• Efter Match: Hovslätt seriesegrare - Tufft kval väntar!

Hovslätt besegrade under söndagseftermiddagen FBC Kalmarsund Ungdom med 10-5 hemma i A-Hallen i Jönköpings Idrottshus i den sista grundseriematchen 23/24. I och med vinsten säkrade man också seriesegern och nu väntar ett tufft kval! Hovslätt Herr är Allsvenska Seriesegrare säsongen 2023/2024 efter att ha besegrat FBC Kalmarsund Ungdom på hemmaplan i den allra sista grundseriematchen. Efter två rafflande perioder, ökade man i den tredje akten på takten och då rasslade det till ordentligt i gästernas målbur. Nu väntar ett spännande kval kommande veckas helg där man till slut valde Strängnäs IBK som motståndare. Matchen då? Hovslätt startade i ett rasande tempo och gick fram till 3-0, men Kalmarsund tog sig samman och gjorde två snabba mål. Kanske riktigt vad hemmalaget hade räknat med, men efter en intensiv första period kunde man hålla undan och gå till pausvila med uddamålsledning. Talangen Vilgot Kronstrand ökade på Hovslätts ledning till 4-2 efter bara 21 sekunder in i mellanakten. Återigen reducerade gästerna, men Hovslätt som kontrollerade tillställningen gjorde 5-3 genom Lucas Lindberg. Spelet böljade fram och tillbaka och Philip Axelsson i hemmakassen stod för ett par fina räddningar. Med kvarten spelad reducerade gästerna och vi hade med oss 5-4 inför den tredje perioden. Den tredje perioden blev egentligen en enda lång transportsträcka för hemmalaget, men man kunde dock ändå inte riktigt slappna av. Vilgot Kronstrand satte sitt andra mål för dagen, vilket betydde 6-4 och Viktor Ylenfors drygade ut ledningen till 7-4 efter 05:23. Trots en del försök att störa Hovslätt genom ett tuffare fysiskt spel samt en timoe out, lyckades inte Kalmarsund med sitt drag. Man fick dock till en reducering till, men Hovslätt var starkare denna match och kunde till sist vinna med 10-5, efter att Wille Knuthas satt sista målet i tom bur. Övriga målgörare denna match var Melwin Knuthas x2, Filip Larsson x2 och Adam Bäck. Närmast väntar nu kvalmatch 1 till SSL den 23 mars kl. 14.00 i Arenan i Jönköpings Idrottshus. BILJETTLÄNK (Foto: Hovslätt Media) Herrar A-lag Allsvenskan 17 mar 0kommentarer
  • Efter match: Inte snyggt - Men viktig seger!

Hovslätt besegrade under lördagen Höllvikens IBF med uddamålet 5-4 i Halörhallen i Höllviken efter en minst sagt alldeles för nervkittlande tillställning. Som en expertkommentator en gång sa efter en match: "En vinst behöver inte alltid vara snygg." Och det är väl kanske det man kan sammanfatta om Hovslätts vinstmöte mot Höllviken i Halörhallen. Hovslätt kunde spela relativt avslappnat med vetskapen att man är kvalklara, medan Höllviken behövde vinna. Och så såg det mestadels ut matchen igenom, men med den skillnaden att våra herrar trots en inte allt för stark insats, kontrollerade matchen och till slut visade styrka med att avgöra tillställningen. David Andersson i kassen stod för en fin insats matchen igenom och de mål som gjordes från hemmalagets sida, hade han dock inte så mycket att säga till om. Det var också Höllviken som kom att ta ledningen halvvägs in i den första perioden, vilket också var resultatet efter densamma. I den andra perioden fick Hovslät en fin start då man efter ca tre minuters spel kvitterade genom Johan Nygårdh, men hemmalaget ville annat och tog åter ledningen och sedermera ökade på till 3-1. Våra herrar gav sig inte och efter en del tråcklande fick man till slut till en reducering och så även en kvittering. Målskyttar var lagkapten Andreas Jonsson och Wille Knuthas. Inför den tredje akten hade vi ett likaläge. Hovslätt är erkänt starka i tredje perioden och under lördagens match var det på intet vis annorlunda. Trots ett mål återigen i baken, gav inte Hovslätt upp och när Melwin Knuthas som smugit runt i banan fick en fin passning av brorsan Wille Knuthas, förvaltade han den på bästa vis. Matchen stod sedan och vägde de sista minuterna och efter ett misstag av hemmalaget, passade backklippan Leo Olsson på att sno åt sig bollen. Leo tog med sig bollen i full fart upp genom hela banan och skickade med ett stenhårt skott in det matchavgörande målet, med bara 2.31 kvar av matchen. I och med vinsten är Hovslätt fortsatt kvar i tabelltoppen och närmast väntar FBC Kalmarsund Ungdom på hemmaplan för våra herrar den 17 mars kl. 13.00. VIDEO: Leo Olsson efter vinsten mot Höllviken VIDEO: Max Gustafsson efter vinsten mot Höllviken (Foto: Hovslätt Media) Herrar A-lag Allsvenskan 9 mar 0kommentarer
  • Inför Höllviken borta: En oerhört tuff tuff match!

