• Referat: Hofors HC - Valbo HC

Den här fredagen var andra gången på kort tid som vi mötte de redan klara serieledarna i Valbo HC. Förutsättningarna såg dock helt annorlunda ut än vid bortamötet för någon vecka sedan. HHC kom med ett rejält förstärkt lag som tyvärr inte hunnit varken träna eller spela ihop sig. Valbo lär ockås ha förstärkt sitt lag inför det positiva kval som laget snart går in i. I Hofors saknades Liam Frisk och Tobias Wallin sedan sist men Filip Sarlind var tillbaka och nyttjades flitigt i både boxplay och Powerplay. Jegor Romanov och Srdjan Subotic var på landslagsuppdrag och ej tillgängliga. Mattias Olofsson anslöt till uppställningen denna kväll. Tyvärr var Edin Muminovic sjuk så vi fick rulla på fem backar med Rico Marder Velja långtidsskadad. Den fjärde linan saknade center denna kväll. Valbo kom till spel med fyra kompletta kedjeformationer och tre backpar. Hofors börjar matchen bra och hotar Valbo rejält i snabba omställningar även om Valbo har lite mer puck än hemmalaget. När # 14 Emil Eriksson i hemmalaget blir utvisad efter 2.45 för tripping tror nog det flesta att det skulle ringa bakom Jim Elfsberg i hemmalaget men istället fångar Isak Hultman upp pucken och spelar den till Isak Hansson-Johansson som lurar ett par Valbospelare och ensam med Valbos keeper Anton Larsson gör han inget misstag. Steelers tar ledningen med 1-0 i numerärt underläge. Laget klarar sedan ut resterande del av utvisningen på ett bra sätt. När lite mer än fem minuter har gått åker kapten # 25 Linus Hedström ut för en tripping och boxplay börjar bra men vi blir lite övermodiga och tappar pucken på väg framåt. Valbo vänder blixtsnabbt på spelet och med ett fint pass från Max Pålholm får SImon Andersson nästan tomt mål att skjuta på då # 1 Jim Elfsberg inte hinner flytta över. Lite slarvigt och onödigt när vi börjat matchen så bra. Vi krånglar till spelet lite igen istället för att spela enkelt. Vi får chansen två ggr i numerärt överläge men lyckas inte få till något mål samtidigt som vi även dödar ett boxplay när # 11 Isac Enmarker sitter på botbänken för hooking. En jämn period som slutar 1-1 och kanske är Valbo lite skakat av ett piggt HHC som inte tvekar att gå framåt. Skotten slutar 9-10 till Valbo. Andra perioden har inte varit Hofors paradgren denna säsong och i andra perioden stampar Valbo gasen i botten. Gissar att ledarna i Valbo inte var helt nöjda med första perioden. Perioden börjar med ett lagstraff för Valbo med för många spelare på isen men vi lyckas inte alls i PP denna kväll. Anton Larsson gör ett par kanonräddningar och är riktigt bra under hela kvällen för det fanns verkligen bud på fler mål denna kväll från hemmalagets sida. Det dröjer bara ett par minuter innan Valbo tar ledningen med 3-2 genom Julius Holinder. Valbo håller i taktpinnen perioden igenom där man får långa anfall på hemmalaget som dock inte är ofarliga i omställningar och kontringar. Hemmalaget håller tätt fram till 17:20 då Joel Carlsson gör 3-1 för bortalaget och uppförsbacken börjar kännas brantare. Skotten vinner Valbo klart denna period med 14-6. Matchen känns dock inte alls körd efter två perioder och med en snabb reducering i tredje skulle vi kunna göra match av det. Tyvärr gör vi det som tränare Elfsberg inte ville se i intervjun vi gjorde innan match. Vi skulle hålla oss ifrån utvisningsbåset då vi möter ett starkt lag som Valbo. Istället börjar vi tredje perioden med två utvisningar och hamnar i boxplay 3 mot 5. # 2 Isak Hultman och " 19 WIlgot Heldevik-Klein får sitta i utvisningsbåset. Vi kämpar bra men till slut blir det för svårt och Valbo gör både 1-4 och 1-5 i samma numerära överläge och det är god natt för denna gång. Joel Carlsson gör sitt andra mål och Max Grundel nätar för 1-5. Hofors