• Filippa - Matchenslirare mot Tierp

Bättre sent än aldrig, här kommer intervjun med Filippa efter matchen mot Tierp. Matchen mot Tierp slutade 0-0, en match där vi är det bättre laget i första halvlek och borde kanske kunna få en ett mål. Medan andra halvlek blir en lite mer jämn tillställning. Mycket kamp och en riktig krigarinsats av hela laget. En som alltid kämpar och sliter är Filippa som idag även blev utsedd till matchenslirare. Filippa började i HSK förra säsongen och har tillfört mycket i laget både på och utanför planen. Hennes största styrka är envisheten och just tuffheten i närkamper, det är absolut ingen lätt match för motståndarna att ta sig förbi en storspelande Filippa. Matchen mot Tierp slutade 0-0, hur skulle du beskriva matchen, var det en vunnen poäng eller två förlorade poäng? Jag skulle ändå beskriva den som en vunnen poäng. Hade du frågat i halvtid hade jag svarat annorlunda, men de var starka i andra halvlek och hade några farliga chanser. Du började spela med HSK förra säsongen, hur skulle du beskriva laget och känner du att du blivit väl mottagen? HSK är ett lag där alla jobbar hårt och för varandra. Det är aldrig sura miner vid missar utan bara pepp. Och det har varit ett superfint mottagande, med en otroligt välkomnande atmosfär. Det känns som jag spelat med HSK i flera år. Har du några speciella ritualer innan match? Jag vet inte varför jag erkänner det här, men jag lyssnar gärna på Lose yourself med Eminem så nära samling som möjligt. Du har fått spela både back och mittfält, vilken position föredrar du och varför? Inte helt enkelt, det är roligt på så olika sätt. Men kan säga att rollen som back är mycket roligare än jag mindes från tiden innan uppehållet. Du är ju en äkta dalkulla, vad är ditt bästa semestertips för alla som ska upp till vackra dalarna i sommar? Vad får man absolut inte missa? Har man möjlighet att tajma in någon av ”Rockbondens” konserter utanför Avesta så är det verkligen ett måste. Och till sist, vågar du berätta vilka som är bäst, Rospiggarna eller Masarna? Att ni ens frågar. En gång mas, alltid mas. DAM 4 jul 2022 0kommentarer
  • Referat: Häverödals SK - Gamla Upsala SK

Häverödals SK - GUSK 2 0-2 (0-2) Precis som förra matchen mot Bälinge så startar vi även dagens match mot GUSK 2 med fart och vilja och i matchens andra minut har vi en riktigt het målchans, men även denna gång så vill bollen inte in i mål. Vi håller positioner, vi förflyttar oss bra och förstör för motståndarna men i 6 minuten får de en hörna som de utnyttjar väl och 0-1 underläge är faktum. Det som jag ser från bänken är att alla på plan har en glöd i sig och kör på och krigar i varje närkamp och ger inte mycket till motståndarna som är ett bra lag och förflyttar bollen bra mellan lagdelarna. Men vi håller laget kompakt och väntar på motståndarnas misstag då vi tar tag i bollen och går för kontringar. Minut 36 får de frispark utanför straff området nån meter från hörnflaggan och även denna gång så lyckas de göra mål på en fast situation. 0-2 blir halvleksresultat och vi pratar i halvtid om att jobba för varandra, hålla positioner och ha tålamod. Innan matchstart så hade vi dagens ord SJÄLVFÖRTROENDE och som vi visar det då andra halvlek startar. Vi är hungrigare, jobbigare och är uppe i rygg så fort de får bollen vilket visar sig vara rätt taktik mot GUSK som förflyttar boll fortfarande fast bara mellan backlinjen och mittfältet mestadels. Så fort vi får tag på bollen så går vi framåt och försöker skapa målchanser. De är bra på att försvara sig men Empa och Alva är snabba och luriga i sin framfart och vi kom till ett riktigt bra skott med Empas känsliga vänster då hon träffar ribban och kort efter kommer ny chans där hon är felvänd men vänder snabbt och avlossar skott som går tätt utanför. Andra halvlek slutar oavgjort och det som imponerar på mig hur vi genomför matchen och visar att vi är ett lag att räkna med i den här serien, vi visar och bevisar att med självförtroende så är vi riktigt bra mot ett lag som har med sig några Elitettan-spelare. Enormt stolt över lagets prestation, inställning och den fight som vi bjuder på, mot en mycket bra motståndare, och vi ger publiken en riktigt underhållande match. Stor stjärna till hela laget som gör gigantisk lagarbete. ?? Nu har vi en till match på måndag och sedan en väl förtjänt ledighet innan vi återstartar serien den 7/8 Nu laddar vi om ??//Asmir DAM 23 jun 2022 0kommentarer
  • Referat: Häverödals SK - Bälinge IF