Hovslätt beger sig under lördagen till Halörhallen för möte med Höllvikens IBF i den sista bortamatchen under grundserien 23/24. - En oerhört tuff tuff match, säger tränare Max Gustafsson inför lördagens match. Våra herrar reser imorgon lördag till Skåne och Halörhallen för att ta sig an Höllvikens IBF i den sista grundseriematchen på bortaplan. En match som kommer att bli riktigt lurig, med tanke på att det nu bara är två omgångar kvar. I och med vinsten senast på hemmaplan mot Nilsby IK återtog Hovslätt serieledningen, en placering man gärna vill behålla. Dock ska man spela om det först och mötet under lördagen blir på ingalunda vis ett enkelt möte. Man har mött Höllviken vid två tillfällen under 23/24 och avgått med vinst vid båda tillfällena. Inför mogondagens match kommer båda lagen från en vinst, så det är två lag med god självkänsla. Vi kollade av läget med tränare Max Gustafsson och vad han och laget tänker inför matchen: - Läget i laget är bra. Vi har en assisterande tränare i Fredrik Friberg som haft lite bekymmer under veckan, men han bidrar med otrolig spetskompetens till laget och jag hoppas verkligen att den spetsen kan vara med imorgon. Det ska bli kul med sista bortamatchen i seriespelet. Det känns som en rolig match mot Höllviken, där vi kommer att göra bra saker för att gå därifrån med tre poäng. Det är en oerhört tuff match och en väldigt svår bortamatch. Jag tror att matchbilden kommer att vara ganska lik den senast. Båda lagen har blivit bättre sedan dess så det kommer att vara en tuffare match. Det som blir extra viktigt att tänka på är, att vi hittar ett sätt i vårt grundspel just nu som blir stabilt över tid, så att vi verkligen får bra saker med oss. Men, det är även viktigt att man bidrar med sin spets och att man gör bra saker med också. Att alla gör det man är bra på. Om Fredrik Friberg är med tar vi definitivt med oss tre poäng hem med den spetsen han bidrar med. Skulle han inte vara med, så hoppas jag såklart också att vi tar med oss tre poäng. Men, vi hoppas att Friberg är med imorgon, säger tränare Max Gustafsson inför matchen. Matchen mot Höllviken startar kl. 15.00 i Halörhallen i Höllviken. Den sänds även via innebandy tv. INNEBANDY TV (Foto: Hovslätt Media) Herrar A-lag Allsvenskan 8 mar 0kommentarer
  • Efter match: Tre poäng och återtagen serieledning!

