• Lund-Häljarps Sk 3-2

Äntligen dags för en seriematch igen efter ett litet uppehåll. Den här gången en måndagskväll i Lunds förmodligen minst charmiga hall, Vipeholm, där kaffet lyste med sin frånvaro, och undertecknad blev genast på mindre bra humör.. Men oavsett så blåser domarna igång matchen, och vi är igång. Tjejerna var på bra humör och spelsugna. Vilket syntes nästan direkt. Kanske lite mer fart än tanke de första 10 minuterna. Det resulterar i ett tidigt ledningsmål för Lund. Lite ändringar i formationerna kan också vara en bidragande orsak till att det stundtals var lite vimsigt på planen. Sen är Lund ett mycket spelskickligt lag med mycket fart, löpningar och bra teknik. Hade jag varit en neutral åskådare hade jag tyckt det vore fantastiskt kul att se deras spel. Men nu var det inte lika kul... I alla fall så får vi igång vårt passningsspel i andra perioden, och kvitteringen kommer knappt 5 minuter in i perioden på ett skott av Ida 1-1. Och vi har en bra period i perioden, där passningsspelet sitter och det ser kontrollerat ut. Lite utdelning under de minuterna så tror jag vi hade gått segrande ur den här matchen. Men som det är när man är inne i en lite tung period av säsongen, så bli det i stället motståndarna som får utdelning, och det blir till att jaga igen. Med fyra minuter kvar av period två tar Lund ledningen igen, efter en snygg individuell prestation,och ett fint avslut av deras nr 28. Bara att lyfta på hatten. Känns lite stökigt att gå till periodpaus i underläge igen. Återigen kvitterar vi, och återigen är det på ett skott från Ida. Men vi får inte till vårt spel och det ser mer ut som i första perioden. Ängsliga, vill gärna inte göra något misstag, utan vill snabbt passa bollen vidare. Blir alldeles för stressat spel igen, tyvärr. Vi skapar absolut chanser, men det gör Lund också, och Matilda får jobba i målet, och gör det bra. Men med dryga två minuter kvar så kommer ännu ett ledningsmål från Lund, och nu orkar och hinner vi inte kvittera en gång till, utan Lund kan spela av matchen och ta en 3 poängare. Lite synd om tjejerna som inte får till spelet så som vi vet att de kan spela. Tror att frustration är rätt ord för att sammanfatta den senaste månaden. Men eftersom vi vet vad de kan åstadkomma på planen, så är det bara att fortsätta träna, och ge tjejerna rätt verktyg till att tro på sin uppgift, och modet att våga lita på sig själva. För riktigt bra innebandy kan de spela, det vet vi. Vi fortsätter matchandet redan på lördag kl 16 då Malmö kommer på besök. Väl mött i hallen då!! /MMMS F 08 14 nov 2023 0kommentarer
  • Malmhaug-Häljarps SK 3-3

