• Vinst i målrik match hemma mot Lillpite

En intensiv period är tillända med tre matcher på nio dagar, det började med en brakförlust mot Alvik innan vi kunde inkassera två raka vinster mot Alterdalen och nu senast Lillpite. Nu får vi äntligen en full träningsvecka att slipa på detaljer innan det återigen är dags för match. De första två matcherna kan summeras ganska enkelt, ”himmel och helvete” och med detta sagt så lägger vi fokus på dagens match mellan Hemmings och Lillpite. Veckan har egentligen bara flugit förbi, likt sommaren som nu snart blir höst. Vi hinner med två träningspass, och om vi ska vara ärliga så har vi haft lite sjukdom, trasiga bilar, och jobb som påverkat närvaron. Vilket även syntes i dagens match där vi har både Jacke & Albin på bänken som inte återhämtat sig helt ännu. Stor eloge i alla fall till er som kommer ner och är redo om det skulle behövas. Det var en skön stämning i omklädningsrummet idag och om detta hade att göra med den senaste storvinsten mot Alterdalen eller något annat låter vi vara osagt, men det kändes som att vi klev in till dagens uppgift med ett inre lugn och fokus. Det var mycket snack om att vi önskade ge våra supportrar en härlig upplevelse på Hifton. När matchen väl drar igång så känns det som att vi är påslagna relativt omgående, och hittar en bra harmoni i vårt passningsspel. Detta leder till en hel del spel på motståndarnas planhalva och tillslut efter en fin aktion av Viktor som genererar en fördel istället för frispark så kommer bollen till John som distinkt trycker in 1-0 ledningen. Sen kom den där perioden där allt går snett, nästkommande tio minuter går till Lillpite som tar tillvara på vårt slarv och straffar oss stenhårt med två snabba mål inom loppet av 4 minuter. Vi gör allt för att skaka av oss detta och lyckas ganska bra när John kvitterar omgående med sitt andra mål för dagen. Resterande del av halvleken handlar främst om att börja om från noll och hitta in i momentum igen. Domaren blåser av för halvtid och det är ändå ett par hoppfulla steg när vi närmar oss omklädningsrummet. Vi känner att vi har matchen i våra händer och det handlar om att tro på det matchen ut, och inte ge bort något onödigt. Isac och hans mannar ventilerar det sista och på väg ut till andra halvlek, så är i alla fall jag säker på att vi kommer ro detta i hamn Vi hinner knappt sätta oss ner innan det ”ringer” och det är Tim som får upp maxfart på sin kant, han tar sig in i rätt yta och kan servera Eric som trycker in 3-2 likt en stridstank i målområdet. Ett efterlängtat mål för Eric och det syntes att han väntat på nätkänning ett tag. Härligt! Tio minuter in i andra så är det dags igen, ett inspel och lite studs till vår favör gör att Simon kan placera in 4-2 inne i straffområdet. Efter en timmes spel så tackar vi Adam & Eric efter fina insatser, och JA... Adam hade en av sina berömda ”solo-rusher” som nu börjar bli en tradition. Det kändes dock som att energin behövde fyllas på och in kommer då Frans & Esberg. Som tränare så hade det varit önskvärt att vi spelar av sista kvarten med ett lägre tempo och mycket bollinnehav, men det blev istället mer publikfotboll med chanser åt bägge håll, typiskt! Det börjar med en märklig situation där både publik och spelare väntar på en offsideflagga när Lillpite bygger ett anfall, spelet får istället fortgå och fri med målvakt så kan Lillpite reducera. Vi lägger inget krut på detta då det är svårt att se, nu är det återigen fokus som gäller. Och Viktor skulle se till att vi återfår tvåmålsledningen. Ett distansskott stolpe in och ett av våra finare mål denna säsong får bevittnas, underbart Viktor! Vi genomför sista bytet då Rickard byts in, tanken är att säkra defensivt och inkassera tre välförtjänta poäng. Melodin fortsätter ett tag med ett Lillpite som lyfter långt samtidigt som Hemmings kontrar, vi skulle få se ytterligare ett mål i matchen och det är gästerna som trycker in en tilltrasslad situation från nära håll på stopptid. Tillslut så är matchen över och vi får fira med sång och hamburgare och kan konstatera att det blir 6 av 9 poäng under denna niodagarsperiod. I vanlig ordning, tack till publiken, domarna & motståndarna för en väldigt spännande tillställning. Matchen i siffror: 1-0 John Myrestam (Viktor Viklund) (11) 1-1 (18) 1-2 (21) 2-2 John Myrestam (22) 3-2 Eric Sandberg (Tim Magnusson) (47) 4-2 Simon Wallin (53) 4-3 (76) 5-3 Viktor Viklund (78) 5-4 (90) A-lag Herrar för 20 dagar sedan 0kommentarer