Hovslätt besegrade under lördagseftermiddagen Nilsby IK med 9-7 hemma i A-Hallen efter en svårspelad tillställning. I och med vinsten återtog man dessutom serieledningen. Den första perioden blev en svängig, målrik och inte alltför välspelad sådan. Lagen följdes åt i målprotokollet. Hovslätt tog ledningen efter ca tre minuters spel och efter sju minuters spel hade man utökat till 3-0. Med andra ord en drömstart. Men, gästerna skulle komma igen och gjorde även de tre raka mål. Före den första akten var över, så hade båda lagen prickat in ett fjärde mål var. Den andra blev precis som den första, inte alltför välspelad heller. Grinigt, fysiskt, men med ett par glimtar från båda lagen. Dock innehöll perioden även ett par mål också. I övrigt var spelet jämnt och hemmalaget hade en del bekymmer med att komma riktigt in på gästernas kasse, då det var alldeles för tätt framför Viktor Forslund i Nilsbymålet. Vi hade likaläge 5-5 efter den andra akten. Hovslätts övervägande bollinnehav fortsatte även i den tredje perioden, men man var fortsatt ineffektiva i avsluten. Dock skulle det komma att ändras då Vilgot Kronstrand rakade in ledningsmålet efter endast 1.34. Hovslätt gick sedan ifrån i målprotokollet till 8-5 innan gästerna reducerade. När Leo Olsson, efter en löpning över hela banan, ur nästan ingen vinkel alls satte 9-6, kändes det avgjort. Nilsby skapade dock spänning igen när man återigen reducerade, men Hovslätt kontrollerade och fick till slut med sig tre viktiga poäng. Dessutom återtog man serieledningen efter att Warberg IC tappat poäng mot Lerum. Närmast väntar Höllviken på bortaplan för våra herrar den 9 mars. (Foto: Hovslätt Media) Herrar A-lag Allsvenskan 2 mar 0kommentarer
  • Inför Nilsby: "Bara positiva tankar"

Imorgon lördag den 2 mars gästas Hovslätt av Nilsby IK i A-Hallen med matchstart kl. 14.00. - Det gäller att vi sätter en stämpel från minut ett, säger Albin Rommeskog inför lördagens match. Våra herrar vill ta revansch på sig själva efter föregående helgs förlust mot Warberg i Sparbanken Wictory Center, en match som återigen slutade med en uddamålsförlust (7-6). Dock blev det en svängig tillställning där det lika gärna kunde ha gått åt andra hållet med en rödvit vinst. Under lördagen är det åter dags för match då Hovslätt tar emot tabellnian Nilsby IK, ett lag man besegrade på bortaplan med 12-5 den 26 november i ECG Arena. Trots att det skiljer åtta placeringar och 30 poäng mellan lagen, kan vi ändå räkna med en spelmässigt jämn match. Nilsby kommer närmast från en 11-6 seger över FBC Kalmarsund och man vill nog försöka rubba tabelltvåan. Vi försnackade med Albin Rommeskog inför lördagens match om vad man tror om matchbilden och mer. - Läget i truppen är bra med lite småskavanker här och där men, utöver det så känns grabbarna revanschsugna efter förra helgen. Tankarna är bara positiva och det är alltid kul med hemmamatch. Dessutom nu mot ett Nilsby som har hittat lite form senaste matcherna. Jag förväntar mig en fysisk och fartfylld match imorgon. Men, det som krävs för att ta tre poäng är att vi går ut och sätter en stämpel från minut ett och visar vad vi går för. Matchen startar kl. 14.00 i A-Hallen, Jönköpings Idrottshus. Den sänds även på Innebandy TV. BILJETTER HALVA POTTEN INNEBANDY TV (Foto: Hovslätt Media) Herrar A-lag Allsvenskan 1 mar 0kommentarer
  • Melvin Sjökvist stannar i Hovslätt!

Vi kan idag med glädje meddela att Hovslätt Herr och Melvin Sjökvist har enats om ett nytt avtal. Den snabbfotade backen Melvin Sjökvist har bestämt sig var han vill fortsätta karriären och vi kan med stolthet meddela att han stannar i Hovslätt. Melvin Sjökvist har Hovslätts IK Innebandy som moderklubb och han gör för tillfället sin 10:e säsong i den rödvita dressen. Hittills har den unge backen hunnit med 305 matcher och 424 poäng, fördelat på 244 mål och 180 assists. Under säsongen 2023/24 har det hunnit att bli 10 poäng på 26 matcher (4 mål och 6 assist). Melvin är dessutom en snabb och orädd back, som har tagit stora steg. Vi ser med glädje fram emot att få fortsätta att se Melvins framfart även kommande säsong på planen. (Foto: Hovslätt Media) Herrar A-lag Allsvenskan 26 feb 0kommentarer
  • Efter match: Svidande förlust mot Warberg!

