• Aktivera klart effektivare

Det blev förlust för Legends borta mot Aktivera från Tierp med 8-4. En hyffsat väl genomförd insats sett till spelet och antalet chanser men om bollen inte går förbi motståndarmålvakten fler än 4 gånger så blir det svårt att vinna en innebandymatch. Legends startade annars matchen bra med MickeMåltjuv som gjorde 1-0 i första bollkontakten. Aktivera vände därefter på steken och låg hela tiden målmässigt före oss i matchen. Vi kände inför sista perioden att tvåmålsunderläget 5-3 absolut skulle vändas och vi gjorde en sista kraftsamling för att gå ifatt och förbi. Det räckte inte denna gång utan Aktivera kunde, med ett par riktigt läckra avslut, rinna iväg och vinna matchen med 8-4. Legends prestation var ändå bra. Något mål i PP eller på någon annan chans hade kanske gjort att slutresultatet blivit annorlunda men inget att gråta över. Aktivera ägde kanske inte mest boll eller skapade så många farliga lägen som oss men dom tryckte dit den när dom fick chansen och det är ju det som räknas trots allt. Ett snyggt Aktiveramål fångades på video: Köksvägen (lite knackig kvalitet) . IBF H2 28 jan 2013 0kommentarer
  • Målkalas mot FBC UUU

Det blev som väntat en målrik match mor FBC Uppsala Ungdom U och Legenderna kunde inkassera 2013 års första vinst efter hela 17-5 till slut. Matchen startade med ett Legendmål i första bytet och det märktes redan tidigt att den här matchen kommer innehålla många och snygga mål. Någon vidare välspelad och jämn match med mycket kamp blev det ju aldrig och Legends kunde tillslut vinna med 17-5 efter periodsiffrorna: 6-3, 6-1, 5-1. Ren utklassning alltså. Vi fick ett par av målen på video: Se här! Matchens "kanske enda" närkamp när Micke blev proppad fångades också på bild: Se här! Vill Du se alla klipp från Legends matcher: Kolla här! IBF H2 21 jan 2013 0kommentarer
  • Snöpligt poängtapp i slutsekunderna

Hagunda Legends startade "vårsäsongen" borta mot topplaget Fjärdhundra och matchen slutade oavgjort 5-5 efter att Legends tappat ledningen med endast 5 sekunder kvar av matchen. Efter jul/nyårs-uppehållet drog så seriespelet igång igen på fredagkvällen då ett taggat Legends åkte till Fjärdhundra för bortamatch mot FSK som ligger tvåa i herrfemman. Legends med stort manskap (för att vara bortamatch och fredagkväll) startar starkt och "doktorn" gör på egen hand 0-1 efter en backhandköksvägare. Även Bergström visar sin eviga? målform samt att doktorn gör ytterligare ett mål leder till att Legends har 0-3 in i första pausen, kanske hittills bästa spelet under säsongen. I andra perioden fortsätter Legendsdominansen och flertalet snygga anfall radas upp och det är bara oskärpan i avsluten som gör att macthen inte är helt avgjort. Vinst i perioden med 1-2 och trygg? ledning inför sista med 1-5. I den sista tredjdelen av matchen blir Legends ängsliga och Fjärdhundra fortsätter sitt "lyftainpåmålochstångas"-spel vilket vi har problem med. Det ger dem utdelning och trots frilägen och andra bra lägen gör vi inga fler mål i matchen samtidigt som FSK kryper allt närmare i målprotokollet. Slutfasen blir spännande. Fjärdhundra rycker målisen med minuten kvar och skapar stort tryck mot oss. De får ett tveksamt frislag precis framför mål med endast sekunder kvar att spela. Dessutom åker Pantefors ännu mer tveksamt ut för protest i samma situation och vi alla inser att det här blir svårt att reda ut. Mycket riktigt! Fjärdhundra kvitterar till 5-5 och nya året börjar inte med de 3 poäng som vi hoppats på. Se kvitteringsmålet: Fjärdhundra 5-5 Sammanfattningsvis visar vi upp ett bra spel som borde räckt till 3 poäng men Fjärhundra ligger i toppen och trots att de inte spelar särskilt kul innebandy och kanske inte gör sin bästa match snor de 4 poäng mot oss denna säsong... surt. Att vi i Legends inte alltid kniper igen munnen mot domaren må vara sant men herrfemmans absoluta seriesuveräner i att klaga på eller att ha åsikter mot domarna är utan tvekan Fjärdhundra. Ironiskt nog åker vi på matchens enda tvåa efter protest mot domslut.... Man får dom domarna man förtjänar!!! Klagande IBF H2 13 jan 2013 0kommentarer