fortsätter att vara farliga och vi skapar flera lägen där Anton Larsson tvingas visa upp sina kunskaper. Till slut med tio minuter kvar så får # 4 Viktor Davidson hål på Larsson och vi reducerar till 2-5. Släkten är dock värst och med fyra minuter kvar så stänger Hoforsbekantingen Johan Eriksson matchen genom att göra 2-6. Skotten slutar 13-8 till Valbo vilket ger totalt 37-23 till Valbo. Sammanfattningsvis så finns positivia tendenser både i första och tredje perioden men de individuella misstagen kan vi inte göra mot ett så bra lag som Valbo och vi har heller inte råd att sitta i utvisningsbåset på det sättet som vi gör. Det kostar oss matchen i början av tredje perioden. Mer disciplinerat spel och enklare spel i egen zon kommer krävas i kvalserien som kommer. Marcel Kanera såg riktigt bra ut och Patrick Tschernitz fick inte mycket istid men jobbade stenhårt när han fick vara på banan. Isak Hansson-Johansson är briljant i sina stunder som vanligt. Kedjan med Enmarker, Sjödin och Lengstam blixtrade till vid flera tillfällen. Viktor Davidsson gör mål för andra matchen i rad vilket är positivt. Vi får förhoppningsvis hem två starka poängspelare i form av Jegor Romanov och Srdjan Subotic till kvalet och de kommer förstärka laget. Nu väntar en vecka av träning och förberedelser med matchfri dag på tisdag. Nya tag mot Gävle GIK på fredag och dags att vinna då. Hofors HC mot Valbo: Målvakter: Jim Elfsberg (Viktor Sohlborg) 1:a femman: Viktor Davidson, Wilgot Heldevik-Klein - Marcel Kanera, Linus Hedström, Gustav Nordström 2:a femman: Nils Elfsberg, Isak Hultman - Mattias Olofsson, Isak Hansson-Johansson, Emil Eriksson 3:e femman: Filip Jarl, - Noel Lengstam, Isac Enmarker, Zebastian Sjödin 4:e femman: - Patrick Tscernitz, Filip Sarlind A-lag 8 feb 0kommentarer
  • Olympiskt kval för två HHC lirare!

Hofors HC vill önska # 18 Jegor Romanov och # 10 Srdjan Subotic stort lycka till i OS-kvalet med sina respektive nationer som börjar ikväll. Vi hoppas ni kommer tillbaka motiverade och redo för en tuff kvalserie efter att ni fått äran att representera era respektive nationer. Det finns ingen större ära än att få dra på sig landslagsdressen. Srdjan och Serbien kvalar i Cardiff i Wales och Jegor med sitt Estland i Sosnowiec i Polen. För er som vill följa utvecklingen kan ni kolla in den här länken: https://www.iihf.com/en/tournaments?tournamentSubcategory=OGQ&selectedSeason=2024&tournamentCategory=olympics Stort lycka till grabbar! Varmt välkomna tillbaka när det är dags! A-lag 8 feb 0kommentarer
  • Referat: Hofors HC - Orsa IK

Den här matchen hade annonserats som något av en omstart från oss i klubben och en omstart blev det också. Förutsättningarna såg helt annorlunda ut idag än när vi mött Orsa tidigare och det var något dalmasarna också fick känna på. Vi är desperat oturliga att inte få tre poäng med oss hem och Orsa får nog skicka ett tack till domaren i det här fallet men vi kommer till det sen. Från läktaren är det uppenbart vad full trupp betyder och fyra kedjor kan göra (även om 4e linan inte fick spela i tredje). Vi trycker tillbaka Orsa sista halvan av tredje perioden och pumpar på på ett sätt vi aldrig kunnat göra tidigare när vi saknat spelare. Jag vet att det alltid är en diskussion vad som är bäst - tre eller fyra kedjor - jag tillhör de som anser att vi ska ha fyra kedjor. I den bästa av världar har klubben en bra plan att ha en fjärdelina bestående av J-20 spelare och jag hoppas att vi kommer dit i framtiden. Det är vår plan i alla fall och vi behöver lägga stort fokus på vår ungdomsverksamhet. Vi har idag en riktigt bra ungdomsansvarig i Mikael Evertsson så det finns en positiv framtidstro i klubben. Matchen då? Orsa är ett starkt lag i toppen av vår serie och jagar play off