Häverödals SK - Bälinge IF 2-3 (2-1) Första halvlek startar och redan efter 2 minuters spel får vi ett superfint läge att ta ledningen då Elina kommer runt på högerkanten och passar snett inåt till Empa, men precis innan hon ska slå in bollen så studsar den och det blir ingen träff på bollen. Vi fortsätter i riktigt bra tempo att rulla boll och är mycket kompakta i alla lagdelar och vi vet att motståndarna är bra så vi jobbar hårt och låter de inte skapa några heta målchanser. Efter en snabb omställning så får de bollen igenom och gör 0-1. Men det stör inte vår framfart och vi jobbar vidare och börjar sätta tryck på deras planhalva och där får vi en dubbelhörna och Tilde siktade in sig på första hörnan och på andra skruvar hon in den direkt i mål och där har vi 1-1. Mycket intensivt 1 halvlek fortsätter och både vi och de skapar några halvchanser tills vi får en fin boll på djupled mot rusande Elina och där med hjälp av stolpen gör hon 2-1. En mycket bra genomkörare i första halvlek där vi visar att vi är bra och hotar konstant framåt med våra snabba forwards och att vi jobbar hårt och håller laget kompakt. Andra halvlek är inte lika intensiv och vi har bra kontroll på Bälinge som är inte ofarliga med sina anfallare plus en attackerande mittfältare men efter 10 minuters spel så får de en hörna som vi inte får bort och där kommer ett skott som går in och där kvitterade de. Vi har lite jobbigare period och de lyckas jobba fram en ny hörna bara 4 minuter efter kvitteringen och med lite otur och felstuts på bollen kom den på någons hand och domare blåser straff som de sätter och där kom 2-3 underläge. Vi börjar skapa tryck framåt och Elina får en fin passning som hon är på väg till friläge då ena backen glidtacklar och åker på rött direkt. Därefter försöker vi sätta press framåt för en kvittering men vi får inte till det tills vi får en hörna då Elin nickar mot krysset men målvakter på nåt sätt får fingerspetsarna på och den tar ribba ner på linje, och kort efter får vi en liknande chans men tyvärr inget mål. Historien upprepade sig från förra säsongen då Bälinge också vann på en straff och så blev det idag också. Mycket stolt över lagets spel, det sättet som vi spelar mot ett bra motståndare och det vi startade morgonen med ordet TILLSAMMANS kan vi, tillsammans vill vi och är grymma. Nu siktar vi på nästa hemmamatch på onsdag mot GUSK 2 //Asmir DAM 22 jun 2022 0kommentarer
  • Referat: Tierps IF - Häverödals SK

Tierps IF - Häverödals SK 0 - 0 En solig och varm förmiddag samlades vi för en ny bortamatch i Tierp. Alla var laddade för en ny fight och nya poäng. Första halvlek startade vi mycket piggt och förde spelet men Tierps försvar var kompakt och gav inte mycket utrymme i straffområdet men vi jobbade på och i 10:e minuten kom första heta chansen då Elina lurade sin försvarare och med fart i straffområdet ser hon Empa, passar bollen som smiter nån centimeter utanför stolpen. Vi jobbar på och försöker skapa flera målchanser men de försvarar sig bra men samtidigt så kommer de knappt över våran planhalva och på de första 45 så får Katja röra bollen 1 gång. Vi pratade i halvtid att vi ska försöka spela ännu rakare framåt och försöka utnyttja ytorna mot hörnflaggorna men efter ok första fem så börjar Tierp spela tätare på oss och gav oss inte utrymme att skapa så mycket. Det mesta spelet var på våran höger sida och från straffområdet till straffområdet. Det blev verkligen 2 olika halvlekar där vi i första så skapade lite oreda medans i andra blev det mest kamp på mittplan. Det vi får ta med oss till nästa match är det fina försvarsspelet, vi jobbar kopiöst bra för varandra och tillåter inte motståndarna skapa farligheter och håller 3:e nollan på 7 matcher. Tillsammans mot nya spännande hemmamatcher då vi har 3 matcher på hemmaplan.//Asmir DAM 13 jun 2022 0kommentarer
  • Alva - matchens lirare mot Håbo

