Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hörby AK

Följ

Hörby AK

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hörby AK
Hörby AK

Om Hörby AK

Historia

Hörby AtletKlubb (HAK) bildades som egen klubb 1990. Det var ett gäng gamla brottare bestående av Peter Johansson, Torbjörn Sandén, Gert Ehlke, Jan-Bertil "Berra" Bauhn och Peter "Bocken" Persson som tog första spadtaget för verksamheten och flyttade från egen avdelning till Hörbybrottarna till styrketräningsklubb.

Peter Persson kan för övrigt stoltsera med styrelseuppdrag – framför allt kassör - från klubbstart fram till idag. Han är den som allra hetast brunnit för klubbens verksamhet och genom åren bidragit med ofantligt många ideella timmar.

Träningslokalen låg då vägg i vägg med brottarna nere i Lågehallens källare och redskapen var gamla och väldigt väl använda. Ganska snabbt fylldes medlemsantalet på och som mest bestod klubben av ett sextiotal tränande.

Lågehallen var klubbens säte fram till hösten 1993, då verksamheten flyttades till den nya Georgshills hallen – för övrigt första klubben som flyttade in i lokalerna (se fler bilder under maskinpark). Nu började medlemsantalet växa rejält och därmed krav på fler tärningsartiklar och en bredare maskinpark. Efterhand byttes de äldre maskinerna ut och gymmet kompletterades med lite mer udda specialmaskiner än de basic som följde med från Lågehallen. Stadigt har maskinparken och träningstillbehör utökats och i takt med den även medlemsantalet som för tillfället är som mest – ca 500st.

Tävlingsverksamheten har väl varit sisådär, men några modiga har provat på. Givetvis har HAK ett par riktigt duktiga byggare som tränar innanför väggarna med ett flertal segrar på Svenska mästerskapen i bodybuilding och även på Decembercupen i Lund.

Under ett par sommarveckor 2004 utökades verksamheten igen. Klubben tog då över cafeterian på ovanvåningen som byggdes om till träningslokal under ledning av Patrick Jadsten och Jörgen Nilsson. Tack vare deras goda planering och mobilisering av ideell arbetskraft utökades klubbens yta med 100 % och därmed utrymme för fler tränande och ännu fler maskiner.

HAK är en ideell förening och är således beroende av ideella timmar för att verksamheten över huvud taget ska kunna bedrivas. Känner du att du vill förverkliga någon av dina idéer inom klubbverksamhetens ramar eller helt enkelt ställa upp som frivillig till något av uppdragen - hör gärna av dig till styrelsen eller övriga personer som presenteras på hemsidan. ALL hjälp tas tacksamt mot med öppna armar!