• Referat: Hjorted-Totebo - B.O.IF

HT B startade årets seriespel med en säker seger På ett soligt Tollevi mötte HT B - BoIF B på söndagskvällen. Matchen slutade 5-3 efter 3-1 i paus. Ett rättvist resultat med tanke på att det var hemmalaget som dominerade matchbilden. HT försökte till en början försöka rulla bollen genom lagdelarna vilket visade sig svårt på den ojämna planen. Istället fick vi gå över till litet längre uppspel och det gav resultat. Fem snygga spelmål fick vi till och hade bud på några till med litet bättre skärpa i avsluten. Snyggaste målet stod nog ändå Anton Vernersson Jonsson i BoIF för när han cykelsparkade in reduceringen till 4-3. Men vad hjälpte det. Hela laget står för en gedigen insats. Nästa helg väntar IFK V-vik på bortaplan. HT-målen: 1-0 Krossler ass Mirre 2-1 Krossler ass Hadi 3-1 Hadi ass Dino 4-1 Krossler ass Jacke 5-3 Mirre ass Hadi Seniorlag 28 apr 0kommentarer
  • Referat: Hjorted-Totebo - Tjust IF FF

Efter en jämn första halvlek tog Hjorted/Totebo över totalt efter paus och vann derbyt mot Tjust med 2-0. – Vi tar över helt och hållet, myser tränaren Jimmy Svensson I första var faktiskt Tjust något hetare chansmässigt. Sett till spelet var det jämnt och mycket kamp. Efter paus ökade H/T trycket i närkampsspelet och fick full effekt. – Det var en tuff match och svårspelat underlag. Första halvlek är jämn, men inför andra pratar vi ihop oss om att ta duellerna och vi tar över helt och hållet. Vi gör två snygga mål och har bud på mer, säger Svensson som var nöjd med defensiven: – Tjust bygger mycket av sitt spel på fasta situationer och jag tycker att vi hanterar det ganska bra. Vi bjuder inte dem på något där. Simon Sandholm satte 1-0 och kaptenen Tom Nilsson avgjorde med tvåan. Fabian Ring och Martin Degerman stack ut i ett generellt vasst H/T. "Tappade spelidén" Tjusts Niclas Andersson beklagade att laget inte fick utdelning i första. – Vi hade varsin halvlek. De hade mycket boll i första, men vi hade kunnat haft 2-0 i halvtid. Vi missade våra lägen och efter halvtid vet jag inte vad som hände. Vi tappade spelidén och tjongade bara långbollar. 1-0 hade vi lite otur med en skadad back och då hittade de den ytan. 2-0 kom på slutet, överlag var det en jämn match. I Tjust var Oscar Eriksson och Albin Davidsson de främsta aktörerna för aftonen. Saxat från Dagens Västervik Seniorlag 27 apr 0kommentarer
  • Referat: Södra Vi IF - Hjorted-Totebo

Efter ett misstag i Hjorted/Totebo hade Södra Vi det förväntade topplaget på gaffeln – men andra halvlek visade H/T kyla och lyckades vända till en rättvis 2-1-seger. H/T dominerade matchbilden i 90 minuter samtidigt som SVIF försvarade sig på ett väldigt fint sätt. I slutet av första fick Södra Vi in 1-0 på ett tydligt sätt. – Det är en hemåtpassning, men vår målvakt slår hål i luften och det är 1-0 till dem. Det var väl det enda skottet på mål Södra Vi hade, säger Jimmy Svensson i H/T. Efter paus tog Simon Sandholm bortalaget tillbaka in i matchen med en läcker frispark. Tio minuter senare, i 65:e minuten, kom även 1-2 genom Ville Grönwall. – Det var en svår match, vi gör ingen topprestation. De står väldigt lågt och väntar på oss och i andra är de knappt på vår planhalva. Vi visade fin karaktär och kan vinna på många olika sätt. Vi kontrollerar allting bra, menar Svensson. "Får energi där" Peter Magnusson i Södra Vi tyckte att lagets insats var en klar förbättring jämfört med premiären. – Vi gör en bra match mot ett förväntat topplag. De är duktiga på att trilla boll och har ett högt bolltempo. Vi har disciplinen och utnyttjar en slumpchans i första. I andra gör de ett fint frisparksmål och får energi där. Vi kunde störa dem och var nära poäng i prestationen, den var mycket bättre än mot HMIS. Abdelrahman Ammar i målet stack ut i SVIF tillsammans med mittbacken Niklas Gunnarsson. Hela laget plussas för inställningen. I Hjorted/Totebo var ingen bättre än någon annan. Saxat från Dagens Vimmerby Seniorlag 24 apr 0kommentarer