så de hade också massor att spela för. Första perioden börjar i högt tempo och det märks direkt att det är ett helt annat Hofors HC vi får se denna kväll. Efter sju minuter åker vi på ett lagstraff för för många spelare på isen som vi dödar. Coach Elfsberg berättade innan matchen att det var viktigt att hålla sig ifrån utvisningsbåset då vi vet att Orsa är starka i powerplay. Han berättade också att vi hade utsedda linor för både powerplay och boxplay. Tyvärr lyckades vi inte fixa videon denna gång men ny intervju kommer inför matchen mot Valbo. Hur som helst så tar Steelers ledningen efter 11:19 efter fint spel av "Valbokedjan" där # 21 Noel Lengstam sätter pucken efter förarbete av #11 Isac Enmarker och # 17 Sebastian Sjödin. Den kedjan såg bra ut kvällen igenom. Orsa är dock farliga perioden igenom och skapar en hel del chanser. Ska sägas att # 1 Jim Elfsberg är bra matchen igenom och utses rättvist till matchens bästa hemmaspelare. # 23 Edin Muminovic får sitta på botbänken 2 minuter för interference men gör överlag ett mycket stablt intryck i försvaret. Vi dödar powerplay även denna gång men efter 14:31 får Jim dock kapitulera när Mattias Mårten trycker in 1-1 för Orsa. Steelers tappar dock inte fart utan tuggar vidare och efter 16:25 gör # 7 Gustav Nordström 2-1 på pass från # 29 Marcel Kanera och # 2 Isak Hultman. Kanera ser riktigt bra ut med sin erfarenhet från Kalix i division ett och kommer bli en tillgång under säsongsavslutningen. Från läktaren så var det många som undrade varför en av våra mest poängstarka forwards # 18 Jegor Romanov hamnat i fjärdelinan men det är något som coacher Elfsberg/Andersson rättar till inför andra perioden. Det som oroar lite är att vi släpper till hela 21 skott från Orsas sida vilket vi behöver jobba på. Jim är som tur var en jätte i målet. Skott 12-21 i första peridoen. Andra perioden blir till stora delar ett ställningskrig mellan två lag som tar ut varandra. Orsa kvitterar till 2-2 redan efter 37 sekunder där vi gör ett individuellt misstag som blir kostsamt. Resten av perioden blir mållös. Vi får chansen i Powerplay då Axel Byström i Orsa sitter utvisad men vi lyckas inte åstadkomma något framåt. # 28 Nils Elfsberg får sitta utvisad för hooking men även det boxplay klarar vi av med viss tur. Orsa är fortsatt det lag som håller i taktpinnen och vinner skotten med 19-7 men Jim är tät i målet och håller oss kvar i matchen. Tredje perioden blir ett målfyrverkeri med bra spel från båda lagen med Hofors i förarsätet i målprotokollet hela tiden. Vi tar ledningen efter 3:22 # 25 Linus Hedström då Orsas Axel Byström återigen sitter på utvisningsbänken. Det återstår då bara sex sekunder av utvisningen. Linus skjuter ett lurigt skott från blålinjen som letar sig in i Jakob Bälters högra hörn. Passet kommer från # 7 Gustav Nordström och # 14 Emil Eriksson. Ledningen står sig tyvärr inte så länge. Efter 4:45 visas # 2 Isak Hultman ut för boarding och vi visste ju att Orsa var bra i Powerplay. Oskar Olsson gör 3-3 för Orsa efter 5:46 där vi har kontroll på pucken men skickar upp en rensning mitt framför eget mål som Orsa plockar ner på volley och sen är det mål i baken. Matchen står sedan och väger men Hofors tar över allt mer. Sista fem minuterna pumpar vi på i våg efter våg och det är för undertecknad tydligt vad en full trupp med fyra kedjor betyder för orken. Ska vi köra med bara tre kedjor får nog Elfsberg/Andersson köra en tuff försäsong inför nästa säsong med mycket grundträning. Hur som helst så till slut trycker # 7 Gustav Nordström in 4-3 efter 19:13 och många var vi nog som trodde att det skulle bli det matchvinnande målet efter hur spelet såg ut. Passen kommer från # 25 Linus Hedström och # 28 Nils Elfsberg. Orsa tar direkt time out och lyckas