Hovslätt förlorade under lördagen seriefinalen på bortaplan mot Warberg IC med uddamålet 7-6 efter en riktig nagelbitare i Sparbanken Wictory Center i Varberg. Det blev en tung förlust nere i Varberg för våra herrar efter en riktig nervkittlare till seriefinal i Sparbanken Wictory Center. En match där Hovslätt startade allra starkast och hade en tvåmålssledning efter sju spelade minuter i den första perioden. Hemmalaget kvitterade dock, men Hovslätt ökade på målskörden och hade efter den första aktens slut en tremåls-ledning. I den andra perioden vaknade Warberg till och reducerade till 2-4 efter endast 20 sekunder. Det var också mellanaktens enda mål. I övrigt var perioden en fartfylld, intensiv och chansrik period, där hemmalaget såg hetare ut. Men, Hovslätt visade fint defensivt spel och höll koll på Warberg. Hela sju mål gjordes i den andra perioden där hemmalaget vann akten med 5-2 och totalt 7-6. Hovslätt herr vill rikta ett enormt stort tack till alla tillresta supportrar som tagit sig till Varberg för att heja och stötta våra rödvita hjältar. Ni är ovärdeliga för laget och framför allt Hovslätts IK Innebandy! Närmast väntar Nilsby IK hemma i A-Hallen den mars kl. 14.00. Se till att boka in matchen i kalendern och kom och stötta laget till tre viktiga poäng. INNEBANDY TV HALVA POTTEN BILJETTER (Foto: Marcus Vilson / Hovslätt Media) Herrar A-lag Allsvenskan 24 feb 0kommentarer
  • Albin Rommeskog stannar i Hovslätt!

Vi kan idag med glädje meddela att Hovslätt Herr och Albin Rommeskog har enats om ett nytt avtal. Hovslätt kan idag med stolthet meddela att den unge talangen Albin Rommeskog stannar i klubben. Albin är en kraftfull och teknisk spelare som kan göra det lilla extra på planen. En ung spelare som visat att han trots sin unga ålder, klarar av att spela på hög nivå. Albin kom till Hovslätt inför säsongen 2022/23, men spelade då på dubbellicens från moderklubben Värnamo IK. Under sin tid hittills har Albin mäktat med 29 poäng (20 mål och 9 assist) på de 40 matcher han spelat (ungdomsmatcher inkluderat). Vi är glada att Albin valt att stanna i Hovslätt och ser fram emot att få fortsätta att se hans framfart på planen. (Foto: Marcus Vilson / Hovslätt Media) Herrar A-lag Allsvenskan 18 feb 0kommentarer
  • Efter match: Hovslätt hittade en vinnande väg mot Lerum!

