot ett riktigt bra lag. Skönt att serien är igång och att vi gjorde en riktigt bra förstamatch, säger han efteråt. Nykomlingen IBK Härnösand tog kommandot direkt i inledningen av matchen när man sprang ifrån till 0-2 efter mål av Douglas Lundqvist och Viktor Eriksson. Hemmalaget reducerade sedan till 1-2 när Erik Engman-Brink gjorde mål. Fast drygt två minuter senare så utökade IBK Härnösand ledningen till 1-3. Den 1-3-ledningen blev dock kortvarig när Arvid Granvik hittade en lucka bakom målvakten Johannes Pettersson. 2-3 stod sig i paus. Frågan är om det fanns lite nerver med i bilden så här i premiären av serien. - Vi har ju några som gjorde sin första division 1-match så där tror jag med rätta att nervositeten fanns. I den här här matchen känns det som att den nervositeten var en bra bensin, säger Stefan Wallman. I andra perioden så fortsatte gästerna att vara i förarsätet i protokollet när Victor Nordström spelade fram Douglas Lundqvist som utökade ledningen till 2-4. Bara minuten senare kom även 2-5 när Viktor Eriksson gjorde sitt andra mål för dagen. Även denna gång framspelad av Stefan Westman. IBK fick utdelning igen bara två minuter senare när Stefan Wallman hittade Jonathan Widerström till 2-6. Mittperioden slutade 1-3 efter att Linus Andersson reducerat till 3-6. - Jag tycker att vi hade en bra organisation i försvarsspelet och var distinkta i anfallsspelet. Det bidrog till att vi hade kommandot i matchen. Fast därefter lossnade spelet för Thorengruppen. Visserligen så gjorde Viktor Eriksson sitt tredje mål i matchen när han i fjärde minuten i tredje perioden hittade en lucka bakom Stefan Persson till 3-7. Därefter så kom upphämtningen av Thorengruppen. Fyra olika målskyttar slog till för hemmalaget och detta bidrog till att Thorengruppen hämtade upp underläget och fick med sig ett poäng efter 7-7. Något mål blev det aldrig i förlängningen. - De flyttade boll bra och pressade rätt så intensivt i perioder där vi stundtals hade bekymmer att komma ur pressen. Under några minuter stressade vi nog upp oss vilket ledde till lite stök. Hur ser du på spelet i förlängningen? - Ja förlängningen var väl ingen höjdare. Thoréngruppen hade mest boll. Men kunde ha slutat med extrapoäng åt båda hållen. Vad spelmässigt är ni mest nöjda med ifrån matchen? - Spelet utan boll var riktigt bra, strukturerat och bra kommunikation. Ingen förivrade sig och vi vann bollar där vi pratat om. Skulle säga att matchen utvecklade sig precis som vi önskade. Vi var inte spelförande men hade flera fina anfallssekvenser där vi spelade ut och var kreativa trots att det lätt blir avkall på sådant när man periodvis har väldigt lite boll och är rätt hårt pressade. Hur ser du på Thorengruppen och deras sätt att spela? - De var väldigt skickliga och vi visste att det fanns väldigt många bra bollspelare i laget. Skulle vara förvånad om de inte plockar en 2-3-placering när serien är summerad. Med det sagt är vi nöjda med ett poäng idag, men såklart finns också en smula av förlustkänsla när vi spelat till oss en 6-2 samt 7-3-ledning, säger Stefan Wallman. FAKTA: Herrar Div 1 Norra Team Thorengruppen Ungdom SK - IBK Härnösand 7-7 Målen IBK: Viktor Eriksson 3, Douglas Lundqvist 2, Helmer Svedberg och Jonathan Widerström. H1 Herr 18 sep 2022 4kommentarer
  • Seriepremiär på söndag för IBK Härnösand

Äntligen! Nu väntar en ny sejour i division 1 norra för IBK Härnösand. På söndag går IBK Härnösand in i seriespelet igen när man åker upp till Umeå för att möta Team Thorengruppen Ungdom SK. Något som man i laget ser fram emot. - Roligt att äntligen få spela seriematcher igen, säger tränaren Mikael Eriksson. Förutom några träningsmatcher på försäsongen så har IBK Härnösand spelat DM. I gruppspelet gick det riktigt bra för Härnösandsgänget. Fyra matcher och fyra segrar. Man besegrade Sundsvall FBC Ungdom (9-3), IFK Nyland (7-1), och Örnsköldsvik IBK (4-0). Den fjärde matchen blev 5-0 efter W.O mot Moälvens IBK HJ. Detta fina resultat innebar att laget fick spela DM-semifinal emot Timrå IBC. Trots en bra start i den matchen med 2-0-ledning så vände hemmalaget Timrå på tillställningen och vann den med 5-2. I den andra semifinalen besegrade Sundsvall FBC Örnsköldsviks IBK med klara 11-0. - När det gäller våra träningsmatcher så har vi blandat och gett, men kurvan är helt klart på väg uppåt och det känns som att vi är redo, säger Eriksson. Nu väntar Team Thorengruppen Ungdom SK i seriepremiären på söndag. Vilket blir en tuff start för IBK Härnösand. - Thorengruppen och Sundsvall bedömer jag som solklara favoriter i serien. Så att möta Thorengruppen på bortaplan i en seriepremiär är väl en härlig utmaning, där vi har allt att vinna. Hur ser du på truppen denna säsong? - Vi har en trupp som kommer att utmana alla lag i alla matcher, det vet vi redan. Dessa lag kommer IBK Härnösand att få möta denna säsong. Så det blir många spännande matcher: FBC Bollnäs, Gamla Stan IBK, Håsta IBK, IBF Dalen, IBK Luleå, Skellefteå IBK, Sundsvall FBC, Team Thorengruppen Ungdom SK, Timrå IBC och Öjebyns IBF. - Det känns jättekul att få spela division 1 innebandy igen, avslutar Mikael Eriksson. H1 Herr 15 sep 2022 0kommentarer