  • Tung förlust på Älvåkra IP

Det var två lag med god form som skulle upp i kamp denna mulna torsdagskväll, och det fanns många spännande saker att se fram mot inför match. Dels hur vi hanterar konstgräset på Älvåkra IP och även om vi kunde bygga vidare på de segrar som kommit efter uppehållet. Glädjande var också att vi fick tillbaka en del spelare som ej var tillgänglig i senaste matchen mot Ersnäs. Tyckte att det såg lovande ut på uppvärmningen och att vi hade alla förutsättningar för att bjuda på kamp in i det sista. Matchen blåste igång i ett högt tempo och det gällde att hitta in i andningen fort, hemmalaget hotade med ett par fasta situationer och Lars i målet fick direkt komma upp på tårna och vara på alerten. Vi lyckas reda ut stormen och börjar komma upp med lite farligheter. Tjugo minuter in i matchen så kommer det en tung sekvens för Hemmings, där vi kommer upp och vaskar fram ett kanonläge att ta ledningen med ett fint inspel som resulterar i en dubbelchans för Hemmings, istället för måljubel så blir det omställning för de grönklädda som istället kan komma runt på kanten och sätta dit ledningsmålet. Tungt att behöva hämta den bollen ur nät! Men vi lyckas ändå borsta av oss frustrationen och bjuder återigen upp till kamp, en snarlik situation uppstår dock med 10 minuter kvar av första halvlek. Viktor kommer loss på en långboll och bryter in mot mål i hög hastighet, lägger den i sidled och så var det kvitterat i matchen… Trodde vi, men jublet kommer av sig då en offsideflagga lyfts till vår förvåning, och istället så kommer 2-0 innan halvtid. Väldigt surt att kliva in i halvtid med ett tvåmålsunderläge, men vi samlar oss och poängterar vikten av att borsta av oss kallduscharna som uppstod under de första 45 och fortsätta tro på det. Två byten gjordes redan under första halvlek och det var Granberg & Rickard som hoppade in, och vi genomför ett tredje byte i halvtidsvilan då även Felix äntrar planen. Första 10 i andra halvlek går ändå till Älvsby som kommer upp och skapar ett par chanser, och Lars i målet får rycka in och se till att ledningen inte utökas ytterligare. Vi skulle dock få lite vittring, Efter en timmes spel så tilldelas vi en frispark i farligt läge, och John kliver upp med en bestämd blick, skottet är hårt och styrs på Rickard vilket ändrar riktning på bollen och ställer hemmamålvakten, 2-1 och reducerat i matchen. Vi kliver in i ett skede där det börjar kännas öppet för något av lagen att ta kommando, det handlar nu mestadels om dueller och att lyckas få till en målchans via varandras misstag. Albin & Marklund har även kommit in och blir en del av formationsbytet i slutet av matchen. Vi chansar framåt men hittar tyvärr inga fler mål denna kväll, närmst är Johannes som får en nickmöjlighet i straffområdet. Istället så kommer Älvsby upp och rullar in både 3-1 och sedan så kommer även 4-1 av bara farten. Vi genomför även det sista bytet och det är Milo som kommer in och får lite mer rutin av A-lagsfotboll, ett bra läge att ge lite seniorfotboll till en lovande talang. Vi får tyvärr åka hem poänglösa, och summera vad vi kunde gjort bättre. Nu väntar en väldigt viktig vecka härnäst som kommer bjuda på två matcher och en chans att kunna rita om en tajt tabell. Matchens spelare: Tim Magnusson Matchen i siffror: 1-0 (19) 2-0 (36) 2-1 Rickard Jonsson (John Myrestam) (58) 3-1 (78) 4-1 (86) Vi ser fram mot publikens stöd nästa vecka, Kom igen Hemmings! A-lag Herrar 15 aug 0kommentarer
  • Seger på Hifton

