• Efter match: Hovslätt numret mindre än Värnamo!

Hovslätt förlorade under lördagseftermiddagen mot Värnamo IK med 6-2 hemma i A-Hallen i Jönköpings Idrottshus. Det ville sig inte riktigt denna gång heller för våra damer då man tog sig an Värnamo IK hemma i Idrottshuset under lördagseftermiddagen. Efter en tuff match där man förlorade med uddamålet i Park Arena i det första mötet, så ställdes man återigen mot Värnamo hemma i A-Hallen och även denna gång var gästerna numret större. Efter två spelade perioder hade gästerna skaffat sig en fyramåls-ledning och det var inför den tredje akten en brant uppförsbacke för Hovslätt. Dock gav mig sig inte och halvvägs in i period tre hade man reducerat två gånger om och man såg ut att vara ordentligt på gång. Men, när hemmalaget fick en spelare utvisad, passade Värnamo på att utöka ledningen till 5-2 och det var droppen. Till slut skrevs förlustsiffrorna till 2-6 och Hovslätt halkade ned till en tredje plats i tabellen, dock med sämre målskillnad än CL98IC som övertog andraplatsen med lika poäng. Närmast väntar Växjö IBK Utveckling hemma i A-Hallen för Hovslätt den 3 mars kl. 13.30. Det är dessutom den sista hemmamatchen för säsongen under grundserien och vi hoppas på att så många som möjligt tar sig till Idrottshuset för att stötta våra damer. (Foto: Hovslätt Media) Damer Div 1. 26 feb 0kommentarer
  • Inför Värnamo: "Stödet på läktaren är ovärderligt för oss"

Under lördagen gästas Hovslätt av Värnamo IK hemma i A-Hallen i Jönköpings Idrottshus och det är ett revanschsuget hemmalag som kommer till spel. - Stödet på läktaren är ovärderligt för oss, säger tränare Robin Ek inför lördagens match. Tre omgångar återstår, endast två poäng skiljer mellan tabellettan Husqvarna och vårt Hovslätt och dessutom skiljer det endast tre poäng mellan CL98IC som ligger på en tredje plats i tabellen och Hovslätt. Inte nog med det, det är även den näst sista hemmamatchen under grundserien för våra damer kommande lördag när man tar emot Värnamo IK hemma i A-Hallen. När Hovslätt gästade Park Arena i Värnamo för exakt tre månader sedan, blev det en tung förlust efter ett sent avgörande av Värnamo. Matchen igenom var tät och lagen följde varandra målmässigt, men med endast sex sekunder kvar av den tredje perioden kom avgörandet. Så vi kan räkna med att det är ett revanschsuget gäng som kommer till match mot Värnamo. Hovslätt kommer till match med tre raka vinster i ryggen och läget ser allt ljusare ut för de rödvita eleganterna. Värnamo kommer från två vinster och en förlust på de tre senaste matcherna och befinner sig på en fjärde plats i tabellen. Det är med andra ord upplagt för en riktigt spänannde tillställning. Vi tog en liten lägeskoll inför matchen med tränare Robin Ek som säger: Hej Robin, hur är läget i laget? - Läget är bra i truppen och vi kommer från en stark träningsvecka, där vi fått tillbaka majoritet av spelarna från sjukdom och skador. Ni kommer från en vinst borta mot Karlskrona. Vad tar ni med er från den matchen? - Vi tar med oss att vi är väldigt starka med att ta tag i saker och växla upp när det väl behövs. Vi fick med oss en bra känsla och energi därifrån vilket är väldigt viktigt. Senast ni mötte Värnamo borta blev det uddamålsförlust. Vad måste ni göra för att besegra dem hemma? - Vi måste vara noggranna i allting vi gör och ha tålamod i allting. Eftersom de är ett lag som mer eller mindre bara kontrar in bollarna. Vad förväntar ni er för matchbild? - Vi tror på en matchbild där vi äger mycket boll och styr den dit vi vill förhoppningsvis. Vad vill du säga till fansen? - Hoppas att vi ses i hallen på lördag. Stödet på läktaren är ovärderligt för oss. Vi tackar Robin för att han tog sig tid att prata med oss och önskar laget stort lycka till mot Värnamo. Matchen på lördag 24/2 startar kl. 14.00 i A-Hallen i Jönköpings Idrottshus och vi hoppas att så många som möjligt kommer och hejar fram våra damer till tre viktiga poäng. Se till att boka in matchen redan nu och gå man ur huset för att stödja Hovslätt Dam! Matchen sänds även på Innebandy TV. INNEBANDY TV (Foto: Hovslätt Media) Damer Div 1. 22 feb 0kommentarer
  • Efter match: "Vi lyckas vända en dålig start"