få tryck när man tar ut målvakten. Det blir tekning i Hofors försvarszon med 12 sekunder kvar och på något sätt letar sig skottet från Orsas Oskar Olsson in i målet samtidigt som signalen ljuder. Det blir lite kalabalik men huvuddomare Mattias Zetterqvist dömer mål. Ingen vet nog säkert om pucken var inne i tid - inte ens domarna själva - och det finns ingen videokoll tyvärr. Personligen tror jag nog tiden var ute då signalen går sekunden efter tiden är ute men det spelar ingen roll. Domaren dömer. Skotten i tredje slutar 10-11 och Hofors gör sin bästa period i matchen. I förlängningen som kommer skapar båda lagen flera vassa chanser men något mål blir det inte. Skotten 1-2. Skott totalt: 30-54 i Orsas favör. Straffläggningen blir en uppvisning i sumpade straffar men Orsas Ålänning Samuel Hansen sätter sin och Orsa vinner matchen. Sammanfattningsvis en mycket oturlig poängförlust och lite typiskt ett lag i botten av tabellen så studsar det emot och domslut går oss emot. Samtidigt är detta ett gigantiskt steg framåt och vi pressar ett topplag i 60 minuter med ett nytt lag som inte hunnit spela ihop sig. Orsa tillåts göra mål ett par gånger efter att vi inte spelar enkelt och noggrannt i egen zon. Vi tar beslut att göra svåra saker som resulterar i brytning och mål i baken. Vi behöver vara mer noggranna i egen zon och spelar enklare. Efter Valbomatchen idag får laget hela vecka på sig att träna ihop sig och snacka ihop sig inför GGIK hemma på fredag. Mycket positivt med tre backpar och fyra kedjor. Jag hoppas fjärdekedjan förstår att de är lika viktiga som alla andra i laget även om de inte fick mycket speltid i tredje perioden. Alla har en viktig funktion och alla spelare kommer behövas i ett tätt och tufft kval. Skador och sjukdomar kommer komma. A-lag 4 feb 0kommentarer
  • Referat: Valbo HC - Hofors HC

Bortamatch mot överlägsna serieldedarna Valbo och många som är borta i laget på grund av olika anledningar. Vi har endast 12 utespelare tillgängliga och Viktor Sohlborg behöver vila. Det innebär att Kristoffer "Totte" Sundkvist hoppar in och vikarierar i målet. Första perioden: Valbo tar programanenligt ledningen med både 1-0 och 2-0 (andra målet när Rico Marder Velja sitter på botbänken för crosschecking). Hofors kämpar sig dock tillbaka in i matchen genom två mål - det första av den notoriske målskytten Zebastian Sjödin när Anton Casselståhl sitter utvisad för Valbo. Mindre än en minut efter reduceringen så kvitterar Steelers efter 10:35 genom vår estniske forward Jegor Romanov. Han assiserades av Srdjan Subotic och Noel Lengstam. Det resultat står sig första perioden ut. Hofors överaskar Valbo genom att streta emot rejält. Skotten slutar 12-12. I början av andra perioden får Steelers chansen två gånger i numerärt överläge men lyckas inte få till något mål framåt. Tyvärr så rinnder tyvärr Valbo ifrån genom två mål av Rasmus Hemström - det andra i powerplay när Linus Hedström sitter utvisad för high sticking. Skotten vinner Valbo med 12-9 vilket skvallrar om en relativt jämn match. I tredje perioden så stänger Valbo matchen genom ytterligare tre mål och slutresultatet stannar vid 7-2. Ytterligare ett mål gör Valbo i powerplay när Nils Elfsberg sitter utvisad för hooking. Att spela på så få spelare gör att flera lirare får mer istid än de önskar och tröttheten sätter in. Kanske är det det som bidrar till att Linus Hedström i Hofors och Garbriel Lind i Valbo drar på sig matchstraff för fighting. Skotten slutar 15-3 till Valbo i sista perioden vilket indikerar ett ganska trött Hoforslag i sista perioden. Vi lämnar den här matchen bakom oss och får ta med oss att vi pressade Valbo i första perioden trots få spelare tillgängliga och siktar framåt mot den viktiga säsongsavslutning som kommer. Vi behöver jobba för att få fler spelare tillgängliga och en bredare trupp för avslutningen av serien. Hofors HC i Nick Back arena denna kväll: Målvakter: Kristoffer Sundkvist (Viktor Sohlborg 1:a femman: Rico Marder Velja, Viktor Davidson - Zebastian Sjödin, Linus Hedström, Noel Lengstam 2:a femman: Nils Elfsberg, Isak Hultman - Jegor Romanov, Srdjan Subotic, Liam Frisk 3:e femman: - Gustav Nordström, Patrik Janech A-lag 2 feb 0kommentarer
