Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hovsta IF FB A-lag Herrar

Följ

FB A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Hovsta IF 11 6 3 2 21
2 IFK Askersund 1 1 0 0 3
3 Örebro SK Söder 1 1 0 0 3
4 FC Örebro Nordic 1 0 1 0 1
5 Lillån FK 1 0 1 0 1
6 Stene IF 1 0 1 0 1
7 IFK Lindesberg 1 0 0 1 0
8 Sköllersta IF 1 0 0 1 0
9 Kilsmo IK 1 0 0 1 0
10 Lekebergs IF 1 0 0 1 0
11 Hampetorp-Odensbackens IF 1 0 0 1 0
12 Vivalla SK 1 0 0 1 0

Match

Hovsta IF

5 - 0
Hovsta IP
15 september 2021
17:45

Lekebergs IF

Referat

Lekeberg, show och Pellejandro

Ytterligare en match i serien, den här gången mot Lekeberg som inledde serien bra men börjat sladda lite efterhand. Lekeberg är en kommun som bland annat täcker de glamourösa orterna Fjugesta, Mullhyttan och Gropen, lite som Monaco och Marbella fast direkt tvärtom. Förr ingick de i Örebro kommun men de bröt sig ur eftersom de ville ha makten själva att stifta nya lagar såsom obligatorisk hockeyfrilla utan lugg och slopandet av trafikregler för epatraktorer.
Matchen inleds trevande där man inte ser så tydligt vem som tar taktpinnen, mycket spel utan speciellt många målchanser. Jag tycker att vi var lite tama med dåligt snack och vi avvaktade i situationerna. De har några halvfarliga hörnor och i spelet blandar vi rejält med många missade passningar. Även om vi inte briljerar i det offensiva och gör mål så håller vi en ramstark defensiv med laget där t ex Holmes kommer in och ger stadga. Linus fortsätter också som han gjort tidigare under säsongen med stabilt spel och bra kommunikation. I halvtid pratar vi om att fortsätta att rulla boll och att prata mer med varandra på planen, vi är ju normalt ett klart bättre lag än Lekeberg. Lekeberg har några spelare som sticker ut men i allmänhet tycker jag att de mest slår långbollar.

Om första halvleken var händelsefattig och lite dålig så ändrades det till andra halvleken där det hände desto mer. Pelle kom igenom på högern och spelade till Wille som gick på direktskott, det räddades dock på mållinjen av en kille från Gropen. Wille fortsätter ösa på och kommer själv mot målisen som fäller Wille och får rött kort. Både det röda kortet och att vi ökar farten i vårt spel gör att vi tar över det mesta. 1-0 fixar de dock själva på vår hörna som Jordan touchar ner på en motståndare som gör ett vackert självmål. Vi fortsätter att gå på offensiven och Pelle dribblar bort ett par stycken och placerar sedan in den i första hörnet, det är ett vackert mål av den blivande spanjacken Pellejandro. Hagge skruvar sedan in en fin hörna som Wille knoppar in enkelt till 3-0 och där känns det som att saken är biff. I min jakt efter bollar pratar jag lite med Benga i målet om att Benga på högerbacken inte ska gå för mycket på offensiven, det kan ju bli osämja i leden om nån i familjen får göra fler mål än den andra. Ganska snart efter det hör jag Marcus skrika Benga när han ska gå upp i nickduell och inser att Marcus inte finns längre, endast Benga finns.

Ungefär här börjar galenskaperna tillta mer än vanligt på Hovsta IP. En av bollarna jag letat efter hittar jag i kiosken av någon konstig anledning, kanske har de missuppfattat det här med cocosbollar? Hugge är upp på en offensiv raid för att pressa motståndet när han träffas av en hård boll och går i däck för att sedan ställa sig upp och återigen bli nedskjuten av deras målvakt. Fantastisk underhållning för alla våra fans som är på plats och Hugge ska ha cred för showen. Ett antal yngre killar som befinner sig runt om planen utanför stängslet har egna hejaramsor som också går ut på att det är show på Hovsta IP, bland annat står de och jublar Jeppeshow när Jeppe leker runt med bollen. Kul att våra killar får vara förebilder för kommande A-lagsspelare, bara de inte härmar Jeppes musiksmak eller Ekmarks fäbless för kebabtallrik. Vänsterkanonen Loh slår en fin hörna som Benga nickar in till 4-0 och Benga i målet börjar vifta med armarna och yla om att det är orättvist, familjen Benga har en jobbig tid framöver när en bror gjort massor av mål och den andra inga alls. Hagge bjuder på ytterligare show när han skämmer ut en Lekebergare med en enkel vrickning för att sedan smeka in ett inlägg på bortre. På bortre kommer en horisontell Wille och skallar in 5-0 och sitt andra för kvällen och all tveksamhet från vårt spel i första är som bortblåst. Efter matchen tar Pellejandro i lite extra i sitt segerjubel och han blir också avtackad inför sitt äventyr i Spanien, han kommer vråla sönder Malaga också. Vi får se när och om Pelle kommer till Svedala igen eller om han träffar en Carmencita och startar en Hovstafilial på solkusten.

Hagge blir matchens spelare med sina två assist varav den ena var magisk med sitt förspel. När Hagge är på planen spelar vi en bättre fotboll helt enkelt.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
William Eriksson 1 2 1 1 0 0
Marcus Engvall 1 1 0 0 0 0
Pelle Kihlberg 1 1 0 0 0 0
Adam Haglind 1 0 2 0 0 0
Loh Marklund 1 0 1 0 0 0
Erik Holmer 1 0 0 0 0 0
Hugo Frisk 1 0 0 0 0 0
Javad Rezaei 1 0 0 0 0 0
Jesper Pettersson 1 0 0 0 0 0
Jordan Sheppard-Hawkins 1 0 0 0 0 0
Linus Engvall 1 0 0 0 0 0
Lucas Svanlund 1 0 0 0 0 0
Wilmer Lind 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Linus Engvall 1 0 0 0 0 0 0 0
Marcus Engvall 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng