• IBS Svedala P 07-2 - Häljarps SK P07

I helgens match mot IBS Svedala fick vi tyvärr inkassera vår första förlust i årets seriespel. Svedala ställde upp med ett väldigt löpstarkt lag, och lyckades under första perioden komma förbi vid några tillfällen. För ovanlighetens skull såg vi lite stressade ut, men efter hand började vi spela bättre och tog över matchen. Dock underläge 5-2 efter första perioden och en hel del frustration smög sig in i laget. Man kan förstå varför killarna reagerade, eftersom vi även i denna matchen presterade väldigt bra innebandy under stora delar av matchen. Tyvärr fick vi dock inte in bollen i mål (jo, faktiskt två gånger, men båda målen dömdes bort). Hursomhelst, under periodvilan inför tredje perioden lyckades alla få tillbaka kylan och sista perioden var en enda lång press mot motståndarmålet, vilket nästan räckte hela vägen fram till kvittering. 6-5 till Svedala blev slutresultatet. Såklart lite trist med en förlust och en match i uppförsbacke, men det var ännu ett tillfälle där grabbarna är det spelande laget, vilket vi verkligen tar med oss! P 07/08 1 nov 2021 0kommentarer
  • IBK Lund P07/08 Svart - Häljarps SK P07

Säsongens andra match spelades i fina Lerbäckshallen i Lund. Efter en kall väntan utanför hallen lyckades till slut domaren låsa upp så att matchen kunde spelas. Laget började fint med bra spel och tålamod, men tyvärr slank ett par tidiga mål in bakåt. Därefter lyfte spelet mer och mer, vilket resulterade i både reducering och kvittering innan periodvilan. Fortsatt bra och kontrollerat spel under andra perioden, men Lunds målvakt stog i vägen för de flesta avsluten och vi fick bara med oss ett mål framåt. Våra motståndare fick nöja sig med en och annan kontring, vilka försvaret och Adrian avvärjde alla gånger utom en. 3-3 inför sista perioden, men fortsatt ingen stress hos killarna som spelade konstruktiv innebandy med bra rörelse och stenhårt jobb. Lund lyckade trots detta få in ett par mål och vi hamnade i underläge 5-4. Mot slutet fick vi chansen att spela powerplay, och trycket mot Lundamålet fortsatte. Mycket rättvist lyckade vi till slut trycka in kvitteringmålet och matchcen slutade 5-5. Spelmässigt väldigt väl genomförd match, och vi var nog många som tyckte att laget förtjänade ett par poäng till! P 07/08 16 okt 2021 0kommentarer
  • Seriepremiär: Häljarps SK P07 - IK Stanstad P07

Efter ett knappt års väntan på seriespel, spelades årets premiär på hemmaplan mot IK Stanstad. Vi har under försäsongen hunnit med både två turneringar och ett par träningsmatcher som alla har sett väldigt lovande ut. Trots det kunde man ana lite premiärnerver under några inledande minuter då vi stressade lite, både med och utan boll. Det tog dock inte många minuter innan det märktes att alla började hitta spelet som sett så bra ut under försäsongen. Chanserna började dyka upp, och målen trillade in. Försvarsspelet funkade utmärkt, hela vägen från anfallare ner till Adrian i målet. I början av tredje perioden rasslade det till ordentligt och ett sista målryck avgjorde matchen, som slutade 10-2. En imponerande seriestart! P 07/08 9 okt 2021 0kommentarer