  • Referat: Hofors HC - Alfta Hockey

Inför den viktiga matchen mot Alfta så kom Steelers med bättre förutsättningar och tre femmor plus en extra forward. Davidson var tillbaka i laget men även Nils Elfsberg var tillbaka efter en lång tids skadefrånvaro. Utöver det så hade även Tobias Wallin anslutit och gjorde debut. Den som saknades var Isak Hansson-Johansson från att ha fullt lag tillgängligt. Om vi förlorade ikväll så skulle det i alla fall inte bero på för få spelare tillgängliga. Tyvärr saknade vi back-up keeper så allt ansvar ligger på # 37 Sohlborg denna kväll. Första perioden karaktäriserades av något av ett ställningskrig där Alfta skapade det mesta och kändes lite tyngre än Hofors i många lägen. Effektiviteten lyste dock med sin frånvaro från båda lagens sida och båda målvakterna gjorde det som behövdes för att freda målet från påhälsning. Alfta fick chansen i powerplay när Viktor Davidson satt på botbänken men boxplay har ju varit lite vår grej denna vinter när andra delar inte fungerat och det gör det även ikväll. Skotten i första perioden slutar 12-8 i Alftas favör vilket väl speglar matchbilden. Precis som sist så sitter vi kvar i omklädningsrummet när andra perioden börjar och det tar bara femtio sekunder innan Alfta tar ledningen. Den här gången har vi oflyt då vi får en tre mot tvåa och pucken fastnar i vatten efter omspolningen vilket gör att Alfta kan vända och får en två mot etta på oss istället. Emil Lothström kan göra mål på Liam Grandes pass. Uppförsbacke igen tyvärr. Efter ca fem minuter så får Steelers chansen i numerärt överläge då Alftas Linus Wedin visas ut för slashing. Den här gången får vi till ett bra powerplay och # 4 Viktor Davidson kan snyggt göra 1-1 på pass från # 28 Nils Elfstberg och # 23 Filip Sarlind. Efter kvitteringen tuggar sig Alfta till ett spelmässigt överläge och får tryck på Hofors flera gånger i vår zon under längre perioder. Det blir så rörigt i försvaret så att Coach Elfsberg får ta en tidig timout för att förklara vikten av att spela enkelt i egen zon. Tyvärr dröjer det mindre än en minut tills Alfta gör 2-1 på ett individuellt misstag där vi dribblar framför eget mål som siste man och Martin Hellgren får oceaner av tid på sig att lura # 37 Sohlborg i målet. Psykologiskt jobbigt att få det målet emot oss såklart och på det sätt som det sker. Resten av perioden blir händelselös på målfronten med två lag som tar ut varandra ganska bra. Skotten slutar 15-9 till fördel för Alfta. Tredje perioden har pågått ungefär 4 minuter när vår tekniske serb # 10 Srdjan Subotic tar vara på en målvaktsretur och petar in 2-2. Passet kommer från # 16 Halldór Skulason och # 18 Jegor Romanov. Nu känns det som vi är på gång och Hofors får energi av målet och skapar fler chanser. Det dröjer bara en minut innan # 4 Viktor Davidson gör sitt andra mål för kvällen på pass från # 21 Noel Lenstam och # 25 Linus Hedström. Publiken och laget vädrar morgonluft och vi sitter i frörarsätet för första gången i matchen. När Alftas Liam Grande drabbas av utvisning för hooking får vi chansen att stänga matchen men tyvärr så klickar powerplay denna gång och istället får Alfta energi av att döda utvisningen. De vita checkar fast Hofors i egen zon och vi har förtvivlat svårt att få ut pucken och spela enkelt. Någon ny time out finns