• Femte raka och en trist förlust

I torsdags var vi för andra gången på en vecka i Gislaved. Nu möte mot Bosna. Det var hemmalaget som började bäst och skapade farligheter direkt. Redan i 7 min kommer 1-0 efter hörna som nickas stenhårt i krysset. Vi jobbar oss sedan in i matchen mot ett hemmalag som mestadels ville slå långbollar. Vi prickar ribban efter halvtimmen och kan precis i slutet få in kvitteringen till 1-1 av Diber. Sett till hela halvleken så är det vi som skapar flest chanser. Efter en ganska chansfattig inledning på andra halvlek så byter vi målchanser med varandra. Vi har lite fler och lite bättre chanser, men det är en dag när bollen inte vill in. Med bara minuten kvar så har vi ett jätteläge, men en akrobatisk räddning förhindrar vår ledning. Precis i slutet så lyfter hemmalaget en frispark som kan nickas in och sura 2-1 som står sig tiden ut. Vi hade hoppats på ett firande när vi hade en 40 års jubilar i ledarstaben. Efter helgens resultat i serien så ser det ut att bli ett rejält getingbo i toppen. U-laget gästade under söndagen Månsarp på förmodligen årets bästa plan hittills. Första 25 min är det en ganska jämn match där hemmalaget har några riktigt bra chanser och Melvin får göra några riktigt bra räddningar. Efter knappa 40 min så spelar Simon fint till Daniel som kan näta och 0-1. Bara minuter senare så slår Theo ett inlägg och Olof kan ta vara på det och stänka in 0-2 innan paus. Vi gör sedan 0-3 direkt i andra. Hugo spelar Ando i djupet som sedan serverar Alle som kan trycka in den. Vi kontrollerar sedan matchen bra och har många fina anfall där vi spelar oss fram i bra läge, oftast med start långt bak i plan. Detta gör att vi tar femte raka segern i U-serien. Nästa U-match är det seriefinal mot Lekeryd (23/6). Men näst på tur är dubbla hemmamatcher med cupmatch mot Tord tisdag 11/6 och Vrigstad lördag 15/6. Fotboll Herr 10 jun 0kommentarer
  • Bra insats gav fjärde raka

När Tabergs SK gästade oss på söndagen i U-lagsserien så kunde vi ta fjärde raka segern. Vi inledde första 20 min med att spela väldigt bra fotboll och fick även utdelning. Ledning 1-0 kommer i 10 min efter ett fint anfall där Damion avslutar och Victor kan slå in returen. Bara minuter senare så har vi en bra omställning från bakplan. Passning till Ludde som sätter den fint i djupet till Fabian S som elegant kan lyfta in 2-0 mot en utrusande målvakt. Sedan kommer TSK in i det bättre och får skapa lite i takt med att vi blir lite bekväma efter tidiga ledningen. Men med 10 min kvar av halvleken så kan Damion sätta 3-0 efter ny assist av Ludde. Klar ledning efter första. I andra så tar vi över det mesta av spelet igen och tillåter inte bortalaget att komma till några farliga lägen. Med knappa kvarten spelad så slår Dominik en fin kross till Victor som är stark och kan sätta 4-0. Nästa mål så jobbar Damion bra på högerkanten och kan spela in till Adam som får öppet mål och 5-0. Vårt sista mål fram till 6-0 så spelar Dominik fram Adam som kan näta ytterligare en gång. Vi jobbade sedan för att hålla nollan, men Taberg får in en boll, riktigt snyggt i krysset. Det blir fjärde raka segern efter 6-1. Vi gör en bra laginsats och varierar vårt anfallsspel på ett fint sätt. Vi har ett tryggt grundspel som är vägvinnande. Bra jobbat allihop. Fotboll Herr 3 jun 0kommentarer
  • Målrikt i Gislaved

