• Seger i derbyt på fredagskvällen

Seger med 1-0 efter 0-0 i halvlek Kanske vår sämsta match spelmässigt för säsongen åtminstone vad jag sett men det viktigaste var 3 poäng vilket var det enda som värmde, bedrövliga förutsättningar med isande kall vind och regn å typ 3-4 grader som också kanske påverkade spelet. Vi blev stillastående och bara spelade runt bollen utan vinna mark, inte den fart vilket vi hade mot Smålandsstenar där vi skapade mängder med chanser, vi hade bara en ytterligare kvalificerad chans, ett friläge där Hallby målvakten gjorde en förstklassig räddning annars var det skralt med chanser för båda lagen. En typisk 0-0 match skulle jag säga men då klev frälsaren Anton S fram och nickade in bollen i slutminuten på ett fint inlägg från Vristel (tror jag) Vi kan spela mycket bättre det vet jag för det har jag sett flera gånger under försäsongen och även i andra halvlek mot SMGoif där vi spelade med betydligt högre fart och det tar vi med oss till nästa fredag då vi möter Västboås på hovet. Väderprognos ser ut att vara mer publikvänlig oxå. Målskytt: Anton Schenell A-lag Herrar Fotboll för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Hovslätts IK - Smålandsstenars GOIF

Idag var det dags för hemmapremiär på en för årstiden mycket fin gräsmatta på Hovet. Matchen hann knappt börja förrän Smålandsstenar gjorde 1-0 efter tveksamt försvarsspel från hemmalaget. Men vi skulle replikera snabbt, i sjunde minuten slog Olof en frispark från vänster som Freding nickade i mål. Några minuter senare tog gästerna ledningen efter mål på en stolpretur. Efter detta målfyrverkeri började vi ta tag i matchen och hade bl a ett skott i ribban från Kalle. Efter 30 min så gjorde Freding sitt andra mål till 2-2 framspelad av Teo. Vi skulle gå till halvtidsledning då Teo satte en straff säkert till 3-2. Kändes ganska rättvist då vi förde spelet men gästerna var hyperfarliga i sina omställningar. Andra halvlek inleddes med att vi skapade mängder av heta målchanser men vi hade förtvivlat svårt att få bollen i nät. Vi hade nog tre-fyra jättelägen från nära håll som vi lyckades bränna, samt ett skott i undersidan av ribban från VP men bollen ville inte in i mål. Då gick det som det brukar när utdelningen uteblir, Smålandsstenar får till ett anfall och gör 3-3. Med 10 min kvar gör de också 4-3, både målen är fina soloprestationer men där vi kanske ska kunna få undan bollen. Vi försöker få till en slutforcering men resltatet står sig, förlust 3-4 i hemmapremiären. Det positiva är att vi återigen är det spelförande och bättre laget och att vi dessutom gör 3 mål, men tyvärr hjälper inte det när vi gör ett mål mindre än motståndarlaget. Men jag tycker det ser så pass bra ut, så om vi fortsätter spela så här men sätter våra chanser och minimerar misstagen bakåt så kommer segrarna att komma det är jag övertygad om! Hoppas och tror att det sker redan på fredag borta mot Hallby på Bymarksvallen! Idag ger jag beröm till Olof och VP på mitten, samt ett fint inhopp av Alatalo. A-lag Herrar Fotboll för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Bankeryds SK - Hovslätts IK

Äntligen seriepremiär, som vi väntat och längtat. Matchen spelades borta mot Bankeryd på Furuviks konstgräsplan i mycket hård och byig vind vilket ställde till det en del. Matchen började med att lagen kände på varandra men vi var hela tiden det spelförande laget och Bankeryd försvarade sig men stack upp då och då i farliga omställningar. Vid en av dessa skapade de sin enda målchans i första halvlek men Elvis räddade till hörna. Ju längre halvleken led desto mer tog vi över. Vi spelade bra fotboll och vaskade fram några halvchanser, men antingen räddade målvakten eller så gick skotten över i den starka medvinden. Andra halvlek vara bara några minuter gammal när Kalle slog ett inlägg som Hampus cykelsparkade i stolpen. I anfallet efter stack Bankeryd upp och petade in 1-0 vilket kom väldigt oväntat och orättvist efter hur matchen sett ut så långt. Efter detta fortsatte vi att spela fin fotboll med stort bollinnehav men Bankeryd försvarade sig bra och hade dessutom en duktig målvakt. Vi tryckte på och skapade många chanser men bollen ville inte in i dag så Bankeryd vann med matchens enda mål. Men det vi tar med oss är att spelet såg väldigt bra ut och med tanke på att vi skapde målchanser så kommer målen och poängen att trilla in framöver det är jag övertygad om. Förhoppningsvis redan på lördag när vi har hemmapremiär på Hovet mot Smålandsstenar. A-lag Herrar Fotboll 14 apr 0kommentarer