inte att tillgå tyvärr. Jag brukar aldrig klaga på domarna i matchreferat men när Alfta två gånger om tillåts köra över vår målvakt # 37 Sohlborg som slås blodig gång två utan att domarna reagar så faller bedömningsnivån rejält. Hittills har de skött sig med bravur men här skulle Alfta haft minst en två minutare på botbänken. Alfta gör både initimadation bra när de kommer undan med det men även spelmässigt trycker de tillbaka Hofors rejält och till slut ger det utdelning. Efter 12.32 får Alftas Liam Grande pucken helt ohotad i slottet framför Sohlborg efter att pucken åkt som ett fliperspel på olika skridskor och han sätter pucken med ett hårt slagskott. Alfta fortsätter trycka på men Hofors står emot ända fram tills det är bara två minuter kvar då Hoforsbekantingen Niclas Elfsberg gräver fram pucken under Sohlborgs benskydd och petar in ledningsmålet till 3-4. Hofors tar ut målvakten men lyckas inte skapa någon kvittering. Skotten i tredje perioden slutar 16-10 till Alfta vilket ger totalt 43-27 till Alfta. Sammanfattningsvis en sur förlust där vi var värda poäng. Individuella misstag ställer till det för oss och att vi inte klarar av att spela enkelt och straffa Alfta när de sätter allt på ett kort och trycker tillbaka Hofors efter ledningsmålet till 3-2. Förlusten beror helt på oss själva. Däremot hade vi kunnat få vår målvakt skadad efter två fula pååkningar och det borde beivrats. Nya tag mot sereiledande Valbo HC borta på fredag. Hofors HC denna kväll i Hofors ishall: Målvakt: Viktor Sohlborg 1:a femman: Viktor Davidson, Wilgot Heldevik-Klein - Noel Lenstam, Linus Hedström, Zebastian Sjödin 2:a femman: : Isak Hultman, Nils Elfsberg - Patrik Janech, Gustav Nordström, Filip Sarlind 3:e femman: Halldór Skulason, Rico Marder Velja - Liam Frisk, Srdjan Subotic, Jegor Romanov 4:e femman: - Tobias Wallin A-lag 26 jan 0kommentarer
  • Referat: Skedvi/Säter IF - Hofors HC

Vi hade goda förhoppningar inför den här bortakampen med Skedvi-Säter IF då vi fått in förstärkningar i form av Liam Frisk från Surahammars J-20 lag och Filip Sarlind som gjorde comeback. Tillbaka var även Noel Lenstam från sjukdom. Tyvärr så fick vi negativa besked då Patrick Janech blivit sjuk. Viktor Davidson var fortsatt sjuk så vi kunde som tidigare endast disponera fem backar. Våra coacher Elfsberg/Andersson valde att flytta upp Isak Hultman i kedjan (när Janech var borta) och rulla på fyra backar i den här matchen med tre fulla forwards konstellationer. Vi håller SSIF stången i två perioder och först i slutet av andra lyckas de göra 1-0. Av skotten att döma är det viss Säterdominans men matchen är helt jämn tills det är 9 minuter kvar. Då gör Säter 2-0 och sen verkar det blivit katastrof de sista minuterna av matchen med fyra insläppta mål och två matchstraff (Rico Marder Velja och Viktor Sohlborg). Även Säter drabbas av ett matchsstraff (Joel Karlsson). Boxplay har fungerat klockrent under hela säsongen tidigare men nu rasar målen in när vi spelar 3 mot 5. Säter har ett par vassa spelare som vi inte kan ge den här chansen och det visste vi på förhand. Det är också de som nätar i tredje. Den sista perioden är bara att glömma och gå vidare. Vi ska inte rasa ihop på det här sättet såklart. Vi har nu spelat 120 minuter utan att göra mål så vi får hoppas att det blir ändring på det när vi tar emot Alfta GIF hemma på tisdag. Skotten vinner Säter denna kväll med 37-23. Hofors HC i Kristinelundshallen: Målvakter: VIktor Sohlborg (Jimmy Söderlund) 1a femman: Filip Jarl, Wilgot Heldevik-Klein - Filip Sarlind, Linus Hedström, Isak Hansson-Johansson 2:a femman: Rico Marder Velja, Halldór Skulason - Isak Hultman, Srdjan Subotic, Jegor Romanov 3:e femman: - Zebastian Sjödin, Liam Frisk, Noel Lenstam. A-lag 21 jan 0kommentarer