Gislaved POSK borta en torsdagskväll. Redan efter 13 sekunder har vi bollen i nät men avblåst för offside. Intressant att se filmen efteråt. Sedan radades det upp vassa chanser från båda håll. Första 20 min innehåller det mesta. Räddning på mållinjen av oss. 2 skott i stolpen från oss. Fin straffräddning av Gustav. 1-0 till Gislaved. Mycket långbollar av hemmalaget till starka forwards gjorde att vi inte fick till spelet som vi vill. I 34 min kommer 1-1. Jimmy spelar Albin som nätar. Hemmalaget har en i ribban innan paus. I andra så kommer 2-1 direkt men anfallet efter så har vi flera chanser och Olle spelar Alle som sätter 2-2. Vi fortsätter ösa på och i 53 min gör Diber 2-3 på pass av Jimmy. Med halvtimmen kvar får hemmalaget en utvisning och på frisparken så hänger Olle den snyggt i krysset och 2-4. (Som ni vet så får man inte assist om man får med sig en frispark). Det blir sedan proppen ur mot ett tröttkört hemmalag. Sista 20 kommer. 2-5 Diber på pass av Jimmy. 2-6 Nick av Jimmy på Olles frispark. 2-7 Oscar på pass av Alle. Det blir till slut en storseger. Det satt dock ganska långt inne och vi fick jobba matchen igenom. Dagens bollar: Olle Boqvist Bra känsla idag med 2 fina assist och en frispark i krysset. Kim Byström och Jonathan Nordgren Fick stångas hårt med starka hemmaforwards och fick slita på mittbacken. Alexander Karlsson Kom in i paus och hade bra fart i benen och gjorde 1 mål och 1 assist. Fotboll Herr 31 maj 0kommentarer
  • Stark insats gav skön seger

Under fredagskvällen gästade Hooks IF Slättens IP. Redan under uppvärmningen blev det bra stämning. Habo IF supportergrupp Sektion Öst kom intågande, trummade och sjöng och skapade en skön inramning. Vi tog tag i matchen direkt och skapade mycket chanser under hela första halvleken. Ledning 1-0 kommer efter 8min. Efter ett väldigt bra anfall spelar Noah till Jimmy som nätar. Drygt 5 min senare vinner vi boll på egen planhalva och Emil kan löpa ifrån alla och sätta 2-0. Vi radar sedan upp chanser och det borde nog varit några mål till. Vi får vänta till halvtimmen spelad. Nytt bra anfall som avslutas med att Jimmy spelar Olle som kan trycka upp den i nättaket. Några minuter på det, Jimmy i friläge och snyggt 4-0. Ledning i paus och det var i underkant. I andra fortsätter vårt spelövertag även om Hook kommer upp lite mer, dock utan att skapa nåt. Bortalaget har sin enda riktiga chans efter 75 min. Efter 60 min spelar Noah mycket snyggt till Jimmy som snurrar bort målvakten ordentligt i friläge och 5-0. Riktigt snyggt. Med kvarten kvar en ny läcker framspelning av Noah till Diber som snyggt sätter matchens sista mål. I andra har vi även en i stolpen och en i ribban. Vi är påkopplade från start och ger inte motståndarna tid att bygga sitt spel. Vi är starka och helt enkelt jobbiga att möta. Vi varierar vårt spel bra vilket gör att vi kan skapa mycket chanser. Idag hade vi en 12 spelare då klacken sjöng och skapade stämning under hela matchen. Bra jobbat. Tack 👏👏👏 Dagens bollar enligt: Jimmy Lindberg 3 mål och skapar mycket oreda hos bortalaget 👏💪 Noah Appelberg 3 fina assist och ständigt spelbar på mitten. Philip Diber Väldigt bra andra halvlek och fick avsluta med ett fint mål. På bilden ser vi när laget tackar klacken efter matchen. Fotboll Herr 26 maj 0kommentarer
  • Halva laget målskyttar vid storseger

Under söndagskvällen så spelade U-laget borta mot Norrahammars IK på Åsavallen. Vi börjar matchen på ett bra sätt och skapar en del farligheter. Redan efter 7 min kommer första målet. Efter lite flipper i straffområdet så kan Ando skicka in 0-1. Vi har sedan fortsatt en bra period och i mitten på halvleken så kommer NIK mer in i det och kan skapa lite mer chanser. Vi kan hålla i och ha ledning i paus. I andra så får vi en smakstart. Vi har avspelet och kan lugnt och metodiskt rulla runt bollen med många passningar innan Damion till slut kan sätta 0-2. NIK kan sedan reducera till 1-2. Men bara några minuter senare lyfter Hugo en frispark och Victor kan nicka in 1-3. Nästan direkt 2-3 av NIK på ett fint anfall och halvtimmen kvar. Men då trycker vi på gasen mot ett hemmalag som börjar mattas. Vi vinner i stort sett alla närkamper och det blir stora ytor för oss att spela på. Med 20 min kvar så sätter Hugo en öppnande passning till Fabian som kan avancera och prickskjuta in 2-4 från långt håll. Efter det så har vi flera fina anfall och 2-5 kommer när Ludde och Victor kombinerar sig fint igenom hemmaförsvaret. I första läget så räddar hemmamålvakten Luddes avslut. Men Victor hämtar upp returen och spelar Ludde som kan sätta den. 2-6 kommer av Hilding, återigen bra arbete i boxen där vi verkligen vill ha in bollen. Sista målet så kommer Victor igenom och avslutar bra, målvakten kan halvrädda och Adam fullföljer och kan sätta 2-7. En riktigt bra insats där vi gör mycket mål genom att involvera flera spelare i våra mål. Fick inte med alla assist eftersom vi inte skötte rapporteringen i Min Fotboll. Detta var tredje raka segern i U-serien och halva laget blev målskyttar. 7 av 14 spelare hittade nätet denna sköna kväll på Åsavallen. Bra jobbat. Nästa helg är det spelledigt i U-serien då Österängen dragit sig ur. Fotboll Herr 20 maj 0kommentarer
  • Sent avgörande i Klevshult