Hovslätt besegrade under lördagseftermiddagen FBC Lerum med 7-5 hemma i A-Hallen i Jönköpings Idrottshus i en tät tillställning. Våra herrar spelade sin tredje match på bara sju dagar, men att man skulle vara tröttkörda fanns inte en tillstymmelse till att se. I de två senaste har man ställts mot två topplag, Strängnäs IBK och under lördagen FBC Lerum. Två lag som man har fått slita en del mot, men har hittat vinnande vägar till segrar mot detsamma. Under lördagseftermiddagen ställdes man mot FBC Lerum i en sprickfärdig A-Hall i Jönköpings Idrottshus. Ett lag man förlorade mot på hemmaplan under säsongen 2022/23, men senare under pågående säsong besegrade borta med 8-5. Denna match skulle komma att bli precis lika spännande som de två dessförinnan. Hovslätt tog ledningen genom Marcus Hamrin efter ca åtta spelade minuter då han snyggt styrde in Andreas Jonssons skott. Ett riktigt konstmål. Lerum kvitterade sedan innan hemmalaget återigen tog ledningen genom Andreas Jonsson strax innan den första pausvilan. Mellanakten blev precis som den första perioden en fartfylld och fysisk period, där lagen höll högt tempo, krigade över hela planen och satte båda målvakterna på prov. Gästerna kvitterade efter bara 57 sekunder, men hemmalaget ville annat och genom unge talangen Albin Rommeskog, som nästintill på Gretzkymanér rundade in bollen i mål, hade man återtagit kommandot målmässigt. Men, kvittering kom och innan den andra perioden var över, satte pålitlige målskytten Wille Knuthas ledningsmålet 3-2. Den tredje perioden blev en nervkittlare. Inget av lagen hade hittills i matchen haft något direkt spelövertag, så det kunde i princip gå åt vilket håll som helst. Tills dess att Melwin Knuthas prickade 5-3 efter tre minuters spel. Det var det målet som kom att avgöra och efter detta släppte aldrig Hovslätt ledningen. Lerum reducerade visserligen, men Teddy Hultberg svarade med att öka på ledningen till 6-4, innan gästerna programenligt prickade in ytterliggare ett mål. Dock skulle inte hemmalaget tillåta fler mål och Johan Nygårdh kunde sedan avgöra i tom bur. Vilket innebar 7-5 och ytterligare tre sköna och viktiga poäng. INFÖRSNACK MED VIKTOR YLENFORS EFTERSNACK MED ANDREAS JONSSON Närmast väntar seriefinal på bortaplan mot Warberg IC den 24 februari. (Foto: Marcus Vilson / Hovslätt Media) Herrar A-lag Allsvenskan 17 feb 0kommentarer
  • Inför Lerum hemma: "Upp till oss att visa vad vi går för"

Hovslätt gästas under lördagen av FBC Lerum hemma i A-Hallen och matchen startar kl. 14.00. - Det blir ännu en tuff match, säger Filip Larsson inför matchen. I samband med matchen kommer @stcjonkopinghabo som är Matchvärd att på plats. Förutom att det finns möjlighet att träffa dem och få lite tips om träning, kommer de bland annat att ha med lite priser som lottas ut i halva potten och lite erbjudanden till publiken. Knappt har krutröken från onsdagens intensiva match mot Strängnäs IBK hunnit att lägga sig, innan det åter är dags för våra herrar att ge sig in i en ny tuff toppmatch. I morgon lördag med start kl. 14.00 kommer tabelltrean FBC Lerum på besök i A-Hallen i Jönköpings Idrottshus. Ett lag Hovslätt besegrade den 4 november med 8-5 i Lerum Arena. Hovslätt kommer från en stark hemmavinst mot Strängnäs IBK under onsdagskvällen och trots att man flera gånger under matchen låg under, hittade man till slut en väg att gå vinnande ur tillställningen. Nu väntar en ny toppmatch mot ett Lerum som närmast kommer från tre raka vinster och därmed gick om Strängnäs i tabellen efter onsdagen. Vi kan garanterat räkna med en fartfylld, intensiv och fysisk tillställning imorgon lördag. Det har de senaste mötena lagen emellan haft en tendens till att bli en del fysiskt spel, där båda lagen har gett och tagit. Det, i samband med de skickliga individuella spelarna gör att mötet kan bli riktigt sevärt. En som vet hur tufft det kan vara att möta Lerum, är vår egen vindsnabba stjärna Filip Larsson som ser fram emot matchen: - Det blir ännu en tuff match på lördag och det gäller att vi är väl förberedda och sätter defensiven från start. När vi gör det, så är det inget lag i allsvenskan som har en chans mot oss. Vi har en del saker som vi vet kan såra Lerum, Så det är upp till oss att visa vad vi går för. Vi tackar Filip för att han tog sig tid att dela med sig av tankarna inför matchen och önskar honom och laget stort lycka till! Matchen startar kl. 14.00 i A-Hallen i Jönköpings Idrottshus. Varmt Välkomna! BILJETTLÄNK HALVA POTTEN INNEBANDY TV Herrar A-lag Allsvenskan 16 feb 0kommentarer