6 december 2021
19:00

Örkelljunga IF P07/09

Häljarps SK P07 - Örkelljunga IF P07/09

Islossning på hemmaplan! Efter tre väldigt jämna bortamatcher i serien fick vi åter spela hemma igen. Denna gång stod Örkelljunga IF för motståndet. TIll skillnad mot de tidigare omgångarna fick vi en tidig ledning. Dock syntes tecken på viss övertändning, och lite onödig stress präglade de första minuterna då Örkelljunga dessutom lyckades kvittera. Spelet lugnade ner sig lite och passningsspelet började komma igång. Några lysande anfall där hela banans bredd användes för diagonalpassningar skapade flera mål, och vi kunde gå till periodvila med ledning 4-1. Andra perioden fortsatte med bra spel och ytterligare tre mål gav 7-1 inför sista perioden. Dock fanns det tyvärr anledningar att inte vara helt nöjd. Laget, som inför denna matchen inte dragit på sig en enda utvisning, drabbades under de första två perioderna av fyra utvisningar. Dessutom togs två av dem helt korrekt för hårt spel, vilket verkligen inte är något som ska uppmuntras! Vi vill INTE uppmärksammas som ett lag som spelar fult. De andra utvisningarna var inga allvarliga förseelser (för många spelare på banan och en lyftning av klubba). Samtliga utvisningar dödades dock på väldigt skickligt sätt, och tredje perioden spelades utan vidare förseelser. Målen fortsatte trilla in, men emellanåt ersattes vårt fina passningsspel av lite för många soloräder. Att våga utmana och göra en dribbling uppmuntras, men det tar tid att lära sig värdera vilka lägen som är de rätta, och det är inte konstigt att det ikväll blev någon dribbling för mycket med tanke på att målen trillade in med jämna mellanrum. Slutresultatet blev 12-1 och vi tar med oss ett överlag lysande offensivt presspel med många fina kombinationer där samtliga spelare var inblandade i målen! Det är också väldigt lätt att i en sådan här match, där motståndarna är under hård press och skapar väldigt få chanser, glömma vår egen målvakt. Adrian plockade de skott han fick mot sig och fick istället skina genom väldigt väl värderade utkast!