Tidig match i Malmö mot Malmhaug, stod på agendan den här lördagen. Det var en smått sargad trupp som kom till spel. Några skador och sjukdomar på utespelare höll några borta, samt att två halvfriska/skadade målvakter åkte med. Matchen börjar bra för vår del. Tjejerna får till det där spelet som vi tränat på, och vill ha. Alltså vårda bollen, och låta motståndarna jaga. Skapa ytor och alternativ till bollhållaren. Inte bara springa med bollen upp mot motståndarnas mål. Målet är att spela innebandy, inte jaga innebandy. Skittråkigt att bli av med bollen direkt och börja jaga. Det får motståndarna göra. Efter två mål, producerade av Signe och Mikaela, så gick vi till pausvila, med vad vi tyckte då, en betryggande 2-0 ledning, som dessutom var i underkant. Period två börjar, och vi känns snabbt stressade och spretiga. En helt annan matchbild än i den första perioden. Malmhaug pressar högt och vi får inte alls till det. Och efter halva perioden får Malmhaug in ett reduceringsmål. Fullt välförtjänt. Resten av perioden fortsätter på liknande sätt, och det känns skönt när matchklockan ljuder för pausvila. Efter liite småjusteringar inför tredje perioden så hoppas vi att vi kan komma tillbaka till vårt spel från första perioden, men tyvärr är matchbilden densamma som i andra perioden. Mycket bolltittande, långt mellan lagdelarna och stressade. Lea, målvakt för dagen, fick göra många fina räddningar. Men med 5 minuter kvar kommer kvitteringen. Lite tunga huvuden då, som inte blev bättre av att Malmhaug gör 3-2 med 3 minuter kvar av matchen. Där och då hade många lag vikt ner sig. Men inte de här tjejerna. De hade bestämt sig för att inte åka poänglösa hem från Malmö. För bara 40 sekunder senare har Ida bollen vid ena sargkanten och slår en fin pass till Vilma som sätter 3-3 på ett direktskott. Riktigt skönt, och sen var det jakt på ett segermål, som dock uteblev och det slutar 3-3. En dag som denna, när spelet bara stämmer i en period, så vill man istället premiera kämpaviljan, moralen och den positiva inställningen tjejerna visar hela matchen, och speciellt när det går trögt. Fantastiskt kul att se och höra, undertecknad var dock sämre på den biten den här matchen, och tar fram skämskudden... Bra när tjejerna själv märker det, och för en dialog med oss tränare under matchens gång. Och vi fick med oss en poäng och är fortfarande obesegrade i serien. Det får man inte glömma. Och vi får heller inte glömma våra grymma supportrar som visade sitt stöd matchen igenom. Underbart!! //MMM MMM F 08 22 okt 2023 2kommentarer
  • Seriepremiär: Lomma-Häljarps Sk 1-3

Äntligen seriepremiär i Pantamera B. Det var både nervösa och spelsugna tjejer som kom till Lomma för att dra igång säsongen på riktigt. Det har varit en bra försäsong med bra träningar, bra träningsnärvaro, bra träningsmatcher, och framförallt en riktigt bra genomförd cup i Rungsted. Kul att se tjejerna med leende på läpparna och med positivt snack överlag. Dock kunde vi ha fått en bättre start i premiären. Efter endast 30 sekunders spel tog Lomma ledningen. Där var vi inte riktigt vakna, men som tur var vaknade tjejerna till efter det målet. En riktig väckarklocka. Istället för att börja deppa direkt, så tog tjejerna tag i taktpinnen och började om från noll så att säga. Försvararna vågar hålla i bollen mer, och passar mellan varandra istället för att bara slå långbollar. Bra rörelse från övriga spelare utan boll, alla tar jobbet och hjälper bollhållaren. Till slut ger det utdelning. Efter knappt 10 minuter gör Evelina 1-1 med ett hårt skott efter en fin pass från Ida. Några fina lägen att ta ledning innan perioden är slut finns verkligen, men första perioden slutar 1-1. Andra perioden är rätt snarlik den första rent spelmässigt. Och med knappt 1 minut kvar gör vi 2-1 efter att Emma J stått rätt placerat framför målet, och kan slå in bollen i mål efter en fenomenal pass från Julia. Skönt att gå till periodvila med en ledning. Sista perioden är vi tillbakatryckta. Känns stressat ute på planen. Lomma pressar högt och vi får inte till spelet. Mycket kamp istället för skönspel. Men det är också en del av spelet. Att kunna hindra motståndarna att göra mål, då behöver man inte spela någon vacker innebandy. Med 2 minuter kvar får vi ett frislag som Saga och Ida förvaltar på bästa sätt. En liten sidleds-passning från Saga och sen klipper Ida till bollen och 3-1 är ett faktum. En skön känsla och tjejerna kan sen spela av matchen på ett strålande sätt. Extra kul idag är att Röstin Alice Ida och Evelina flyttar runt på olika positioner under matchen och gör det väldigt bra. Kul att se att de klarar av positionsbytena så bra i skarpt läge. Centrarna gör ett hästjobb och tar många löpningar i det "tysta". Grovjobbet är viktigt. Målvaktsspelet är stabilt idag också, bla tack vare bra försvarsspel över hela planen. Och som vanligt har vi den bästa publiken med oss. Tackar vi för. Nästa match är det Malmhaug som står för motståndet. Väl mött i Kulladals sporthall 10.15 den 21/10. MMMS F 08 8 okt 2023 0kommentarer