Hovslätt besegrade FBC Karlskrona i Vedeby Sporthall under söndagseftermiddagen och efter 60 spelade minuter skrevs till slut segersiffrorna till 8-4. Våra damer tog en viktig seger under söndagseftermiddagen när man gästade Vedeby Sporthall för FBC Karlskrona. Efter en stark första period där man hade en tremålsledning, kändes det relativt säkert. Men, i den andra akten skulle man få det betydligt tuffare. Hemmalaget rivstartade perioden och gjorde tre snabba mål inom loppet av ca 3 minuter, vilket även fick Hovslätt att ta en tidig time out. Efter detta reste sig gästerna och genom målfarliga Moa Engvall kunde man återta ledningen. Dock varade inte glädjen länge då Karlskrona återigen kvitterade. Men, när Felicia Nilsson satte 5-4, var det också det målet som kom att avgöra tillställningen. Hovslätt tog efter detta över tillställningen och innan mellanakten var till ända, hade man återigen en trmålsledning (7-4). I den tredje perioden skulle vi få se ett mål till av Hovslätt och det genom junioren Felicia Nilsson som gjorde sitt andra mål för eftermiddagen. I och med vinsten kunde Hovslätt ta tre viktiga poäng med sig hem till Jönköping. - Det var en ganska oklar match som svängde ganska mycket nivåmässigt för vår del. Vi skapar väldigt mycket målchanser dock, vilket är roligt. Kul att se att vi lyckas vända den dåliga starten i andra perioden och bli det bollförande laget, sa Tea Skogeryd efter matchen. Närmast väntar Värnamo IK hemma i A-Hallen i Jönköpings Idrottshus för Hovslätt den 24 februari kl. 14.00. Så se till att boka in matchen redan nu. (Foto: Marcus Vilson / Hovslätt Media) Damer Div 1. 18 feb 0kommentarer
  • Inför Karlskrona borta: Viktiga poäng på spel för Hovslätt!

Under söndagen reser Hovslätt till Vedeby Sporthall för att ta sig an FBC Karlskrona med start kl. 16.00. Våra damer gästar under söndagseftermiddagen Karlskrona för att ta sig an FBC Karlskrona i Vedeby Sporthall. Ett lag man besegrade på hemmaplan med 13-0 när lagen drabbade samman i A-Hallen den 18 november. I dag exakt tre månader senare ställs de mot varandra igen. Hovslätt har på de tre senaste matcherna 2 vinster och 1 förlust och befinner sig på en tredje plats i tabellen. FBC Karlskrona har dock haft en liten tuffare säsong och har på de senaste tre matcherna 3 förluster och man befinner sig på en blygsam sista placering i tabellen. Sett till senaste mötet lagen emellan samt till tabellplaceringar, kan vi nog förutspå att matchbilden blir liknande den vi såg på hemmaplan. Men, det ska spelas om det i 60 minuter först och som vi vet, det finns inga enkla matcher. Matchen sänds på Innebandy TV med start kl. 15.55. INNEBANDY TV Damer Div 1. 18 feb 0kommentarer
  • Efter match: Hovslätt besegrade SSG IF!

