Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Härryda Hockey

Följ

Härryda Hockey

Följ oss för uppdateringar
Följ

Om Härryda Hockey

Välkomna till Härryda HC klubben för alla som gillar Hockey

Vår förening bildades 1986, då en sammanslagning av klubbarna RAIS (Rävlanda AIS) och MPHC (Mölnlycke Pixbo HC) ägde rum. Det nya namnet blev Härryda Hockey Club.

Vi arbetar med tydliga verktyg för våra ledare så att hela vår ishockeyorganisation har samma passion för ishockey. De inledande årens lustfyllda lekövningar är de första trappstegen i en lång utvecklingstrappa kring ishockeyns tjusning och möjligheter. Hur högt upp den enskilde individen kommer i trappan får framtiden utvisa – men det skall vara skojigt och sunt under resans gång.

Vi vill informera genom vårt styrdokument om hur vi ser på ishockey, individ- och lagutveckling samt pedagogik och övningsnivåer för olika åldrar. Vi vill skapa tydliga spelregler men också sunda förväntningar och stödjande planeringsmöjligheter.

Vårt styrdokument är alltså ett tydligt rättesnöre för våra unga spelare kring vad som krävs av dem, och vad de kan kräva av organisationen. Men även en viktig anslagstavla för spelarnas föräldrar och anhöriga. Genom att förstå vår pedagogik och vårt steg-för-steg-tänkande kan de kanske bättre stödja och stimulera sina barn, istället för att ställa krav och sätta press på de unga lirarna.

Vi som arbetar med ishockeyn inom Härryda Hockey Club pratar gärna om Mod, Passion, Glädje och Gemenskap. Vi vill att de unga också tar till sig dessa ord. Att kunna visa mod samt våga utvecklas och bjuda till. Att få känna idrottens tjusning och uppleva passionen med ishockey – självfallet utan att försaka sin skolgång. Att finna och utveckla gemenskap med andra som också brinner för ishockey samt att uppleva glädjen och styrkan att arbeta i en grupp - ett lag.

Återigen välkomna till Härryda Hockey Club!