Precis som förra året när vi gästade fina Åängsvallen i Klevshult så var det strålande sommarväder och perfekta förutsättningar. Vi tog tag i taktpinnen direkt och kunde haft ledning med ett par bollar redan efter 5 min. Nu fick vi vänta till minut 6 innan vi gjorde 0-1. Olle spelar bra i djupet till Diber som från vänsterkanten serverar Jimmy som styr in den. Hemmalaget sticker upp med någon chans men det är vi som styr det hela. Efter 17 min kommer 0-2 när Dominik hittar Albin centralt som spelar vidare till Jimmy som kan sätta dagens andra. Efter 25 min så kan hemmalaget utnyttja ett läge och säkert placera in 1-2. Bara 5 min senare så kommer 2-2 på hörna. Målen ger hemmalaget energi och mot slutet så har de ytterligare bra chanser. Det är en halvlek där vi har allt fram till första hemmamålet, men helt öppet i andra. I andra så blir ganska tidigt båda lagen ”långa” vilket gör att det uppstår en hel del riktigt heta chanser åt båda hållen. Hemmalaget har bra läge för ledning och vi har några ännu bättre lägen, men bollen vill inte in. Det ska dock bli ett mål till i matchen. Klockan är uppe på 88 min och vi har hörna. Efter lite flipper så kommer bollen ut till Zach som drar till och efter styrning så hittar den in i målgaveln och sköna 2-3. Hemmalaget försöker de sista minuterna men vi kan ta sköna 3 poäng med oss hem 💪😃. Sett över 90 min är vi det bättre laget och vi skulle väl egentligen avgjort det tidigt i matchen, men med utvecklingen som blev så visar vi styrka och lagmoral och vänder tillbaka till seger. Vill ändå berömma Klevshult för deras insats. Dagens bollar: Gustav Zivarts Fick göra några riktigt viktiga räddningar när det stod och vägde i andra. Jimmy Lindberg På rätt plats när det behövs och viktig i spelet. Två viktiga mål. Noah Appelberg Löpte och jobbade ett helt Göteborgsvarv som uppvärmning inför lördag. Fotboll Herr 17 maj 0kommentarer
  • Säker derbyseger

Under söndagen gästades vi av Mullsjö IF i U-lagsserien. Strålande väder lockade en hel del publik. Vi tog kommandot från start och radade upp heta målchanser. Det skull dröja till minut 38 innan ledningen 1-0 kom. Zach satte den i djupet och Fabian S gjorde sitt första i blåvita tröjan. Det som MIF skapade kunde vi ganska enkelt reda ut. Men en minst sagt knepig straff precis i slutet förvaltade Fischer i mål och 1-1 på tavlan. Trots att vi dominerat stort i spelet så är det målen som räknas. Kvarten in i andra så spelar Damion till Emil som fint placerar in ledning 2-1. MIF sticker upp med några farligheter och vi har flera lägen att stänga matchen mot ett tröttkört bortalag. Med knappa halvtimmen kvar så skickar Daniel in ett inlägg som Emil jobbar starkt på och kan snurra bort försvaret och sätta 3-1. 4-1 är ett nytt inlägg, denna gången från Ludde och Damion kan ta hand om bollen och pricka in den. Vi gör över 90 min en bra match och är bättre än Mullsjö. Hela laget ska ha beröm, från Gustav i målet, som fick rädda några fria lägen, ända fram till Emil på topp som satte 2 mål för dagen. Bra jobbat. Fotboll Herr 13 maj 0kommentarer