Efter förlusten mot Knivsta var det ett taggat gäng som begav sig till Bålsta där Håbo dam stod för dagens motstånd. Konstgräs, strålande sol, livesändning av Norrtälje tidning och det bästa av allt för dagen var förstärkningen på ledarsidan av Asmir Jr. Med en positiv inställning och bra slit vart det en stabil vinst med 0-5 till Hsk. En som gör sin bästa match för säsongen och även blir utsedd till matchens lirare är Alva.G. Med sitt slit och sin snabbhet gör hon det jobbigt för motståndarna och för dagen belönas även slitet med ett snyggt mål. Hur skulle du beskriva matchen mot Håbo, vad var det som gjorde att Hsk fick med sig 3 poäng? Det var en riktigt varm och jobbig match att spela. Jag tyckte vi höll våra positioner bra, vi var lugna, vi hade tålamod genom hela matchen och vi hade även väldigt hög press som gjorde att vi kunde vinna bollen tidigt. Med pappa som ordförande/tränare, mamma som lagkamrat och en lillasyster som spelar i flicklaget så kan man verkligen säga att ni är en fotbollsfamilj. Men utöver fotbollen, vad är mer viktigt i din vardag? Trots att all tid spenderas på fotboll och det är det viktigaste så är även skolan ganska viktig, innebandyn och även att vara lite social med kompisar. Hur skulle du beskriva din spelstil och vad är dina styrkor? Jag skulle säga att jag är löpstark och löpvillig, jag är även ganska snabb och har ett ganska bra tillslag. Match imorgon mot Tierp, vad är viktigt att behålla från matchen senast mot Håbo? Jag tycker att lugnet och tålamodet är bland det viktigaste att behålla men även allt prat på planen och hur vi kämpar för varandra En sak de flesta undrar..vad är det bästa med att ha mamma Ulle som lagkamrat? Det bästa vet jag inte riktigt men personligen för mig så har det från att jag började spela med damerna fram tills nu varit en liten trygghet att ha henne här. Sedan så är hon även väldigt viktig för laget och har en erfarenhet som är svårslagen. 5 snabba Cola Zero eller Pepsi Max - Cola Zero Adidas eller Nike - Nike AIK eller Djurgården - Inget av dom (Hammarby) Vänster mittfält eller höger mittfält - Vänster Fysträning ellet Asmirs intervaller - Båda DAM 10 jun 2022 0kommentarer
  • Referat: Håbo FF - Häverödals SK

Håbo FF - Häverödals SK 0-5 (0-2) Varm och skön lördag morgon begav vi oss till Bålsta och där väntade en varm Futurum konstgräsplan men vi kom med uppgift att ta en ny vinst och ta med oss nya 3 pinnar på vårat konto. Matchen startar med ett stort självförtroende och bra spel där vi trycker på framåt och låter inte motståndarna behålla bollen så länge utan erövrar bollen gång på gång och skapar några ganska bra målchanser. Empa får en bra inlägg mot sig som hon försöker nicka in men målvakten räddar, Empa får retur felvänd och försöker på nytt avslut och returen hamnar vid Alvas vänster fot och hon distinkt sätter bollen i mål. Efter 0-1 så har vi ännu mera bollinnehav och motståndare kommer över på våran planhalva enstaka gång och Gärda får röra bollen ett par gånger i första halvlek. Slutet av 1:a halvleken börjar närma sig och vi gör även 0-2 genom bra kombinationsspel mellan Empa och Elina som kan sätta bollen i mål. Andra halvlek startar där Håbo börjar lite piggare än i första men vi håller positionerna och låter inte dem skapa några heta chanser och vi är mycket effektiva på att avväpna dem innan de kommer till vårat straffområde. Vi får en hörna där Jeanette slår den men det blir en ny efter Håbo nickade ut den och då är Jeanette snabb på att passa en kort hörna till Thelma som skjuter på mål och en delikatess är faktum då bollen går ribban in. Efter 0-3 så går luften ur Håbo och kort efter vid en snabb omställning så kommer Empa på vänster kanten och med fint markinlägg kan Elina rulla in 0-4. Vi trycker på vidare fast det var några minuter kvar av andra då får Thelma en studsboll som hon lyfter över mot Empa som kan rulla in 0-5 och där avslutar vi dagens match med 3 nya poäng och mycket bra genom förd match. Dagens ord och det som visade sig vara nyckel var TÅLAMOD och det gav oss ny vinst och 3 nya poäng.//Asmir DAM 8 jun 2022 0kommentarer