Härlig stämning på Hifton efter att Hemmings vinner mot Ersnäs. Sen senaste matchen mot FC Norrsken så ramlar det in sju återbud av olika anledningar, så det har skruvats och filats på lösningar under veckan. Tacksam över hur spelare i byn ställer upp när det behövs, idag går ett stort tack till Erik, Niclas, PV och Lars som ställer upp och hjälper laget samt att Viktor sätter sig redo på bänken trots att han inte är hundra ännu i kroppen ännu. Idag så roterades det en del inom laget, och många spelare får testa lite nya positioner, vi skulle med spänning få se om detta koncept fungerade. Trots allt detta så kände vi ändå att vi hade bra koll på motståndarna sen förra matchen lagen emellan, och visste då även vilken typ av insats som krävdes för att kunna inkassera en tre-poängare. Matchen drar igång och tempot skruvas upp relativt snabbt, båda lagen försöker hitta in med crossbollar bakom varandras backlinjen och det är nära flera gånger att det ska resultera i målchanser, och redan efter några minuter så drabbas vi av en skada och tvingas till ett byte. In kommer Esberg i en ny position. Dock så börjar det ändå kännas som att det är hemmalaget som börjar nosa efter ett tidigt ledningsmål, och mycket riktigt så är det precis det som sker. Niclas serverar Johannes som kan avlossa ett vackert distansskott som seglar in vackert i nättaket. Ett väldigt fint skott som Salle förmodligen kommer drömma om när han somnar inatt. Hemmings fortsätter trycka på och skapar en del farliga målchanser, Anfallstrion med John, Tim & Frans gör det jobbigt för motståndarna och tvingar fram misstag som vi kan konvertera till anfall. Närmst att hitta målet är nog ändå Esberg som bjuder på en soloaktion och skickar iväg en kanon som går någon meter över mål. Det bjuds på en del tuffa dueller och vi känner oss nöjd att vi bjuder upp till fysisk kamp därute. Vi skulle även hinna med att utöka ledningen till 2-0 innan pausvilan, en kontring uppstår efter att Ersnäs haft en fast situation och Niclas lyckas friställa John med en elegant vänsterpassning i djupet. John gör inga misstag och placerar in bollen. I halvtid så är vi ganska nöjda med insatsen i första halvlek, men det finns ändå många tankar om hur vi skulle kunna göra saker ännu bättre. En sak var vi alla överens om och det var känslan av att vi skulle förbereda oss för långbollar från motståndarna och hur vi skulle försvara oss om det blev så. Lars som bär kaptensbindeln i Isacs frånvaro samlar till en gemensam ring och peppar igång oss för andra halvlek. Vi genomför ett byte och det är Albin som ska in och axla rollen som kantlöpare. Ersnäs verkade ha pratat ihop sig och börjar genast skicka de långbollar som vi förutspått, och trots att vi var förberedda på just detta så lyckas de ändå vaska fram 2 fina målchanser ganska omgående. Det tar ca 10 minuter innan vi börjar ta tillbaka kommandot, och väldigt kul att vi lyckas reda ut stormen utan att bli straffade. Efter timmen spelad så börjar det ändå komma väldigt bra chanser för Hemmings att utöka sin ledning, och vi lyckas skapa både frilägen och fina inspel. 3-0 kommer även under denna period och det är Niclas som kyligt lobbar bollen över målvakten ganska oväntat, en riktig delikatess som vår mästerfotograf Rickard självklart lyckas filma, ett minne värt att spara till framtida dagar när det ska pratas fotboll från förr, det skall också nämnas att det är Esberg som assisterar till målet (något som verkligen poängterades av spelaren själv) 😊. Vi gör ett dubbelbyte och det är dags för Marklund & PV att äntra planen samt att Rickard som startade matchen kommer in igen. Hemmings går lite på moln och det fortsätter att produceras chanser, närmst kommer Salle vars skott går över. Men Ersnäs skulle få en till period av momentum och det börjar tryckas på för ett reduceringsmål, och Lars som gör en stabil insats måste tillslut hämta en boll ur nät efter att motståndarna får in en tilltrasslad situation med kvarten kvar. Detta ger givetvis lite hopp och energinivån skruvas upp ett hack och det gäller att vara på tårna och befinna sig på rätt plats igen. Sen skulle matchen punkteras när John blir fälld i straffområdet, det är John själv som tar hand om straffen och därmed så fastställs slutresultatet 4-1. Det går ett glädjerop genom publiken som idag fått avnjuta en vinst i solen, och de verkar väldigt intresserade av att komma och prata med spelarna efter matchen. Vi tackar som vanligt för publikstödet och alla ideella krafter som gör Hifton till en härlig samlingsplats. Nu njuter vi ett par dagar innan vi laddar om för nästa match Matchen i siffror: 1-0 Johannes Sandström (Niclas Nilsson) (10) 2-0 John Myrestam (Niclas Nilsson) (43) 3-0 Niclas Nilsson (David Esberg) (64) 3-1 (75) 4-1 John Myrestam (straff, 83) A-lag Herrar 9 aug 0kommentarer