• Viktig seger på bortaplan

En av säsongens tuffaste bortamatcher väntade grabbarna idag på Töllshov i Gnosjö. Matchen började lite avvaktande från vår sida men efterhand växte vi in i den. Vi var faktiskt det spelförande laget långa stunder och skapade några halvchanser. Men i matchminut 24 gjorde Gnosjös skyttekung Tobias Andersson 1-0 i öppen kasse efter en omställning och slarv i vårat försvar. Men vi fortsatte att mala på och i 32:a minuten kom Filip Vristel igenom och kvitterade hur säkert som helst till 1-1. Detta stod sig halvleken ut vilket var rättvist då båda lagen bjöd på fin fotboll som höll hög div 4 klass. Andra halvlek blev mer böljande och det skapades chanser åt båda håll. Men med en kvart kvar var det två inhoppare som skulle avgöra matchen. Anton Schenell kom runt fint på högerkanten och slog ett perfekt inlägg på första stolpen som Leo Stejdahl placerade säkert i mål. Det blev nervösa slutminuter men vi höll undan efter tappert kämpande och bärgade en tung bortaseger vilket innebär att vi tagit full pott mot Gnosjö i år, när hände det senast? Idag finns det många spelare som kämpade och slet beundransvärt och förtjänar beröm men vill ändå framhålla William Johansson och Rasmus Simmeborn som höll ihop försvaret och styrde laget med sin rutin. Nu är laget igång igen i U-serien borta mot Tenhult som vägrade flytta matchen trots vår vädjan. Innebär alltså att många dubblerar idag. Håller tummarna för en ny seger och att vi inte drar på oss några skador. För på lördag väntar derby på bortaplan mot topplaget Råslätt. A-lag Herrar Fotboll för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust mot Ljungby

Storförlust mot Ljungby på hovet men spelmässigt väldigt jämn match. Eftermiddagens match mot Ljungby slutade 1-5 efter 0-3 i halvlek men ack vad skribenten är förbannad ikväll, vi bränner straff, har ribbskott och en räddning på mållinjen av utespelare och ett hypereffektivt Ljungby som utnyttjade vårt slarv och så som vi slarvade och bjöd motståndarna på mål. Jag tycker vi är minst lika bra spelmässigt totalt sett över hela matchen men vi saknar effektivitet framför motståndarnas mål idag, jag tyckte dessutom att vi hade otur idag också. Solklart offsidemål 0-1 målet och sedan bränner vi straff, två kanonlägen som vi bränner i första. Kunde har varit 2 eller 3-0 innan de gjorde sitt andra mål. I andra halvlek jämnar vi ut spelet och skapar massor av bra chanser, kan vi fortsätta spela så här, inte bjuda motståndare på enkla mål och göra mål på våra chanser så kommer vi vinna många matcher i framtiden. Målskytt: Vristel Bäst i Röttåvitt idag var Vristell, beröm även till Dalle å Hampus för deras andra halvlek Ny tuff utmaning nästa söndag då vi har Gnosjö borta. A-lag Herrar Fotboll 28 aug 0kommentarer
  • Bara oavgjort i Ås

Kvällens seriematch slutade 1-1 efter samma resultat i halvlek. Röttåvitt tog tag i matchen direkt och tryckte tillbaka Västboås första 15-20 min, sedan står vi och sover på ett offensivt inkast och då gör Västboås 1-0 på sin första chans. Spelet jämnar ut sig men efter vår kvittering av Dalle så tar vi över och skapar ett par halvchanser. I andra tar vi tag i taktpinnen direkt och Västboås som spelade cupmatch i onsdags såg sega och trötta ut. Känslan är att vi avgör snart och när Västboås målvakt blir utvisade för en våldsam satsning på Gustav A så blir spelövertaget ännu kraftigare men tyvärr blir vi lite passiva och de riktigt heta målchanserna uteblir och därmed segern också. Vi måste utnyttja vår målchanser för att avancera i serien, vi spelar tillräckligt bra fotboll för att vara ett topplag men vi gör inte mål... Målskytt: Isac D Bäst i Röttåvitt ikväll, Rasmus och Dalle. Nu väntar en tuff utmaning men chans till revansch på hovet nästa lördag då serieledarna Ljungby kommer på besök och jag vet att grabbarna är extra taggade då vi gjorde årets sämsta match borta. A-lag Herrar Fotboll 17 aug 0kommentarer