Hovslätt besegrade under lördagen SSG IF hemma i A-Hallen i Jönköpings Idrottshus med ... i en match som hemmalaget på det stora hela kontrollerade. När lagen möttes den 11 november 2023 i Torslundahallen på Öland besegrade Hovslätt SSG med 8-3. Under lördagen väntade nytt möte lagen emellan, denna gång i Nya A-Hallen i Jönköping. Det blev en blev intensiv och fartfylld, men också en ganska svängig tillställning. Vilket var till publikens förtjusning. SSG chockade hemmalaget med att ta ledningen inedningsvis, vilket våra damer inte lät sig påverkas av och två minuter senare kvitterade man också genom Felicia Nyström. Kanske ett av de märkligaste målen i hennes karriär, då bollen studsade upp i luften och sedan ned på gästernas målvakts högra stolprot. Men, kapten Nyström var snabb och petade in kvitteringen. Hovslätt tog sedan ledningen (2-1) och gästerna kvitterade. Efter detta tog hemmalaget över tillställningen och efter att Linda Karlsson gjort både 3-2 och 4-2, hade Hovslätt tagit ett rejält grepp om matchen. I mellanakten skulle hemmalaget fortsätta att kontrollera spelet och man slog inte av på takten, utan ytterligare tre mål skulle göras och vi hade 7-2 på tavlan inför den sista perioden. Den sista perioden blev en enda lång transportsträcka för hemmalaget och trots att gästerna fick in en reducering, så gjorde man inte mer än man skulle och kunde gå vinnande ur striden med 7-3. Närmast väntar FBC Karlskrona på bortaplan den 18 november för våra damer. (Foto: Marcus Vilson / Hovslätt Media) Damer Div 1. 10 feb 0kommentarer
  • Inför SSG hemma: -"Kommer krävas tålamod"

Kommande lördag gästas Hovslätt av Stenåsa-Sandby-Gårdby IF hemma i A-Hallen med matchstart kl. 14.00 och det är ett laddat hovslätt som kommer till start. - Vi har en skön känsla med oss, säger Alva Jacobsson inför helgens möte. Våra damer stod för en bejublad insats under föregående helgs derbyvinst mot Husqvarna IK, då man vann med 2-1. Man kontrollerade i princip tillställningen från start till slutsignal och var egentligen aldrig riktigt hotade. Tilläggas ska att målvakt Tuva Stenecker kom upp stort i målet och stod för en del, kanske matchavgörande räddningar. Men, på det stora hela var det en fantastisk laginsats som gjorde att man kunde ta med sig samtliga poäng från rivalen. Nu är det dags för ny match och detta på hemmaplan i A-Hallen. En hall som man känner väl till och onekligen trivs i. När man gästade Öland Torslundahallen den 11 november 2023 så besegrade man komfortabelt SSG IF med hela 8-3. Törs vi tro på ett liknande scenario även denna gång? Vi lyssnade med Alva Jacobsson om läget i laget, vad man tror på för matchbild och vad man bör fokusera inför lördagens match. - Läget i laget är bra. Vi fick med oss en bra känsla efter helgens derbyvinst som vi har byggt vidare på. Dock en del sjukdom/skador fortfarande, men vi har en skön känsla och ska bli kul med en hemmamatch igen! Förhoppningsvis blir det en match där vi äger mycket boll där det kommer krävas mycket tålamod från oss. Vi har de senaste matcherna varit lite ineffektiva så att försöka vända på det och lita på vår matchplan blir viktigt inför helgen match. Vi tackar Alva för att hon tog sig tid att prata med oss och önskar henne och laget stort lycka till! Matchen mot SSG IF startar kl. 14.00 i A-Hallen i Jönköpings Idrottshus. Vi hoppas på att så många som möjligt kommer och stöttar laget till vinst i den fortsatta jakten på kval. Matchen sänds även på Innebandy TV via nedan länk. INNEBANDY TV (Foto: Marcus Vilson / Hovslätt Media) Damer Div 1. 8 feb 0kommentarer