• FÖRLUST!

Det vill sig inte för Hallsberg! Trots en bra första period som var en av dom bättre den här säsongen blev man poänglösa i kvällens match. Arvika Gör 0-1 efter 5,07 och 0-2 efter 12,04 genom Stefan Kask som är en känd målskytt för Arvika. Hallsberg reducerar till 1-2 efter 13,43 genom Ian Mackay, fint framspelad av Oskar Hallberg och har bud på fler mål men får inte in pucken! Siffrorna på tavlan speglar inte första perioden, Hallsberg hade mycket väl kunnat leda med 2-3 mål. Inledningen av den andra perioden är en mer eller mindre katastrof! Arvika går från 1-2 till 1-5 på tre minuter mot ett stillastående hemmalag som inte var vakna när pucken släpptes. Oskar Holmstedt reducerar i powerplay efter 7,52 och hoppet tänds men bara minuten senare ökar Arvika på till 2-6. Filip Hellsten reducerar till 3-6 efter 17,19 och det är i princip det sista som händer i perioden. Arvika vinner perioden med 2-4 och det är inledningen som förstör hela perioden för Hallsbergs del. Uppförsbacke i tredje men underläget är inte omöjligt att ta in. Men som så många gånger tidigare under säsongen så är det motståndaren som gör mål direkt i inledningen på perioden. 2,03 in i perioden ökar Arvika på till 3-7 och grusar mer eller mindre chansen för Hallsberg att komma ikapp. Man gör dock ett försöka och matchar en del spelare hårdare men det räcker inte trots att man reducerar till 4-7 efter 16,35 genom Gustav Pihlgärde. Arvika vinner mycket tack vare inledningen på andra perioden. En tung och sur förlust då laget tränat bra innan matchen. Ny match på söndag då Guldsmedshyttan väntar på bortaplan, en tuff uppgift där Hallsber mer eller mindre måste ta poäng för att inte bli helt fast i bottenträsket av tabellen. A-lag Herrar 4 nov 2021 0kommentarer
  • CHANSLÖSA I MUNKFORS!

Serieledaren Munkfors var redan innan matchen en tuff uppgift. Toppen mot botten brukar oftast bara sluta på ett sätt, så även i kvällens match. Munkfors går upp till en 4-0 ledning i första perioden och har grepp om spelet, Hallsberg är inte helt utspelade och skapar ett par chanser men Munkfors är det klart bättre laget. Hallsberg spelar upp sig i andra och försvarar sig bättre men det är fortfarande Munkfors som är spelförande. Största skillnaden lagen emellan är passningsspelet samt att Munkfors åkte mer skridskor. Det är en ganska grinig match där Munkforsarna spelar rätt fult och verkar tillfreds med det. Martin Eriksson fick kliva av efter andra perioden efter att han precis i slutet blivit vårdslöst tacklad med en armbåge i sidan på huvudet, det borde ha blivit matchstraff men domaren valde att inte döma något straff överhuvudtaget. Det var inte den enda fula smällen i matchen, Oskar Holmstedt var inte omtyckt av Munkforsarna som gång efter annan spelade fult mot Holma. Resultatmässigt är andra perioden en klar framgång, Munkfors vinner den med 2-0 och Hallsbergs försvar är bättre. Hallsberg inleder den tredje perioden på ett bra sätt och får lite längre anfall och tiden går. Men efter 8.27 ökar Munkfors på till 7-0 på ett turligt sätt, Hallsberg har försvarat sig bra och hållt motståndarna på utsidan i egen zon, Munkfors får upp pucken till en av backarna som lägger in en "höjdare" mot mål som styrs in, det målet kommer Munkforsaren aldrig mer att göra om.. Där gick luften lite ur Hallsberg som innan målet haft en bra perioden i perioden utan att få utdelning. Munkfors ökar på till 8-0 innan Hallsberg kan reducera i powerplay genom Ian Mackey. 8-1 ser bättre ut än 8-0 men Munkfors gör ytterligare ett mål som även blir slutresultatet 9-1. Försluten är inte mycket att säga om, Munkfors var det bättre laget helt enkelt. Nu till veckan väntar två viktiga matcher för Hallsberg, Arvika hemma på onsdag och Guldsmedshyttan borta på söndag. Två matcher där det ska bli poäng. Närmast är det träning nu på måndag (20.40-21.40) och tisdag innan Arvika Gästar Sydnärkehallen på onsdag. A-lag Herrar 31 okt 2021 0kommentarer
  • POÄNGLÖSA I ARBOGA!

Ytterligare ett topplag stod på schemat denna vecka då Arboga tog emot Hallsberg i söndagens omgång. Hallsberg drabbades av många återbud inför matchen men kunde ändå ställa upp med tre femmor, dock med bara en målvakt. Snacket inför matchen handlade om att vara med från start, att vara redo och påkopplade osv. Inledningen är bra från Hallsbergs sida och med lite flyt hade laget kunna ta ledningen men det är Arboga som kommer att göra första målet i matchen. 9.03 in i matchen tar Arboga ledningen och inom loppet av 6 minuter har Arboga gått upp till en 3-0 ledning innan perioden är slut! Oskar Holmstedt reducerar i början på andra perioden till 3-1 men det hinner inte gå många minuter innan Arboga gör 4-1, något som varit återkommande i matcherna, att motståndaren gör mål inom kort efter att Hallsberg gjort mål... Samme Oskar Holmstedt reducerar återigen till 4-2 varpå Arboga svarar inom 30 sek med att göra 5-2. Arboga hinner även med att göra 6-2 i powerplay i slutet på perioden. Uppförsbacken är brant inför tredje perioden men det är ändå bara 4 skott som skiljer lagen åt, underläget är inte omöjligt att hämta upp.. Men den här kvällen är det omöjligt, Hallsberg är så gott som chanslösa i tredje perioden då man återigen rasat ihop fullständigt och Arboga vinner perioden med 5-0 och matchen totalt med 11-2! Är det bristen på sommarträning som gör sig påmind i slutet av matcherna? Bristen på fys under veckorna? Något är det som gör att laget inte orkar hela matcherna. Ikväll mötte vi ett bra lag som spelar bra hockey men det ska ändå inte rinna iväg som det gör i tredje perioden. Nästa match lär inte bli lättare, Munkfors på bortaplan nästa söndag. Förhoppningsvis har några spelare frisknat till och kan träna bra nu i veckan så att vi kan ge Munkfors en riktig fight! Kvällens match, antingen så glömmer vi den eller så drar vi lärdom av den... A-lag Herrar 24 okt 2021 0kommentarer